Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 38

Ämne: Statysmyckning

 1. #1
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden

  Statysmyckning

  Hittar ingen passande tråd, så det får bli värt en egen tråd.

  Se AIK-fansens fräcka kupp - klär ut Nacka Skoglund i svartgult - Allsvenskan - allt om fotbollsallsvenskan - fotbollskanalen.se

  Fler artiklar lär komma.

 2. Följande 19 medlemmar gillade det här inlägget av PAL:


 3. #2
  Medlem Whippos avatar
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Söder
  Vilka ligger bakom den här briljant kuppen? 3712?

 4. #3
  Medlem Gnagartims avatar
  Gruppering
  Norra stå
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Västerort
  Citat Ursprungligen postat av Whippo Visa inlägg
  Vilka ligger bakom den här briljant kuppen? 3712?
  Känns som en bra gissning, de var i alla fall med på det. På sidan som PAL länkade står det "Foto: 3712.se."

 5. #4
  Medlem Whippos avatar
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Söder
  Ah, hoppas det kommer upp fler bilder!

 6. #5
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2010
  Ort
  Stockholm
  Haha, bajarna blir rasande. "Nu är det fan krig!". Vad ska dom göra? Defend söderort via speakers corner?

  Skitiga bajen!

 7. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av Allezallez:


 8. #6
  Medlem zebrahatts avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  May 2011
  Ort
  Stockholm
  Vilka underbara idéer! Fortsätt så!

 9. #7
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Citat Ursprungligen postat av Whippo Visa inlägg
  Ah, hoppas det kommer upp fler bilder!
  Facebookgruppen 3712 la precis ut ett antal nya bilder.
  Missa inte att gilla gruppen om du inte redan gjort det.

 10. #8
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Råsunda
  Fantastisk aktion! Härligt att Nacka fick bli påpälsad. Kul också att bajarna går i taket över det. Att vara alkis och bo på Söder gör inte en man till bajare, och fotboll spelade han ju även i svart. Nä, på den tiden var det generellt sett mindre viktigt att hålla sig till sin klubb och man höll på andra lag från staden när de mötte andra svenska lag. Dessutom var ju Bajen i klass med andra mindre lag från Stockholm (nä, inte Dif). Så att gå till stora AIK för tusen spänn och en kostym var inga problem för Nacka. Och den "fotbollshoran" är alltså den största legenden de har?

 11. Följande medlem gillade det här inlägget av Putte:


 12. #9
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Citat Ursprungligen postat av Putte Visa inlägg
  Att vara alkis och bo på Söder gör inte en man till bajare
  Jo?

 13. Följande 16 medlemmar gillade det här inlägget av PAL:


 14. #10
  Medlem
  Gruppering
  LGN
  Reg.datum
  May 2011
  Ort
  Söderomsöder
  Citat Ursprungligen postat av PAL Visa inlägg
  Jo?
  Nej?

 15. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av La Garra Negra:


 16. #11
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  LGN: Han skrev "Söder", inte "Sydamerika".

 17. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av PAL:


 18. #12
  Medlem
  Gruppering
  LGN
  Reg.datum
  May 2011
  Ort
  Söderomsöder
  jag bor ju på söder?

 19. #13
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Då ljuger din location. Den säger "Söderomsöder" (t ex Chile).

 20. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av PAL:


 21. #14
  Medlem
  Gruppering
  LGN
  Reg.datum
  May 2011
  Ort
  Söderomsöder
  Game, set & match!

 22. #15
  Medlem
  Gruppering
  N/A
  Reg.datum
  Apr 2011
  MYTEN OM NACKA SKOGLUND OCH HAMMARBY IF

  Tänk er en lovande junior som kommer till klubben som 17-åring och som 19-åring skriver på för den stora Allsvenska klubben, får sitt genombrott i landslaget och tas ut till VM-laget, gör succé och blir proffs i Italien.

  Tänk er att den lovande ynglingen börjar dricka sprit, tänk er att han efter 14 år som proffs inte håller längre utan återvänder hem, fjärran från matchvikten (läs: lätt lönnfet), lite för begiven på flaskan, platsar inte i Allsvenskan men får på gamla meriter plats i Div II-laget. Tänk er att han efter några inte ens platsar i Div II-laget utan får sluta sina dagar, bortglömd och spelande i Länkarnas lag.

  Tänk er att Div II-lagetplötsligt får för sig att börja odla en föga sanningsenlig myt kring spelaren, trots att klubben dumpat honom när problemen med vikten och spriten blir för stora.

  Kim Källström och Häcken? Nej, Lennart "Nacka" Skoglund och Hammarby IF.

  Men håll med om att vi skulle tycka att det var rätt pinsamt om Häcken-supportrar skulle börja odla en Källström-myt enligt ovanstående mönster.

  Men för Hammarby IF:s supportrar är inget omöjligt.

  Av någon anledning brukar Hammarby-supportrarna ofta utelämna många viktiga bitar av Nacka-myten - bl a den som förklarar hur det kom sig att han blev så stor och slog genom.

  Lennart "Nacka" Skoglund må ha varit en mycket begåvad bollspelare, men 1949 var han en tämligen okänd 20-åring för de flesta fotbollsintresserade i Stockholm. Och helt okänd utanför Stockholm...

  AIK hade fått ögonen på honom eftersom Hammarby IF var lite av vad Cafe Opera är tänkt att bli, en plantskola och en avstjälpningsplats för AIK.

  Nacka är inte den förste hammarbyaren att gå till AIK och Hammarby IF lyckas i sin tur att ta plats i allsvenskan i slutet av 1950-talet, tack vare att laget består till mer än hälften av AIK:are som trappat ned...

  Den fattiga söderklubben tipsar AIK om Nacka Skoglund sommaren -49 och AIK som just förlorad sin kanonforward Henry "Garvis" Carlsson till det spanska proffslivet, har behovet av att hitta en ersättare. Den unge Skoglund kanske kunde bli något med tiden. Inte minst omgiven av Bror Mellberg och Pröjsarn Nilsson.

  Efter en halv säsong värvas Nacka som ett framtidslöfte och får, när Allsvenskan och Div II gör uppehåll i november 1949, följa med AIK på Englandsturné för att bl a möta Chelsea, Arsenal och Liverpool. (se matchprogrammen nedan)

  I början av turnén gör AIK bra ifrån sig men blir slitnare ju längre trippen pågår. Nacka är tämligen osynlig, ung och orutinerad som han är.

  I matchprogrammet inför mötet med Liverpool (nederst) kan man läsa att "Leonard Skoglund" är en av Stockholms unga talanger.

  Han är knappt 20 år gammal och en orutinerad men begåvad Div II-spelare. Under året i AIK går han från tämligen okänd talang till intrnationell stjärna. Det hade aldrig hänt i Hammarby IF...

  Eftersom Nacka värvas mitt i säsongen, måste han vara i karantän i 90 speldagar. Spel i B-laget, Sv Cupen eller internationellt är däremot OK.

  Nacka gör ingen större succé under Englandsturnén. Eller i B-laget. Men när AIK gör en turné till Frankrike efter Allsvenskans slut, har den unge Skoglund börjat bli varm i kläderna. Och när Sv Fotbollsförbundets UK (Uttagningskommitté) ska plocka ut truppen till VM i Brasilien, matchas de säkra namnen mot Pressens Lag.

  Pressens Lag tas ut av sportjournalisternas klubb ihop med UK, ett slags B-lag m a o. Men tre dagar före mötet mellan Landslaget och Pressens Lag, ringer den ordinarie vänsterinnern i Pressens Lag upp sin lagledare och meddelar att han inte kan medverka eftersom han precis skrivit på ett proffskontrakt med en italiensk klubb.

  Wille Engdahl (begåvad fotbollsspelare i AIK på 1920-talet och nu sportskribent i Stockholms-Tidningen) sitter i tre-manna PUK (Pressens Uttagningskommitté) tillsammans med Stabben Ahlner, sportskribent med hjärtat i Hammarby. Tillsammans bestämmer de sig för att satsa på den begåvade men orutinerade unge vänsterinnern Lennart Skoglund i AIK.

  Pressens Lag vinner matchen och Nacka imponerar stort. Matchen innebär en plats i truppen till VM.

  Nacka har nu fått upp ångan och insett att även internationella halvbackar kan vara dödliga.

  Strax innan avfärden till Brasilien och Fotbolls-VM, möter AIK italienska storlaget Milan på Råsunda. AIK vinner med 3 - 1 efter mål av Nacka, Pröjsarn och Bror Mellberg.

  Efter matchen får Nacka sin första förfrågan om evt proffsspel i Italien.

  När Sven Jerring intervjuar den unge Nacka på Bromma flygfält vid avfärden, låter det så här... <<<<

  De brasilianska fotbollsjournalisterna är inte ensamma om att bedåras av den rågblonde bolltrollaren. Italienska klubbdirektörer hugger direkt.

  Efter VM gör Nacka fem a-lagsmatcher för AIK i Allsvenskan innan han försvinner till italienska Inter.

  Ett är dock säkert: Nacka är för bra för Div II-gänget Hammarby. Det behövs en klubb som AIK och en AIK:are som Förbundskapten för att Nacka ska slå igenom internationellt...

  En annan bit av Hammarby-mytomanin kring Nacka, är att man bara vill se perioden i AIK som ett ett-årigt mellanspel. Det är ju i Hammarby IF som han började och avslutade karriären.

  Sanningen är den att Nacka och AIK behöll kontakten under alla Nackas proffsår, vilket bilden nedan till höger är ett tydligt bevis för.

  I början av juni 1960 spelar AIK en vänskapsmatch mot brasilianska Fluminense. Till matchen har AIK plockat hem spellediga Italienproffset Nacka Skoglund. Visserligen har det gått nästan exakt tio år sedan Nacka blev proffs, men när han kommer hem och uppvisningsspelar så är det i AIK-dräkten.

  (Måste jag vrida om kniven i varje Bajen-hjärta och påpeka att Nacka aldrig gjorde en uppvisningsmatch i Hammarby-tröjan under åren som proffs? Detta apropå dagens diskussioner om klubbkänslaÉ)

  Under 1960-talet kommer AIK att spela fler vänskapsmatcher mot brasilianska lag. Den kanske mest klassiska matchen är den när AIK möter Brasiliens landslag (med Pelé, Garrincha, Tostao mfl) inför VM i England 1966. Till den matchen lånar AIK hem den spelledige Kurre Hamrin. Matchen förloras med hedersamma 4 Ð 2. (En liten parentes bara)

  I slutet av 1960-talet återvänder tre firade Italienproffs och tillika fd AIK:are, hem till Sverige. Den ene avslutar fotbollskarriären med att varva ned i Div III-laget IFK Stockholm (Kurre Hamrin). Den andre är fjärran från sin forna jag och håller knappt Div II-klass (Nacka Skoglund). Han har långt till matchvikt och har dessutom andra, personliga problem som påverkar spelkonditionen. AIK tackar Nej till Nacka som istället avslutar karriären i Hammarby och Björns Trädgård. Den tredje hemvändande AIK:aren från Italien är Kurre Andersson, som avslutar karriären med ett par lyckade år i AIK-dressen

  Nacka beskrivs ofta som Söders kelgris men detta måste avse åren efter proffskarriären, eftersom Nacka bara gjorde en säsong i Hammarby innan han gick till AIK.

  Och sanning att säga bör nog Hammarby tala rätt tyst om Nacka med tanke på det obefintliga stöd Nacka fick från klubben under de svåra åren i kampen mot spriten.

  Det är också lite ironiskt att Hammarby-mytomanin runt Nacka startar med och bygger på åren som Nackas förfall på allvar sätter in.

  Och att sätta likhetstecken mellan Hammarby Fotboll och en alkoholiserad Nacka, känns inte helt lyckad. Det är väl därför Söderbröderna med framgång förfalskat historien om Nacka. Samtidigt har de väl ett behov av någon att dyrka.

  Men i Nackas liv var Hammarby IF bara en hållplats på vägen upp och på vägen utför. Det var i AIK han skrev historia.

  Men vi är alldeles för renhåriga för att mytologisera honom för det...
  Jonas Almquist / Raddaaik.nu

 23. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av drratsss:


 24. #16
  Medlem
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Bajens stora hämnd...

  Statysmyckning-hjdf.jpgStatysmyckning-jhfdj.jpg

 25. #17
  Medlem Rodentias avatar
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  169 40
  Citat Ursprungligen postat av Burk-Janne Visa inlägg
  Bajens stora hämnd...

  Klicka på bilden för en större version

Namn:	hjdf.JPG
Visningar:	1159
Storlek:	91.8 KB
ID:	1557Klicka på bilden för en större version

Namn:	jhfdj.jpg
Visningar:	737
Storlek:	84.8 KB
ID:	1558
  Som vanligt kan de inte hålla sig inom normala gränser. De måste ta till sabotage. Medan gnagare använder stil och klass på sina "attacker".

 26. #18
  Medlem AIKtilljagdörs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  .
  Senast redigerad av AIKtilljagdör den 2012-03-15 klockan 15:56.

 27. #19
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Vi spelar på Hovet imorgon. Finns en undermålig fotbollsstadion i närheten... Just sayin'.

 28. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av SuperGnaget1891:


 29. #20
  Medlem
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Rodentia Visa inlägg
  Som vanligt kan de inte hålla sig inom normala gränser. De måste ta till sabotage. Medan gnagare använder stil och klass på sina "attacker".
  Hehe, tyckte det va ganska mesigt, hade väntat mig kidnappningar och hembesök, fast iofs det kanske bara gäller dif från värmland och dif från skärgården. Sen har väl årsta besökts både en och två gånger genom åren.

 30. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Burk-Janne:


Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •