Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 24 av 24

Ämne: Vad göra för att höja AIKs publiksiffror?

 1. #21
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2011
  Citat Ursprungligen postat av FreakShow Visa inlägg
  Jag tror att det finns många olika anledningar till att publiksiffrorna påverkats negativt genom åren. Den största anledningen är nog helt enkelt att nivån på fotbollen blivit sämre med åren, att AS inte är lika bra längre! Men också lite att barnfamiljerna blivit bortskrämda av media/vissa individer som inte kan sköta sig i närheten av barn.
  Jag tycker du har rätt, men jag skulle vilja byta ordningen på dina anledningar.

  Vanligt folk skräms bort - mindre pengar till nyförvärv och annan utveckling - AS blir sämre.

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av betagnagarn:


 3. #22
  Medlem
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  HENKAN
  Att vanligt folk/barnfamiljer skräms bort är ju det keffaste argumentet som finns i denna debatten. Det var ju sjukt mkt mer stök för några år sen runt råsunda än vad det är nu + att det känns som att det är mer barnfamiljer som går på råsunda idag än typ 04 (är ju ofta ganska mkt folk på södra now a days). Jag tror att det är "halvgnagarna" som håller på AIK och går på någon match då och då som är det viktigaste att få tillbaka och bli mer engagerade.

 4. #23
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Det var på tapeten att gå på fotboll kring den främre delen av 00-talet. Nästan modernt om man får säga så. Idag har trenden avtagit, men som vi vet så går alla trender cykler och förr eller senare så är vi säkert 25-30.000 mot gais istället för 9500.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av fimbultrollet:

  Paz

 6. #24
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av betagnagarn Visa inlägg
  Jag håller med om mycket av det du skriver. Men.

  Det är folket som har valt de som bestämmer reglerna, så folket bestämmer reglerna. Rösta liberalt för förändring.

  Läktarkulturen har till en väldigt liten del med tonårsrevolt att göra. Det är bara en liten del av en supporters/AIKares livscykel. Tyvärr har tonårsrevoltörerna fått för stort utrymme på råsunda. Därför tappar vi just nu stor del av den åskådarbas som inte befinner sig i denna revoltperiod i livet. Så länge vi accepterar grottbeteendet och inte revoltörerna inser sin del i problemet kommer vi inte få tillbaka de som är villiga att betala för att se på vårt kära AIK.

  Vi skrämmer bort de som går på fotboll för att få underhållning, de som går dit för sin egen skull och inte AIKs. Det har blivit något fult, och något som många här på forumet föraktar, de är inte lika mycket AIK, men tro mig, de är livsviktiga för att nå långsiktig framgång.
  Tror du missförstod mitt inlägg. Att det är fel på ett regelverk innebär per automatik inte att det är folket som bestämt det. Vill man verka för förändring bör det göras demokratiskt i mina ögon. Sedan kan man aldrig sticka under stol med att det är skillnad på demokrati och skendemokrati. Folk utser snarare andra som bestämmer regler, en sorts indirekt demokrati som i grund och botten tar hänsyn till folkets vilja, men alla regler har inte tillkommits på det sättet heller.

  Sedan tror jag även att du missförstår vad jag menar med tonårsrevolt. En tonårsrevolt är att en människa självständigt så att säga "tar tag i sitt liv". Då blir det dels svårt med auktoriteter (man ifrågasätter det mesta och övar upp sin argumentation) och detta ifrågasättande kan te sig i många former. Vissa bryter lagar, andra försöker förändra dessa. I grund och botten är läktarkulturen något som fötts ur en tonårsrevolt medan det idag snarare är tonårsrevolten som gör att man föds in i den kulturen. Tonårsrevolt är inte per automatik inte våld. Det är att stå emot auktoriteter (bland annat).

  Till ditt sista påstående kan jag inte hålla med dig mer. Det är vanligt att människor här föraktar medgångare, marginalare och den som går för underhållning. Samtidigt så klagar de över låga publiksiffror. Samma människor (eller ja, kanske) vill få bort folk från Norra Stå som inte sjunger hela matchen och följden blir att det blir en sämre stämning. Men människor fungerar oftast inte logiskt och dessa människor på Norra Stå som vill få bort de som inte sjunger hela tiden vill ju inte illa. De vill bara att folk ska sjunga i 90 minuter. Men jag tror att det finns bättre vägar att gå än att försöka slå vett i dessa (har hänt - sett det med egna ögon) eller försöka schasa bort dessa från arenan. En morot bör fungera bättre än en piska, tror jag.

Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12

Liknande ämnen

 1. Dags att göra nått åt supporterfientligheten
  Av Nidhögg i forum Övrig supporter/läktarkultur
  Svar: 170
  Senaste inlägg: 2011-10-07, 21:39
 2. Svar: 84
  Senaste inlägg: 2011-08-25, 22:25
 3. AIK Fotbolls publiksiffror
  Av december i forum Supportrar
  Svar: 23
  Senaste inlägg: 2011-07-09, 22:16
 4. AIKs hockeyklack
  Av Crozz i forum AIK Ishockey
  Svar: 62
  Senaste inlägg: 2011-01-06, 12:32

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •