Sidan 1 av 10 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 191

Ämne: Argentina

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010

  Argentina

  Några tv-inspelade "inför-matchen" i samband med några Clasicos och andra heta möten i Bs As/Rosario/La Plata. Väldigt intressanta oavsett spanskakunskaper.

  Rosario Central - Newell's Old Boys


  Chacarita - Tigre


  Estudiantes - Gimnasia


  Boca - River


  River åker ur högstadivisionen
  Senast redigerad av Lazarus den 2012-06-03 klockan 19:32.

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Lazarus:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Läktarklipp nu:

  River:


  Newell's


  Boca


  Rosario Central


  Independiente

 4. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Lazarus:


 5. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Racing:


  Velez:


  San Lorenzo:


  Gimnasia:


  Tigre:

 6. Följande medlem gillade det här inlägget av Lazarus:


 7. #4
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Under dom närmaste 3 veckorna kommer det att avgöras vilka 2 lag (alternativt 3 efter play off) som går upp samt åker ur Högsta/andradivisionen.

  I andra divisionen ligger både River Plate och Rosario Central för tillfället, dock leder Central serien 2 poäng före just River efter att ha vunnit 7 av de senaste 8 matcherna (senaste matchen spelades mellan just Central - River och slutade 0-0).

  Båda lagen ligger även på 2a respektive 3e plats i landets publikliga, varför man i fotbollsförbundet gärna ser att båda lagen går upp. Tråkigt publikmässigt är dock att San Lorenzo är påväg ur högstadivisionen tillsammans med Tigre och Olimpo. San Lorenzo har spelat upp sig klart på slutet och ligger i nedre mitten i årets tabell, men sammanlagt de senaste 3 åren ligger man på kvalplats just nu.
  Nedflyttningstabellen kan ses här: Primera División | Olé

  I högstadivisionen ser Boca ut att gå mot sin andra raka titel då man med tre matcher kvar leder med två poäng före Tigre (som antaglien åker ur i år ändå) och Arsenal, sedan följer Newell's och Velez tätt därunder.

  Publikmässigt kommer det att bli tre riktigt feta tre veckor som komma skall, Rosario väntas resa med 25 000 personer till Paraná när man spelar mot Patronato. Avståndet kan jämföras som Stockholm - Linköping nästan exakt. När Central spelade mot Instituto i Cordoba reste man med 15 000 man, avståndet mellan Rosario - Cordoba är som Stockholm - Göteborg. När ett lags supportrar stökat i samband med en bortamatch kan man förbjudas resa nästa match vilket var fallet efter Rosario spelat i Cordoba där man smashade hela kvarteret och La Plata mot Gimnasia där det blev bråk med polisen. Patronato kan dock jämföras med...ja Gefle supportermässigt också, så det lär inte bli några problem supportrarna emellan. Independiente - San Lorenzo om 10 dagar kommer också att bli en riktigt het match.  En av matcherna med flest incidenter för sin storlek är lokalderbyt mellan Chacarita - Atlanta. Chacarita tillsammans med Nueva Chicago utgör två lag som är väldigt respektade trots att dom är relativt små lag som spelar i 2a samt 3e divisionen. Chacarita har ett av kontinentens starkaste friendship tillsammans med Rosario Central, man vevar tillsammans när Central spelar i Bs As, innan matcherna grillar man, krökar etc. Man kan alltid se matchtröjor från Chacarita när Central spelar och diverse målningar på väggarna som talar om hur stark vänskapen är. Denna vänskap mellan lagen har funnits sedan den forne Presidenten Perons glandsdagar. Nueva Chicago har på senare år utvecklat en vänskap med Centrals antagonister Newell's Old Boys, varför är lätt att förstå. Lite kuriosa är att Chacarita kallas för Los Funebreros (Dödgrävarna) då deras stadion är byggd på en gammal kyrkogård, men polarna säger att dom förtjänat sitt namn på andra håll då man varit inblandade i såpass många dödsfall. här nedan är en video från senaste derbyt mot Atlanta i mars.
  Senast redigerad av Lazarus den 2012-06-06 klockan 15:26.

 8. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Lazarus:


 9. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Under tiden tills helgens matcher kommer så langar jag fram tre nya lag, alla från landets näst största stad, tillika Mauro Ivan Óbolos hemstad: Cordoba.

  Belgrano: Största laget i staden och spelar numera i högstadivisionen, kända nyligen för att ha spelat ur River Plate ur högsta divisionen förra året i play off.


  Talleres: Är ett lag under dekadens som varit bättre förut men som nu håller till i 3e divisionen. Supportrarna håller dock hög klass och är trogna.


  Instituto: Ligger på samma poäng som River i andradivisionen och spelar för uppflyttning till högstaligan. Brukar rankas lägre än de två ovanstående.

 10. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Newell's spelade en viktig match igår mot Independiente hemma och segrae med 2-1 vilket innebär fortsatt hopp om titeln. Det intressanta under matchen var dock att det diskuterades att bryta matchen när Newell's tände bengaler 5 minuter innan matchens slut när man gick mot seger, inga som helst problem med bränningen och för mig väldigt främmande då jag inte sett någon som helst tilstymmelse till att strypa användningen av pyroteknik under mina matcher där nere. Rosario Central brukar lyckas smuggla in en nyårstårta lite då och då som dom bränner av mitt i klacken, senast jag såg det var i december, en match då man även körde blinkbengaler över hela nedre kortsidan samt på stora delar av långsidan och även spontanpoppning av vanliga utan åtgärd. Ska sägas att visiteringarna innan matcher är skrattretade jämfört med...ja alla ställen jag varit på (förutom Boca där det var 3-4 kontroller). Om man ska tro diskutionerna så går det mot ett krig med nolltolerans som vapen mot användning av pyroteknik = avbrutna matcher a'la svensk modell ifall pyro antänds. Ett krig jag inte tror myndigheterna, tack och lov, kan vinna. Återstår att se vad som händer, kan även mynna ut i ingenting som det oftast brukar vara.

  MDMF

  Återkommer med en bättre resumé av det bästa från matchen när en video dyker upp imorrn.

 11. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Och där kom sammandraget läktarmässigt.

  Ñuls - Independiente

 12. #8
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  När jag var där nere var jag på en match som avbröts utan att återupptas efter 50 min pga kvittorulle som av misstag träffade domaren. Jag har länge vetat om detta. I Chile var det värst med feta kontroller (de kollade våra pass, grundligt visiterade flera gånger, fick slänga mynt, tändare osv). Ändå tänds bengaler inne, hur nu det gick till. Pyro verkar ha en speciell plats i deras hjärtan men med tanke på allt stök har väl de påbörjat krig. Kan tillägga att jag var nere 2007 och förra året och det var stor skillnad (både Argentina och Chile). Tråkigt nog!

 13. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ja, Chile är det knas i på riktigt, där förs det öppet krig mot t.ex Garra Blanca och det är stenhårda kontroller och förföljelser av supportrar med mera. Tack och lov för Argentinas del så är det långt kvar till att bli så illa som situationen är i Chile.

  Som du nämner med händelsen med kvittorullen så är besluten jävligt inkonsekventa, kan poppas massivt utan åtgärd men också smått med hot om avbruten match. Poppandet av just standardbengaler har ju minskat får man säga dock, medan lättare pyro som blink, isfacklor och såna där rör man kan hålla i som skjuter upp en massa skott ökat.

 14. #10
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Lazarus Visa inlägg
  Ja, Chile är det knas i på riktigt, där förs det öppet krig mot t.ex Garra Blanca och det är stenhårda kontroller och förföljelser av supportrar med mera. Tack och lov för Argentinas del så är det långt kvar till att bli så illa som situationen är i Chile.

  Som du nämner med händelsen med kvittorullen så är besluten jävligt inkonsekventa, kan poppas massivt utan åtgärd men också smått med hot om avbruten match. Poppandet av just standardbengaler har ju minskat får man säga dock, medan lättare pyro som blink, isfacklor och såna där rör man kan hålla i som skjuter upp en massa skott ökat.
  Jo, det är riktigt tråkigt. Kommer ihåg när jag var på Copa Sudamericana-finalen -06 och som liten pojk (16 bast) var man fan livrädd medan farsan tyckte att det var kul med lite spontanraketer och bengaler som såg ut att döda. När de idag bryter matchen för skitsaker är sjukt. Ytterligare en kvittorulle-händelse (ja, det finns alltså två...) för typ 8-9 månader sedan i Copa Sudamericana, som i och för sig är sjukt komisk på ett sätt, finns här (visserligen ej Argentina men det visar en del så att säga): Nacional (URU) vs U de Chile suspendido por agresión al juez de línea - Copa Sudamericana 2011 - YouTube (2:20 för bra bild på händelsen, domaren filmar och borde få gult kort haha)

  Har du fler detaljer om kriget mot supportrar i Argentina? I Chile har det delvis dödat läktarkulturen, inte samma sak längre. Färre på läktarna, många matcher spelas utan publik och annat skit. Har det gått åt samma håll i Argentina? Är det på väg ditåt?

 15. #11
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Fint störtdyk av domaren med tillhörande rullningar på gräset, suck...

  Jag har ingen erfarenhet av matcher i Chile men jag får jämnt höra att "det är inte samma sak" längre, mycket färre folk på matcherna, sämre drag osv precis som du skriver. I Argentina känns det tack och lov mest som populistiskt snack från politiker och polis. Det som sker oftast just nu är väl som sagt att ett lag förbjuds resa om man stökat den senaste bortamatchen, eller om det skett ett dödsfall i samband med matchen som t.ex Velez - San Lorenzo för två år sen där en Velezsupporter sköts till döds innan matchen och supportrarna löpte amok. En bra film på kravallerna efter att matchen avbrutits utanför stadion i Bajo Flores där San Lorenzo spelar, som förövrigt är bland dom värsta ghettona i Bs As, länkar jag till här nedan. Ska sägas att han sköts utanför Huracans stadion påväg i bussen till matchen så det ryktades först vara Huracan som gjort det.  I övrigt mår läktarkulturen väl i Argentina, några bättre än andra, men generellt är det fortfarande lika bra tryck som det varit i de senaste decennierna vad jag hört från folk. Det är ofta som politiker säger att man ska "rensa upp" bland barras bravasen och visst har det skett en del t.ex att Rafa di Zeo (ledare för La 12) går mot ett fängelsestraff, samt att man är nära att få en fällande dom mot El Bebote (ledare för Independiente) som dessutom ryktats gola för att slippa fängelsestraff vilket Racing gjorde en korre på i senaste Avellanedaderbyt. Independientes Barras Bravas ligger förövrigt i konflikt med Presidenten i klubben pga av gällande med El Bebote samt att han försöker "rensa upp" han med, därav har man bojkottat matcherna = Inga trummor, pyro, knappt några trapos osv. Tråkigt, men det kommer att lösa sig är jag säker på, en president klarar inte av att sitta kvar utan stöd från Barras Bravas, då byter man bara ut honom.

 16. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Patronato - Rosario Central

  Lite stökigt innan matchen där polisen avfyrade gummihagel (standard). Matchen spelades på i Santa Fe och inte i Patronatos hemmastad Paraná då det behövdes en större och säkerhetsmässigt bättre stadion. Matchen spelades på Colóns stadion och supportrar från detta lag var där och kastade sten på Central som besvarade och då gick polisen inMän, kvinnor, pensionärer och barn fick väja för polisens gummikulor. . Ska även sägas att Colóns stadio ligger i ett väldigt dåligt område i staden dit många invandrare från grannländerna skickas och bor under väldigt dåliga förhållanden när dom kommer för att söka lyckan i Argentina. Fattigdomen är utbredd och många lag har problem när man kommer som bortalag dels pga hemmasupportrarna såklart, men även för locals i omårdet och att stadions bortasektion är väldigt dåligt placerad (läs: nära villan samt svårt att fly). Även Centrals stadion har en strategiskt dålig position för bortasupportrar då det bara finns en huvudked bort från området och åker man söderut så måste man åka genom staden = stenad buss, andra alternativet är norrut och då måste man åka förbi Centrals popular. Aja, nog med snack och mer videos. Video i bra kvalitet med lite stök innan nämnda matchen kommer här:

 17. #13
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Andradivisionen avgjordes idag, River och Quilmes blir direktuppflyttade medan Central och Instituto spelar play off mot lag från förstadivisionen. Högstaligan avgörs imorrn där det står mellan Arsenal, Tigre och Boca.

  En grej som hände igår när Newell's spelade var att flera supportrar stormadeplanen i början av matchen iklädda lakan/plast med ett stort "B" skrivet på. Detta för att likna spöken och att håna Central för att dom spelar i B-divisionen. Central åkte ut i playoff mot All Boys när man åkte ned, All Boys spelar i vitt och därför klädde flera ur Newell's barra brava ut sig till spöken den kommande hemmatchen i ligan, samtidigt som man gick ett "begravningståg" med lyktor och kistor i blått och gult i kortege till stadion.

  Argentina-hinchas-cargadas_oleima20100508_0108_3.jpg


 18. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Lazarus:


 19. #14
  Medlem Reflexs avatar
  Gruppering
  Exilgnagare, Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Norra Stå
  Ku Klux Klan?

 20. #15
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Arsenal de Sarandí mästare för första gången. Väldigt tråkigt för fotbollen, men så klart kul för Jorge Ortiz.

  För att förklara bättre så, Arsenal ägs av Argentinska fotbollsförbundets President son Grondona Jr. Grondona den äldre är en genomrutten man som anklagats flera gånger för korruption osv men lyckats behålla presidentplatsen genom sitt starka kapital. Sonen vill för skojs skull äga ett fotbollslag, lite som en leksak, och pappa bestämmer sig då för att köpa ett lag helt utan vare sig supporterskara eller en gedigen historia.

  Sen Grondona den äldre tillsjuknade har laget vunnit i princip allt, skulle inte förvåna mig om sonen betalat sina egna spelare för att prestera bättre innan farsan dör, samt att han även betalat andra lags spelare för att spela sämre. Det är iaf ryktena som går nu.

  Den korrupta presidentens lag vann oavsett.

 21. #16
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Play off-matchen mellan Rosario Central - San Martin började precis (00:15).

  Helt galen stämning nu i början.

  Stream till matchen:

  Watch Live Rosario Central San Martin De San Juan Stream Online Free TV June 29 2012 Video Channel P2P Vivo Feed Broadcast Link Gratis
  Senast redigerad av Lazarus den 2012-06-28 klockan 23:25.

 22. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Lite uppdateringar med matcher från senaste två veckorna:


 23. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Lazarus:


 24. #18
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Fortsättning på inlägget ovan:

  Boca - Corinthians, Copa Libertadores-finalen i fredags 25. Följande medlem gillade det här inlägget av Lazarus:


 26. #19
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  San Lorenzo de Almagro röjer på läktaren efter en förlust mot Independiente.


 27. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Fikret:


 28. #20
  Medlem frrettis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Lazarus, du som har koll på Argentina. Hur går det för Pablo Monsalvo?

  Han har stor näsa Pablo, får plats med mycket i den...

Sidan 1 av 10 123 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. Argentina
  Av Sthlm i forum Övrig supporter/läktarkultur
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2010-09-10, 23:49

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •