Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Hur ska vi göra Elitserien till en bättre liga?

 1. #1
  Medlem AIKmattes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011

  Hur ska vi göra Elitserien till en bättre liga?

  Elitserien har sakta men säkert sjunkit i underhållningsvärde samtidigt som Allsvenskan blivit bättre och bättre för varje säsong. Hur ska hockeyligan agera för att göra Elitserien till en bättre och mer attraktiv liga? Ge förslag!

 2. #2
  Medlem AIKmattes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Kan posta detta klipp där Petter Rönnqvist tar upp en del grejer, mindre målvaktskydd, officiella löner, prestationsbaserade kontrakt ect.

  http://tinyurl.com/aa3edyw

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm

 4. #4
  Medlem frrettis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Mindre rinkar tycker jag.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av frretti:


 6. #5
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Citat Ursprungligen postat av frretti Visa inlägg
  Mindre rinkar tycker jag.
  Håller verkligen med, man ser det direkt när man kollar NHL, hur jäkla mycket mer intensitet det är på en mindre rink. Självklart är det svårt att jämföra rakt av eftersom NHL är så mycket bättre än Elitserien, men jag tror verkligen att mindre rinkar är ett steg i rätt riktning!

 7. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  PK hockey måste dö. Hockeyligan gör allt för att döda underhållningen i serien och på läktaren.
  Bara se senaste månadernas debatt i tidningarna. Någon sade könsord på en match och det var helsidor i tidningen = PK. När Målvakt dribblar på mållinjen och bli tacklad så får spelaren 6 matchers avstängning. När man har slagsmål så blir det polisanmälan. Kärring/bög hockey. Jag vill inte se sådan skit. TV puck nivå! (det tråkiga är att PK slagit igenom till och med här. Folk fattar inte att de som tar illa upp av ett skrivet ord: Det är de som är problemet, inte de som skriver ordet. Som vanligt: noll själv kritik)

  Varför går folk och tittar på elitserien? Är det för att det är de bästa spelarna i världen? Nej. Man går dit för att man håller på sitt lag.

  Man måste stötta klackarna i stället för att motarbeta dem med alla medel. Ett fullsatt Hovet som gungar i sång är en religiös upplevelse. Det är folk beredda att betala för. Men när arrangörer, hockeyligan och snuten gör allt för att döda det så blir det helt meningslöst. Man kan stanna hemma och titta på TV i stället.

  Lagen i Sverige måste få samma förutsättningar. Enda orsaken varför bonnlagen lockar till sig spelare är tack vare robin-hood skatter som gör att kommunerna har råd att fixa allt åt deras klubbar. Istid i Stockholm måste kosta lika mycket som i Växjö. Nu är Växjö gratis och AIK får pynta multim (+ multum i olaglig beskyddar verksamhet som polisen leker med)

  Mer konkret:
  Mindre rinkar
  Officiella löner
  Samma fasta utgifter för alla klubbar
  Slagsmål skall ge max 5 minuters utvisning
  Disciplin nämnden skall avgå. De har inget syfte. Sluta tjafsa om små tacklingar hit och dit. Om någon blir skadad: Då skall avstängning ske. Och den skall vara l automatiskt lika länge som skadan.
  Slut med beskyddar pengar åt snuten.
  Klackar skall premieras
  Ingen gräns för utländska spelare
  Lönetak.
  Fasta speldagar.
  Lag 11-12 skall inte åka ut automatiskt. Tror det är dags att man slopar hela detta system. Bara med garanterat elitserie spel vågar klubbar satsa på ungdomar/nollor.

  (och för AIKs del så måste Gozzi bort. Det fungerar inte att en Gozzi sitter i styrelsen som ser till att en annan Gozzi sköter laget som i sin tur tar in en Gozzi. Nepotism fungerar inte och Gozzi drev bort Melin därför.)

 8. #7
  Medlem
  Gruppering
  Sektion Arboga, Black Army, DSM, ASK
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Arboga
  Minska antalet omgångar!

  Ibland kan det vara 3 hemmamatcher under samma vecka, därför är det inte så konstigt att det kommer så lite folk som det gör till matcherna, folk har varken pengar eller tid (jobb,skola,familj osv) till att kunna gå på alla matcher.

  För oss bondegnagare är det jävligt dyrt att åka på alla matcher, en resa med tåget till Stockholm tur och retur går på lite mer än 300kr per match för mig.

  Skulle man ha som i fotbollen eller i alla fall en hemmamatch per vecka så skulle det locka ännu mera publik till varje match, Stockholmare och bondegnagare, även alla andra elitserielag borde också få mer publik per match då också.

 9. #8
  Medlem
  Gruppering
  Fullast på Bussen
  Reg.datum
  Mar 2011
  Vi kan börja med att förbjuda ekonomisk doping från bland annat kommun och landsting..

 10. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Dtwo:


 11. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Saknar tiden då det var två omgångar per vecka, torsdagar & söndagar, 1 hemmamatch per vecka, ibland varannan vecka. Man saknade hockeyn, man längtade till nästa hemmamatch, varje match hade/fick en större betydelse. Nu drunknar man i matcher, man behöver ett extraknäck för att ha råd med alla om man ser till kostnaderna runt en match, och då blir det många som väljer TV-soffan om vartannat.
  Jag tror inte att ändra storlek på än det ena än det andra hjälper så mycket, möjligen kollar fler på matcherna hemma i soffan, för man kommer fortfarande behöva ett extrajobb för att ha råd.

  EDIT: Svarade visst inte på hur vi ska göra ligan bättre, min tanke var mer hur man ska få upp intresset igen :/

 12. #10
  Medlem
  Reg.datum
  Feb 2013
  Ort
  Stockholm
  Håller med om det som sagts tidigare:
  - Mindre rinkar ( ! )
  - Mindre målvaktskydd ( Det är alldelles för svårt att göra mål på frilägen och via skott i slottet )
  - Max 5 min utvisning för slagsmål
  - Ingen gräns för utländska spelare

 13. #11
  Medlem AIKmattes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Vad kommer gränsen ligga för hur många icke EU-spelare man får ha i laguppställningen? Hur som ett bra beslut som förhoppningsvis höjer kvalitén på ligan då klubbar inte kommer ta in överbetalda tjecker/finnar/slovaker i lika stor utsträckning.

Liknande ämnen

 1. La Liga 11/12
  Av KennyPaveysDobbar i forum Övrig sport
  Svar: 109
  Senaste inlägg: 2012-08-18, 19:22
 2. Svar: 84
  Senaste inlägg: 2011-08-25, 22:25
 3. Fasth välkomnar Norin till Elitserien!
  Av Devletyan i forum AIK Ishockey
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2010-12-21, 18:00
 4. Svar: 10
  Senaste inlägg: 2010-06-11, 20:40

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •