Resultat 1 till 18 av 18

Ämne: AIK läxhjälp

 1. #1
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010

  AIK läxhjälp

  Halloj!

  Jag pluggar just nu till gymnasielärare i engelska och historia. Här på forumet finns det många olika trådar där man vill hjälpa andra AIKare, t.ex med juridik eller om man söker jobb. Jag kom då att tänka på att alla har inte råd med och kan ha läxhjälp hemma, därför tänkte jag att jag kan hjälpa till här, så gott det går.

  Detta ska inte ses som något fuskande i skolarbeten (att jag skriver dem åt dig) utan mer att jag kan läsa igenom och rätta, svara på frågor. Då främst om engelska och historia. Så, har du någon fråga - skriv den här i tråden eller PMa mig.


  Jag vet att det finns många andra lärare här på forumet och det skulle vara roligt om de också ville hjälpa till så att ämnesutbudet kan utökas..

  Victor
  Senast redigerad av vAIKtor den 2015-12-09 klockan 11:30.


 2. #2
  Medlem Da_Bombs avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  Jättebra initiativ!

  Även jag läser till lärare mot gymnasiet. Då i matte (och fysik men börjar med det först till våren). Ställer gärna upp och hjälper till om någon behöver hjälp med matte!

  Precis som vAIKtor skriver kommer inte heller jag att hjälpa någon att fuska genom att lösa uppgifterna åt er, däremot hjälper jag gärna till om det är något ni behöver hjälp att förstå eller undrar hur man gör osv.

 3. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av Da_Bomb:


 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Har en kandidat i Nationalekonomi, har även läst statistik och statsvetenskap. Om hjälp behövs inom dessa ämnen ställer jag upp.

 5. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av avgå:


 6. #4
  Medlem
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jan 2012
  Bra initiativ! Jag pluggar ju nu till gymnasielärare i historia inne på första terminen och kan också bistå med hjälp om det behövs. Likt föregående skribenter kommer jag inte skriva åt er men hoppas kunna hjälpa till med diverse.

 7. #5
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Bra tråd! Kan bli kul att följa. :)

 8. #6
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010
  Jag har redan hjälp två personer med olika sorters uppgifter. Det var inga skribenter jag känner igen, men om ni skulle vilja skriva ett ord här om ni tyckte att hjälpen var bra eller så, för att motivera andra som behöver hjälp men kanske inte vågar, så skulle det vara uppskattat!

  Annars får jag ta och önska alla ett bra jullov!
  (Jag kommer finnas tillgänglig på PM under lovet också om man skulle behöva hjälp.)

 9. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av vAIKtor:


 10. #7
  Medlem SvartGulaGnagets avatar
  Reg.datum
  Sep 2011
  Nu är inte jag studerande på den nivån längre men är mest nyfiken hur det fungerar. Träffas ni i verkligheten på bestämd plats eller kör ni via typ Skype? Hur lång tid tog det och tar du betalt på något sätt?

 11. Följande medlem gillade det här inlägget av SvartGulaGnaget:


 12. #8
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010
  Citat Ursprungligen postat av SvartGulaGnaget Visa inlägg
  Nu är inte jag studerande på den nivån längre men är mest nyfiken hur det fungerar. Träffas ni i verkligheten på bestämd plats eller kör ni via typ Skype? Hur lång tid tog det och tar du betalt på något sätt?
  Det som har varit nu är att personerna har hört av sig via PM och då fått min mail och sen fått beskriva vad de vill att jag ska göra/kolla på. Jag har korrläst en text och kommit med kommentarer och förslag på förbättring på den. I det andra fallet har jag hjälpt till med att strukturera en uppsats efter dess innehåll.

  Detta är någonting jag gör på när jag har tid, vilket ofta är sena kvällar, och hur lång tid det tar att göra någonting beror på vad för slags uppgift det ör. Detta är något jag gör ideellt då, som jag skrev i TS, "alla har inte råd med och kan ha läxhjälp hemma, därför tänkte jag att jag kan hjälpa till här, så gott det går."

 13. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av vAIKtor:


 14. #9
  Supermoderator Heidi Flums avatar
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Blood Line
  En liten parentes bara: Se nu bara till att detta inte blir en "jag pluggar till det här"-tråd som det såg ut att kunna bli till en början, utan låt den ha sin plats och fylla sitt syfte så att lite AIK-kids kan få lite hjälp med läxorna!

  Beundransvärt initiativ!

 15. #10
  Medlem
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Bromma
  Har tänkt på det där ett bra tag. Det finns ju, precis som du säger och som vi ser här i tråden, väldigt många som utbildar sig på hög nivå nu, men även är färdigutbildade. Man borde (i mitt tycke) kunna styra upp det här riktigt bra i kombination med AIKs nya projekt "Integration på riktigt", fotbollen och hockeyns ungdomssektioner och även en för "vanliga" unga Gnagare. Läxhjälp i samband med träning vid Ritorp och Skytteholm för de unga spelarna, hitta ett par schysta lokaler där man har vanlig läxhjälp för både ungdomarna i AIKs projekt och även läxhjälp för sådana som behöver hjälp, oavsett ålder. Jag vet inte, det borde kunna gå att utveckla sjukt professionellt.

  All cred till dig vAIKtor! Skulle lätt ha hakat på nu men kommer resa utomlands på en utlandstermin i ett halvår tyvärr!

 16. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Wassenuss:


 17. #11
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2015
  Jag kan tipsa om en väldigt bra app till dem som läser matte på gymnasienivå. Den heter mathleaks och den har svar på frågor i diverse matteböcker men den visar hur man löser talet istället för bara visa svaret. Den har mattekurs 1-5 samt åk 9 och ett antal böcker på lager som matte direkt, origo, matte 5000 mm. Man betalar en liten summa för ett antal månader (49 kr för en månad ca 250kr för tre osv). Den är väldigt bra har jag märkt ifall man pluggar hemma och inte har någon lärare i närheten.

 18. Följande medlem gillade det här inlägget av Hockeyhuliganen:


 19. #12
  Supermoderator Heidi Flums avatar
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Blood Line
  Svegons skämt var bäst, men det finns trådar där man får vara nästan hur oseriöst och skämtsam som helst - håll det där.

  / MOD

 20. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Heidi Flum:


 21. #13
  Medlem
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Bromma
  Såg nu att ASK gick ut med att man har startat en läxhjälp! Kul! Nu väntar jag bara på att man börjar köra aktiv hjälp hos AIKs ungdomssektioner innan deras träningar. Någonting som jag skulle kunna tänka mig att hjälpa till att organisera när jag kommer hem om ett halvår.

 22. #14
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010
  Läxhjälp!
  ASK är nu i uppstarten för ett läxhjälpsprojekt och behöver hjälp. Vi söker personer med ämneskunskaper som skulle kunna tänka sig att ideellt hjälpa AIK-ungdomar med deras läxor och skoluppgifter. Hjälpen kommer i första hand ske över distans via mail och Skype. Detta ska inte resultera i att du gör någons skoluppgifter utan mer att du kan läsa igenom, rätta, förklara och svara på frågor.

  Känner du att du har något som du skulle kunna tillföra och hjälpa till med? Skicka då ett mail till info@supporterklubben.com

 23. Följande medlem gillade det här inlägget av vAIKtor:


 24. #15
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2013
  Ort
  Stockholm
  Håller på med en undersökning om AIK Fotbolls marknadsföring till mitt gymnasiearbete, skulle vara väldigt tacksam om ni vill svara på frågorna i frågeformuläret på länken nedan. Det tar cirka 2 minuter. Tack på förhand!

  https://docs.google.com/forms/d/1pqW...?usp=send_form

 25. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av IsakG:


 26. #16
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010
  Nu på söndag 10/4 arrangerar Allmänna Supporterklubben pluggdag inför det nationella prov som veckan efter ges för årskurs nio i kemi, fysik och biologi. Pluggdagen kommer att äga rum klockan 12-16 i lokal vid Humlegården och vi bjuder på fika!

  Hjälp gärna till att sprida evenemanget till elever i årskurs nio eller ämneskunniga som kan hjälpa till genom att bjuda in dem till evenemanget!

  För dig som går årskurs nio
  Våra ämneskunniga hjälper dig inför provet genom att hålla genomgångar och svara på frågor. Du är välkommen oavsett om du behöver särskild hjälp med något av områdena eller om du bara önskar en avslappnad miljö att plugga i. Är du intresserad? Anmäl dig till info@supporterklubben.com - antalet platser är begränsade!

  https://www.facebook.com/events/800926503373526/

 27. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av vAIKtor:


 28. #17
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2011
  Hej! Sitter och gör ett arbete i Externredovisning A och behöver lite hjälp med årets (2013) avskrivningar utöver plan.

  De inventarier företaget har är: (Anskaffningsår - tkr)
  2012 - 30 000
  2011 - 22 500
  2010 - 5 000
  2009 - 5 500
  2008 - 3 500
  2007 - 4 000

  Det ingående bokförda värdet enligt plan är 55 150 tkr.
  De ingående ackumulerade överavskrivningarna är 18 120 tkr.
  De redovisade/skattemässiga värdet är alltså 37 030 tkr.
  Den ekonomiska livslängden är 10 år.
  Skattemässigt använder företaget räkenskapsenlig metod och skriver av maximalt.

  Under 2013 köper företaget ytterligare inventarier för 50 000 tkr, samma år säljs inventarier för 3 000 tkr. De under året avyttrade inventarierna, hade anskaffats under 2007 för 3 500 tkr.

  Jag har redan räknat ut att 2013 års avskrivningar enligt plan är 11 700 samt att resultatet av försäljningen av inventarier var +1 600.

  Frågan jag fastnat på lyder som följer:
  Vad uppgår 2013 års avskrivningar utöver plan till?

  Tacksam för snabbt svar!

 29. #18
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010
  Läxhjälpen är tillbaka!
  27:e april och 7:e maj kommer det än en gång finnas ämneskunniga på plats för att hjälpa dig som behöver hjälp med studierna.
  Vid det första tillfället ligger fokusen på samhällskunskap/historia men det finns även hjälp om man behöver det till något annat ämne.
  Vid det andra tillfället ligger fokusen på matematik och det stundande nationella provet.

  Mer info finner ni på:https://www.facebook.com/events/929204890549989/

  Har ni frågor eller vill anmäla er, skicka ett PM till mig här, så får ni mer info!

 30. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av vAIKtor:


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •