Sidan 22 av 22 FörstaFörsta ... 12202122
Resultat 421 till 424 av 424

Ämne: 13/12

 1. #421
  Medlem Itchys avatar
  Reg.datum
  Sep 2012
  https://www.metro.se/artikel/polisen...er-ett-%C3%A5r

  Bra jobbat! Jävla pajasar till poliskår vi har!

 2. #422
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av Itchy Visa inlägg
  https://www.metro.se/artikel/polisen...er-ett-%C3%A5r

  Bra jobbat! Jävla pajasar till poliskår vi har!
  Sidan finns inte

 3. #423
  Medlem Itchys avatar
  Reg.datum
  Sep 2012
  Citat Ursprungligen postat av Hass Visa inlägg
  Sidan finns inte
  Skumt! För mig funkar länken utmärkt...
  Klipper in artikeln nedan istället:

  Polisen undersökte fel plats för gruppvåldtäkt – misstaget upptäcktes efter ett år

  Karl Enn Henricsson | Metro | 14 Nov 2017 · 18:53 | Uppdaterad: 15 Nov 17 · 07:02

  Upp till 20 personer kan ha deltagit i en gruppvåldtäkt i Fittja förra sommaren. Foto: TT

  Upp till 20 personer kan ha våldtagit en kvinna i en fastighet i Fittja i augusti förra året. Polisen gjorde omgående en brottsplatsundersökning – i fel trapphus. Nästan ett år senare upptäcktes misstaget, och viktig bevisning kan ha försvunnit. ”Det har blivit fel, så är det”, säger åklagaren.

  En kvinna i 30-årsåldern anmälde att hon hade blivit utsatt för en gruppvåldtäkt i Fittja den 14 augusti förra året. Redan samma kväll gjorde polisen en brottsplatsundersökning i ett trapphus, men hittade inga spår. Orsaken var att polisen hade gått in i fel port, vilket upptäcktes först i juni i år.

  – Man har inte varit tillräckligt grundlig i början när hon beskrev platsen. Hon har beskrivit platsen och sen har man tänkt att det är rätt plats. Egentligen skulle man ha tagit ut henne till Fittja så hon kunde ha visat exakt vilken port det var, säger åklagare Markus Hankkio.

  Metro har i flera artiklar berättat om gruppvåldtäkten i Fittja där upp till 20 personer kan ha varit delaktiga. Polisen säkrade omgående spår på kvinnans kropp, och i slutet av förra året matchades proverna mot tre misstänkta gärningsmän.

  LÄS MER: Greps sent för gruppvåldtäkten – fortsatte begå grova brott

  Men de greps först i mitten av juni på grund av resursbrist hos polisen, enligt åklagaren.

  – Efter att de hade gripits gjorde man en uppföljning med målsägaren, och man tog ut henne till Fittja för att hon själv skulle få titta på platsen. Då pekade hon ut rätt port, säger Markus Hankkio.

  – Det har blivit fel, så är det.

  Den 20 juni – nästan ett år efter gruppvåldtäkten – gjordes en brottsplatsundersökning i rätt trapphus. En polishund markerade för sperma som efter analys kunde knytas till en nu 22-årig man.

  – Målsägaren menar att den personen var på platsen, och det har han också beskrivit. Men han menar att sperman kommer från ett tidigare tillfälle, säger Markus Hankkio.

  22-åringen har tillsammans med en 28-årig man åtalats för medhjälp till grov våldtäkt. Tre män mellan 19 och 23 år har åtalats för grov våldtäkt. Tidigare var ytterligare fem män formellt misstänkta för inblandning.

  Hade fler kunnat åtalas om polisen undersökt rätt trappuppgång direkt?

  – Ja, det är klart att möjligheten hade kunnat vara större. Hade man undersökt en färsk brottsplats ordentligt är det inte omöjligt att man hittat mer sperma än den som anträffades långt senare. Man kanske även hade kunnat hitta annat också, exempelvis blod från målsägaren, säger Markus Hankkio.

  Under våldtäkten fick kvinnan ta emot sparkar och slag, och hon fick även huvudet dunkat mot en trappa. De två män som har åtalats för medhjälp till den grova våldtäkten skrattade medan de filmade delar av händelsen med mobiltelefoner, enligt åtalet.

  Mobilfilmerna har inte hittats, och de fem åtalade männen nekar till brott.

  ”Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år”, har kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, skrivit i ett mejl till Metro.

  Metro har sökt ansvariga hos polisen.

  Gruppvåldtäkten i Fittja
  14 augusti 2016. En kvinna i 30-årsåldern anmäler att hon utsatts för en gruppvåldtäkt i Fittja. Upp till 20 personer kan ha varit inblandade, enligt polisen, som undersöker det trapphus där de tror att våldtäkten har genomförts.

  Hösten/vintern 2016: Sperma som säkrats på kvinnans kropp analyseras vid NFC, Nationellt forensiskt centrum, och kan matchas mot tre misstänkta gärningsmän – nu 19, 21 och 23 år gamla.

  Mars 2017: 21-åringen häktas misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Han försätts på fri fot efter några veckor.

  16 juni 2017: 21-åringen, 19-åringen och 23-åringen häktas misstänkta för grov våldtäkt.

  20 jun 2017: Polisen gör en ny brottsplatsundersökning i ett angränsande trapphus och hittar sperma.

  Sommaren 2017: Hela tio män misstänks formellt för inblandning i våldtäkten.

  10 november 2017: De tre häktade männen åtalas för grov våldtäkt. En 22-årig man och en 28-årig man åtalas för medhjälp till grov våldtäkt.

  Källa: Tingsrätten, åklagaren

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av Itchy:


 5. #424
  Medlem Itchys avatar
  Reg.datum
  Sep 2012

Sidan 22 av 22 FörstaFörsta ... 12202122

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •