Sidan 1 av 6 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 106

Ämne: Sluta snusa

 1. #1
  Medlem danis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen

  Sluta snusa

  Det är dags..

  Finns det folk här på forumet som slutat och kan bidra i detta sköna men ack så skräckinjagade beslut jag nyss tagit. Era erfarenheter skulle betyda mycket.
  Vad fungerade bäst för Er? Att bestämma datum och sluta direkt eller trappa ner? etc..
  Även ni som aldrig snusat/fortfarande snusar kanske har några tips?

  (Då det finns otroligt många obskyra trådar på forumet under denna avdelning ser jag som en självklarhet att denna platsar.)


  Hjälp en Gnagare bli fri från giftet.

  Tack på förhand.

 2. #2
  Medlem Pippos avatar
  Gruppering
  Öllogen
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Södermalm
  Jag började enkelt med Onico ett halvår typ sen försvann suget bara.. Att sluta helt på en gång tror jag inte riktigt funkar, har försökt det genom åren, det har gått åt helvete varenda gång.

  Börja trappa ner med typ Onico så kommer det i sinom tid försvinna.

 3. #3
  Medlem Wesströms Skäggs avatar
  Gruppering
  Bengal i anal
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  STHLM
  Tepåsar är det som gäller om du ska sluta. Onico är bara skit enligt mig.

 4. #4
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  våldtar tråden lite. Tips på att sluta röka uppskattas också. Jag vill dock inte ersätta nikotin med nikotin och nikotinfritt snus kommer inte fungera för mig då jag inte har det psykiska beroendet att ha en prilla under läppen.

 5. #5
  Medlem
  Gruppering
  Irriducibili
  Reg.datum
  May 2010

  Sluta snusa

  Sluta röka är enkelt. Det är bara att sluta. Sen får man ha sån karaktär att man håller sig, hur sugen man än är. Och sugen är man, år och dar efter.

 6. #6
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Jag har slutat snusa några gånger ;)

  det svåra är att hålla sig från återfall. egentligen under hela perioden. Början är svårast fysiskt. Efter x antal månader är det svårt psykiskt (när man tror att man är fri och att en prilla/cigg är lugnt).

  Steg 1. Slå vad om en betydande summa pengar med någon du vet du kommer känna länge (typ mamma). detta bet kan sen, efter några år, makuleras om man vill.

  Steg 2. Fundera på hur du ska sluta.
  Huruvida du ska köra officiella hjälpmedel, börja knapra morötter (funkar skitbra) eller sluta tvärt är det individuellt. Prova dig fram. Börja naturellt för att gå över på tyngre grejer om du ändå känner för att slå ihjäl nån.
  Känn dock inte att du är en loser som kör plåster. Det gör ont att rycka plåster, och smärta är coolt. Att tugga tuggummi är också coolt.

  Steg 3. Kör igång. Första 2 dagarna är värst. Sen blir det värre(!) i en vecka eller två. Sen fasar det ut och är bara jävligt jobbigt i ett par månader.
  Sysselsätt dig. Att sitta hemma och glo på TV är självmord. Se även till att det inte finns några smutta uteserveringar som drar i dig, men det hjälps ju av rätt bra med höstens intåg.

  Steg 4. Håll dig i skinnet. Att smyga in en prilla eller tjuvröka är otroligt omanligt.


  Jag har slutat tvärt några gånger och det går fortare samtidigt som jag var en seriös fara för allmänheten under tiden.
  Senast körde jag med alla hjälpmedel som finns. Problemet är att det är dyrt som fan (men i slutändan fortfarande billigare än att snusa/röka). Jag fastnade för nikotinpåsarna eftersom de gav en bra dos nikotin samtidigt som jag fick känslan av en prilla under läppen.
  Tuggummin funkade ganska bra också även om de smakar illa.
  Följ stegen på respektive förpackning.
  Plåster funkade till viss del, men jag var tvungen att komplettera med tuggummi när det blev som värst. Svagare plåster + svagare tuggummi.
  Prova dock inte plåster, tuggummi och nikotinpåse samtidigt (särskillt inte med en snus och en cigg samtidigt som jag gjorde i gymnasiet. Jag mådde höll på att spy ner hela plugget).


  Nikotinfritt snus innehåller asmycket socker som sabbar tänderna (till skillnad från snus som är basiskt och hjälper till att hålla karies borta. Men iofs sabbar tandköttet).
  Jag gick upp 5-10 kg varje gång jag "slutade". Detta till följd av munchies. Blir du sugen på nåt - ta då nåt nyttigt (typ morötter). Drick vatten.

 7. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Hass:


 8. #7
  Medlem Artilleris avatar
  Reg.datum
  May 2012
  Dra på dig svininfluensan. Tog inte en prilla på dem 3 vidriga veckorna som den hade mig i sitt grepp. Började dock direkt när jag blev frisk igen, hade inget sug direkt men känslan av att ha sug och sen trycka upp en jävl avgjorde det. Fortfarande nöjd över beslutet

  Edit: Fast ibland så önskar jag att jag aldrig hade börjat, då hade man ju varit ovetandes om hur nice det faktiskt är
  Senast redigerad av Artilleri den 2012-09-10 klockan 15:33.

 9. #8
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Första gången jag slutade använde jag nikotin-sugtabletter som jag hade under läppen, funkade rätt bra och var snusfri hyfsat länge för att sedan börja om.

  Nu är jag dock återigen snusfri, tog sista prillan på midsommarafton. Den här gången gjorde jag som så att jag köpte en stock (BA snus, alltså portion) och trappade ner antalet snusar per dag mer och mer för varje dosa. När jag var inne på min sista klarade jag mig på 2-3 st per dag. Tips är att ha snusen inne i flera timmar (typ tills du "måste" ta nästa) trots att den varken är full av smak eller nikotin längre.

  Detta sätt har funkat bättre för mig faktiskt och det närmar sig alltså 3 månader fria från snus. Suget kommer dock givetvis ibland fortfarande, främst vid tillfällen där jag nästan ritualmässigt tog en snus tidigare, t.ex. efter middagen.

  Kan tillägga att det händer att jag feströker så får i mig lite nikotin på det sättet, men känner aldrig något sug att röka nykter. Tränar också 4-5 dagar i veckan vilket säkert kan göra sitt det också.

 10. #9
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  Vimmerby
  Har snusat i 7 år slutade för 2 månader sen, det som funka för mej var att bara sluta upp direkt ingen nikotinfri snus eller något sådant, Tänkte igenom hur jälva mkt pengar jag lägger på snus och vad jag skulle kunna göra ist för dom pengarna, har nu sparat snus pengarna i 2 månader så det räcker för en resa ner till psv-AIK! Sen var det väl även en tjej som gnällde lite:)

 11. #10
  Medlem
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sollentuna
  Sluta tvärt och ge fan i att ersätta med något annat typ tuggummi eller onico. Första gången jag slutade körde jag onico, det gick skitbra... i nästan ett år, sen insåg man ju att man fortfarande snusade plus att man fortfarande var lika sugen på riktigt snus så då började man igen.
  Andra gången, vilket är mitt sista försök då det inte finns en chans i världen att jag gör om det här, så körde jag på tvärt slut. Funkar hur bra som helst. Viktigt dock att ha en förstående sambo då humöret kan vara riktigt jävla dåligt och man skäller ut folk för minsta grej. Efter ett par veckor har det värdta suget släppt och du är "normal" igen. Suget kommer dock tillbaka med jämna mellanrum, jag blir fortfarande sugen och jag slutade för drygt tre år sedan.

  Lycka till!

  Edit: kan tilläggas att jag hade snusat i 15 år när jag slutade så det kanske är lite lättare om man är yngre.

 12. #11
  Medlem Dudde1s avatar
  Gruppering
  Norra nedre
  Reg.datum
  May 2010
  Håller på att sluta just nu, tar 2 snus om dagen nu. Nedtrappning fungerar bra men någonting som jag avråder er ifrån är Onico. Fyfan vilket piss det är, efter 3-4 st så får man ju sår under läppen pga. att de är så JÄVLA torra. Testade Kickups när jag slutade sist och de fungerar verkligen om man tycker om smaken. De smakar alltså lite te-aktigt eftersom det är örter och sådant i.

 13. #12
  Medlem Dudde1s avatar
  Gruppering
  Norra nedre
  Reg.datum
  May 2010
  Kan ej editera inläggen från playstationet men spela absolut inte fifa när ni håller på att sluta. Det blir dyrt med elektroniken som tar skada.

 14. Följande medlem gillade det här inlägget av Dudde1:


 15. #13
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Även jag kan tillägga att jag har varit nikotiberoende i 21 år, and counting.

 16. #14
  Medlem
  Reg.datum
  May 2011
  Sluta bara, om du verkligen vill sluta så slänger du de prillor du har kvar. Det går inte att hålla på att mygla för sig själv. De gånger jag har försökt tidigare har jag inte riktigt varit så sugen på att sluta, mest bara tänkt att jag borde. Sista gången tänkte jag att vafan, kan lika gärna lägga ner helt eller sluta upp med dessa miserabla försök till att någon gång om året försöka sluta. För att det skulle fungera för mig behövde jag förvisso två rätt så avgörande faktorer: En tidsperiod där jag inte hade några som helst rutiner, semester t.ex. Om jag hade försökt sluta när jag jobbade hade det varit lönlöst, rutinerna kring att stoppa in en dubbelprilla före och efter morgonkaffet osv. hade tagit kål på mig. Den andra faktorn var att jag har en flickvän som absolut inte trodde att jag kunde sluta, så för min del blev en del av moroten att bevisa för henne att hon hade fel. Lite som Hass skrev om att sätta pengar på att du faktiskt slutar, fast här handlade det om att sätta henne på plats istället för att tjäna dollars.

  Om du tycker att du är värd en cigg eller en snus bara för att du har hållt upp ett tag så kommer du falla tillbaka snabbt. För mig har det bara fungerat med nolltolerans.

  Edit: Givetvis fungerar det olika för alla. Bästa är väl att egentligen prova det fram till den teknik som fungerar bäst, men du måste ju vilja sluta, annars är det lönlöst.

 17. #15
  Medlem
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sollentuna
  Man måste vilja själv eller så måste nån man bryr sig mycket om vilja att man slutar. För mig var det sambon som satte ner foten, jag ville fan inte sluta snusa! Snus är ju fantastiskt! :)
  Att försöka halvhjärtat slutar alltid på samma sätt, att man börjar igen plus att nästa försök blir svårare eftersom man nu är övertygad att "det är fan omöjligt att sluta!"

 18. Följande medlem gillade det här inlägget av Kalle_Ninja:


 19. #16
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Salem, Stockholm
  det fysiska beroendet går bort efter 7 dagar. Kroppen anpassar sig snabbt och tillslut är den inte beroende av nikotinlängre. Men det psykiska sitter längre t.ex. saknaden av något under läppen eller vad man ska göra efter maten. Kör onico!

 20. #17
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  Nov 2011
  Ort
  Stockholm
  Undvik alkohol närmaste tiden. Såfort jag tog en bira så blev jag galet sugen.. Jag slutade tvärt, jag upplevde det som lättare än jag trott.

  Drog dock en snus för typ 1 månad sen på fyllan och villan, tyckte inte det var så jävla soft ändå..

  Snusfri om man bortser från debaclet för en månad sen i 1,5år

 21. #18
  Medlem danis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen
  Stort tack för alla svar!

  Som jag förstod innan är det olika från person till person vilka metoder som är bäst/enklast.

  Jag började igår med att sakta försöka få bort min onödiga vana med 2 prillor som jag nu kört i drygt 3 månader. Det är förjävla fint med dubbelmackor dagligen men rackarns vad dyrt det blir. Alltså börjar jag med att trappa ner lite långsamt för att se var det leder. Igår efter lunch tog jag "bara" en åt gången men föll tillbaka till dubbeln på kvällen. Syndade en gång bara, men det är en gång för mycket..

  Dubbelmackan på morgonen är bland det ljuvligaste jag vet. Imorse när jag klev upp vid 7 struntade jag i den. Jag struntade i att ens stoppa in någon prilla för att kolla hur länge jag kunde vara utan tills jag började känna mig illamående. Vid halv 9 började mitt huvud kännnas otroligt tungt och jag började känna mig otroligt illamående. Jag satt då i faktureringssystemet och alla siffror bara gick in och direkt ut ur min skalle så blev tvungen att trycka in snuset för att kunna arbeta..

  För övrigt var jag och inhandlade 2 dosor onico imorse, en vanlig och en med smak av pepparmint. Ingen aning hur dessa smakar samt torrhet så blir spännande. Då jag har drygt 2 dosor vanligt snus (Gbg rapé portion) så funderar jag på om jag skall börja köra varannan eller något sådant. Vad tror ni om det?


  Jag vill sluta och jag vet att jag kommer klara det. Först måste jag dock hitta min balansgång så att jag inte fuckar upp jobb och annat med den kommande korta stubinen.. :-) Jag tänker skynda långsamt!


  Kan väl tillägga som några andra att jag har snusat i 6 år.
  Senast redigerad av dani den 2012-09-11 klockan 08:07.

 22. Följande medlem gillade det här inlägget av dani:


 23. #19
  Medlem KennyPaveysDobbars avatar
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Shit alltså, en Dani på grov snusabstinens skrämmer mig.

 24. #20
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  Nov 2011
  Ort
  Stockholm
  Dani, skit i att ta en. Sätt upp korta mål "Efter lunchen kan jag ta en" och när du når dit tänker du "äsch fuck it, nu kan jag ju vänta till efter fikat vid 15" osv osv.

  Jag tuggade galet mycket vanliga tuggummin och käkade frukt när jag blev som mest sugen. Jag upplevde även att träning hjälpte att inte tänka på suget.

Sidan 1 av 6 123 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •