Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Vad hände med Gais (efter derbyt mot IFK)?

 1. #1
  Medlem Rubarths avatar
  Reg.datum
  May 2010

  Vad hände med Gais (efter derbyt mot IFK)?

  Jag har försökt hitta information om straff/böter till Gais efter bengalbranden mot IFK tidigare under denna månad. Redan när det hände tyckte jag att det skrevs ovanligt lite om det som inträffat jämfört med följetongerna som görs när det gäller oss (och i viss mån även hifdif).

  Det är skandal och olyckligt när det inträffar i samband med AIK's matcher. Men nu när konsekvensen faktiskt utvecklades till en brand tycker jag att man får läsa förvånansvärt lite om det. Är det redan glömt? Någon som vet?

 2. #2
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Även öis ordnade läktarbrand i Motala.....

  Nån?

 3. #3
  Medlem danis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen
  Från fotbollskanalen 12 maj. Vet ingenting efter detta :E

  I måndags försenades Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais sedan bengaliska eldar gjort att det börjat brinna på läktaren. Khennet Tallinger säger sig dock inte kunna göra några jämförelser mellan incidenterna.


  - Jag har inte någon som helst kunskap om vad som skedde i Göteborg. Vi har inte fått upp det än. Jag utgår från att det har kommit in en anmälan, men den har inte nått oss i nämnden, säger han.

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Disciplinnämnden Här ska alla beslut finnas. hittar inget om den matchen..

 5. #5
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Stockholm
  Det kan nog dröja, de har rätt mycket nu och de är så jäävla lata och slöa!

 6. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2011
  Ort
  Stockholm
  Dom har nog inte "sätt" nåt..

 7. #7
  Medlem Konnes avatar
  Gruppering
  Avgå BW & Jurelius!
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Gais får böta 75000 kr och deras ordförande gråter ut i AB...

  http://www.aftonbladet.se/sportblade...cle13223030.ab

  Beslut i SvFF:s Disciplinnämnd 21 juni 2011

  uttalandet anges bl.a.: "Disciplinnämnden vill dock som en markering på hur allvarligt nämnden ser på företeelsen härigenom uppmärksamma och inskärpa samtliga berörda föreningar, säkerhetsansvariga, matchdelegater m.fl. att nämnden fortsättningsvis kommer att bedöma de situationer då pyroteknik förekommer i anslutning till antändligt material och risk för personskada föreligger som så särskilt allvarliga att detta kommer att bedömas som försvårande omständigheter i straffmätnings-
  hänseende."

  Disciplinnämnden anser sammanfattningsvis att GAIS ska ansvara för att minst 3 bengaler antänts samt att brand av icke oväsentlig omfattning anlagts. Nämnden ser särskilt allvarligt på den fara för person och förstörelse av egendom som branden utgjort. Då förebyggande och tillräckliga åtgärder inte visats ha vidtagits för att förekomma branden anser Disciplinnämnden att så försvårande omständigheter föreligger att bötesstraffets storlek ska bestämmas med hänsyn härtill.

 8. #8
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Herre min skapare...

  .. "det händer gång på gång i Stockholm och då blir det 25 000 i böter", jo men tjena, kom fram från stenen du gömt dig under för fan.

  1. Stockholmsläktarna brukar mig veterligen inte brinna, bokstavligt talat. Möjligt att någon enstaka flagga har tagit eld vid något enstaka tillfälle, men inte fan har reklam, banderoller och en jävla massa annat börja ta eld.

  2. Med 1 som fakta så är det fan i mig helt jävla sanslöst hur han kan påstå att det "händer gång på gång i Stockholm". Se 1.

  3. Att klaga på och motsätta bötessumman på 75 000 kr anser jag vara rätt i alla lägen oavsett vad som hänt i det aktuella fallet, men 75 000 anser jag vara i underkant med tanke på vad som faktiskt skett i det här fallet. Jag kan inte bötessummorna på våra egna bränningar och eskapader de senaste åren, men 75 000 för att bränna upp reklam, banderoller och faktiskt utgöra en stor skaderisk på publik och andra runt i kring, ja då ska man nästan ha ännu mer böter. Det kan jämföras med exempelvis våra egna pyroarrangemang som är mycket säkra och väldigt ofta planerade genom att stå längst ned vid staketet och liknande.

 9. #9
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Förstår inte hur man på allvar kan klaga. Läktaren tog fan eld, klart de kommer bli värre böter då.

 10. #10
  Medlem Rubarths avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ja, det är verkligen synd om Gais, så missförstådda. Så många fotbollsmatcher jag har varit på och jag har aldrig sett något i närheten av detta på AIK:s matcher men jag är övertygad om att det skulle gett lite större rubriker ifall det hänt på en AIK match (och kraftigare böter). Det som hände kunde utvecklats till en katastrof och det stör mig som fan att han försöker släta över det med sin lama småstadsbitterhet.

Liknande ämnen

 1. Tabell efter 55 omgångar.
  Av aiiiiik i forum AIK Ishockey
  Svar: 13
  Senaste inlägg: 2010-11-30, 17:15
 2. AIK - GAIS (20100814) [AS]
  Av Affe i forum Fotbollsmatcher
  Svar: 129
  Senaste inlägg: 2010-08-16, 13:19
 3. AIK - GAIS (20100814) [AS]
  Av Affe i forum AIK Fotboll
  Svar: 129
  Senaste inlägg: 2010-08-16, 13:19
 4. Jimmy Tamandi till GAIS
  Av ALXALX i forum Övrig sport
  Svar: 12
  Senaste inlägg: 2010-08-10, 19:50

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •