Sidan 7 av 24 FörstaFörsta ... 5678917 ... SistaSista
Resultat 121 till 140 av 472

Ämne: Reseberättelser

 1. #121
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Citat Ursprungligen postat av igge3 Visa inlägg
  Fast vi gjorde ju mål?
  Menade att vi endast gjorde ett, dom gjorde fem. Fast vi hade iofs Örlund i mål..

 2. #122
  Medlem frrettis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  .
  Senast redigerad av frretti den 2011-08-11 klockan 09:48.

 3. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av frretti:


 4. #123
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  Jobbigt att kallas Nollan till vardags.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av rycket:


 6. #124
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ja ha då var det dags igen. Visste inte vad jag skulle välja för resa, så det blev Halmstad-AIK från 1995 tror jag.

  Som vanligt samling Klarabergsviadukten, tror vi var 1 buss som avgick vid klockslag 03.00 tror även det skulle gå någon/några bussar senare på morgonen om jag inte minns helt galet. Som ni förstår kommer jag inte ihåg allt i detalj men jag ska försöka.

  Det jag minns av resan ner var att vi stannade vid en liten badvik/kan vart en campingplats också för det stod iaf en husvagn på den lilla stranden, det låg även en närliggande golfbana där, men det kommer vi till sen, först ska vi bara väcka en fruktansvärt chockad turistfamilj i en husvagn. Så hur gör man då, jo man ställer ca 5-10 man på varsin sida av husvagnen och börjar putta i tackt, ååhejj
  ååhhåå tills en ”halv” chockad pappa särar på gardinen med tröttaögon och undrade vad fan det var som försigick, nu utbryter skratt modell större från ca 20 man.

  Om ni undrar var resten av bussen är så gick ett 20 tal på upptäcksfärd, inte i grupp utan lite sådär halvsplittrat. Golfklubben hette något i stil med ”Grenå golfklubb” eller ”Gränna golfklubb” vill jag minnas.(jag kallar den för Grenå i berättelsen). Vi som stod på stranden o kröka o bada hörde plötligt kraftiga smällar eller rättare sagt ett upprepande av dunkar som ekade i viken den här annars gnaska tysta morgonen. Det visade sig vara några av AIK bröderna som tagit sig ut en bit genom skog och snår för att sparka ner Grenås stora skyltar, det var ala Hollywood skyltar fast Grenå.

  Nu började rycktet gå att Vandalerna var på plats och visade sin gästvänlighet ;) så det var väl bara sammla ihop alla sköna karaktärer å dra, men det är i en perfekt värld det.
  Det saknades några, men dom kom efter ett tag, halv springandes med något, men vad såg man inte förens dom kom närmre.
  Lirarna hade tagit samtliga hålflaggor på en 18 hålsbana som vi vackert packade in på gången i bussen, men det var inte allt, dom hade även firat ner 4 st flaggor från grenås flaggstänger och där tror alla att det är klart så alla börjar skratta, skåla, och berätta för dom hur sjuka dom va.

  Då droppar en snubbe från det gänget ur sig heheheh att han lämnat kvar en avföring i det 18de hålet.... nu skrattar jag så jag dör alltså (även när jag skriver) men jag vill endå inte tro på det, tanken gick liksom ”så sjuk kan man inte va”. Men sanningen kom så fram till slut som den alltid gör, men det tar vi sen.

  Bad som vanligt i tylösand och en massa röda Stockholmskroppar.

  Det jag kommer ihåg från matchen är att det hänger massa AIK banderoller och mitt i allt så hänger det 4 st grenå golfklubb flaggor, stor ironi.

  Nu hemresa
  Mackpaus fast på en riktig mataffär, jag ni hörde rätt, mataffär typ konsum, det är bara det att dom jävlarna som jobba där ser oss och försöker stänga affären!
  Här kommer det ett hederligt gäng på 40 man som vill handla och dom jävlarna försöker stänga, ja dom förbättrade inte situationen precis, speciellt inte eftersom dom inte lyckades stänga i tid. Vad säger man ”What goes around comes around” så alla tar varsin korg och går på shopping tur. Här plockas allsorts fyllekäk köttbullar, rostbiff och potatissallad var poppis men vissa tänkte längre och plocka kött och några plockade jävligt mycket lax. Jag behöver väl inte ens nämna att allt var gratis.

  Folk rör sig rätt så snabbt på bussen nu och det var helt rätt för nu kom grisen. Men alla hann på och bussen började rulla, pust vi klarade oss.
  Det är väldigt smart folk på dom här bussarna måste jag säga, väldigt uppfinelserikt till skillnad från grisen som inte kom med polisbilar den här dagen nää den här varma dagen kom grisen med MC närmare bestämt 2 st MC. Smart? Nej inte om man e gris men för oss blev det här riktigt jävla roligt.
  UPP med solluckan skriker nån, nu börjar folk samla sig vid bakrutan som små barn framför Kalle på julafton. Kan ju bara tala om att snubben vid solluckan var en av dom som tog mycket lax. Nu hivas det lax och grisarna får väja kraftigt och det framför hånflinande AIK suppotrar HAHA era jävlar. Det är god kominikation mellan kastare och fönstertittare, från fönstet hörs KASTA, luckan OKEJ och när han kastade lät det som en spansk la liga match vid målchans, dvs ett rungande ooowwff. Nära, Igen, Okej.
  Polisen gav upp efter en korg med lax cirkus.

  Nu har det gått ett tag sedan resan och nu dimper det ner ett brev i BA lokalens låda, Det är en faktura från ”Grenås golfklubb” där står det att BA är skyldig 18.000 för stöld av 4 st stora flaggor
  plus 18 mindre hålflaggor och skadegörelse av golfklubbens skyltar och sist men inte minst att dom hade hittat avföring i det 18de hålet.


 7. #125
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Citat Ursprungligen postat av frretti Visa inlägg
  .
  Varför tog du bort berättelsen? Den var bra ju!
  Citat Ursprungligen postat av Björn Kindlund Visa inlägg
  Text
  Hahaha, helt fantastiskt!

 8. #126
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Burken nu får du langa Valencia snart!?
  Och är det ingen som sitter på Herfølge borta?

  Jag har fått abstinens efter storys. Ge mig nånting hehe.

  Jag berättar nog om en supporter cup i Danmark nästa gång. När vi hamnade face to face med David James, Steve Macmanaman, Robbie Fowler med fler men men det tar vi när det kommer upp fler berättelser.

 9. #127
  Medlem
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Hmm, kom på såhär i efterhand att det finns bättre historier än Valencia, den va inte så händelserik egentligen, men jag gör ett försök.


  Året innan, 2002, hade AIK mött Fenerbache, vi var ett mindre gäng som tänkt boka supporterflyget ner till Istanbul när vi nåddes av informationen att flyget blivit inställt pga dåligt intresse. Så när vi då fick Valencia så fanns det ingen tvekan, vi skulle åka. Fem pers var vi från Solnas finaste område, Bergshamra, som åkte ner till Barcelona. Jag och en till åkte nåt lågprisbolag som hette Virgin Express har jag för mig medans de tre var lite finare och flög Air France. Vi fick en fin mellanlandning i Brussel som luktade helt ljuvligt, hela stan luktade nygräddade belgiska våfflor. Där hann vi med att dricka några öl, käka en fin baguette samt konstatera att Manniken Pis inte alls va en värdig turistattraktion.

  Hursomhelst, våra vänner hade redan anlänt i Barca och när vi landade så var spänningen stor då vi hade sagt att vi skulle ses vid ett torg en viss tid, vi visste då inte att torget va stort som satan och att det i princip var omöjligt att hitta varandra där. Till grejen hör det att mobiltelefoni inte va så utvecklat på den tiden, så att hålla kontakt den vägen utomlands va inte ett alternativ. Vi hittade varandra till slut ändå, hur minns jag inte, men har för mig att det itne var vid torget iaf. Lyckan var stor, vår första europa-resa hade börjat. Vi spenderade två dagar i barcelona där vi gjorde standard turist-grejer, många kommenterade våra AIK-tröjor och vi träffade på många Gnagare som gjorde samma rutt som oss.

  Vi hyrde sen en bil och tokkörde ner till Valencia, kom ändå fram sent på natten och irrade omkring ordentligt länge innan vi till slut hittade vårt hotell. Där bodde det massvis med Gnagare och det dröjde inte länge innan en dåvarande AIK-tifo medlem som vi egentligen itne kände klampade in med en filmkamera i högsta hugg. Vi frågade ut lite om stan, vart man ska festa osv, han hade dock inga riktiga svar, staden verkade död enligt honom, han hade dragit med några andra grabbar till porrklubb, där va det röj tydligen.

  Vi tänkte förstås att han måste överdriva, så vi gav oss ut i mörkret och tänkte att det lär inte vara svårt att lokalisera vart alla Gnagare sitter, det lär ju höras. Då det va vardag så stängde allting tidigt, så vi gick omkring och letade tills det kom fram en svart tjej och började prata, hon nämnde nåt om "porro de chocolate", något som vi tolkade som att hon sålde sig själv. Hon såg ganska bra ut, så en av oss med mikrofon-frisyr funderade ett tag på om han skulle slå till, priset va ganska bra. Men till slut sket vi i henne och gick vidare. Vi fick senare veta att det hon erbjudit inte va sig själv utan hasch. Till slut får vi ryktesvägen reda på vart alla Gnagare sitter, så vi knallar igenom den total-döda stan tills vi kommer fram. Det visar sig att enda stället som hade öppet för oss Gnagare va en Gaypub, va lite av en märklig syn att se 150 Gnagare, alla kategorier sitta och dricka samt sjunga ramsor samtidigt som personalen sprang runt i panik och försökte hyscha alla. Tyvärr blev natten alldeles för kort då all deras dryck tog slut.

  Dagen efter var matchdag, vi visste sen tidigare en plaza där många Gnagare skulle sitta, så vi drar dit. Ölen flödar, likaså ramsorna. Till slut ställer sig en kille ur Firman upp, han har backslick och ser inte alls ut som sterotypen av en huligan. Han håller ett långt tal och avslutar med "alla här är så jävla sköna, jag bjuder på sangria till samtliga", sagt och gjort, karaff efter karaff kommer ut och av förklarliga skäl så blir det lite dimmigare här. Hände massvis med roliga saker vill jag minnas, men ändå inte...

  Vi klipper två taxis tillsammans med några andra och åker mot arenan, där är det ännu fler Gnagare och vi dricker vidare där. Många äldre Gnagare på plats och IRA-sångerna ekar. Har ingen klarbild om vad som hände melan det här och tills vi kliver in på arenan. Vi staplar iaf in på bortasektionen och jag tar inte många steg innan jag snubblar och min kamera studsar minst 20 rader ner för läktarn, bortom våran avspärrning. Jag kliver ner för att hämta den, batterierna ligger utspritt över hela läktarn, så det tar lite tid. Samtidigt står AIK-klacken och hetsar mot de som sitter där jag är och letar och jag har för mig att det blir lite hets. Till slut kommer jag iaf upp till de våra igen och mina grabbar står där med en fett leende på läpparna. Tydligen medans jag varit nere har de lyckats sno en spansk polisjacka och jag tittar till vänster där det står en jacklös polis och kliar sig i huvvet, bästa souveniren!

  Har för mig att vi gör en ganska bra match, men torskar med 1-0, vilket var ganska väntat, stämningen va ändå på topp och en ultras från albacete som befann sig på vår sektion sa att vi va de bästa bortasupportrarna han upplevt på Mestalla. Annars minns jag mest hur äckligt dräggfulla vi var och att vi matchen igenom hivade ner pet-flaskor på speciellt en spanjor på sektionen nedanför som va extra kaxig.

  Resten är fan ett frågetecken, men kul hade vi, iaf av bilderna att dömma. Borde egentligen ha snackat igenom minnena lite med nån av mina reskamrater för att göra den mer fullständig, men det får bli såhär. Polisjackan finns i säkert förvar i Hagalund nu förövrigt.

  Ska se om jag sätter mig ner nån gång i framtiden och skriver om helgresan mot Gais -05 samt kanske kanske Göteborg borta förra året, båda med många sjuka incidenter och där minnet är lite färskare...


 10. #128
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Riktigt skön reserapport Burken. Väntar bara på att jag dragit iväg på något rejält och kan bidra till den här tråden.

  Var inte blyga med bilder!

 11. #129
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ikaros det behöver inte vara rejält för att bidra så Shoot Ikaros Shoot!

  Tack Burken!

 12. #130
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Björn Kindlund Visa inlägg
  Ikaros det behöver inte vara rejält för att bidra så Shoot Ikaros Shoot!

  Tack Burken!
  Önskar jag hade några skott att skjuta iväg. Har hittills inte varit på någon bortaresa där det hänt något märkvärdigt. Därför så väntar jag.
  Kvalité före kvantitet!

  Får se om det blir något efter Peking borta nu på Måndag.

 13. #131
  Medlem Tyrronos avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  STOCKHOLM
  Droppar en kleine reseberättelse från 09 då, bara för att, även om inget superspeciellt hände.

  Halmstad borta 2009, en av årets resor jag sett fram emot mest. Bussen skulle rulla från Råsunda redan vid 7-tiden om jag inte missminner mig. Jag mötte i alla fall mina trötta kompisar på tunnelbanan vid gullmars, alla med systemetkasse i handen.

  Vi anlände till bussen resan kunde börja på riktigt. På tom mage började vi dricka öl. Öl efter öl. Vid ett stop runt 11-tiden stannade vi till vid ett systembolag där vodka och jäger inhandlades. Jag hade planerat att hålla mig relativt nykter för att kunna socialisera någorlunda med släkten där nere. Det gick åt helvete när min vän, som är väldigt övertygande, fick mig att svepa ett stort glas ren vodka. Sångerna gick varmt. Stämningen gick lite upp och ner men alla hade en grym resa. Förutom J**e* som skevade ur lite med alkoholen. När vi kom fram till halmstad, eller ja, första stoppet var ju faktiskt tylösand för ett snabbt dopp, även om vädret var kasst. Hur som, när vi kom till stan skiljdes många åt och jag med några började gå ner för den stora gatan när samma J**e* direkt blev tagen av snuten och fick stanna där. Haha, tror inte ens han åkte hem den kvällen utan fick bli kvar. Träffade släkt lite snabbt som nog aldrig sett mig så berusad, det var ju inte tanken men vafan, dem visste ju att jag åkt en partybuss med gnaget. Sedvanliga donkenbesöket efter detta och sedan parkhäng ungefär vid bulls där några lokala emotalanger helt spontant ritade av mina kompisar. Tror teckningen finns kvar någonstans, var ganska bra faktiskt.

  Till själva matchen då, som blev avbryten ett tag pga regn. Det började alltså spöregna. Dem flesta färskingarna tog skydd under ”läktaren” och vid kiosken medan jag och andra tappra stod kvar som galningar och sjöng. Det man minns av matchen är ju annars Obolos nickmål framför oss fans. Under båda målen var firandet så äkta och bra oh folk klättrade som sedvanligt på örjansvall upp på näten. När matchen var slut var alla man så blöt att det var löjligt, på allvar. Bussen som jag åkt ner skulle plocka med oss några hem som varit nere under helgen, busen blev snabbt full. Dessa grabbat var sugna på segerfirande så bussen rullade inte förrän senare, efter öl. Jag och några polare var under 18 då så vi hoppade glada på smokinglirarnas buss (tror jag, kan ha varit BA). Lite bira och sen blev det nog lite sömn faktiskt, eftersom att detta inte var någon festbuss. Lyckad resa med vinst och allt!

  Halmstad borta kommer jag sakna nästa år..
  Reseberättelser-hbbk.jpg

 14. Följande 12 medlemmar gillade det här inlägget av Tyrrono:


 15. #132
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  Känner också för att skriva av mig lite så här på kvällskvisten.
  Det var 2009 och bortapremiär mot Kalmar!

  Polaren jobbade då på ASA och hade alltså budbilen hemma, så vi hivade in hans soffa i skuffen och hoppade in 6-7 killar i skåpbilen. 3 i framsätet och resten i soffan i skåpet. Alla hade laddat upp ordentligt med öl och sprit och bilen rullade rätt sent från Rissne. Grabbarna i baksätet förde ett JÄVLA liv och alkoholen och sångerna avlöste varandra i snabb takt. Tanken var att vi skulle åka ner kvällen innan matchen för att hinna med ett besök på krogen på natten men efter ett antal felkörningar efter småvägar, pisspauser och trafikkamerablixtar så kommer vi ner vid 1-2-tiden på natten. Ingen av oss hade ju tänkt tanken på att boka hotell och vi ringer på plats runt till 2-3 olika. Till slut får vi tag i ett hotell som säger att dom har 2 rum lediga. Vi åker dit hela gänget och där bryter ett krig ut om vilka som ska få rummen för hotellpersonalen är stenhårda med att det bara fick sova totalt 3 personer på rummen (1 dubbel, 1 enkel) och tillslut, efter både käftsmällar, hot och sten-sax-påse så får jag tag i enkelrummet och jag slocknar i sängen vid 4-tiden - utan krogbesök.

  Vi vaknade upp tidigt morgonen efter, kanske 7-8 och jag försöker ringa ena polarn, han som hade ASA-bilen och han svarar inte. Så jag knallar ut och börjar banka på skåpet, för att se alla närvara förutom just ägaren till bilen. Dom fryser som fan av att sovit i en bäddsoffa i ett skåp en hel natt och har ingen aning om var personen i fråga tagit vägen. Vi skämtar lite och ca 10 minuter senare hittar vi honom sovandes som en ostbåge i framsätet.

  Eftersom dom inte checkat in på hotellet så innebar det att ingen utav dom var berättigad hotellfrukost och dom började knalla iväg mot nån butik 400 meter bort. Jag ringer en annan polare (ölburkskastarn från Halmstadsberättelsen tidigare i tråden) som alltså flyttat till Kalmar med sin flickvän av någon oförklarlig anledning. Jag säger åt honom att han ska komma till hotellet och han säger att han redan sitter där och käkar frukost. Lite paff knallar jag in och ser en snubbe i full AIK-mundering sitta med i princip hela hotellfrukosten vid sitt bord och slaffsa i sig framför en hel sal av småirriterade turister och Kalmarbor, utan att ha betalat då självklart. Vi käkar lite frukost sen så samlar vi gänget för att dra och lira fotboll.

  Vi åker förbi statoil och handlar groggvirke sen åker vi till Fredrikskans, där det är helt öppet att knalla in på nån gräsplan bakom arenan. Det fanns mål där så vi sätter igång och lirar. Säkerhetspersonal/TV-personal och liknande sneglar ordentligt på oss men eftersom ingen säger något åt oss så skiter vi i dom och fortsätter. Efter någon timme, när det bara är kanske 5 timmar kvar till match så blir vi tillslut utslängda efter att vi för 4e gången skjutit in bollen på Fredrikskans. Vi hoppar in i bilen och åker tillbaka till Statoilmacken. Det var ordentligt varmt den dagen så jag och 2 till hoppar upp på biltaket och lägger oss och dricker öl/solar och Kalmarborna som passerar glor med tallrikar till ögon.
  Våran Kalmarbo till vän splittade från oss redan vid Fredrikskans för att dra förbi lägenheten och duscha och byta om. Vi andra tar oss efter några timmars solande och öldrickande till torget (Järntorget?) där AIKarna skulle samlas.

  Samtidigt som vi kommer in på den AIK-abonnerade krogen så leder snuten ut våran Kalmarvän mot snutbilen och jag springer efter och frågar vad han gjort, hävdar att han varit med mig hela dagen och inte gjort en fluga förnär och ber snuten släppa honom. Våran vän är alldeles för full, försöker övertala polisen att han är infödd Kalmarbo och att han suttit på samma ställe hela dagen och en måttligt road polisman vänder sig till mig och säger:
  -Ser du cykeln där borta?
  -Ja.
  -Din kompis har de senaste två timmarna cyklat runt på den igenom hela centrala Kalmar, kastat ölburkar på folk och skrikit kränkande ord efter dom.
  -Det låter inte alls som honom, hur vet du det?
  -Vi har fått flera samtal, bland annat från en person som hävdar att en man i AIK-tröja snott hans cykel.
  -Oj.


  Sagt och gjort, snuten plockar honom och vi ser honom inte mer på resan. Vi är rätt vana med hans bravader (mannen i fråga är den ende jag vet och hört om som tappat sitt körkort pga för många LOB, tror det var 19st på 3 år, alla i samband med AIK-matcher) så vi sätter oss på uteserveringen och börjar öla med resten av gnagarna istället och stämningen är på topp. Vi tar oss senare till fots till arenan och ser AIK vinna, resultatet blev 0-1 till AIK, vi sjöng ut Kalmarklacken i vanlig ordning och vi startade guldsäsongen på ett grymt sätt. Alla var så klart nöjda över att ha slagit förra årets mästare i bortapremiären och vi åkte senare hem utan några värre incidenter.

  Har, nu när jag tänker på det, aldrig varit med om något så där sjukt som alla har i sina bortareseberättelser.
  Men dom har alla varit riktigt jävla roliga och alltid haft en gnutta knas i sig.

  Reseberättelser-n749995294_2918275_4409214.jpgReseberättelser-n749995294_2918274_1025116.jpg
  Senast redigerad av rycket den 2011-08-13 klockan 23:30.

 16. Följande 14 medlemmar gillade det här inlägget av rycket:


 17. #133
  Medlem Reflexs avatar
  Gruppering
  Exilgnagare, Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Norra Stå
  Känns som om jag bumpar denna :)!

 18. #134
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Detta är väl mer som en upplevelse än en resa kanske, vad vet jag.

  Förord
  Jag har för mig att det var under 2009 efter fotbollsäsongen någon gång i Oktober jag och några polare började intressera oss lite för J 18 hockeyn. Självklart då Gnaget. Hur som helst så besökte vi några matcher på Ritorp och kollade läget hur det var och så. Sen samlade vi ihop lite fler folk än oss fem och började sjunga under matcherna. Självklart var det riktigt kul och till och med föräldrarna som såg sina barn spela hockey stod och sjöng med.

  Det slutade med att vi beslöt oss för att satsa ganska så stort på att starta en "klack" till J18-matcherna. Kan bara berätta att alla vi som deltog i detta bodde då i Norrort. (Bergshamra/ Danderyd)

  Matchen SDE-AIK hamnade på tapeten då vi fick nys om att Stockan tydligen också hade en "klack". Detta skulle därför klassas som ett derby. Kanske inte i matchen men i alla fall mellan de båda klackarna eftersom vi alla känner varandra och går i stort sett i samma skola. Men vi började att planera och även sätta upp flyers runt om i Norrort för att få lite folk till matchen. Det slutade med att vi stod cirka 30 Gnagare i Mörby Centrum och bara väntade på att få ta oss ut till Stockan och invadera deras hemmaarena.

  Trettio stycken killar kan också liknas vid ett gäng eller liknande. Därför var vi inte så förvånade när en polisbil dök upp. Det fortsatte med buss ut till Stocksund och ett bärande av ca 12 flaggor en megafon och en trumma. Efter bussfärden var slut så skulle vi gå den sista biten till rinken och självklart är det ingen riktig marsch utan bengaler. Så lättare sagt än gjort så drog vi av kanske 4-5 bengaler utanför rinken och det spreds snabbt bland hemmafansen om att AIK'arna var på plats. De trodde aldrig att vi skulle orka ta oss ut dit. Men där var vi. Självklart med polisbilen i området.

  Vi möts av ett häftigt tryck från hemmapubliken som håller igång riktigt bra. Men vi tar plats på en trappa/ och bakom ena kortsidan och börjar sjunga. Självklart kan inte ca 30 pers mäta sig överlägset mot 200. Men vi sjöng faktiskt ut dem vid ett antal tillfällen med ramsor så som Vi är överallt och Alltid när ni spelar. Vi hade också med oss bärs för att hålla fyllan i schack och om jag inte minns helt fel så var det lite försök till konfrontation och ganska så hetsigt då enda utgången var förbi AIK-klacken när någon skulle ut och röka. Så skit fick dem.


  Matchen kommer inte jag ihåg så mycket av men jag vet att vi vann. Antingen med 2-1 eller så vann vi på straffar.
  Glada var vi i alla fall och jag tror nog att Stockans klack var ganska så förvånade när det ränner in 30 fulla AIK'are och sjunger högre än dem själva. Vi började dra oss hem efter att ha firat tillsammans med laget vid sargkanten, väl när vi lämnade stället så tror jag vaktmästaren kunde andas ut över att ingen större skada var gjord. (Förutom en söndersparkad dörr och ett trasigt fönster) Polisbilen följde oss till bussen och försvann sedan bort.
  Gissa om att det pratades om detta i skolan dagen efter. Vi fick många grattis och positiva kommentarer av folket, även personerna från Stocksundsklacken tyckte det var häftigt.


  Tyvärr försvann intresset efter någon match och vi lade ner idéen med fortsatta matcher. Kul var det i alla fall och vi fick även hyllningar i internettidningen Nyheter24, av AIK's tränare och laget.

  "Flyer"
  Del av AIK-klackenHemmaklacken

 19. Följande 17 medlemmar gillade det här inlägget av Vasa:


 20. #135
  Medlem Lesras avatar
  Gruppering
  ACAB
  Reg.datum
  May 2010
  BUMP

  Ingen som kan skriva lite om fenerbaché och sparta?

 21. #136
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Haha Vasa, vilken jävla match det var, var dock inte i någon av klackarna (spelade i SDE fast någon åldersgrupp yngre) även fast det var riktigt lockande att ställa sig i trappan. För jag svor att jag aldrig skulle sjunga mot AIK, så då fick jag ej stå med polarna i SDE. Men såg matchern vid sargen och upplevde ett riktigt skönt tryck, vilken upplevelse på en j18 match. Riktigt skoj!

 22. #137
  Medlem
  Reg.datum
  Sep 2011
  Grymt roligt att läsa!

 23. #138
  Avstängd
  Reg.datum
  Jul 2011
  Ingen gammal BA/FB räv som kan berätta om Århus 92 ?

 24. #139
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av ectasy Visa inlägg
  Har en liten historia från Falkenberg 2005 som kanske inte utvecklade sig riktigt såsom det var tänkt.

  ....

  [/B][/I][/U]
  Fyller på med lite minnesfragment från Falkenberg-AIK 2005. Jag och två kompisar åkte med samma BA-buss som ectasy (antar jag, har för mig att det bara var en).

  Bussen avgick från Norra Bantorget vid halv två på natten eller något sådant. 2005 kan ha varit det sista året som Black Armys bussar avgick därifrån? Då var torget fortfarande bara en förlängning av Vasagatans sunk. Alltså innan Clarion Sign, parkanläggningen, Gården och Monks Café.

  Flera av vår tids stora gormare var med på bussen: Micke Nordstrand, Jimbo och Jani, för att nämna några. Därtill bl a en UN-profil och inte minst Larsa, en karaktär med "Hata ÖIS och dricka kir" som sitt enda motto.

  Att åka så långt som till Falkenberg med BA tar i runda slängar 9-10 timmar, eller gjorde i alla fall det då, på grund av BA:s exceptionellt täta intervaller mellan pisspauserna. Dock ej matpauser: Efter 6-7 av de timmarna började våra magar grymta och vi fick tag i Micke Nordstrand, som då var ordförande i BA, för att fråga om de sålde mackor eller något, eftersom vi inte hade något matstopp inbokat. BA-Micke verkade nästan omtumlad av frågan och kollade på oss med stora ögon innan han svarade: "Keeek? Va ska ni me keeeek till? Ni har ju keeek - flytande bröö", sa Micke och pekade på bärsen. Det är svårt att härma Micke Nordstrands dialekt/röst i text men om ni tänker er uttalet hos en ur-stockholmare från förorten som möter tonläget hos gubbarna i Hooligans - Storm Over Europe så förstår ni precis.

  Vid nästa rastplats så satt vi och pratade med Hata-Öis-och-dricka-kir-Larsa utanför bussen. Han drack Falcon (som han - tillsammans med en påse frysta köttbullar - baxat vid en OK-mack tidigare) och insåg plötsligt kopplingen emellan Falcon och Falkenberg. Hädanefter var slutdestinationen omdöpt till "Falconberg" och detta, tillsammans med andra dåliga vitsar (ex. "Vet du varför Tony Richardsson borde spela i Auschwitz? För då kan han gasa, gasa, gasa i kurvorna"), fick vi fortsätta leva med eftersom han där och då bestämt sig för att hänga med oss på bussen resten av resan, både tur och retur.

  Nästan framme i Falconberg hamnade vi rätt bakom en annan AIK-buss där någon moonade mot bakrutan varpå alla BA-snubbar replikerar med att sjunga "han har afro i röven!" - och sådär håller det på ett tag. Annars var det ofta att BA-Micke drog igång Batman-signaturmelodin (nanananananananana Batman...) i mikrofonen.

  Nere i Falconberg hände inte så mycket intressant. Vi träffade en klackprofil som tagit sig ned i bil på ungefär fyra timmar vilket fick vår nedresa att om möjligt kännas ännu längre.

  Hemresan gick betydligt fortare. De sista timmarna sovs bort och lagom till när Stockholms innerstad börjar torna upp sig ringer väckarklockan: Micke Nordstrand som sjunger "nananananananana Batman" i mikrofonen igen.

  Väl tillbaka i stan, klockan var kanske tre på natten, så försökte jag och tre andra i brist på annat (tunnelbanan gick inte) komma in på skumma haket Tre Remmare på Vasagatan. En två meter lång dörrvakt som såg ut som en blandning mellan Frankenstein och Wittgenstein (no joking) med "SRPSKA MAFIJA" skrivet över tröjan ville dock annorlunda och ungefär där slutade Falconberg-resan 2005 för min del.

 25. Följande 9 medlemmar gillade det här inlägget av Simon:


 26. #140
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Supporter Cup i Danmark sommaren -97

  Ska försöka ta med er på det här bildspelet jag har i mitt huvud.

  Vaknar upp av att telefonen ringer bra jävla sliten efter en vecka på Kreta (hersonissos), inte bara sliten pga supa en vecka utan för att vi fick spendera sista natten utan hotell då vi blev utslängda men det är en helt annan historia.

  Det var iaf jävligt lärorikt att gå på diskotek med resväska måste jag säga!

  Det var Jimmy som ringde...
  Tja, Ska ru me till danmark om ett par timmar, Ok, har lite tunt på deg bara men jag har sprit. Bra bussen går ifrån ST:PLAN/Karlberg, Gamla BA lokalen helt enkelt.(tror bussen gick vid 16 tiden). Vi var en halv fylld buss + en full buss som redan var på plats och gjort en natt i köpenhamn (det var röj enligt rykten).

  Både på resan upp och ner noterades inte så mycket utan det var mer där nere det hände något värt att minnas.
  Så när vi kom ner tidigt på morgonen mötes vi upp av Bröndbys supporter ledare, som välkommnar oss och visar oss ÖL tältet och har även för mig att vi skulle slagga där någonstans också, fick även en rundtur på deras arena. Samma arena som dom senare på kvällen skulle spela en träningsmatch mot Liverpool som vi skulle gått på.

  Efter ett par snabba svep på öltältet är det dags för att bege sig bort till matchplan, och det är en bra bit att gå, det är ett stort jävla fält med massor av fotbollsplaner och med ”gräsdyningar” som skiljer
  åt vissa av planerna. Men innan vi kom fram till fotbollplanen händer något som jag ALDRIG glömmer.

  Det är nämligen så att Liverpool tränat på plan brevid oss och är på väg mot omklädningsrummet dvs att dom gick rakt igenom våran ”mob” var på en heldel glåpord börjar skrikas LEEDS UNITED var väldigt populärt och gärna i örat på en pool spelare hehe.
  Den som reagerade först var inte helt oväntat en ung aggresiv David James som slet av sig målvaktshanskarna och säger WHAT? Reaktionen från oss blev stor och det var nog därför Steve Mcmanaman, Robbie Fowler plus 2 till(tror john barnes var en av dom)stannade också. Nu steg spänningen och börja bli än mer aggresiv, vissa står riktigt jävla nära varandra och skriker, vissa på bra engelska från ena hållet och vissa på genom rutten engelska från andra hållet.

  Nu kliver det fram en grabb, nämner inga namn, och säger (är nog bland det bästa och roligaste jag hört någon säga på en och samma gång) han säger på riktigt dålig engelska ”We are the worst firm in the world” följt av ”Hajjar ru” till David James.

  Kommer inte ihåg vad som avbröt det hela men det var nog tur för Liverpool spelarna och för deras framtida karriärer för det var BA s finest som stod på bena denna dag ;).

  Nu till själva fotbollscupen, först ut är Black Army (som förövrigt har ett grymt starkt lag på benen)
  och BA möter MFF supporter.
  Vi har en rätt stor klack, vet inte om det var det som triggade igång MFF spelarna, för dom spelade riktigt fult och sparkade ner BAs bästa spelare direkt (efter 1 min typ) var på reaktionerna blev starka, i minut 5 var det dags igen, på samma spelare, nu börjar vi på sidan lacka lite.
  Deras ”klack” står och sjunger om att stå upp som män, stor irritation hos oss.

  Minut !¤#% nu sparkar dom ner samma BA spelare IGEN, Brutalt dessutom!
  Nu brister det för en av grabbarna på våran avbytar bänk hehe, full kajuta in på plan med en hoppspark på liraren som orsakat det hela, NU blir det tumult, MFF ”klack” reagerade med att ”pitcha” det skulle dom inte gjort och jag tänker inte berätta mer om den plan invationen mer än att det blev svart gul knock.

  Bröndbys supporter ledare utesluter oss ur cupen! Va fan är det för jävla beslut? Men det var bara början för nu skulle snuten, bängen, byling, gris lägga sig i också och det beslutet dom tog slutade med fördel oss …... hehe nä skoja bara, Vi blev utslängda från danmark! Ja ja beslut är väl inte riktigt våran grej med facit i hand.

  Det blev off till Malmö istället och näsla oss in på en svensexa, jävligt sjysst strippa och gratis öl och burgare vid insläppet, inte helt fel.

  Väl hemma blir jag väckt av morsan, som frågar, Var det kul i danmark? Jara det var lungt säger jag var på hon håller upp mittenuppslaget i expressen (tror jag) rubriken lyder : ”HAN MÖTTE AIK FANSEN” och en bild på en MFF supporter med bandage runt skallen.

  Ojdå.......


Sidan 7 av 24 FörstaFörsta ... 5678917 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •