Sidan 22 av 24 FörstaFörsta ... 122021222324 SistaSista
Resultat 421 till 440 av 471

Ämne: Reseberättelser

 1. #421
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2013
  Ort
  Västerorten
  Citat Ursprungligen postat av VIH Visa inlägg
  Det har för fan bara gått fyra bortamatcher sen dess.
  Du kommer ju glömma bort allt efter cirka fem fyllor, ditt fyllo! Ge oss storyn!

 2. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Makaveli:


 3. #422
  Medlem
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  HENKAN
  Psv borta:

  Europa league. AIK. Tusentals gnagare. Amsterdam. Weed. Damer. Alkohol. Jag kan rabbla upp fler anledningar till att en resa som denna inte är något man skulle få uppleva allt för många gånger som gnagare. Med andra ord så fanns det ingen godtagbar ursäkt att missa denna. Dessvärre var min resekamrat redan utomlands och jag hade dåligt med cash efter poznan och napoli away så jag intalade mig själv att stå emot frestelsen och vara kvar i huvudstaden och jobba (ibland är man så härligt naiv). Nåja, jag klarade mig hyffsat bra fram tills ungefär två-tre dagar innan matchdag. Löneförhöjning och bonus från jobbet gjorde att man ändå kanske kunde ta dom sista sparpengarna och lägga på en eventuell resa och få igen dom nästa månad. Men några små pusselbitar saknades. Tex att matchbiljetterna hade varit slut i veckor, flyg gick knappast att få tag på så tätt inpå och hur fan skulle jag få ledigt från jobbet? Semesterdagarna var ju slut. Sjukanmälning var de enda alternativet men det skulle vara ett hårt slag i ansiktet på min chef som precis gett mig förtroende. Jag skrev iaf här på forumet tisdagkväll på ren chansning att om det var någon som hade nått som helst alternativ för en eventuell resa till holland skulle den höra av sig via pm till mig. En stund senare rasslar det till i inkorgen där det står att det finns en match+bussbiljett med UN bussen över från en för mig helt okänd person och användare. Jag säger att jag behöver avakta till onsdag lunchtid för besked. Natten och morgonen går och runt 13 tiden bestämmer jag mig. Jag ska till Eindhoven! Meddelar till chefen att "jag blivit magsjuk och bör dra hem omgående". Bussen skulle gå vid 14 om jag inte minns fel vilket innebar att jag hade en timme på mig att dra hem, packa och sedan bege mig till råsunda där bussen skulle gå ifrån. Tror jag kom till samlingen sist av alla och skulle nu hitta personen som hade skickat pm till mig kvällen innan. Men jag såg faktiskt direkt vem det var. Han såg lixom inte ut som alla andra ultras killar. Sträcker fram handen och han hälsar. Vi kan kalla honom "J". Vilken snubbe! (Om du läser här "J", tack för senast!)

  Jag tar plats nästan längst fram i bussen och det första min nya resekamrat gör är att blanda upp en grogg till mig. Vi lämnar Stockholm och det är i samband med de som min ångest börjar. Jag har alltså snålt med pengar, är sjukanmäld från mitt jobb, har inget boende i Eindhoven och är helt solo i en buss som ska ta oss till Holland. Beräknad restid var ungefär 20 timmar. 20 fucking timmar. Visst, jag älskar AIK och bortaresor men nu kände jag att det hade spårat ur. Tankarna snurrade runt i skallen och ångesten var total fram tills första stoppet i Nyköping där det bjöds på "marlboro special" och helt plötsligt var man back on track igen. Resten av resan var soft i alkoholen och dimmans tecken. Vi rullade väl in i Eindhoven vid 15 tiden och det första som slår mig är att det verkar vara en riktigt jävla tråkig stad. Hollands svar på borås typ. Fyfan för att bo där.

  Nåja, skönt att äntligen vara framme. Inte lika skönt att försöka hitta några vänner i främmande stad när man inte har en mobiltelefon. Eftersom jag inte fick tag på någon gick jag runt och letade hotell/hostels för mig själv. Tror jag testade typ 5 ställen innan jag tillslut hittade ett ställe som jag tiggde till mig en plats med typ 10 andra random gnagare. Hookade upp med 2-3 andra gnagare och började vandra mot samlingstorget. En i sällskapet var sugen på ladd så han ropade på dom två mörkaste människorna han såg och givetvis kunde dom fixa problemet. Vi gick runt hörnet och skulle vänta på en bil. Tillslut så kom det en bil. Dock en snutbil. Krävdes ingen raketforskare för att förstå vad som var påväg att hända men vi klara oss med en varning och fortsatte vår promenad mot torget. Väl där så hände en skön grej. Jag står och spanar ut över alla ställen för att hitta några vänner när en 45 årig man kommer fram till dig och säger något liknande:
  - Du ser lite vimsig ut. Ska du inte ha några bloss? och langar upp en fet jolle.
  Haha, jag kommer nog aldrig se så många som röka som jag gjorde på den där resan. Det var allt från 15-50 åriga småbarnfarsor som stod och kickade och sjöng för gnaget! Tillslut hittade jag några vänner så nu var det bara att köra. Alkohol och annat gott flödade och matchen närmade sig. Det var en mäktig syn när 2500 gnagare samlade sig på torget och började vandra mot arenan. Kom ganska långt fram i ledet och såg hur en del holländare skulle spela läckra och började hetsa. Dom ångrade sig nog dagen efter...

  Inne på arenan skapade vi ett tryck som var helt galet. Trist för dom som inte fick se hela matchen pga av psv's katastrofala insläpp. Trevligt match också. Festen fortsatte efter matchen i hela eindhoven av fulla gnagare och tyvärr så minns jag inte så mycket mer av kvällen och färskade ur rätt tidigt om jag inte minns fel.

  Vaknade upp och vi behövde checkade ut rätt tidigt dagen efter för att sedan gå mot bussen. Det var många trasiga kroppar som fick ett skönt skratt när vi fick syn "J" igen. Han hade tydligen dragit till amsterdam direkt efter matchen och fixat lite damer för att sedan åka tillbaka till Eindhoven tidigt på morgonen. Riktigt hjälte som höll låda hela hemresan också.


 4. #423
  Medlem wunsches avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Hittade en schysst gammal reseberättelse från tidningen "Gnagaren" när jag surfade runt lite. Inte jag som skrivit denna alltså. Från Sparta Prag away 93.

  RAPPORT FRÅN ÖSTSTATS XPRESSEN

  Vi var ca 140 gnagare som skulle ta oss ned till Prag med tåg den 28 sept. Efter den traditionella frukosten på Mc Donalds samlades folk i centralhallen. De flesta såg mindre slitna ut än jag hade väntat mig. Stämningen var hög och förvånansvärt nykter. Många var nedtyngda av väskor och såg ut som om de packat för att emigrera. Andra hade med sig tandborste, bandare och "dricka". Vissa personer prioriterar ju fest före hygien.
  Tåget rullade in och efter det kaos som uppstod vid påstigningen blev vi som vanligt inlåsta som boskap. De flesta hade bestämt sig för att ta det lugnt på nedresan, men i höjd med Södertälje hördes de första pysande burkarna och sedan var festen igång.
  Efter en timme var våra vagnar klädda i svart och gult. Det började se ut som en Black Army-transport ska göra.
  Vi stannade i ungefär varenda bondhåla i hela södra Sverige för att plocka upp bondgnagare och annat löst folk. Som vanligt var SJ:s personal trevlig och på bra humör. De två tjejerna, som drog vagnen med mackor och dricka, gjorde det bästa av tiden på tåget och raggade friskt på varsin festande gnagare.
  Resan genom Sverige var som de flesta tågresor på senare tid, det vill säga mycket folk, mycket svart och gult och ett rejält party. Ett gäng gick runt och bad alla som hade bandare att spela deras band. De flesta gick med på det och fick då finska nationalsången skränande ur bandaren. Det bandet var på väg ut genom fönstret bra många gånger.
  I Malmö var det dags för tågbyte. Vi hade ett helt stim med poliser som övervakade vår långa promenad på fem meter, över perrongen till vårt nya tåg. Våra tyska sovkupévagnar var av normal östtysk standard. Det stank rök i alla kupeér och toaletterna var en historia för sig. De luktade helt fruktansvärt illa och muggarna hade träsittsar som var genomruttna. Om man inte stängde muggdörren ordentligt stank det i hela vagnen. Allt detta redan när vi gick på tåget...
  Det tog inte lång tid ner till färjan i Trelleborg. När vi kom ombord siktade många på att för första gången få någon fast föda i magen. Efter maten var det först tax-free besök och sedan baren som gällde. Inne på baren blev det mer festa och sångerna avlöste varandra hela båtresan. Här fick vi också se hur ett äkta köpefruntimmer agerar. Det var svårt att hålla sig för skratt när tyskan gav järnet på dansgolvet. Väl framme i Tyskland gick vi på tåget och folk började däcka i kupéerna.
  Vid den här tiden fick man också se alkoholens negativa sidor och toaletterna började om möjligt lukta ännu värre. De flesta fick sig någon timmes sömn innan man började burköppnandet igen. Själv kände jag för något med lägre procenthalt och blev rejält blåst av vår tyska konduktör när jag betalade runt 70 spänn för tre stycken 20 centiliters flaskor Cola. Han kunde bara tyska, det kan inte jag.
  Någon gång under natten dök den tyska passpolisen upp. De var helt ointresserade av våra pass, sprang mer eller mindre genom vår vagn. När det ljusnade kunde vi se att vi var i Tjeckien. Tro mig, det syntes på husen.
  När vi, en timme försenade, rullade in på Prags centralstation blev vi bemötta av en stor välkomstkommité. Det var en hel hord med pragsnutar som mötte upp på perrongen. Efter ett förmaningstal av myndigheterna blev vi lotsade den långa vägen till arenan. Där fick vi reda på att vi skulle få köpa matchbiljetter kl 13.00, d v s tre timmar senare och att vi skulle få bära på väskorna hela dagen.
  Eftersom klockan var morgon började man bli hungrig, så vi drog oss mot tunnelbanan. T-banestationen hette något helt outtalbart men det lät som Skansen. Inte undra på att Spartas färger är gult, rött och blått. När vi kom in i centrum gick vi och växlade pengar. Några personer växlade till sig så mycket att de skulle ha råd att köpa en bil.
  Eftersom vi inte litade på det tjeckiska käket fick det bli McDonalds igen. Men till och med en Big Mac smakade konstigt. Efter frukosten blev det dags för ett pubbesök. Lägligt nog låg det en sådan bredvid McDonalds, så vi var några som bänkade oss där. Efter ett par glas var det dags att återbesöka arenan för biljettinköp.
  På vägen till T-banan mötte vi ett par spelare som var ute och kollade souvenirer. Det är vad jag kallar uppladdning. Väl vid biljettluckan såg vi att bussresenärerna dykt upp. När biljett var införskaffad gick vi tillbaka till stationen och lämnade in våra väskor. Därifrån blev det taxi till centrum. Jag lyckades bli blåst igen. Taxichauffören bestämde efter en stund att han sket i vårt överrenskomna pris, så det blev att betala efter taxameter eller kliva av. Vi visste inte var vi var, så vi beslöt för att åka vidare. Under resan hann vi med att se det mesta av Prag och priset blev därefter.
  Vi hamnade till slut på Sportsbar, en pub som redan var fylld av Gnagare. Där fördrev vi tiden fram till match med att sjunga och annat. Det var ett trevligt ställe fast det tog 20 minuter att få en öl.
  När avspark närmade sig gick alla samlat mot T-banan. Vi var ett rätt stort gäng som marscherade mot arenan. När vi kom till arenan visade det sig att vi kommit till sparta-supportrarnas insläpp. Men vi kom genom folkmassan utan några större problem.
  Efter matchen blev vi kvarhållna en stund. Väl utanför arenan var det gott om poliser omkring oss. Vi blev lotsade till stationen, vi på ena sidan, stenkastande pragbor på den andra och polisen i mitten. På stationen hämtade vi ut väskorna. En person hade glömt bort kombinationen till sitt värdeskåp, en annan kom förvisso ihåg sin kombination men upptäckte snart att det inte fanns någonting kvar i skåpet, varken väska eller bandare.
  Efter en knapp timme klev vi på tåget. Det var samma vagnar som under nedresan och även om de var städade så luktade de fortfarande lika illa.
  De flesta satt i sina kupéer, diskuterade matchen och drack upp de sista dropparna från nedresan. Det blev lugnt rätt fort eftersom det var dåligt med dricka. Dessutom hade de flesta sovit dåligt. I vår kupé var det däremot snack ganska länge eftersom vi hade vår tax-free dricka kvar.
  När den tyska passpolisen klev på i Dresden var det två personer som höll på att åka av tåget. Den ena hade blivit av med sitt pass, men det ordnade sig tack vare våra ständiga barnvakter från polisen. Den andra personen ställde sig i givakt och skrek "Pappieren. SCHNELL!!!". Det gillade inte passkontrollanten. Vi blev av med två resenärer i allafall. De fick för sig att "turista" i Dresden. Det var det sista vi såg av dem.
  När man vaknade upp på torsdag morgon var man inte i något vidare bra skick. Det blev en rätt lång väntan i Sassnitz innan vi fick åka ombord på färjan. Väl ombord gick de flesta till restaurangerna för att käka. Det var inte billigt. Efter en liten stund öppnade tax-free avdelningen och de flesta inhandlade några morgonöl. Det var billigare.
  Snart var stämningen på topp igen. En man med långt ljust hår gjorde sitt bästa för att linda in restaurangen med toalettpapper. Samme man och hans kamrater satte sedan igång att tillverka tjeckiska Ray-Ban, givetvis bestående av muggpapper. När papperet tog slut anföll några bollhuset i lekrummet. Det bollkrig som utbröt är en riktig klassiker. När bollkriget spred sig till tax-free butiken blev damen i kassan tokig, slängde ut alla Gnagare och stängde butiken.
  Eftersom hon stängde en timma för tidigt blev det kris bland resenärerna och inbrott övervägdes allvarligt. Det hela fick dock en lycklig lösning när en ny kassörska öppnade igen. De mest ivriga boll-kastarna återgick till bollhavet och prickade istället de som passerade dörren till lekrummet.
  Det var inte svårt att hitta tillbaka till tåget, bara man följde linjen av toapapper. Tullarna sparade många timmar på att hoppa över vårat tåg och vi rullade snabbt upp till Malmö. Där var det dags för tågbyte igen. Det var skönt att komma på ett hederligt svenskt SJ-tåg igen. Resan från Malmö till Stockholm blev lik nedresan, det var t o m samma mat-och-dricka-tjejer. Dessa fortsatte att ragga på sina två utvalda. Åtminstone en av Gnagarna fick ett telefonnummer.
  När vi många festtimmar senare närmade oss Stockholm fick vi reda på att Gnaget vunnit ännu en match i hockeyn varpå partytempot ökade igen. Klockan var närmare 21.00 på torsdagskvällen när vi gled in på Centralen. Jag var allt annat än klar i skallen och skulle upp och jobba dagen efter.
  Så var en riktig långresa över och jag tror att de flesta hade jävligt kul. Det var också kul att se så många äldre "bortareserookies" med på resan. Hoppas att de dyker upp på resorna i vår. Det här var en av de roligaste resor jag åkt med på. Nästa år är det dags igen och då ska vi ha än roligare.
  Mot Europa 1994!
  Senast redigerad av wunsche den 2013-08-20 klockan 19:37.

 5. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av wunsche:


 6. #424
  Medlem katlas avatar
  Gruppering
  WG13
  Reg.datum
  Nov 2012
  Ort
  Karlstad
  Haha bollhavsbiten va underbar!

 7. #425
  Medlem dagottos avatar
  Gruppering
  EPA-åkande Wermlandsgnagare
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Karlstad
  Jävlar vad jag vill läsa någon annans minnen från Halmstad! Allt från conga-dans till 'Miiko är pedofil'-ramsan till kontoutdragsångest!

  Helt underbar resa!

 8. #426
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Citat Ursprungligen postat av dagotto Visa inlägg
  Jävlar vad jag vill läsa någon annans minnen från Halmstad! Allt från conga-dans till 'Miiko är pedofil'-ramsan till kontoutdragsångest!

  Helt underbar resa!
  Skulle kunna knåpa lite på en berättelse från Halmstad under morgondagen, nyss hemkommen och helt jävla slut. Främst från fredagen som spårade ur totalt.

 9. #427
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Sitter i bersån med plastpalmer och kan konstatera att en reseberättelse kommer.

 10. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 11. #428
  Medlem dagottos avatar
  Gruppering
  EPA-åkande Wermlandsgnagare
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Karlstad
  Citat Ursprungligen postat av Affe Visa inlägg
  Skulle kunna knåpa lite på en berättelse från Halmstad under morgondagen, nyss hemkommen och helt jävla slut. Främst från fredagen som spårade ur totalt.
  Fan, jag och Katla kom på lördagen och missade således fredagsbuset. Eller ska man vara glad för det? Återstå att läsa!

  Inte hann man skaka din hand heller.

 12. #429
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Dansbandsfest med Hollandsmamman och SuperMario vid poolen. Vart är alla?

 13. #430
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av SuttonHoo Visa inlägg
  Dansbandsfest med Hollandsmamman och SuperMario vid poolen. Vart är alla?
  Har du och jag delat hotell med varandra en hel helg utan min vetskap!?

 14. #431
  Medlem dagottos avatar
  Gruppering
  EPA-åkande Wermlandsgnagare
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Karlstad
  Citat Ursprungligen postat av rycket Visa inlägg
  Har du och jag delat hotell med varandra en hel helg utan min vetskap!?
  Haha, det ryktas att du sprungit in i Suttons rum under natten mot lördag.

 15. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av dagotto:


 16. #432
  Medlem
  Gruppering
  Fullastmaffian
  Reg.datum
  Nov 2012
  Lördagmorgon* typ vid tiotiden, stod en förvirrad man där inne när han kom tillbaks och ni har även pratat vid poolen.

  Ni får ursäkta Sutton som inte lyckas hitta till rätt tråd. (Och mig som ändå svarar)

 17. #433
  Medlem Lesras avatar
  Gruppering
  ACAB
  Reg.datum
  May 2010
  kOM IGEN NU BRITT-MARIE, KÖR FÖR FA-AN!


  Ge mig en historia om Sparta Prag!

 18. #434
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Jag har fett tråkigt på jobbet och kom på att jag sagt något om en Halmstads-berättelse. Så vi får väl se vad det blir!

  -------

  HALMSTAD AWAY 2013

  Fredag
  Det började med ett spelschema som gav oss årets bästa bortaresehelg. Match mot Halmstad BK en söndag i Augusti, nere i Halland. Resan var spikad direkt, det fanns inte en chans att missa detta. Vi kom snabbt fram till att bil var bäst och lyckades boka in oss på Grand Hotel precis vid centralstationen. Det var ett bra val eftersom Arena Hotel som många andra gnagare bodde på låg typ 5km utanför stan. Mer om det senare.
  Vi åkte ner redan på fredag förmiddag, eftersom resan beräknades ta 6h. Våran polare, härifrån kallad E, lyckades som vanligt inte få ledigt från jobbet utav sin Göteborgare till chef så vi var tre pers som åkte ner och E skulle istället flyga ner på kvällen och möta upp oss. Jag körde till Jönköping och stannade på A6 (såklart!) och därefter skulle en polare ta över. Vi lyckades köra fel fel 3 gånger på första 5 minuterna. Men till slut hamnade vi på rätt väg ner mot Halmstad.


  Vi har laddat upp på A6.

  Vi kom fram och checkade in. Eftersom jag var "själv" när jag checkade in fick jag bara nyckeln och cashade. När danielffs (får kallas D härefter) och min andra polare H skulle checka in så frågade hon i receptionen om de ville ha ett twin bed-rum istället för ett rum med Queensize-säng. Självklart ja, men då fick de tydligen pröjsa 300 spänn extra var också. Jag och E hade alltså bara en queensize-säng att dela på. Mysigt värre.
  Därefter drog jag ner till de andras rum och drack öl och kollade TV medan vi inväntade vår vän. Han flög ner tillsammans med Hollandsmamman och Super Mario och var duktigt dragen redan när han kom. När han kommit så skulle vi dra ut på stan och Morfars hade vi hört var samlingsplatsen, så vi snörade på oss dojorna och började rulla iväg. Vi letade upp Morfars och sen var festen igång. Det var många riktigt snygga brudar där, verkade vara studenter som hade nån inspark, men vi gick ut och satte oss på uteserveringen med alla andra gnagare istället. När den stängde var det kö för att få komma in och jag, D och två Gnagar-tjejer drog hem till vårt hotell istället och drack öl. Typ alla dog dock så D gick till sitt rum, tjejerna drog hem och jag funderade på att sova. Ringde istället E och H som var ute fortfarande och frågade vad de gjorde. De var på väg hem så det var bara knäcka en öl och invänta dem.
  När de kommit så satt vi och drack några öl och Super Mario och Hollandsmamman tyckte att vi skulle komma över till deras hotell där det var efterfest. Vi drog ner till receptionen och hängde en stund med bruden som stod där, trevlig. Vi gick ut och började snacka med några killar utanför hotellet när plötsligt en kille hoppar på E bakifrån och börjar småbrottas lite. E ryter till "Vad fan håller du på med?" och killen garvar, säger "Sorry" och räcker fram handen för att hälsa. "Tjena, Jacco". E stumnar. Till historien hör att Labyrint är typ E:s favoritgrupp och de hade lirat i Halmstad samma kväll. Jacco är med där och är typ E:s idol. Vi fick höra om det här handslaget i veckor efteråt. ”Har ni hört min om min polare, jag vet inte om ni vet vem det är. Jacco heter han”.
  Sedan slängde vi oss in i en taxi och åkte den långa biten till Arena Hotel. Väl där festade jag typ 10 minuter innan jag lyckades däcka i en säng. För de andra var kvällen dock inte över än. E och H åkte senare taxi hem och när de båda kom till Grand Hotel igen så hade såklart E tappat bort nyckeln till vårt rum, och H upptäckte att det låg 2 personer i hans rum så han valde att inte krasha in där. E går ner till receptionen med H och förklarar att han tappat nyckeln. Han får frågan vilket rum det var, H svarar "418" och de får sedan en ny nyckel.
  De tar hissen upp till fjärde våningen och E står och försöker låsa upp rummet typ 20 gånger innan H påpekar att han stod vid rum 410. De hittar rum 418 och knatar in. När de kommit in inser de att det är två personer där redan.
  Någon av dem säger lite frågande "Affe?" (de förstod inte alls hur jag kunde komma dit före dem) varpå killen vaknar och de inser att det inte alls är jag. De har gått in i FEL RUM. Han flyger upp och frågar vad fan dom gör där och de backar ut och förklarar att det måste blivit något fel. Springer ner till receptionen igen och då har killen ringt ner och skäller ut henne. De får ett nytt kort och denna gång är det till rätt rum (rummet bredvid, typ 417).

  Lördag
  Jag vaknar helt förstörd i en säng och försöker sparka undan något som ligger i vägen vid mina fötter, innan jag inser att jag har däckat i Super Marios säng och att det är hon som ligger skavfötters med mig. Sätter mig upp och sätter fötterna rakt i den plaskvåta heltäckningsmattan. Ångest rakt igenom bara. Ut och ringa en taxi som plockade upp mig och körde till vårt hotell där jag mötte upp de andra tre på frukosten. Det är här jag får höra historierna om nattens hotellincident och jag låg typ på golvet av skratt. Frukosten var för övrigt episk.

  Efter frukosten spenderades några timmar i horisontellt läge, mådde piss helt enkelt. Ölen var svårdrucken. Efter nån timme bestämde vi oss för att iaf dra till Tylösand. D tog bilen. Där mötte vi upp korveliten och hans sällskap för helgen, C. Det var svinkallt i vattnet så något bad blev det inte. Vi tog sedan bilen in till hotellet igen och pimplade några öl på Grands mycket trevliga uteservering på innergården. Vi ringde till Bulls och bokade bord för kvällen då en tjejkompis med rötter från Halmstad sa att vi var tvungna att testa deras burgare. Upp på hotellrummet och fräscha upp sig, dricka några fler öl och sen taxi in till stan. Käkade, drack öl och E fick för sig att beställa in tequila till alla. Burgarna var gudomliga btw, så det är ett tips om det blir nån fler match i Halmstad!
  Efter detta rände vi ut på torget och gick till Morfars igen. Lördagen var det bra mycket fler gnagare än fredagen och det var riktig jävla fest på torget. Senare var det samma visa igen; ställa sig i kön till inomhusklubben när uteserveringen stängde. Alla med någon AIK-attiralj fick komma in gratis. Jag, E och bangura1891 står längst fram i kön och av någon anledning tröttnar han på att stå i kö precis då och när vakten kollar bort lyfter han undan repet och ska gå in, men blir snabbt påkommen. ”Sådär gör du fan inte! Ställ dig i kön igen tills jag släpper in dig” och så fick vi snällt stå kvar och vänta. Vakten kollar bort igen och pratar med ett gäng och bangura försöker en gång till. Det går bättre den här gången. Han kommer ända till kassan innan vakten ropar ”HEY! Vem släppte in dig?” och han blir först tyst och svarar sedan med ett ”...jag?” och åkte ut med huvudet före. Vi drog istället över till La Cocaracha, eller vad fan det hette, mittemot och där satt typ alla som inte pallade kön till Morfars. Vi krökade på till stängning och då gick jag, E, H och C till vårt hotellrum och drack öl tills jag inte pallade längre och gick och la mig.


  Dansfest utanför Morfars/La cocaracha efter stängning.


  H pissade i en papperskorg på vägen hem

  Söndag
  Matchdagen skulle bli riktigt jävla rolig. Det hände dock inte så mycket anteckningsvärt utan det var bara en fruktansvärt härlig, solig dag. Vi checkade ut från hotellet och rullade till Stora Torg och krogen Tre Hjärtan. Tog två öl där innan vi tröttnade på den lama stämningen och drog till Morfars. Igen. På vägen mötte vi upp ett gäng polare som kommit med buss matchdagen. Efter ett par timmar började det bli knökat och nu var det full jävla fest-/bortamatchstämning på Lilla torg. Bangers small runt omkring då och då och alla började tagga till. Till slut bar det av i marsch mot arenan.


  På Tre Hjärtan.

  När vi kom fram skulle E gå in med oss, men eftersom han inte hade biljett blev han hänvisad till köerna. När han väl kom fram sa dem "Vi tar inte kort i den här kassan". E kände på snurrspärren och sa "Nähe, vad synd" och knatade igenom och mötte upp oss. Lät jävligt kul på plats! Matchen i sig gick som den gick, jävla sopor, och vi tog oss till centralstationen för att ta bilen hem. När klockan närmade sig 21-22 och det blivit mörkt ute så skrek D ”BENGALPAUS!!” och svängde av vägen ut i en skog där vi klev ut och brände av 3 bengaler. Jävligt random, men kul!


  Bengalpaus, såklart.

  Jag var tvungen att hacka ur lite och censurera vissa delar som inte lämpade sig i text, men det var ändå en rätt skev resa. Det är svårt att förstå hur jävla fucked up och kul det var om man inte var där!

  Halmstads...

  ...ridderliga insats

  Korveliten som lördag kväll skulle lägga sig brevid Super Mario för att sova och inte ville ”trycka vinballen mot henne” och stod och funderade på hur han skulle lägga sig bäst. Citat: ”Men var gör jag av armen?”

  ...citat
  "Nää men snacka inte med snuten, det blir bara massa mer skit och så måste ni komma ner hit på rättegång o grejer", sades av E utanför vårt hotell till en kille som fått några smällar och stod med polisen. E var dyngrak ska tilläggas.

  ...ovärda
  E köpte 3 flaskor ramlösa till oss i hotellreceptionen kl 02.30 på natten. 28 kronor styck. Då fanns det ändå gratis bubbelvatten i en kran en våning upp.

  ...ovärda 2
  bangura1891 kom ner på lördagen och pröjsade 500 spänn för sitt hotellrum. Han sov inte en minut där.

  -------

  Jag vet inte vad det vart, mycket dravel. Försökt korta av de delar som betydde minst för storyn, men det är ju inte världens roligaste resa i text. NI SKULLE VARIT DÄR!
  Senast redigerad av Affe den 2013-10-05 klockan 12:22.


 19. #435
  Medlem Jannekvinnas avatar
  Gruppering
  Tweed-Ligan
  Reg.datum
  May 2012
  Ort
  Sjöstan'
  Ni bodde alltså på samma hotell som oss och jag missade er totalt. Tråkigt.

  Roligt berättelse hursomhelst!

 20. #436
  Medlem AIKtilljagdörs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av VIH Visa inlägg
  Det har för fan bara gått fyra bortamatcher sen dess.
  nuuuuu då?

 21. #437
  Medlem
  Gruppering
  HNDG
  Reg.datum
  Aug 2011
  Ort
  Upplands Väsby
  FC FLORA TALLINN AWAY 23-25/11/13

  Hade känt till den här resan flera veckor i förväg, men hetsen var alldeles för liten. Jag var från början osäker på om jag kunde åka med pga jobb, men det löste sig cirka en vecka innan, lagom till att det kom upp en tråd här på AF. Intresset verkade ändå finnas där, och de flesta skulle köra på Tallink-kryssningen som gick lördag kväll och hemkomst måndag morgon.
  Jag hade redan långt tagit sista platsen i en hytt när min vapendragare från Ryssland 1891JALO kontaktade mig och frågade om jag istället ville slagga i hans hytt istället gratis, då han hade en säng över. Mongot hade betalat 200 kr för en premiumhytt, A-hytt även kallad, vilket innebar att den kostade 200kr extra, alltså totalt 600kr, och de ändå premium med den var att man hade ett fönster.

  Båten avgick klockan 18 på lördagen, och vi var ett gäng som möttes upp på centralen för gemensam avfärd till Värtahamnen. Förutom jag och Jalo så kom bla Hollandsmamman och SuperMario dit. Efter den sämsta planeringen i år kom vi fram till Gärdet när kloclan var 17.10, 5 minuter innan sista incheckningen. Efter en Etiopisk rush på 700 meter, så lyckades vi helt dränkta i svett ta oss fram i tid och ta oss upp i hytten.
  Kort innan avresa går ett gäng gormandes SI/GI killar förbi vår hytt med en boomblaster i högsta hugg. Jag anar vad som väntar och går ut för att se reaktionerna. I samma stund som de stänger sin dörr så kollar HELA korridoren ut från sina hytter och kan tungt konstatera att det är ett gäng "AIK-huliganer" som de bor grannar med. När jag går bort för att hälsa, så kommer några grannar ut och säger lite försiktigt att "ni behöver väl inte sjunga hela natten", bara för att mötas av ännu mer gorm.

  Här sviker minnet lite, men efter nån timme i hytten och några groggar senare så drar Jag och Jalo oss upp till karaokebaren där de flesta andra gnagarna är. En blond tant vid namn Annette (återkommer till henne) måste fan ha sjungit varannan låt och det har nog aldrig varit så bra drag som när hon sjöng ledmotivet till Titanic. Alla 30 gnagare ställde sig upp och sjöng med för kung och fosterland, det var en riktigt vacker syn. Ett par stycken gick upp på scen, tog en egen mick och började sjunga med.
  Ungefär här var råttet mågat för kvällens karaokenazist. Musiken stängdes av, lamporna tändes och hon gjorde klart att om vi ville fortsätta så fick bara den som uppträdde stå på scen.
  Efter några stökiga gnagar-insatser till "ta mig med till Norra Stå", "Jag ska följa dig genom eld och vatten" och "Stockholm i mitt hjärta" stå stängdes till slut karaoken ner helt efter order från kaptenen.

  Nån timme senare när vi sitter i samma karaoke-bar så kommer helt plötsligt en nöjd gnagare från baren och ställer ner en flaska Kahlua, nybaxad från baren. Cirkus 10 minuter senare stormar en rysk vakt ut vid namn Andrei och ska ta fast han. Gnagarens närmsta vänner stormar till undsättning och frågar varför han blir bortförd. "He steel bottel from baar, not koot". Efter att Andrei's vänner hade kommit för att hjälpa till så åkte flaskbaxaren i fyllecell, samt en som försökte hjälpa till med fritagningen. En tredje blev pepparsprejad i ögonen.
  Morgonen efter fick vi höra att de som hade hamnat i arresten hade blivit misshandlade av vakterna.

  Nästa sak jag minns är runt två-tiden på natten då Jalo ivrigt släpar med mig till en korridor på femte våningen för att träffa hans nyfunna ryska vänner. Tjernobylbarnen hälsar glatt på mig med mitt förnamn, Jalo hade stolt berättat vad jag hette och vem jag var innan och pekade samtidigt ut vem han var kär i. Jag ursäktade mig snabbt med att jag skulle på toa och drog därifrån så snabbt jag kunde.
  Sista minnet jag har från kvällen är att jag sitter och äter jordnötter inne i Affe's hytt vid halv fyra på morgonen, och jag går och lägger mig strax därpå.

  På lördag morgon kommer de flesta av oss ut från båten samtidigt. Med två timmar kvar till matchstart så börjar det bli dags att röra sig mot arenan som ingen vet vart den ligger. Någon ska ha läst sig till att man ska åka spårvagn men vilken vet han inte. Då kommer det fram en sliten ryss och frågar om vi vill åka "minipuss" för 18 man, och av en ren tillfällighet så är vi precis 18 också.
  När det kommer till priset så säger han 25 euro fast pris till arenan för alla, som enligt rapporter skulle ligga cirka 4 km bort.
  Någon ropar att det är taget direkt och klungan börjar vandra mot en skruttig minibuss. Då säger någon annan att det är ett väldigt högt pris och att vi borde pruta ner det istället för att ta första bästa, så första personen försöker med 20 euro. Chaffisen går ju självklart inte med på det och går åt ett annat håll, så då skriker nästan alla att vi tar den för 25. Att försöka förklara var vi skulle var inte det lättaste då ingen egentligen visste var vi skulle plus att chaffisen knappt kunde engelska. Efter ett tag skickades det fram en matchbiljett och chauffören sa typ "aha, inside areeena".

  När vi kommer fram till arenan så inser vi att det är rätt dött i området och ingen bar syns heller till, så vi kör runt i området ett tag i jakt på en. Jag svär att bussen var på väg att välta ett antal gånger i svängarna. Efter cirka 10 minuter ropar någon att vi ska till Old Town istället vilket blir slutdestinationen. Vi fick i slutändan åka mer än dubbelt så långt än vad vi hade förhandlat fram och vi förhandlar oss fram en upphämtning en timme senare på samma plats.
  De julshoppande esterna bjuds på ett mindre arsenal av starka bangers, som de inte sett sen Lenins dagar. Några AIK-ramsor följer och vi går i samlad trupp till en finländsk karaokebar. Strax innan avresa smyger jag och Jalo iväg till Hesburger, en lokal hamburgerkedja som har fina baconburgare. En gammal BA-legend sätter sig mitt emot oss och sveper en halvliter Minttu, vilket inte verkar påverka han nämnvärt.

  Vi kommer fram till arenan cirka en halvtimme innan match, och kan snabbt konstatera att det är inget direkt pang-område de har förlagt arenan i. Fula kåkar och gamla slitna garage överallt omkring. Vi insläppet var det nån som blev av med sin bengal så de som hade sina kvar brände av dem utanför. Några snabba bangers kastades iväg också.
  Gången från insläppet till arenan var cirka 50 meter lång och påminde mycket om vägen till arenan i Poznan, för de av er som var med där. Avspärrningar på 100 meter på båda sidorna om gången, men den här gången utan kravallpolis och hundar.

  Inne på arenan möter vi upp med några andra gnagare, och allt som allt är de flesta större kompisgängen och grupperingar representerade.
  Jag fick det till Hetast när det Gäller, Fullast på Bussen, La Garra Negra, BA, SI, GI och FB (sorry ifall jag missade nån). Några i FpB hade tydligen en bromance för den provspelande finnen Eero Markkanen och hade släpat med sig en finsk flagga som det stog "MARKKANEN" på.

  Det fanns endast en läktare och den var på ena kortsidan, vi som hade banderoller med oss gjorde vad vi kunde för att göra oss hemmastadda. Till allas glädje och stora förvåning såldes det starköl från ett litet bås uppe i ena hörnet. För 3 euro fick man en mugg med den lokala specialiteten "A le coq" som också sponsrade arenan.
  Den solklara åttan som stod i baren beklagade att det inte gick att betala med kort utan man kunde endast betala med kontanter. Efter en stunds förhandling lyckades jag övertala den stackars tösen att en svensk 20-lapp faktiskt motsvarade 3 euro, och jag lyckades än få med mig en bit av den lokala specialiteten torkad vitlöksråglimpa.
  Introt till matchen var bland det längsta jag har varit med om, då en gosskör skulle sjunga Estlands nationalsång, som måste vara Europas längsta. Tråkigt här att många i vår klack inte hade förnuft att vara tysta och visa respekt. Än värre var det att de små asen inte sjöng Sveriges nationalsång.

  Matchen har jag inte så mycket att säga om då mest var fokuserad på andra saker runt omkring. Dagens hetast sånger var växelramsan "Flora-Hora" som sjöngs ett antal gånger till och från samt den så självklara "Öppna taket". Det märktes att det hade varit en hård natt innan då inte alla orkade sjunga. Totalt var det cirka 70 gnagare på plats och arenan var inte ens full.
  Någon gång under andra halvlek drog Youtube-ramsan "Dale Cavese" igång och det blev ett jävla liv. Mitt i allt ihop bryter ett spontant kongatåg ut som involverar cirka 15 gnagare och ringlar runt på läktaren i säkert 5 minuter.
  Efter matchen får Stam och Eero Markkanen de största hyllningarna. Den senare blir glad och får Fullast flagga nerkastad till sig. När vi börjar sjunga Gnaget, Gnaget ge oss en sång" kommer till slut Backman och Lorentzo ut och startar "Vi ska galga hela jävla djurgården"
  Utanför arenan träffar vi på några som presenterar sig som AIK-grabbar från Helsingfors, och om de hade rest till Estland för AIK eller Markkanens skull var oklart, men de var helt extatiska över den lilla uppmärksamhet de fick av oss.

  Jag hade under dagen inte känt av någon bakfylla, men under matchen skrek jag så mycket attjag var nära att svimma och på det åkte på en jävla bakfylla. Tror jag aldrig har haft så ont i huvudet. Festen fortsatte tillbaka till Gamla stan i den stora minibussen och tillbaka in på Finlandskrogen. Medans alla andra drar igång en episk "Albornoz, Albornoz" ramsa med slag i bord och väggar så att förbipasserande ute på stan stannar upp så ligger halvt däckad i en hörnsoffa. Då och då lyckas jag släpa mig upp till muggen för att lägga en pizza eller två.
  Minns med glädje hur folk som har snott med sig bärs/glas från baren går ombord på bussen. Föraren säger först nej till Jalo, så han stoppar ölglaset innanför jackan och tar sin plats. Nästa krigare som går ombord har två glas i händerna och han får också ett nej av chaffisen. krigaren säger bara ja, och går vidare och sätter sig också.
  Bussresan till hamnen kan fan inte ha tagit mer än fyra minuter, men tro fan att den kostade 25 euro den också.

  Väl tillbaka på hytten förklarar jag för Jalo att jag vill bli lämnad ensam i mörkret för att förhoppningsvis kunde sova bort huvudvärken. "jaja jag ska bara fixa lite först". Efter vad som kändes som en evighet så hör jag helt plötsligt ett smackande. Grabben har satt sig på sängkanten och gluffsar i sig en Toblerone i högsta hugg. Får nästan trycka ut han ur hytten för att han ska sticka.
  Fem timmar och ingen sömn senare, runt klockan 20, har huvudvärken inte lagt sig alls så jag ställs inför ultimatumet att antingen missa hela sista kvällen, eller att ta några alvedon och köra nyktert istället. Det blir tyvärr tabletterna och jag somnar om.
  Nästa gång jag vaknar är klockan cirka 22.45 och huvudvärken är borta, bingo. Just när jag ska lämna hytten stapplar Jalo in, stinkandes av sprit. "Ja e fhuull, ja e så fhuulll! Vi ses i karaokebaren sen" och han lägger sig i sängen med en duns.

  Det första jag möts av när jag kommer upp är SuperMario som halkar runt på golvet som Bambi på hal is


 22. #438
  Medlem
  Gruppering
  HNDG
  Reg.datum
  Aug 2011
  Ort
  Upplands Väsby
  Alltså hon sitter bokstavligen i en stor pöl av sörja och försöker desperat att ställa sig upp en fyra-fem gånger innan hon till slut kryper därifrån.
  Inne på karaokebaren möts jag av vad som ser ut att ha varit ett fylleslag av episka proportioner. Cirka hälften av gänget som var med kvällen innan sitter nu och håller humöret uppe så gått som det går.
  Direkt efter avresa hade de flesta suttit just här och kollat på AIK-Brynäs på storbildsskärm, vilket jag blir påmind av från folk cirka 20 gånger på de första fem minuterna. Vissa märker att jag har varit borta hela kvällen och hälsar glatt medans en annan fyllehäst sätter sig och pekar finger i två minuter.
  Jag går fram och frågar karaoke-nazisten från kvällen innan om jag kan få sjunga en endaste låt, men får ett skarpt nej. Pga allt stök kvällen innan så tillåts absolut ingen låt alls, på inrådan av kapten tydligen.

  När klockan närmar sig klockslaget så börjar en galen kväll för en krigare som vi skulle kunna kalla för Ludde. Till att börja med så är han rätt packad, men han kommer tillbaka från baren nästan en gång i halvtimmen med antingen ett gäng bärs eller drinkar. En annan fyllehund, denna gång Anette börjar här inleda sin desperata jakt på en man. Det bästa jag hade hört från hela kvällen kom efter Anette hade varit framme och raggat på min vän Dominic, och jag tyckte att han borde köra. Dominic kläckte då ur sig "Jag behöver minst en till drink för att ligga med henne". Kan tillägga att han vid det här laget redan hade han svårt att hålla balansen. Jag hade även oturen att bli attackerad av manslukerskan. Jag satt längst in i hörnan på ett bås och hade ingenstans att fly när hon kom och satte sig bredvid. Likt en spåkvinna svamlade hon osammanhängande om hur jag visste exakt vad jag tänkte på och hur otroligt bra jag var på det. Efter två jobbiga minuter ursäktade jag mig, klättrade ut och sprang iväg. Under nattens gång försvann och återuppstod hon fler gånger än vad jag kan räkna till, tror inte en enda gnagare på båten undkom henne.

  Jag tror jag fick höra av någon att Ludde hade dragit i sig 5 shots, 10 drinkar och 5 öl - bara på båten, och framåt 3-tiden tog Affe på sig ansvaret att leda hem sin kamrat som knappt kunde sitta upp. Efter cirka 20 minuter kom Affe tillbaka och det lilla sällskapet som återstod flyttade sig från nån konstig teaterbar till fartygets diskotek som hade öppet till fem.
  Det första som möter oss när vi kommer in är en Ludde som svamlar omkring. Han kan max ha varit på hytten i en minut efter att Affe lämnade han. Även Anette kom tillbaka och vurpade framför vårt sällskap innan hon till slut blev bortförd av vakter. Runt en timme senare kommer korveliten och en kille som kallades för Örnen. De hade sovit ända sen de kom på färjan och var nu efter 8 timmars sömn redo att festa igen, fler som jag inte kan namnet kom helt plötsligt fram från ingenstans under nattens gång.

  Ungefär där nånstans tar minnet slut och jag dukar själv in runt 5-tiden på morgonen. Allt som allt var det årets bästa bortaresa, i klass med förra årets Europaresor, tack alla inblandade!
  Och nej, jag har inte korrläst.

 23. Följande 13 medlemmar gillade det här inlägget av w0lffy:


 24. #439
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Hahaha, Anette! Kan tillägga att hon måste varit någonstans runt 45 (+-5) barre och kanske vägde 100 kilo. Platinablonderat slitet hår hade hon också och gled omkring i en svart luvtröja.

  Jag satt i discot när hon dök in och höll i min arm och skrek "HAN SKA MÖRDA MIG, HAN SKA MÖRDA MIG! DU MÅSTE HJÄLPA MIG!" och jag frågade såklart vem fan som skulle mörda henne, "Ja.... han är inte här nu... MEN DU TROR INTE PÅ MIG!!"

  "Nej varför i helvete skulle någon vilja mörda dig här på en båt??" (Vem skulle iofs inte vilja mörda henne just då?). Därefter halkade hon, vilket w0lffy skrev och blev ivägfraktad av ordningsvakter.

 25. Följande medlem gillade det här inlägget av Affe:


 26. #440
  Medlem Latmaskens avatar
  Reg.datum
  Mar 2013
  Tacka för fina berättelser!
  Tyvärr, så insjuknade jag innan resan och skänkte biljett+hytt till bättre behövande. Krya på er till nästa Europaresa!

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •