Sidan 8 av 24 FörstaFörsta ... 67891018 ... SistaSista
Resultat 141 till 160 av 472

Ämne: Reseberättelser

 1. #141
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Hahaha dina berättelser får mig att garva lika mycket varje gång.
  Legendariskt!

 2. #142
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av Björn Kindlund Visa inlägg
  Supporter Cup i Danmark sommaren -97

  *text*
  avd. Det gör ont att möta Gnaget

 3. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Hass:


 4. #143
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Citat Ursprungligen postat av DanielTjernström Visa inlägg
  Hahaha dina berättelser får mig att garva lika mycket varje gång.
  Legendariskt!
  Kul att det uppskattas och stort tack! Fortsättningar lär följa....

  Citat Ursprungligen postat av Hass Visa inlägg
  avd. Det gör ont att möta Gnaget
  Haha! Alltid...
  Senast redigerad av Björn Kindlund den 2011-10-26 klockan 16:54.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 6. #144
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Herr Björn har ju en fantastisk egenskap att måla upp en bild genom skrift. Mycket trevlig läsning.

  Är det från denna turnering som MFF support tog inspirationen och startade upp MFF supportercup månne?

 7. #145
  Medlem LarSSas avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Citat Ursprungligen postat av Simon Visa inlägg
  Vid nästa rastplats så satt vi och pratade med Hata-Öis-och-dricka-kir-Larsa utanför bussen. Han drack Falcon (som han - tillsammans med en påse frysta köttbullar - baxat vid en OK-mack tidigare) och insåg plötsligt kopplingen emellan Falcon och Falkenberg. Hädanefter var slutdestinationen omdöpt till "Falconberg" och detta, tillsammans med andra dåliga vitsar (ex. "Vet du varför Tony Richardsson borde spela i Auschwitz? För då kan han gasa, gasa, gasa i kurvorna"), fick vi fortsätta leva med eftersom han där och då bestämt sig för att hänga med oss på bussen resten av resan, både tur och retur.
  Verkar som en riktigt schysst resa det där!

 8. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av LarSSa:


 9. #146
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Citat Ursprungligen postat av fimbultrollet Visa inlägg
  Herr Björn har ju en fantastisk egenskap att måla upp en bild genom skrift. Mycket trevlig läsning.

  Är det från denna turnering som MFF support tog inspirationen och startade upp MFF supportercup månne?
  Stort tack!

  Om dom fick inspiration efter den här turneringen så var det nog inte till en fotbollscup utan snarare förstahjälpen utbildning ;)

  Edit: men för att va lite seriös, så var det väl i den här vevan som dom startade sin turneringen? När hölls första? Har för mig att BA inte var inbjudna till en början ?
  Senast redigerad av Björn Kindlund den 2011-10-27 klockan 07:47.

 10. #147
  Medlem
  Gruppering
  Ultras Nord
  Reg.datum
  Mar 2011
  Fan vilken kung du är, "Björn"!

 11. #148
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Nån som kan bjuda på Gais borta -05 (var på plats själv, men vill höra om resan och om en annan synvinkel av våldtäkten)

 12. #149
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  *host* en story tack *host*

 13. #150
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Sammanfattat Levski Sofia-AIK:

  *Jag och en vän gör en 5-dagars resa i Sofia.

  *Anländer till hotellet som är nedklottrat med ca 66 Swastikor och "Levski Ultras" tags...

  *Går runt i staden som helt klart är uppdelat i CSKA och Levski territorium, Levski är lite sunkigare och äldre och deras områden utmärker sig med rasistiska budskap, även mycket Partizan Beograd tags.

  *Drack billig Zagorka för 7kr.

  *Under matchdagen anländer vi till "Levski Stadium" som vi upptäckt redan första dagen vi var i Sofia. Märkligt nog är det tomt på folk och inga människor närvarande förutom parkerade bilar. Inga biljettluckor öppna med mer. Desperat frågar vi runt om matchen (men vi undvek de misstänksamma högljudda bulgarerna som gick runt i Sverige-tröjor med riksskölden på, dom såg skumma ut).

  Det är 50 minuter till match och vi vet inte vart vi ska vara, tillslut informerar en gubbe oss att vi är på fel plats, att "Levski Stadium" är nationalarenan uppkallat efter en legendar, har inget med Levski Sofia att göra, han säger att vi måste till "Gerena" som är smeknamnet på arenan där matchen spelas. Arenan heter Georgi Asparuhov Stadium och ligger i en förort till Sofia.

  Vi försöker med 5 taxi-bilar men alla svarar: "NO! Never, no drive... no drive... No Gerena... Dangerous"

  Så vi får promenera tills vi hamnar i ett Gypsy-ghetto, 25 minuter kvar till match... Där träffar vi tandlösa äldre damer, försöker tala på engelska, ena damen gestikulerar och visar att hon inte förstår... Så jag chansar på mitt hemspråk, albanska, märkligt nog så förstår denna bulgariska tant det och pekar på en busskylt och avgång, hon skulle på samma buss.

  Vi går in i bussen och där inne är ett 20-tal Levski Ultras. Vi håller profilen låg för vi insåg att det kunde slutat illa om dom förstod att vi kom från Sverige. När vi närmar oss ett buss-stop så klappar tanten mig (eller så var det min polare) på axeln och pekar att vi ska av nu, tanten verkar förstå situationen att vi befinner oss på en fientlig buss.

  Vi hoppar av precis utanför Levski Ultras kortsida, arenan ligger i mitten av en mörk park, vi går runt hela vägen tills vi kommer till vår sektion, när vi är inne på arenan så blåser domaren igång matchen, på sekunden! Resten vet vi hur det gick.

  Vi kunde lika gärna missat matchen om inte tanten förstått albanska... Vilken rolig resa det skulle varit då.

 14. Följande 18 medlemmar gillade det här inlägget av Fikret:


 15. #151
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Hahaha Fikret jag hade också undvikigt "misstänksamma högljudda Bulgarer" låter fan livsfarligt!

  Tack för en bra story!

 16. Följande medlem gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 17. #152
  Medlem
  Gruppering
  IVAN HOOLIGAN
  Reg.datum
  Jul 2010
  Citat Ursprungligen postat av Fikret Visa inlägg
  Text.

  Varje gång Levski sofia gör mål....;-)

 18. Följande medlem gillade det här inlägget av noll4tre0:


 19. #153
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Då kör vi igen då, men eftersom jag delat med mig av tre stycken fotbollsberättelser hittills (Barcelona, Halmstad och cupen i Danmark) så tänkte jag ge mig ut på fryst vatten och dra en hockey historia den här gången, historian innehåller inte speciellt många incidenter, man kan inte ge allt bra på engång ;) och sen vill jag ha igång tråden mer!

  Hockey premiär borta mot Leksand 96-97 tror jag?.

  Som vanligt samling på den inte allt för obekanta klarabergsviadukten, skönt folk som alltid, en del är redan överförfriskade så det räcker, orutinerat hette det då men nu förtiden kallas det väl noob, det säger iaf grabben. Nog om detta. Tror det var uppåt 7 bussar från Stockholm den här dagen.
  Bussresan är suddig så därför berättar jag om ett skönt buss stopp på kupolen i Borlänge, det var mat på gulamåsen som hägra!

  Och nu hoppar jag in i huvudet på en ung tjej bakom disken ett tag, tänk er själva att stå där och jobba på donken i en mindre stad, helt plötsligt stannar 7 bussar till, en bit bort på den stora parkeringen många kommer halvspringandes för att hamna först i kön och samtliga "aktörer" på en 22 mils fylla!
  Den vyn hade jag tyckt var underbar, tror dock inte hon hade samma tanke där.

  Väl inne på ett proppfullt donken sitter även lokala bybor, dom ser så där livrädda ut som bara bybor kan, ni vet, och då står ändå vi AIKare och skojar o har kul, konstigt det där!*

  Kön är "enormus gigantus" å väntetiden är likadan, ett snabbt konstaterande efter alla donken man vart på genom tiderna så saknar ju bybor allt som har med tempo att göra, det är inte bara jag som uppmärksammat detta, folk börjar bli otåliga nu, hungrigt folk på 22 mils fyllor är inte att leka med ;)
  Så det är ett par stycken hjälpsamma AIKare som bestämmer sig för att hjälpa till och flippa burgare, så dom visar upp sin vighet genom att hoppa över disken och vill börja flippa, en av dom som hoppat över lyckas faktiskt med att göra sin egen burgare plus att hann med att kasta ut några grattis burgare till ett stort hav av jubel, stämningen är på topp och alla riktigt jävla glada, Ingen, jag menar verkligen ingen visar några tecken på aggressivitet. Nu vet jag att det inte var en ömsesidig uppskattning att hoppa över disk och hjälpa till men ändå.

  Mitt i allt "hjälpande" kliver det ut en jävla stekare ut ur sitt "kontor" och börjar skrika, att vi var ett jävla pack, idioter och allt vad det var. Helt jävla meningslöst om ni frågar mig, vi var ju bara ett gäng glada Stockholmare som ville hjälpa till. Ja ja någon om donken incidenten.

  Nu är vi framme i den här lilla hålan Leksand, väl inne på arenan placerar dom oss, på en av världens minsta läktare känns det som, det var grymt trångt, jag tror vi var uppåt 1200 Gnagare totalt från hela Sverige och precis brevid oss har bönderna placerat något jävla live band i bur som sitter med Leksands tröjor på sig, snacka om bonde provokation modell större, där sitter dom och spelar i stortsätt samma låt heltiden "Oooo Leksands stars" med ett hånflin på läpparna, jag har nog aldrig spottat så mycket under en match i hela mitt liv!*

  Det jag minns av matchen är självklart ett grymt drag från bortastå men även Timo Nykopps (196 lång och 103 kilo) propp på den gamla landslagsbacken Magnus Svensson efter ett par minuter så att Svensson fick utgå och det i säg är rätt stort med tanke på att Timo är bland dom sämsta spelare jag någonsin sätt i AIK, han kunde fan inte ens åka skridskor!

  Matchen i övrigt minns jag inte mycket ifrån förutom att vi vann med 3-0!

  Nu vill jag se mer berättelser!*

 20. Följande 17 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 21. #154
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av Björn Kindlund Visa inlägg
  *Leksand - AIK*
  Om - vi säger OM - Leksand skulle lyckas kliva upp till ES så känns det kutym att återuppliva denna restaurangincident.
  Tänk er 2000 gnagare som stormar in på Donken varpå 50 pers med tröjor med texten "Black Donalds - Stockholm" på som stegar raka vägen in i köket och langar hambrorsor som aldrig förr.
  Alla mätta och belåtna inom 5 minuter

 22. Följande medlem gillade det här inlägget av Hass:


 23. #155
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  "Nu vill jag se mer berättelser!"


  Då det kliar så jävla mycket i mini spirorna så levererar jag en till berättelse från typ samma "distrikt" två jävla storys på mindre än 24 timmar!

  Brage borta -93

  Det här är min första bortaresa på "egenhand", Jag hade vart i Malmö, Peking, Gbg och i Örebro innan men då med en gammal polares storebror. Jag var hade fylldt 14år och Mitt/vårt kära AIK skulle mötte Brage borta på Domnarvsvallen i Borlänge.*

  Vi var 4 st polare som åkte jag var yngst dom andra var ett år äldre dvs 15år, jävlar vad jag tjatade på morsan för att få åka med på den här resan, men efter som hennes bror bor där uppe så gick hon med på det, med motivering att jag skulle träffa honom, ja ja det e lugnt sa jag, och tänkte "jo visst tjena" det kommer inte ske men men...
  Och nu tar du det lugnt, inget supande och sånt, nää ra jag e alltid lugn, sa jag.

  Ringde kompisen på telefon (hemtelefon) och var överlycklig, nu jävlar måste det smidas planer på att få ut någon alkohol, vi fick tyvärr inte tag på alkot i kista centrum som brukade köpa ut en kvarting Explorer på helgerna men en polares brorsa ställde upp men han sa nej till starköl och sprit så det blev folköl !*

  (3,5or fanns inte, vad gjorde du då Hass?) och va fan var % på folköl då, någon som minns?*

  Sorry för urspårning, det blev två 6 pack Lövenbräu till mig, har för mig att vi köpte två plattor och dela på.
  Samlingen skedde på.... Trummvirrvel.....
  Klarabergsviadukten.
  Har för mig att det var 2st bussar som åkte. Bussen vi åkte med var en gammal jävla SL buss och då snackar vi gammal, enda förklaringen jag kan ge er är "Jönssonliga gammal" då jag är totalt ointresserad av bilar och bussar, hoppas ni förstår?.

  På bussen satt gamla BA profiler som Räkan, Knotan, Robban fång, Bobo och*
  Johan Segui, har även för mig att lång Kjelle var med men det låter vi va osagt.
  Det var ett jävla hålligång på bussen, våra "löwen" åker upp och ner i luften i ett snabbt tempo och humöret är på topp. Nu sprids ryktet på bussen att det finns sprit längre bak i bussen, mycket intressant tycker jag och rör min lilla taniga kropp bakåt väl där så ser jag HB dunken låg uppe på hatthyllan eller dunk å dunk det var en miniatyr av ett öl fat i trä "if you know what I mean" stil och klass var det nån som sa hehe.*
  Det är klar lill grabben ska ha grogg var det någon som sa när jag fråga om jag fick smaka, det var min HB debut, en rätt sen debut för mig då jag var rätt tidig att testa det mesta, men det var en debut jag inte glömmer för fy fan va jag spydde, men det var bara på det igen.*

  Nu är vi framme vid denna skit arena, Domnarvsvallen, men ska jag vara helt ärlig så har jag en förkärlek till sådana här arenor det är liksom en känsla av gräsrötterna till allt vad fotboll innebär!
  Gräs, Trä, Betong och plåt det räcker för att jag ska må bra.

  Så nu när jag står där på arenan i mitt HB/ÖL rus så hänger jag inte med mycket i matchen, ögonen är våta och allt åker liksom till vänster i hög hastighet men mitt i det här ruset så får jag för mig att starta klacken (feghets svennen försvann efter andra groggen)
  Läktaren har träbänkar med tillhörande ryggstöd d v s 2-3 cm att hålla balansen på (jag står typ 5 rader upp)
  Jag får upp bägge fötterna för en kort sekund men inser snabbt att jag måste ställa ena benet på rad fyras ryggstöd, det gick inte så bra, ni vet när man går upp för en trappa och tror att det är ett steg kvar, så blev det, jag trampa luft.

  Längst ner på läktaren finns ett järnrörs staket. Allt går jävligt fort men jag lyckades ta emot mig...... Synd bara att det var med näsan, jävlar va blod det finns i kranen. Jag tuppade av för en kort stund också, men det berodde på smällen inte blodet. Vaknar upp av att Johan Segui med fler står och försöker väcka mig.*
  Matchen förlorades med 2-1! Men det brydde jag mig inte så mycket om för det här var det roligaste jag gjort, jag älskade allt, innan resan hade jag bara lärt mig (från norra stå) att man aldrig backar om och när det brakar, men efter resan fattade jag för förstagången att det var en familj man ingick i, alla under samma tak *A.I.K.!

  Hemresan satt jag mest med fylle frossa men en rolig grej var dock efter en pisspaus när vi hade åkt en bra bit ( kändes det som iaf) så säger nån längre bak i bussen :*
  -är räkan där framme?
  -nää han e inte här
  -åfan, då tror jag vi glömde honom vid pisspausen*
  Haha stor ironi!
  Så det var bara börja backa och efter ett tag kom han gåendes där på vägen
  det satt folk likt Halmstad resan och höll utkik i bakrutan, mycket skratt sen när räkan kom på bussen igen, osså rullar vi vidare!

  Dagen efter vaknar jag upp av en orolig mamma som undrar varför jag inte träffade min morbror för, jag låg och grubblade med huvudet in mot väggen ett tag, sen slängde jag ur mig att det inte gick p g a polis spärrar, så, nu var det problemet löst, nu hade jag bara en sak till att förklara, nämligen två stora jävla blåklockor på ögonen och en halvt "intryckt" näsa.....
  Senast redigerad av Björn Kindlund den 2011-11-08 klockan 11:32.

 24. Följande 23 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 25. #156
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Har för mig 3,5:orna gjorde entré -96 när man slutade mäta i viktprocent och istället gick över till volymprocent. Den tidigare var väl 2,8% som med ändringen blev 3,5%. Det gick alldeles utmärkt att kröka ned sig på fegisar även före -96 som jag minns det...

 26. #157
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Saerimner Visa inlägg
  Har för mig 3,5:orna gjorde entré -96 när man slutade mäta i viktprocent och istället gick över till volymprocent. Den tidigare var väl 2,8% som med ändringen blev 3,5%. Det gick alldeles utmärkt att kröka ned sig på fegisar även före -96 som jag minns det...
  Stämmer bra. Gamla goda 3,5orna är idag bevarade i Carlsberg Hof.

 27. #158
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Jag vill oxå minnas att man kunde köpa starkare än 3,5 på konsum (Domus) på fen tiden. Typ mellis 4,2

 28. #159
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  Nov 2010
  Tog mig friheten och sammanställde alla reseberättelser i en listform.

  Arsenal Away 1999 - Av Sjöwall http://www.aikforum.se/aik/supportra...881/#post13534
  Liepaja borta 2007 - Av Fimbultrollet Reseberättelser
  Falkenberg 2005 Av ectasy http://www.aikforum.se/aik/supportra...881/#post16120
  Falkenberg 2005+ Av Simon http://www.aikforum.se/aik/supportra...tml#post102119
  Malmö FF-AIK 2007 Av mange http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post72734
  Örebro borta 2010 Av KennyPaveysDobbar http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post82252
  Gais Borta Av Hultas http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post82321
  Halmstad 07 Av rycket http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post82332
  Rosenborg 2010 Av 1891JALO http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post82430
  Barcelona 1999 Av Björn Kindlund http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post82730
  Linköping borta 3/3-11 Av 18AIK91 http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post85856
  Boden borta 2005 Av Avgå http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post85881
  Gefle Borta 2011 Av Sticken http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post85894
  Halmstad Borta 1995 Av Björn Kindlund http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post86583
  Valencia 2002 Av Burk-Janne http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post86919
  Halmstad 09 Av Tyrrono http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post86930
  Kalmar 2009 Av rycket http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post86944
  Stockan Away Av Vasa http://www.aikforum.se/aik/supportra...html#post98145
  Supporter Cup i Danmark sommaren -97 av Björn Kindlund http://www.aikforum.se/aik/supportra...tml#post102226
  Levski Sofia 2010 Av Fikret http://www.aikforum.se/aik/supportra...tml#post103496
  Leksand borta 96-97 Av Björn Kindlund http://www.aikforum.se/aik/supportra...tml#post104052
  Brage 93 Av Björn Kindlund http://www.aikforum.se/aik/supportra...tml#post104196

 29. Följande 9 medlemmar gillade det här inlägget av Rathaus:


 30. #160
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Gillart!! men min Barca tripp e från -97 :D

Sidan 8 av 24 FörstaFörsta ... 67891018 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •