Sidan 24 av 24 FörstaFörsta ... 14222324
Resultat 461 till 472 av 472

Ämne: Reseberättelser

 1. #461
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Citat Ursprungligen postat av NimitZ Visa inlägg
  Alltså sitter någon och gömmer på någon skön stökresa i hockeyn?

  Hade varit roligt att läsa mer hockey stories
  Sida 10 har jag en från Karlstad -95 om du missat :)

 2. #462
  Medlem NimitZs avatar
  Gruppering
  Norr om Norrort
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stad?
  Nädå den har jag koll på :-)
  Keep em commin, önskar en från en av de klassiska stökmatcherna i gavlerinken tidigt 80-tal

 3. #463
  Medlem
  Gruppering
  Filantroperna
  Reg.datum
  Apr 2013
  Ort
  V
  Mora IK - AIK 2014-11-01

  Undertecknad gör sin bortadebut och Mora IK står för motståndet mot ett svagt AIK i hockeyallsvenskan.

  Klockan är morgon och bilarna gör sig redo för avfärd mot Dalarna. Undertecknad är taggad till tusen i och med bortadebuten. Timmarna flyter på väl och vi anländer till Borlänge där vi parkerar bilarna vid vandrarhemmet då vi ska bli upplockade av Dalabrigadens buss. Bussen anländer och jag kan tyvärr inte hålla mig och hänger i mig 6-7 öl från Borlänge till Mora, tror det är en tio mil mellan dessa "städer". Sånger blandas med gap, fyllehistorier och nerspillda bussäten och i all dimma (läs fylledimma) är vi framme i Mora och redo att inta resturangen som är reserverad för Gnaget.

  Snacket på bussen var att vi skulle få se Kalmar matchen (tror det var Kalmar, minnet sviker) inne på resturangen på projektor. Detta minskar inte peppen hos alla gnagare och euforin är ett faktum. Vi anländer till resturangen där drickandet fortsätter. En ensam stockholmare hade åkt upp "för han hade inget bättre för sig" vilket lät klokt i allas öron, vilka vill inte se gnaget spela liksom? Vi minglar runt med dalagnagarna och sångerna går varma fram tills fotbollsmatchen ska börja. Planeterna har tydligen inte stått på linje den här dagen och det visar sig genom att datorn som skulle kopplas till projektorn saknar ett VGA-instick. Nu blir det bråttom, 20 min tills matchen ska börja och samtliga gnagare har ställt in sig på en dubbel den här dagen. Detta bådar inte gott.

  Fröken fräken som jobbar i baren gör enligt dalamanér så att hon ringer mor sin och frågar om hon kan komma till resturangen med hennes dator. Sagt och gjort, datorn är på väg. Under tiden dricks det, det sjungs och gapas ännu mer. Datorn dyker upp och fungerar den? Näää. VA FAN!? Hela AIKsamlingen förvandlas till temporära konsulter och försöker lösa situationen på bästa vis tills nån på brett dalmål utbrister "VI DRAR TILL O'LEARYS". Ölen sveps och runt 40 gnagare dundrar ner till det minsta O'learys jag har bevittnat. Vi blir insläppta efter lite diskussion och kompromisser som:

  - "Ni får vara tysta"
  -"Tänk på att folk vill kunna äta i lugn och ro"

  Hah, vi är gnaget. Hur som helst, fatölskranarna går varma tills hockeyn ska börja. Vi promenerar uppåt mot "arenan", som egentligen är en liten lada. På vägen dit påminner vi lokalborna vilka vi är genom sånger, mer gap och skrik. Som det ska vara med andra ord. Vi ser hockeyn, vi blir förbannade, men vi applåderar för en bra insats till trots.

  Kvällen avslutas i Borlänge på nått halloweenjippo på stans enda nattklubb. Skål!
  Senast redigerad av Floyd den 2017-04-16 klockan 13:10.

 4. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Floyd:


 5. #464
  Medlem
  Gruppering
  Norra Ståplats
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Södermalm
  Citat Ursprungligen postat av VIH Visa inlägg
  Jag har skrivit ner en reseberättelse, men jag tänker inte lägga upp den förrän den är vällagrad dvs om fett länge.
  Är den inte sjukt vällagrad vid det här laget? Leverera nu, palla vänta mer!

 6. #465
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Har någon knåpat ihop en historia om Dnipropetrovsk borta? Annars känner jag för att skriva av mig lite i dagarna.

 7. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av avgå:


 8. #466
  Medlem
  Gruppering
  Kulturgnagare, ASK, DSM
  Reg.datum
  Aug 2011
  Ort
  Kungsholmen
  Citat Ursprungligen postat av avgå Visa inlägg
  Har någon knåpat ihop en historia om Dnipropetrovsk borta? Annars känner jag för att skriva av mig lite i dagarna.
  Do it för bövelen!

 9. #467
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Vad händer med forumets bästa tråd? Totalt oacceptabelt att det inte postats en enda berättelse på över ett år!

  Jag Hittade en historia som nu har några år på nacken...

  Lech Poznan borta! 2012

  Visst är det sjukt hur man vissa dagar knappt kommer upp ur sängen medan man andra dagar bara studsar upp. Det här var en sådan dag!

  Men först så skulle våra svartgula hjältar bara släcka Isländska Hafnarfjördurs hopp i en av klubbens största krossar! Hehe

  Sanningen är väl snarare den att det bara var en stor lättnad att vi gick vidare snarare än att man kände lycka, tankarna gick till Primorje ett par gånger innan mesen på mitten blåste i pipan, hur som haver, lotten hade redan fallit på Lech Poznan och jag hade redan tjackat flygplåt dit. Det var en ren chansning som kostade 179:-... Enkel. En helt ok chansning då jag har en vän som gjorde samma sak till Island innan Hafnarfjördu hade slagit ut laget från Lichtenstein, en chansning som låg på 3lax.


  Innan min resa påbörjades hemma på landet så fick jag ett samtal från Ikaros Tass morsa som ringde upp mig då hon tyckte det lät konstigt att 2st 34 åriga herrar (jag och Jani) skulle ta med sig en 17årig grabb till Polen.... haha ni kan tänka er hennes bildspel i huvudet "styckad och såld till polska maffian". Hon gav strikta order om att han inte fick bli för full och absolut inga polska damer! Jag svarade med att jag inte lämnar kvar honom i Polen det lovar jag!

  Så jag studsar upp hemma hos morsan i Vällingby, snabb dusch, på med ryggsäck och in till klarabergsviadukten för att möta upp Ikaros. Det kändes som någonting extra den här resan. Det kändes som man skulle ut i krig, ja jag var iaf beredd och räknade med att få veva polack. Väl vid klarabergsviadukten möter jag några av min brors vänner, ett gäng grabbar som ska på samma flight. Rutten lyder; Skavsta-Poznan med flyg dit och sedan nattåg kl 03.20 till Gdansk och flyg därifrån hem... Så det blir till att hålla jacken öppna i 24 Tim minst.

  Mot Flygbussen som ska ta oss till Skavsta för att möta upp min gamle vän Jani. På bussen känner jag igen en heldel bekanta ansikten från förr och väl ute på Skavsta än mer fejjor som känns igen, där bland yrvädret från Finland ;) Jani. Och även D, LarSSa och Sist men inte minst Ghandi!

  När vi står och ska gå på planet kan man ju snabbt konstatera att det är ca 100 gnagare som ska med. Det känns liksom inte som en vanlig flight utan mer som en flygande BA buss direkt utklippt från det glada 90-talet. Jag, Jani och Ikaros slår ner våra arslen på rad 14!

  De skulle vi inte gjort!

  För när planet lyft och serveringsvagnen fått fart på hjulen så ser man ganska så snart att 13 rader av Firman Boys inte spar på alkohålen direkt och mycket riktigt så tar dom sista två flarrerna bacardi slut mitt framför snoken på oss!

  Vi fick dock en bira var av några FB som satt bakom oss, ja som ni säkert förstår, den bakre vagnen började servera på rad 15...

  Framme i Polen

  Min syn på Polen innan avresa var öststat så det stod härliga till, men jag blev faktiskt positivt överraskad! Det har nog en hel del med billig alkohål att göra men det såg fan fräscht ut.

  Taxi in till stan och in med väskorna på rummet. Vi hade hyrt en bunker för en hunka, vilket var jävligt skönt när vi senare skulle vänta på tåget.

  D sitter fram och säger att han tar det här när det är dags att betala för taxin, Hela 40 riksdaler gick det på, in på första bästa supermarket för att bunkra sprit och massa öl som egentligen inte behövdes(men det var ju så billigt!), upp på rummet, lufta fötter, svepa bira, sedan mot puben Dubliners som Firman Boys hade styrt till oss tillresta, riktigt jävla bra gjort!

  Puben, eller snarare fortet, var ett rätt så trevligt tillhåll med skön innergård (beergarden), ni vet en sån där lite halv lummig bakgård en skön sommardag med massa trevliga Gnagare på plats. Man har vid sånna tillfällen inte mycket att klaga på. Minus var dock den jävligt sega snubben som jobbade i baren. Ölen tog givetvis slut dessutom.

  Tog ett par redbull vodkas och nån skruvdragare med Ikaros och med Rycket och hans sällskap. Ett mycket trevligt sällskap den där Rycket, bra snack som även Burk-Janne satte sig och joina, som sagt mycket trevligt!

  Här på bakgården hörde jag även för första gången "Födda till Gnagare" och föll pladask direkt, tror den hittades på på SI bussen ner? (rätta om jag har fel)

  Mitt i allt snack med sällskapet så går det väldigt fort. Nu ska vi iväg på matchen! Puben utryms på nån minut och 400 AIKare gör sig redo för bussfärd till stadion väl medvetna om att nu kan det bli åka av!

  HÅLL IHOP! Är ett uttryck som hörs ofta och det kommer från alla håll och kanter oavsett ålder och kategori.
  (det är det här jag tycker är absolut skönast med sånna här trippar, Man blir en mob och alla skyddar alla!)

  Jag kliver på buss nr 2 (den närmst puben) och lättvikts-Ikaros försvinner rätt snabbt bland gamla slagskämpande BA rävar på 120 kg plus. Innan dörrarna stängs så kommer Jani inglidande med en 70is i näven och ett gäng plastmuggar i den andra (det kallar jag rutin!) det skålas på bra bland plastmuggarna och alla är glada över Janis genidrag. Det är dock en lirare som inte vill vara med på alla andras nivå och han väljer att sparka som fan på rutan när bussdörrarna stängts varpå det skriks och sägs till en jävla massa utan nå resultat, nu börjar folk lacka ur i trängseln och det tar inte många minuter innan en gammal räv får tag i honom och ger honom två danska (fanns inte utrymme för slag, vilket var tur för killen i det här läget) näbben knäcktes ca 15 cm från min fejja..... Blod.

  Väl framme "vid" stadion kliver vi av bussen och möts av en JÄVLA massa snutar! Det här var grabbar man hade lite respekt för, eller rättare sagt deras pumphagel, men ändå kunde man stå 1 meter ifrån och pissa på ett träd utan snack, skrik eller slag. Dom liksom bortsåg från det just då för att inte skapa dålig stämning. (Något man borde pröva i Sverige) Men Gör man det i Sverige Så har man en fjäderbatong i bakhuvudet och 16 knän i ryggen bara för att lätta på trycket!

  Fram till stadion var det en promenad på ca 400 meter i en 6-7 meter bred gång och 3 meter höga stängsel på sidorna. På marken var det nått lego-liknande plastgolv med grässtrån på. När man kom fram till den otroligt hårda visitationen så kollade dom igenom alla banderoller vi plockat med oss. Dessutom var dom nära att ta en "något" överförfriskad herre från SI, men han klarade sig som tur var!
  Uppe på läktaren var det banderoll-upphängning som gällde för min del, men vakter ville först annat, dessa herrar gav dock vika efter ett tag och förgyllningen fullbordades vilket ni sett på bilderna där ifrån, mycket vacker läktare! Jag hängde upp på den tomma läktaren bredvid klacken (där SIs mästerverk av AIK emblemet satt) när jag går tillbaka till våran läktare passerar jag kiosken och det spelade fan ingenroll när man gick förbi där för det såg ut som en jävla stillbild, Alla käkade hela tiden. Korv, jag svär, det åts korv som om ingen hade sett mat på 1 vecka! (iofs är vi ju inte direkt bortskämda med god korv här hemma på Råsundaborgen, jag menar vår korv är som om det är skinn på korvspadet, man tar en tugga och hör hur skinnet spräcks mot tänderna därefter rinner det bara ut nån varm korvspadsvätska som bränner sönder hela munnen)
  Jag tror t o m att korven tog slut i Polen haha.

  Det vi skapade på läktaren kan ingen ha missat, bra tryck med riktigt bra ljudtoppar! Och det är så jävla vackert när det brinner, älskar det!

  Det blev trots allt en vinst av torsken och polackerna gick hem med synen av tummar i skyn och ekot av "knulla, knulla, knulla..." i huvudet!

  Nu börjar den där promenaden på legoplastsgolvet igen fast den här gången med kravallsnut efter oss, dom liksom rörde sig sådär skrämmande, man tittade framåt i nån sekund sen vände man sig om och såg dom stå still, fast nån meter närmare. Läskig känsla. Vi fick vara här "ett tag", ca två timmar för att dom skulle kolla alla på krutstänk på händer och dom hade även filmat folk, vi var typ sist ut!

  Det låg lite tandskydd och rånarluvor kvar vid utgången om nån glömde och en heldel annat. Några greps men den historien har ni redan hört. Det startades insamling på bussarna direkt å man blir fan våt i ögat när man ser hur gnagare tar hand om varandra.

  Folk var riktigt trötta av allt väntande på bussen men vi fick hålla humöret uppe. "Det här e sista gången jag åker med suntrip!" hördes från något Råsundafetto och ett stort skratt utbrister.

  En enorm poliseskort tar oss tillbaka till puben. Bussen och ca 20 kravallbussar kör mitt i vägen och nästintill alla gator in på huvudleden där vi åkte var avstängda med en gris bil och grisar i full mundering. Vi e berömda AIK från huvudstan!

  Här någonstans så tappar vi bort Jani. Tankarna gick genast till "fängslad för finsk fylla", men vi fortsatte ändå. Väl framme vid krogen bestämmer sig jag och Ikaros att styra våra steg tillbaka till bunkern i hopp om att kanske hitta liv där, givetvis med god uppsikt för om det skulle flyga upp några polacker i bakhåll.

  Framme vid bunkern tillika hotellet
  Där sitter LarSSa, D, Ghandi, två till trevliga som anslutit till rummet bredvid och sist men inte minst, Jani, till vår lättnad.

  Midnatten var ett faktum och öl dracks till samtalsämnen som "vilka får vi möta i nästa kvalomgång?". Vi räknade kallt med Röda Stjärnan efter alla omständigheter. Ghandi hade rekommenderat en lokal Vodka med en kossa på etiketten som smakade skit, den lämnade vi åt sidan, förutom ha själv då som med god aptit klunkar i sig i hyfsad takt.

  Tiden gick och vid 3 på natten var det dags att rulla mot den beryktade tågstationen där det ryktades om att gigantiska polacker i bar överkropp iförda rånarluvor stod och väntade med motorcykelkedjor och järnrör. "Det får bära eller brista tänkte vi" och styrde våra steg mot den mytomspunna tågstationen.

  Ghandi är en man, ett original och en otroligt rolig snubbe men ibland blir det lite fel bara...

  "Nu håller vi käften när vi tar oss ned till tågstationen för att inte väcka uppmärksamhet". Det tar ca 1 minut av vår promenad så börjar Ghandi gapa. Hotad med stryk så får vi till slut tyst på indiern och vi vandrar vidare.

  Väl framme vid stationen så inser vi att det inte var så farligt som vi väntade oss och vi beslöt oss att trycka i oss lite polsk kebab...med rödkål. väldigt mycket rödkål...

  Vi inser att tåget står på perrongen och det får bli en Karikari-löpning till tåget för att börja leta efter vår förbokade hytt och hinna med tåget.

  Här börjar öststats-känslan göra sig påmind igen med barnfamiljer liggandes i tågets gångar.

  Vi hade givetvis "lyxat till det" lite med första klass-biljetter. Något vi senare skulle märka hjälpte föga.

  När vi klivit förbi familjerna på golvet och öppnar dörren till hytten är den fullproppad med ett helt kollektiv! Vi ber alla snällt i hytten att flytta sig då den är vår, 2 st ställer sig upp och går. Innan jag hunnit säga det igen kliver Ghandi in, en rakad indier med sideburns och combat 84 tisha och säger "get out you fucking gypsis" haha helt jävla olägligt och "svartafaran" har nu gjort det igen!

  Efter lite tjafs med att få ut två sista gubbarna så sätter vi oss och försöker slagga på markens Aeroflot.

  Gdansk 07.00 och matintag är ett måste. Vi hittar ett ställe som har
  XXXXL-burgare. Grymt tänker vi och går in och beställer. Problemet är bara det att det här är dom vidrigaste jävla burgarna i världen...
  Tänk er en tunn köttbit med aska på och på det massor av rödkol och en massa otrevlig sallad. Dessutom i en gigantisk snustorr fralla.

  Bottenbetyg och förmodligen bland det vidrigare jag ätit. Alla instämmer utom Ghandi förstås, som oberörd sitter och vräker i sig med god aptit, något som andra slänger.....

  Blev en bunke på KFC istället för att senare ta taxi till flygplatsen. Framme på flygplatsen så inser vi att det är dags att dumpa all färdsprit för att det är dags att flyga. Vi övertalar Ghandi att skänka flaskorna till ett par polska städerskor som med glädje tar emot ett par sexpack öl och 2-3 flaskor av den där av Ghandi rekommenderade Vodkan. Ghandi la in en stöt på kvinnorna, tyvärr utan vidare framgång....
  Så Det blev inget "upp med tummarna knulla,knulla,knulla" den här gången.... Hur det gick i Amsterdam någon månad senare vet jag inte :)

 10. Följande 17 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 11. #468
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  Fan vad nostalgi! Jag satt faktiskt för någon natt sedan och läste igenom 2012-berättelserna bak i tråden.
  Vilka underbara berättelser!

  AIKforum i sin glans!


  Skickat från min iPhone med Tapatalk

 12. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av rycket:


 13. #469
  Medlem Artilleris avatar
  Reg.datum
  May 2012
  Citat Ursprungligen postat av VIH Visa inlägg
  Jag har skrivit ner en reseberättelse, men jag tänker inte lägga upp den förrän den är vällagrad dvs om fett länge.
  Inne och kollar här varje dag i hopp om att den är färdiglagrad. Men icke..
  Får väll ge det 6 år till

 14. Följande medlem gillade det här inlägget av Artilleri:


 15. #470
  Medlem
  Gruppering
  Kulturgnagare, ASK, DSM
  Reg.datum
  Aug 2011
  Ort
  Kungsholmen
  Det här är sannerligen AIK-forums bästa och mest älskvärda tråd. Längtar efter att få ta del av fler reseberättelser här och ska själv ge mig på ett försök snart: Napoli-AIK 2012

 16. #471
  Medlem Artilleris avatar
  Reg.datum
  May 2012
  Citat Ursprungligen postat av Murnau Visa inlägg
  Det här är sannerligen AIK-forums bästa och mest älskvärda tråd. Längtar efter att få ta del av fler reseberättelser här och ska själv ge mig på ett försök snart: Napoli-AIK 2012
  Håller med! Magiskt när den här tråden var som mest aktiv.
  Ska nog knåpa ihop något från Eindhoven eller premiären mot Ellos 2013

 17. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Artilleri:


 18. #472
  Medlem tyresognagares avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  Bagarmossen
  Citat Ursprungligen postat av Artilleri Visa inlägg
  Håller med! Magiskt när den här tråden var som mest aktiv.
  Ska nog knåpa ihop något från Eindhoven eller premiären mot Ellos 2013
  Håller helt med dig, ska i dagarna lösa en färsk story från Sheriff och Tiraspol via Odessa. Stay Tune!

 19. Följande medlem gillade det här inlägget av tyresognagare:


Sidan 24 av 24 FörstaFörsta ... 14222324

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •