Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 32

Ämne: Allsvenskans namn hotat?

 1. #1
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010

  Allsvenskans namn hotat?

  Läste precis denna artikel i aftonbladet (förvisso vet jag att det är aftonbladet och det är en skit tidning meeen ändå)

  Miljardärden Vollvik vill köpa allsvenskan | Allsvenskan | Sverige | Fotboll | Sportbladet | Aftonbladet

  Den handlar om en norsk miljonär som köpte namnrättigheterna till norska ligan som nu då är döpt efter honom. Han vill göra samma sak med Allvenskan.. och döpa VÅR liga till Ludoligan. Namnet lugo kommer från hans mobil företag............ seriöst hur skulle det se ut om vårt stolta AIK spelade i en enda stor norsk mobil reklam liksom????

 2. #2
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Jag är relativt säker på att detta bara kommer att rinna ut i sanden. Om jag också vill köpa Allsvenskan med en fet ekonomi. Får jag också vara med på Aftonbladets förstasida då?

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Tror och hoppas att det bara är ett PR trick..

 4. #4
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Den norska ligans namn är köpt av Norsk Tipping och heter Tippeligan.

  Vad den svenska ligan heter skiter jag i, så länge AIK vinner den.

 5. #5
  Medlem ifatcats avatar
  Gruppering
  107//DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen
  Bara ett trött PR-trick ala Milton. Däremot så tycker jag att Lagrell återigen visar med all önskvärd tydlighet att han bör bytas ut snarast.

  – Miljardärer är alltid välkomna. Med rätt pengar finns det inget motstånd som inte går att övervinna. Men i dagsläget har vi ett avtal med Svenska spel.

  Jag tycker naturligtvis att han har rätt i sak, att allt kan köpas för pengar. Men han måste ju vara medveten om att sådana uttalanden retar upp en hel del supportrar. Jag förstår helt enkelt inte poängen... Är Lagrell för dum för att inse att det inte ligger i hans intresse att uttala sig om sånt här i media, eller tycker han helt enkelt om att göra folk förbannade?

 6. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ludoligan...... Luderligan??

 7. #7
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010
  lagrell har ju verkligen suttit över sin tid. Han borde självmant ta steget ner och säga upp sig om han vill behålla någon slags värdighet kvar.... om han ens har det kvar =/

  jag personligen blev bara så upprörd när jag läste att en norsk ville döpa om ligan efter hans mobil företag.. det blev liksom lite droppen för mig. men ja det är väl något dåligt jävla pr trick.
  Senast redigerad av stricken den 2010-08-11 klockan 16:08.

 8. #8
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  Med försäkran att klubbarna skulle få pengarna och med ett bättre namn än Luder-ligan skulle ja egentligen inte ha något emot en försäljning. Om det t.ex. skulle heta Barclay's Allsvenskan som dom har gjort i England ser jag inga problem. Ger det klubbarna pengar och för svensk fotboll framåt, så visst!

 9. #9
  Medlem
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  May 2010
  Om det blir så att vi "måste" spela på Swedbank Arena så kommer jag ändå kalla den Råsunda. Om det blir så att dom säljer namnet Allsvenskan till något luder i från Norge kommer jag ändå säga att jag är Svensk Mästare och Allsvensk Mästare. Namn kan köpas men inte människor.

 10. #10
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  En norrman som har fått gratis uppmärksamhet?

  Ett litet statement från fotbollsförbundet.

 11. #11
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Om Allsvenskan blir rikare och klubbarna gynnas så skiter jag fullständigt i vad vår serie har för namn, varför inte liksom?

 12. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Gnagarf Visa inlägg
  Om Allsvenskan blir rikare och klubbarna gynnas så skiter jag fullständigt i vad vår serie har för namn, varför inte liksom?
  Kunde faktiskt personligen inte bry mig mindre om vad serien heter. Problemet i det hela som jag ser det är vart pengarna (30 miljoner eller vad det var snack om) kommer hamna. Ska allt gå rätt till så bör de delas ut till de Allsvenska (Ludoiska?) klubbarna då det är dem som är varumärket. Frågan är om klubbarna verkligen kommer få de pengarna eller om pengarna trycks in i någon ficka för att användas till något helt annat än för att faktiskt hjälpa klubbarna?

  Får vi smaka på pengarna ser jag inget negativt med att den här tomten går in och slösar sina pengar. Bara det inte börjar ställas krav om massa ändringar för att matcha den nya sponsorns intressen och idéer.

 13. #13
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Nacka
  http://www.aftonbladet.se/sportblade...icle7729664.ab

  Snackas fortfarande om köpet så han verkar ju vara seriös med det eller så tyckte han att krävde mer PR.

 14. #14
  Alx
  Alx är inte uppkopplad
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Varför inte låta den allsvenska vinnaren och Cup-vinnaren få en större vinspeng? Vinnaren av ligan skulle på så sätt kanske göra en mindre satsning alternativt behålla viktiga spelare. Svenka cupen skulle få ett uppsving då det inte bara är en plats i europa utan även en större segerpremie.

  Något annat sätt att fördela pengarna känns svårt att få igenom. Det finns alltid hål att fylla och jag tror det är just där pengarna hamnar annars.

 15. #15
  Medlem Tyrronos avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  STOCKHOLM
  Fuck him, ingen luderliga...

 16. #16
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Det var 4-5 år sedan då Lagrell var hjärtligt öppen till att sälja namnet Allsvenskan. Vad han skulle investera försäljningspengarna i vet man aldrig med Svff. Men det kostar att flyga Zchlatan hit och dit. Då ville dom döpa den till Svenska spels ligan eller något sådant. Inte långt kvar innan namnet säljs.
  Tycker det är skit, lika skitigt att döpa arenor efter företag. Vidrigt

 17. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  Har inget problem med att ett företag köper namnrättigheterna så man får in lite extra pengar, som t.ex. Barclay's Premier League, som alla kallar premier league ändå.

  Dock kan inga pengar i världen döpa om allsvenskan till Luder-ligan, det är det fan nackskott på!

 18. #18
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Så länge pengarna fördelas till vinnarna av ligan då tycker jag det är helt rätt att sälja namnet.

 19. #19
  björn_gnaget
  Gäst
  jag kan inte se ett enda problem med att sälja namnet på allsvenskan. Precis som jag inte kan se ett enda problem med att sälja namnet på en arena. Men så är jag ju marknadsliberal också... Känns sjukt oviktigt att allsvenskan heter Allsvenskan eller Luder Allsvenskan.

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av björn_gnaget:

  PAL

 21. #20
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Råsunda
  Nu förstår jag inte hur du får in marknadsliberalism i det hela. Vad har det med tradition och historia att göra? Enligt mig är Allsvenskans namn mer värt än vad jag tror att dess försäljning kommer gynna svensk fotboll i allmänhet och AIK i synnerhet. Det handlar om affektionsvärde och det är viktigt att det försvaras inom idrotten, precis som föreningsdemokratin och 51%-regeln. Idrott är bredd, elit, föreningsmedlemmar och publik i symbios och man ska inte underskatta de historiska och traditionella värden som finns, dock ej i siffror. Det finns få kulturella arv som får stå orörda inför kommande generationer och i mina ögon ska fotbollen vara en av dessa. Allsvenskan är ett namn som man identifierar sig med som fotbollssupporter verksam i Sverige, det kommer man aldrig mer kunna göra om namnet ändras.

  Just namnet på ligan kan i ett större sammanhang med den moderna fotbollen ses som en ganska oviktig sak. För mig är det t.ex. mycket värre, ja rent av kränkande, att spela på en företagssponsrad fotbollsstadion. Men som supporter har man fått för vana att ställa sig väldigt konservativ mot det mesta i förändringsväg som diskuteras inom sporten, exempelvis målkameror på senare tid. Och jag tror att det är viktigt för att inte kommersen ska ta över fotbollen helt och hållet. Resistans!

Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •