Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: Livsnjutare!!!

  1. #1
    Medlem Claus Von Hamlets avatar
    Gruppering
    DSM. Park-Kemisterna. ASK.
    Reg.datum
    May 2010

    Livsnjutare, vad njuter ni av?

    Hur njuter ni av livet?

    Själv njuter jag just nu av en fin tryffelbrie och en Saint Agur (förbannat bra ost till ett bra pris) tillsammans med ett päron jag hittade i trädgården samt kex och en flaska Bioma Vinha Velha.

    Livet är härligt.

    Jag längtar efter ett Gravensteiner äpple senare i höst och svart trumpetsvamp från mitt hemliga ställe.

    Nu skall jag inte bli för långrandig då jag som livsnjutare längtar efter det mesta som får gomseglet att spänna sig som en hitlerhälsning i Berlin 1933.

    Ordet är fritt. Vad njuter ni av, vad ser ni fram emot och tips på vad man bör njuta av behandlas tacksamt i denna tråd.
    Senast redigerad av Claus Von Hamlet den 2016-09-15 klockan 22:42.

  2. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av Claus Von Hamlet:


  3. #2
    Medlem
    Reg.datum
    Dec 2014
    Själv njuter jag av en halvljumen åbro orginal i solen efter en hård(nåja)arbetsvecka på en av Kungsholmen många parkbänkar.
    Väntar bara på skymningen då folk börjar samlas på Stockholms inneställen, livet är en fest.

  4. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av GnagisHårigaPung:


  5. #3
    Medlem Claus Von Hamlets avatar
    Gruppering
    DSM. Park-Kemisterna. ASK.
    Reg.datum
    May 2010
    Citat Ursprungligen postat av GnagisHårigaPung Visa inlägg
    Själv njuter jag av en halvljumen åbro orginal i solen efter en hård(nåja)arbetsvecka på en av Kungsholmen många parkbänkar.
    Väntar bara på skymningen då folk börjar samlas på Stockholms inneställen, livet är en fest.
    Det är livskvalitet det.

    Just nu njuter jag av en rauchbier och ett par skivor porchetta samt en oliv eller två ute i det fantastiska vädret.

    Ett par nyfångade sikar ligger i saltlag i väntan på röken.

    Snart går jag på vinet.

    Livet är fantastiskt.

  6. #4
    Medlem
    Reg.datum
    Dec 2014
    Citat Ursprungligen postat av Claus Von Hamlet Visa inlägg
    Det är livskvalitet det.

    Just nu njuter jag av en rauchbier och ett par skivor porchetta samt en oliv eller två ute i det fantastiska vädret.

    Ett par nyfångade sikar ligger i saltlag i väntan på röken.

    Snart går jag på vinet.

    Livet är fantastiskt.
    Som en gammal fiskare till en annan (antar jag?) Hur är siken att steka som den är i panna?.
    Jag är uppväxt vid mälarensstrand och haft gös o abbore som basfödda och bara ätit rökt sik ett fåtal gånger men jag har aldrig hört någon som tillagar den i panna.

  7. #5
    Medlem Claus Von Hamlets avatar
    Gruppering
    DSM. Park-Kemisterna. ASK.
    Reg.datum
    May 2010
    Sik är god stekt men bättre inkokt om man inte röker den eller gravar vilket är det bästa.

    Den är dock bäst helt pinfärsk vilket kan illustreras av ett finlandssvenskt talesätt då en fin kärring stod på fiskmarknaden i Helsingfors och fingrade på fisken, fiskargumman utbrast då - Siktjin e int som kuktjin att den blir hårdare och hårdare ju mer man klämmer på den.

  8. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Claus Von Hamlet:


  9. #6
    Medlem
    Reg.datum
    May 2016
    Ska snart ner till Mallorca där jag tänkte grilla/röka den lokala korven Sobrasada, blanda det med honung och käka med kex. Till det det Mallorkinska vinet Macia Batle. Men i dag blev det rester ur kylen och halvrisigt bib-rödtjut :-)

  10. #7
    Medlem Claus Von Hamlets avatar
    Gruppering
    DSM. Park-Kemisterna. ASK.
    Reg.datum
    May 2010
    Citat Ursprungligen postat av Strugatskij Visa inlägg
    Ska snart ner till Mallorca där jag tänkte grilla/röka den lokala korven Sobrasada, blanda det med honung och käka med kex. Till det det Mallorkinska vinet Macia Batle. Men i dag blev det rester ur kylen och halvrisigt bib-rödtjut :-)
    Bib är aldrig fel och rester äter alla.

    När jag var på Mallorca för länge sedan så käkade vi spädgris och drack kopiösa mängder dåligt vin. Det var mycket trevligt.

    Just nu provsmakar jag min rökta sik på vikabröd och fy helvete vad gott det är.

    En generalsnus på det och sedan är det tid att gå på starkspriten.

  11. #8
    Medlem
    Reg.datum
    May 2016
    Citat Ursprungligen postat av Claus Von Hamlet Visa inlägg
    Bib är aldrig fel och rester äter alla.

    När jag var på Mallorca för länge sedan så käkade vi spädgris och drack kopiösa mängder dåligt vin. Det var mycket trevligt.

    Just nu provsmakar jag min rökta sik på vikabröd och fy helvete vad gott det är.

    En generalsnus på det och sedan är det tid att gå på starkspriten.
    Skål för det! Nyrökt sik är förjävla gott.

  12. #9
    Medlem
    Reg.datum
    May 2010
    Ort
    Stockholm
    Sitter i eftermiddagssolen på en uteservering i Albuquerque och njuter av en lokal IPA. Senare blir det vidare botanisering bland de lokala ölsorterna.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •