Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: Argument för pyro

 1. #1
  Medlem Da_Bombs avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping

  Argument för pyro

  Goddag Gnagarvänner!
  Nu är det som så att jag ska hålla ett tal på onsdag i skolan. Jag har ännu inte spikat vilket ämne jag ska ha då det står mellan tillåt pyroteknink under ordnade former och ett till. Så kan ni hjälpa till med ge mig 3 argument? Självklart har jag egna åsikter i frågan, men talet ska vila på fakta inte bara egna åsikter. Så kommentarer som "Bengaler är coolt" är bara onödiga.

  MVH

 2. #2
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Bengaler får Svensk läktarkultur att leva. Jag kommer ihåg första gångerna jag gick på Råsunda vid medvetet tillstånd och såg bengalerna. Ja tjatade på pappa att få gå på fler matcher, och det fick jag också. Bengalerna skapar stämning, stämningen i sin tur drar mer publik, publiken ger oss större intäckter. Ordnade former är dock väldigt så svårt att ha dom under. Då det alltid kommer att gå att smuggla in bengaler på ett eller ett annat vis, så kommer man heller inte kunna ha full koll på vilka det är som egentligen tänder dom. Dock kan man ha förberätt brandkår och liknande, så att det inte är för sent i fall någon tragisk händelse skulle hända. Jag hörde bland annat att Någon hade fått en bengal kastad i nacken på någon match(vet inte om det var en AIK match) och att den hade bränt sig fast i nacken på personen. Ett annat förslag är att bengalerna inte får kastas. Någonting jag verkligen tycker är viktigt. En bengal kan orsaka sådana otroliga brännskador. Jag är därför väldigt stolt över våra Ultras/bengalbrännare, som faktiskt aldrig kastar någon pyroteknik som skulle kunna skada någon annan. Men, det är som sagt endast alkoholen som gör att det finns incidenter med pyroteknik. Man ska komma överäns med brännarna som oftast är olika supportergrupper om bränningar och kanske köra med blåskontroll på dom som ska bränna. Det är vad jag kallar ordnade former. Jag vet dock att våra ultras är väldigt försiktiga med bengalerna och är nogranna med att lägga dom till rätta när dom har brunnit klart.

  Lycka till!
  MVH

  (Ursäkta stavfel, min webläsare har inte någon stavkontroll(?)

 3. Följande medlem gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 4. #3
  Medlem Da_Bombs avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  ordnade former, tex bränning vid staketet har ju förekommit och det är något som jag anser MÅSTE vara tillåtet. Jag personligen tycker jag att bengaler mitt i klacken oftast är mäktigare men å andra sidan farligare och därmed svårare att argumentera för.

  Levande läktarekultur - folk på matcherna
  Farligare om bengalerna är förbjudna

  Det är de 2 argumenten jag har än så länge.

 5. #4
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010
  att förbjuda pyro-teknik gör väl bara så att folk vill använda det mer så som det oftast är med saker man inte får för att lagen säger så. Men skulle man säga ja vi har det lagligt om ni sköter dom på ett ordentligt sätt och att ni säger till innan så rätt första hjälpen utrustning finns på plats då skulle det nog vara lite oftare och mängden pyro teknik skulle öka och iomed det så skulle det komma mer folk till aiks matcher för vi har en härlig klack som bjuder på show och liv :)

 6. #5
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Bengalen är inte bara en ball grej på läktaren. Det har kommit att bli en symbol för den fria läktaren och det fria supporterskapet. Ett passionerat uttryck som ger de redan levande tingen som ramsor, flaggor, halsdukar och banderoller en ytterligare dimension.

  Pyroteknik är inget brott!

 7. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av fimbultrollet:


 8. #6
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Västerort
  Hur gick det?

 9. #7
  Medlem Da_Bombs avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  Valde att ta ett annat ämne då jag kände att jag var bätte på att snacka för det. Däremot ska troligtvis hålla ett tal även på engelskan då blir det garanterat detta.

  E: Eller typ stoppa häxjakten på supportrar.

 10. #8
  Medlem AIKtilljagdörs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Vet inte om någon tagit detta innan men det är ju en rejäl stämningshöjare och vet flera gnagare som sett bengaler osv i publiken och tyckt det va så jävla coolt och fortsatt gå på fotboll osv några av dem köper årskort varje år nu och går på VARJE match.
  Sen så när det är olagligt så vill ju folk bränna bengaler osv just för att visa att dom inte kan fortsätta såhär längre.

  Trött som fan så texten kanske blev konstig men jaja
  SVFF FOTBOLLSMÖRDARE

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •