Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 35

Ämne: Vem är egentligen AIK:are?

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010

  Vem är egentligen AIK:are?

  Inspiration till denna tråd kommer ifrån en diskussion i en annan tråd här på forumet. Ofta läser, och hör man, vissa AIK:are säga: Han/hon är inte en riktig AIK:are.

  Detta säger man eftersom att vederbörande endast går på stormatcher eller i medgång. Vad är en riktig AIK:are? En som går på alla fotbollsmatcher? En som går på alla hockeymatcher? Eller måste man gå på alla matcher i alla sporter för att få kalla sig en riktig AIK:are?

  Visst blir man sur när man står där på en skitmatch säsongen '10 med 8000 andra när man har i åtanke att man var tre gånger så många bara året innan. Vart är alla som kom då? Vart är alla som kom på guldfirandet i Råsunda?


  Blev inte riktigt trådstarten jag egentligen hoppats på... Men diskutera på, om det finns intresse.
   

 2. #2
  Medlem Andells avatar
  Gruppering
  Black Army
  Reg.datum
  May 2010
  jag.. ;) om man går på matcher oavsett, allt handlar om prioriteringar! dock så finns det undantag, jag går på alla hemma matcherna i fotbollen och hockeyn och dem borta matcherna man har råd med. plus dem innebandy matcherna man hinner med fast jag tycker det är en tråkig sport och kolla på så stödjer man AIK. i med och i motgång dem som står kvar på läktarna och stödjer är dem riktiga supportrana i mina ögon
  Senast redigerad av Andell den 2011-03-07 klockan 01:29.
   

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Vem sätter då definitionen på vem som är AIK:are? Någon som går på alla hockey och fotbollsmatcher; kan han säga till någon med årskort på fotbollen att han inte är AIK:are eftersom att han inte går på hockeyn också?

  Dom som går på matcherna, men drar 5 minuter innan slutsignal för att få plats på donken. Är dom AIKare?
   

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Sep 2010
  Har man gått på EN AIK match och gillar AIK är man väll AIKare? Men en riktig AIKare är en helt annan femma, kan helt klart disskuteras
   

 5. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Kan man inte vara AIKare om man är född utomlands? Snackas ofta om att man är född till AIK:are... Bondegnagare som fått barn, men inte kunnat ta med sig barnet till någon match... Är barnet Gnagare eller måste han/hon gå på en match först? Jag har alltid sett mig som en AIKare, även i tidiga år på dagis. Dock så har jag ingen fotbollsintresserad familj om man säger så, och första matchen jag gick på var med min bror, en kompis och hans farsa när jag var sex år gammal eller något. Var jag inte AIKare innan det?

  [Jag svarar på i princip allt just nu för att jag inte har något bättre för mig...]
   

 6. #6
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Upprinnelsen: Jag lackade ur över Jamans formulering... måste man även gå på alla handbolls-, bandy-, bowling-, golf- och dammatcher? Eller gäller gå-på-alla-skitmatcher-kravet bara hockeyn?

  Jag gick på nåt sorts "trippelderby" (AIK-hif-dif) i bowlingen en gång. Min enda bowlingmatch - ett derby. Jag är nog ingen riktig bowlingsupporter.

  Citat Ursprungligen postat av PAL Visa inlägg
  Citat Ursprungligen postat av Jaman Visa inlägg
  Kan se poängen med "belöning".. Men de som ska belönas är alla de som varit med i AS/D1.. Resten har tillkommit på ett fruktansvärt patetiskt vis. Man skäms när man står på hovet och ser alla "nya" supportrar. Vart var ni när vi va skit?
  Bland annat i Sofia (ca 20 AIK:are på plats). Var du där? Eller i Minsk (ca 20). Var du där? Eller i Barcelona (ca 35, vara 15 som vunnit nån TV3-tävling). Var du där? Eller ute i skogen utanför Motala. Var du där? Eller i nån förort till Örebro. Var du där?

  Jag går normalt på några hockeymatcher om året (även om det har blivit mer den här säsongen). Självklart vill jag då pricka in stormatcherna, såväl hockeymässigt och tabellmässigt som publikmässigt. Är det fel?
   

 7. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av PAL:


 8. #7
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Älskar man AIK så är man AIKare oavsett om man har gått på 0,10 eller 1000 matcher. Men det är bara vad jag tycker.
   

 9. Följande medlem gillade det här inlägget av Dimman:


 10. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Vi som står kvar efter en förlust i ett derby och sjunger que sera sera. De personerna som står kvar är för mig riktiga AIK.
   

 11. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Jakobsberg
  Det är absolut skillnad på 'AIK:are' och 'riktiga AIK:are'. Vilken sopa som helst kan kalla sig gnagare och läsa resultat i en tidning lite då och då. Det är en helt annan sak att stå i ösregn och se ett uselt AIK spela borta i Trelleborg.
  Sen tycker inte jag att man inte är 'riktig AIK:are' för att man inte går på antingen hockey eller fotboll.
  Jag är inte ett dugg intresserad av hockey (varit på tre matcher i år) och jag var t ex i Gävle när vi gick upp i elitserien så den parallellen tycker jag inte man kan dra.
   

 12. #10
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010
  Finns väl många sätt att definiera sig som en AIKare. Gå på borta matcher eller alla hemma matcher, donera pengar till Tifo gruppen, köpa aktier eller vara medlem. Alla sätt är nog rätt. Man är väl AIKare i olika grader. Allt från fanatisk supporter till mysiga tv-soff supportrar.. Frågan tolkas och besvaras på olika sätt. Jag hyser stor respekt till dom som följer Gnaget i alla skeden och på alla sätt. Jag försöker hängivet följa Gnaget på mitt sätt för att kunna känna själv att jag är fan en tok gnagare sen jag var 8 är i norrort. Missförstå mig rätt nu. Jag tror att älskar man bara AIK och står för det i med och motgång så är man en gnagare sen har alla olika förutsättningar att gå på matcherna vilken sport man än följer. Alla visar vi kärlek på olika sätt. (skriver från iphone så ursäkta stavfel och annat)
  Senast redigerad av stricken den 2011-03-07 klockan 07:44.
   

 13. Följande medlem gillade det här inlägget av stricken:


 14. #11
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Har man ett genuint intresse och vill gå och se och stötta en sektion är man riktig AIKare. Att svara AIK när man får frågan vad man håller på men aldrig går på en match.. njae.. då är det mest för att man ska ha något att säga.
   

 15. Följande medlem gillade det här inlägget av fimbultrollet:


 16. #12
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Man ska aktivt stödja AIK i någon sport (vad det än är) om det finns en chans att göra så. Men de värsta är dem som bara läser tidningarna och tror sig vara experter om våra lag. Man kan gott och väl vara AIK:are och kanske inte följa laget/lagen så noga men då ska man inte heller stå där och säga att man kan döööö för AIK eller fy fan vad vi e bra etc.
   

 17. Följande medlem gillade det här inlägget av Eric:


 18. #13
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Om man stöder AIK i vått och torrt, och går på typ alla matcher, DÅ är man en riktig AIKare. Annars känns det som fimbul säger, bara för att säga något så säger man AIK. Då kanske man tycker AIK är coolt osv.
   

 19. #14
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Jag tror nog alla är AIKare i grund och botten. Sen finns det en del som utsätts för spädbarnsskador, blir kvarglömda av dagisgruppen på skansen och förvandlas till apor, som blir just djurgårdare. Det är väldigt hemskt, men tyvärr faktum.

  För övrigt så älskar jag AIK, och jag skulle aldrig tillåta någon säga att den är mer AIKare än mig. Jag tror att merparten av alla här på forumet är lika mycket AIKare. Sen hur mycket man engagerar sig är en annan femma.
   

 20. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 21. #15
  Medlem Jamans avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av PAL Visa inlägg
  Bland annat i Sofia (ca 20 AIK:are på plats). Var du där? Eller i Minsk (ca 20). Var du där? Eller i Barcelona (ca 35, vara 15 som vunnit nån TV3-tävling). Var du där? Eller ute i skogen utanför Motala. Var du där? Eller i nån förort till Örebro. Var du där?

  Jag går normalt på några hockeymatcher om året (även om det har blivit mer den här säsongen). Självklart vill jag då pricka in stormatcherna, såväl hockeymässigt och tabellmässigt som publikmässigt. Är det fel?
  Haha en väldigt imponerande lista måste jag säga. Jag var inte på en endaste utav de matcherna.

  Alla gör precis som de vill; ingenting är rätt och ingenting är fel. Jag var väldigt uppe i varv när jag skrev så överdrev kanske lite med ordvalen. Men poängen kvarstår, det är synd att det är tusentals människor som gått på Växjö, LHC och Modo-matchen men inte någon annan match! Jag förstår dock att det blir så men jag tycker att det är tråkigt bara. Men hursomhelst så tror jag att vår hockey-publik kommer att öka mer och mer i.o.m. vår etablering uppe i ES. Ruskigt viktigt att vi hamnade där vi gjorde.
   

 22. #16
  Medlem
  Gruppering
  Exilgnagare
  Reg.datum
  Feb 2011
  Ort
  Stockholm
  jag saknar den läktarkultur vi hade under början av 2000-talet.
   

 23. #17
  Medlem Nidhöggs avatar
  Gruppering
  Livstidsmedlem i AIK + BA
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Peking
  Utveckla gärna, vad är det du saknar? Allt inklusive internboxen, eller vissa specifika saker?

  //via tapatalk
   

 24. #18
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2010
  Saknar den gamla tiden på norra.

  Är trött på finniga ultras med fingervantar, hoppande, armpendlingar, sidledshopp, ole ramsor, dududu ramsor, småbarn i klacken, trumman, forum om ramsor, youtube copycats, kommunisterna i SI, ja listan kan göras lång.

  Ne fyfan, de enda som håller stil, klass, tradition och har värderingar värdig en AIK supporter är FB. Dom håller AIK mentalitet vid liv, resten av er plast supportrar förstör det som VI byggt upp!

  INTERNET DÖDADE KLACKKULTUREN
   

 25. #19
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Skulle inte hålla med om att ultras är finniga, vad är specifikt för ultras med fingervantar, saker och ting utvecklas och hoppande finns det väl folk inom alla led inklusive FB som gillar. Att FB har kvarhållit samma känsla som tidigare år är imponerande och jag tycker om att så är fallet, men skulle nog inte säga att alla andra är dåliga för den sakens skull.
   

 26. #20
  Medlem
  Gruppering
  Black Army #27 AIK Fraktion Norr
  Reg.datum
  Sep 2010
  Ort
  Gävle
  Någon som kan svara på skillnaden mellan en gnagare och bondegnagare?
  Är man mindre gnagare för att man bor utanför Stockholm?
   

Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Hur bra klack/supportrar har AIK egentligen?
  Av SuperGnaget1891 i forum Supportrar
  Svar: 75
  Senaste inlägg: 2013-01-24, 22:05
 2. Svar: 4
  Senaste inlägg: 2011-01-25, 10:39

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •