Sidan 32 av 32 FörstaFörsta ... 22303132
Resultat 621 till 640 av 640

Ämne: Matlagningstråden

  1. #621
    Supermoderator ryckets avatar
    Gruppering
    AÜA
    Reg.datum
    May 2010
    Citat Ursprungligen postat av JEATB. Visa inlägg
    Tips vid planering är att blanda salt och peppar med ströbrödet. Det var lite otydligt i ditt inlägg!
    Det kan man givetvis göra men jag kryddar under stekning då jag tycker det blir lättare att mängda.

  2. #622
    Medlem
    Gruppering
    DSM, AIK
    Reg.datum
    Jun 2010
    Ort
    Lidingö
    Som korveliten är innne på är helgrillad/helstekt kyckling underskattat. Många är rädda för att kyckligens alla delar inte blir helt tillagade och man äter bara filéerna.

    Jag brukar koka kycklingen ett tag med lite grönsaker jag hittar i kylen, krydda och buljong, sen in i ugn med någon rub beroende på smak.
    Då blir den alltid klar och har dragit åt sig smak av buljongen medan utsidan har en kryddig stekyta.
    Detta gör jag också med revbensspjäll (alltid är det en fet del som inte är klar efter grillning, men inte längre!)

    Till er som vill ha en finfin fond:
    Många gillar inte brunt kycklingkött och lämnar stora mängder för soporna. Lägg i det kött som blivit kvar i fonden kycklingen kokade i, på med plattan, låt koka några timmar för reducering, krydda lite extra, sila, låt svalna och in i frysen eller kylen och plötsligt har du en fond för en äka risotto.

    Béné!

  3. #623
    Medlem
    Gruppering
    Den Svarta Massan
    Reg.datum
    Mar 2012
    Ort
    Nynäs hills
    När jag ändå är online för en gångs skull.. mitt favvorecept som jag gör minst två gånger i månaden.
    Perfekt att göra en vardagskväll eller helgmorgon..

    2 kilo fläskkarré eller högrev i bitar går ju också faktiskt
    Lite bacon, typ 1-2 paket eller sidfläsk. mumma.
    fett mycket vitlök. typ 5 klyftor eller så. Skär dom i skivor. om du vill pressa några och blanda i såsen också
    halvt kilo röd peppar. eller testa lite olika om du vill. jag brukar fuska med världens minsta droppe av Blair's after death sauce
    typ 2-3 flaskor bärs. Varför inte en mörk rackare.
    nån cl whiskey. rökig typ.
    Och sist en massa toapapper.

    Det här receptet kommer ge dig en maffig äkta chili. Är du mer sugen på Pulled pork, dra ner på bärsen till 1 flaska och lägg till några dl BBQ-sås.

    För chiligryta:
    1. Har du en karré i bit, skär den i mindre bitar. även bacon/fläsk
    2. Skär Vitlök och chilipeppar.
    3. Stek de tre ingredienserna i sådär 1-2 minuter.
    4. Gillar du att tävla har du nu två minuter på dig att hälla ölen, den halva droppen death sauce och pressa vitlöken ner i grytan.
    5. nu så drar du bara ner det du har i stekpanan i grytan.
    6. På med locket och ställ in grytan i ugnen på 80-90 grader. Och vänta.. i minst 6 timmar. jag brukar ligga på 10 typ. Är detta en vardag så gör det innan du går och lägger dig så är det klart tills du vaknar, är det helgdag så varför inte göra det på morgonen så är det klart till middag.
    7. ut ur ugnen kommer en gryta där köttet faller isär bara du petar lite på det. så rör om allting så alla ingredienser blandas och allt blir till en riktigt härlig gryta. Ät till tex taco, eller bara med nachochips eller i bröd. eller potatis.
    Mumma. resterna håller i kylen typ en vecka för mig.

    Det är ca 30-60 min efter du ätit som en jäkla massa toapapper kommer behövas så se till att ladda på alla era toaletter

    För Pulled Pork. (ingen bacon)
    1. lägg hälften av chilin och vitlöken i botten av grytan
    2. lägg på den HELA biten fläskkarré.
    3. lägg resten av chilin och vitlöken på fläskkarrén
    4. häll försiktigt BBQ-såsen över köttet så det som ligger på inte rinner av.
    5. häll ölen runt om.
    6. in i ugnen 80-90 grader med lock. minst 6 timmar.
    7. ta två gafflar och dra isär köttet(det är här du pullar porken) och vänd runt.
    8. ät i hamburgerbröd. Är du lat som mig köp färdig coleslaw. Eller bea(funkar ju till allt). Har du tid, gör egen coleslaw.

    Effektiv tid för dig att göra är typ 15-20 min. så om du inte orkar bry dig om att laga mat i timmar är detta fenomenalt.

  4. Följande medlem gillade det här inlägget av HankMoody:


  5. #624
    Medlem
    Reg.datum
    Jun 2011
    Ort
    By i Norr..
    Hur gör ni eran Köttfärssås / Chili Con Carne, tips å trix runt dessa hade uppskattats!

  6. #625
    Medlem SuperGnaget1891s avatar
    Gruppering
    § JuristGnagarna §
    Reg.datum
    May 2010
    Ort
    Stockholm
    Citat Ursprungligen postat av stolfer Visa inlägg
    Hur gör ni eran Köttfärssås / Chili Con Carne, tips å trix runt dessa hade uppskattats!
    Brukar ha i lite röd paprika och chili, tycker det blir grymt :)

  7. #626
    Medlem
    Reg.datum
    Aug 2013
    Citat Ursprungligen postat av stolfer Visa inlägg
    Hur gör ni eran Köttfärssås / Chili Con Carne, tips å trix runt dessa hade uppskattats!
    Timjan och/eller Rosmarin har jag i.

  8. #627
    Supermoderator ryckets avatar
    Gruppering
    AÜA
    Reg.datum
    May 2010
    Högrevsfärs
    Bacon
    Morötter
    Selleri
    Lök
    Vitlök
    Champinjoner
    Rött vin
    Balsamicovinäger
    Worcestershire sås
    Krossade tomater
    Tomatpuré
    Ketchup
    Basilika och parmesanost till servering

  9. #628
    Medlem korvelitens avatar
    Gruppering
    DSM, FPB
    Reg.datum
    Sep 2012
    Ort
    Stockholm
    Citat Ursprungligen postat av rycket Visa inlägg
    Worcestershire sås
    En favorit!

  10. #629
    Supermoderator Heidi Flums avatar
    Gruppering
    Sol Invictus
    Reg.datum
    May 2010
    Ort
    Blood Line
    Citat Ursprungligen postat av rycket Visa inlägg
    Högrevsfärs - Stryk
    Bacon - Stryk
    Morötter - Stryk
    Selleri - Stryk
    Lök
    Vitlök
    Champinjoner - Stryk
    Rött vin
    Balsamicovinäger - Stryk
    Worcestershire sås - Stryk
    Krossade tomater
    Tomatpuré - Stryk
    Ketchup - Stryk
    Basilika och parmesanost till servering
    Det är enklare än så, du behöver:

    Någon typ av färs (gärna nöt men även annan fungerar, högrev är överkurs (enligt min mor)).
    Gul lök
    Vitlök
    Tomatburkar
    Olivolja

    Salt
    Vitpeppar
    Basilika
    Rött vin
    Parmesan


    Men, som sagt, alla har olika och ingen gammal hund kan lära sig att sitta, tyvärr :-)
    Senast redigerad av Heidi Flum den 2014-12-22 klockan 17:37.

  11. #630
    Medlem
    Reg.datum
    May 2010
    Ort
    Stockholm
    Jag är enig med Heidi. Lätt att det blir för många grejor och krångligt. Worshester har absolut ingen funktion i en bolognese!! Jag vill däremot slå ett slag för:
    -Rött vin!
    -Rotsaker! (Morot, gul lök, rotselleri, palsternacka).
    -Fond! (Kött/ox/kalv etc).

    Rotsakerna gör den matigare och ger bra smak. Skärs i tärningar och bryns lätt.

  12. #631
    Medlem
    Reg.datum
    Jun 2010
    Viktigaste är att den kokar länge, minst två timmar!

  13. #632
    Supermoderator Heidi Flums avatar
    Gruppering
    Sol Invictus
    Reg.datum
    May 2010
    Ort
    Blood Line
    Om det är en Bolognese är det ett måste med selleri, morot och gul lök, annars är det ingen Bolognese. Jag fick för mig att frågan gällde en Köttfärssås och ingenting annat :-)

  14. #633
    Supermoderator ryckets avatar
    Gruppering
    AÜA
    Reg.datum
    May 2010
    Självklart fond också!!

  15. #634
    Medlem AIK15s avatar
    Gruppering
    Norra/ Hovet, black army.
    Reg.datum
    Jun 2010
    Ort
    Solna


    Edward Blom sicken kung!

  16. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av AIK15:


  17. #635
    Medlem Stagges avatar
    Reg.datum
    Mar 2013
    chilirecept
    Påbörjade denna för en dryg timme sen. Ngn som testat den?

  18. #636
    Medlem
    Gruppering
    DSM, AIK
    Reg.datum
    Jun 2010
    Ort
    Lidingö
    Citat Ursprungligen postat av Stagge Visa inlägg
    chilirecept
    Påbörjade denna för en dryg timme sen. Ngn som testat den?
    Har läst det förr men aldrig gjort det, men av ingredienserna att döma verkar den fenomenal!
    Se till att du har fler par underkläder rena. Posta gärna om du gör den!

    Och glöm ej - inga bönor!

  19. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av SuttonHoo:


  20. #637
    Medlem korvelitens avatar
    Gruppering
    DSM, FPB
    Reg.datum
    Sep 2012
    Ort
    Stockholm
    Den chilin är mycket bra och en utmärkt grund för vidare experimenterande! Länge sedan jag gjorde chili nu. Fruktansvärt gott!

  21. Följande medlem gillade det här inlägget av korveliten:


  22. #638
    Supermoderator ryckets avatar
    Gruppering
    AÜA
    Reg.datum
    May 2010
    Skickar upp lite bilder från Casa Rycket.
    Rätt snål matlagning nu för tiden pga studier.




    Senast redigerad av rycket den 2015-03-21 klockan 12:03.

  23. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av rycket:


  24. #639
    Medlem Stagges avatar
    Reg.datum
    Mar 2013
    Citat Ursprungligen postat av SuttonHoo Visa inlägg
    Har läst det förr men aldrig gjort det, men av ingredienserna att döma verkar den fenomenal!
    Se till att du har fler par underkläder rena. Posta gärna om du gör den!

    Och glöm ej - inga bönor!
    Den blev riktigt bra faktiskt! Addade lite extra piri piri o lät den stå en timme längre. Då behövdes det inget masa harina, utan såsen blev perfekt. Blev lagom starkt o ett klockrent recept. Sen kan man bygga vidare o ändra o så, precis som Korveliten skrev.

  25. #640
    Medlem
    Reg.datum
    Jul 2014
    Firade dagens 3-1 vinst mot Helsingborg genom att slänga ihop en pasta gjord på grädde!

    Färsk kyckling
    Gul lök
    Champinjoner
    Zucchini
    Vitlök
    Salt
    Peppar

    Bifogad fil 7510

    Mise en place


    Bifogad fil 7511

    Toppad med färsk parmesan

Sidan 32 av 32 FörstaFörsta ... 22303132

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •