Sidan 2 av 24 FörstaFörsta 123412 ... SistaSista
Resultat 21 till 40 av 472

Ämne: Reseberättelser

 1. #21
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  -
  Senast redigerad av Gabriel den 2013-08-14 klockan 08:12.

 2. #22
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orten
  Citat Ursprungligen postat av enimängden Visa inlägg
  Ska se om jag minns allt o orkar en dag att skriva lite.

  Men en sak som är säkert,ända gången hittils jag varit rätt skraj efter en AIK-match..
  hoppas du tar tag i det, vore grymt!

 3. #23
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  Norrort
  Black Army-buss från gårdagens resa till Örebro: Black Army - Stockholm

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av dannewil:


 5. #24
  Medlem Jamans avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av dannewil Visa inlägg
  Black Army-buss från gårdagens resa till Örebro: Black Army - Stockholm
  Haha, snacka om kaos.

 6. #25
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av dannewil Visa inlägg
  Black Army-buss från gårdagens resa till Örebro: Black Army - Stockholm
  Underbart :)

 7. #26
  Medlem Lesras avatar
  Gruppering
  ACAB
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Sjöwall Visa inlägg
  TEXT

  ps. nästa blir Herfölge away när young boys skulle spela allan med ALLA "oinvigda"....ds.
  Bumpar tråden och påminner dig om att skriva en till resebärettelse! ;)

 8. #27
  Medlem
  Gruppering
  Irriducibili
  Reg.datum
  May 2010
  BUMP

 9. #28
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Många vågar nog inte lägga upp efter den höga standarden som har varit hittills i tråden. Man behöver inte ha däckat på bussen till Trelleborg och vaknat upp på ett flygplan till Australien för att det ska vara värt att skriva en berättelse, tänk på det.

  :)

 10. #29
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ska försöka mig på en Barcelona borta berättelse med buss från 97 någongång!

 11. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 12. #30
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av Martin Visa inlägg
  Många vågar nog inte lägga upp efter den höga standarden som har varit hittills i tråden. Man behöver inte ha däckat på bussen till Trelleborg och vaknat upp på ett flygplan till Australien för att det ska vara värt att skriva en berättelse, tänk på det.

  :)
  Men det skulle vara ett jävla plus

 13. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Hass:


 14. #31
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Bumpar tråden genom att fylla på med ett inlägg själv.

  Tänkte berätta om min upplevelse vid Malmö FF-AIK 2007. Trist match att prata om? Ja, det kan vi kanske säga.

  Matchen gick av stapeln den lördagen 28 april, bara någon månad innan jag skulle ta studenten.
  Som sig bör innan man tar studenten blir det en hel del fest med klassen, kvällen före match var inget undantag. Jag var ute med ett tiotal från min klass Klaras innan bussen skulle gå vid tvåtiden på natten.
  Just denna match var vi ett par gäng som gått ihop och styrt en egen buss ner till Skåne.
  Allt gick precis som det skulle, man taggade till alldeles perfekt inför en bortamatch i och med att man blev full och glad. Slank ner både det ena innan det var dags att bege sig mot bussen som skulle gå på Klarabergsviadukten. Ett par tjejer från min gamla klass som hade fått i sig alldeles för mycket för sitt eget bästa fick för sig att dom skulle följa med och vinka av mig. I höjd med Sheraton så skuttar en av tjejerna (en riktig best, jag är 1,86 och hon är minst lika lång som mig) runt framför mig innan hon får för sig att vända sig om och hoppa runt med benet runt midjan på mig. Jag var inte det minsta beredd på detta men lyckas stå emot att ramla bakåt, men ramlar istället framåt. Resultat blev ena framtanden i tusen bitar, skrapsår i ansiktet och ett knä som gjorde att jag gick som Quasimodo. Frenetiskt försökte jag samla ihop dom delarna av tänderna för att "dom kanske dom kan sätta ihop sen". Tjejerna jag är med lyckas övertyga mig att jag måste till sjukhus, i och med att jag blödde från ansiktet lite här och där.
  Jag ringer mina kompisar som väntar på Klarabergsviadukten och säger att jag ska till sjukan, att dom får åka utan mig.

  Jag hamnar i en taxi till St. Göran mitt i natten där jag får sitta höra att jag ska få träffa en läkare som ska kolla på mig för att "det ser onekligen inte bra ut" men att det "går bra att sitta ner och vänta så länge". Det plingar till i telefonen med ett sms som säger något i stil med "Vi står utanför, antingen kommer du ut eller så kommer jag in och hämtar dig". Så det var bara börja snacka om att få gå därifrån, men innan jag vet ordet av det dyker ett par vänner upp och bara tar mig under armen och halvt lyfter ut mig på bussen.

  Resan börjar med att jag får be om ursäkt för att vi är typ 20 minuter sena till alla på bussen. Men alla verkar mest glada och på god väg att nå upp till min promillehalt.
  Det körs på hårt i någon timme innan jag slocknar hårt, till alla andras stora glädje. Nu turades man om att fotografera sig med min läpp, som hade svällt upp något helt kopiöst. Får än idag höra om den läppen emellanåt från såna som man inte träffar så ofta.. Festen fortsätter och efter ett par stopp på diverse mackar där man hämtar sugrör till mig för att jag ska kunna fortsätta dricka så är även jag med ett tag till. På morgonen när i stort sett alla somnat så visar busschauffören för första gången vilken lirare han är. Det är i stort sett tyst i bussen när han ropar ut följande i högtalarna. "Nu är det dags att vakna, för om ungefär 1 minut så kommer vi på höger sida att passera Sveriges största potatisåker!"
  Ni kan ju gissa hur man reagerar på den informationen när man blir väckt.. Men så höll han på, en annan gång berättade han om att vi åkte förbi huset där Rubikskubmästaren bodde och att vi skulle åka förbi Sveriges största anläggda sjö.

  När vi väl kommer fram till Malmö vid tiotiden på lördagsmorgonen så beger sig i stort sett hela bussen till Danmark för att köpa sprit. Jag var som en zombie och lyckades halta till McDonalds där jag ställde mig mot disken för att vänta på att dom började servera mat istället för frukost. Då fick jag prata med första polisen i Malmö, där jag fick berätta om var jag hade varit, om jag hade varit på Möllan och vilka som hade slagit mig. Jag förklarade att jag såg ut såhär när jag kom till Malmö, men det trodde inte snuten på.
  Under dagens lopp pratade jag nog med varenda snut i Malmö, där jag fick samma frågor och dom fick samma svar. Var har du varit, har du varit på Möllan och vem slog dig? Min enda tanke under alla samtalen var hela tiden "VAD FAN ÄR MÖLLAN?!"

  När mina vänner anslutit sig igen var det till dags för match. Utanför fick jag mig en lång predikan av Henrik Koch som kan sammanfattas i att jag bör sluta slåss. Jag förklarar att jag såg ut så när jag kom ner. Då kläcker han ur sig "Har du varit på Möllan?"

  Matchen då? Ja, det var växlande spöregn och molnigt och AIK förlorade med 4-0. F.ö. en viss Alexander Gerndts debutmatch i AIK. Räcker där.

  På vägen hem briljerade busschaffisen med ännu mer "rolig" information om allt som vi åkte förbi.

  Långt inlägg, jag vet. Hoppas du har överseende med det.
  Senast redigerad av PAL den 2011-05-18 klockan 19:55. Anledning: Fixade länk!

 15. Följande 18 medlemmar gillade det här inlägget av mange:


 16. #32
  Medlem
  Gruppering
  Fullast på Bussen
  Reg.datum
  Mar 2011
  Såååå.... Vad är Möllan..?

 17. Följande medlem gillade det här inlägget av Dtwo:


 18. #33
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Här har du gode man.

  Möllevången - Wikipedia

 19. #34
  Medlem Queseraseras avatar
  Reg.datum
  May 2011
  Citat Ursprungligen postat av ectasy Visa inlägg
  Har en liten historia från Falkenberg 2005 som kanske inte utvecklade sig riktigt såsom det var tänkt.

  Någonstans mitt i natten sätter vi oss på BA-bussen och som sig bör blir det en lång resa ner med alltför mycket pilsner och otaliga antalet pisspauser. Tidigt på morgonen anländer vi till ”Falkenberg Beach” och en internmatch skall spelas ála brasiliano style. Alla har suttit och skrytit om sina fotbollsfärdigheter under de senaste två timmarna och en plastboll har inhandlats under en pisspaus på något obskyr Statoilmack.

  Strax innan avspark spelar dock moder natur oss ett rejält spratt. Det blåser som sjutton och vinden tar tag i bollen som får ordentlig fart. Det sista vi såg av den var när den landade 50 meter ute i vattnet och gungade sakta iväg bort mot sydligare breddgrader.

  Reservboll var det såklart ingen som hade tänkt på och den glada stämningen fick sig en ordentlig törn när det beslutades att matchen måste ställas in. Givetvis hade vi noga undersökt om vi hade någon Ian Thorpe ibland oss, men icke. Alla var vi ju dessvärre bara tvättäkta fullblodsproffs inom fotboll.

  Ny aktivitet bestämdes som blev att leta upp närmaste systembolag för att fylla på vätskedepåerna.

  Med tunga steg började vi vandra den långa vägen genom villaområdena in till Falkenberg city. Det här var precis när studsmattor hade blivit populärt och fortfarande var kul. Villaägarna tyckte dock inte att det var lika kul med sex fulla gnagare som skulle se hur mycket vikt en studsmatta klarade av.

  Någon kom också på den briljanta idén att ockupera ett leksakshus. Det lilla huset fick nu agera bar och ägaren sålde stolt ståendes på knä (huset var kanske 1.5 meter högt) genom fönstret sina sista öl svindyrt till törstiga medresenärer. Ölen gick snabbt åt och han hade sålt slut dom om in den rättmätige innehavaren av huset, en flicka i sjuårsåldern, hade kommit på honom. Storgråt följdes av en inte alltför glad far.

  Den långa promenaden fortsatte och till slut lyckades vi få lift med äldre herre körandes en helt nyvaxad bil av dyrt märke. En där fram, tre i baksättet, en liggandes över dessa tre och två ståendes på sidan över allihopa. Ganska trångt med tanke på att det var en sedan.

  In till stan kommer vi iallafall och vi hänger på dörrarna när systemet öppnar. Med fulla kassar tar vi oss till ett torg och ser på någon form av dansuppvisning med 15-åriga flickor inblandade. Gnagare är ju förenat med stil och klass så vad passar bättre än att skandera ”Visa pattarna”. Till slut fick deras ledare nog och de lämnade torget, deras publik likaså och vi hade nu fullt med sittplats för oss själva.

  AIK-ramsor sjungs och mitt i alltihoppa kommer en nyfiken gammal dam stapplandes förbi oss, hårt hållandes i sin rullator. Denna damen var så skurplig att hon såg ut att falla ihop när som helst. Men Cojones hade hon damen, det hade hon. Hon stannar precis framför kanske 50-gnagare och stirrar på oss med åderbrock i blicken. Lugnet infinner sig och det blir sånär som på tyst. Damen gör första draget.

  - Heja Djurgården!

  Tror alla blir lika överrumplade för det dröjer säkert fem-tio sekunder innan det skanderas ”Du kan dra åt helvete” tillbaka. Sagt och gjort, damen tar sin rullator och stapplar därifrån med ett leende på läpparna.

  Själv sitter jag och pratar med lite olika folk, min käre vän som jag åkte ner med hör jag lite flyktigt i bakgrunden skryta om hur grym han är på att ragga tjejer. Att han kan få vem som helst hur enkelt som helst. Jag ler inombords och tänker att det där kommer han få äta upp. Till slut är det någon som utmanar honom.

  Längre bort sitter två tjejer som är runt 15-16. Vadet går ut på att han skall hångla upp en av dessa på under två minuter. Jag håller minst sagt på att sätta ölen i halsen när han godtar vadet utan att blinka. Tänker att ”det här kan ju bli jävligt intressant att se hur han klarar sig ur”.

  Han sitter nöjt kvar på sin stol och folk börjar av någon konstig anledning att vända sina blickar mot mig med stora flin. Förvirring råder och till slut listar jag ut att det inte är han själv som han utsett till Don Juan utan det är jag som är den beryktade charmören.

  Kalas tänker jag, just en snäll kompis man har. Nu går det ju inte heller att backa och till allas jubel reser jag mig upp och med dykarskor går jag bort till de två som blivit utsedda. Presenterar mig och försöker snabbt att välja offer. Tänker att nu får jag satsa allt på ett kort. Det är bära eller brista som gäller då jag max har två minuter på mig.

  Bestämmer mig för att inte tänka till en extra gång och gör mitt drag. Den stackars flickan blir nog helt överrumplad när jag likt en blodigel suger mig fast runt hennes läppar. Turligt nog besvarar hon mitt taffliga hångel och åskådarna bryter ut i ett sällan skådat jubel. Det hade trots allt max gått 30 sekunder från det att jag lämnat min stol.

  Dagen flyter på och runt lunch stöter vi på dessa två donnor igen. Av någon anledning följer vi med dem hem. Men med ett förbehåll. Deras pappa är tydligen helt galen och hatar stockholmare, speciellt stockholmare som försöker ligga med hans dotter. Vi måste alltså ha försvunnit innan han slutar jobbet.

  Allt går som smort, mamman är trevlig och vi ligger och hånglas i varsin säng. Båda två rätt dyngraka. Då händer det som inte får hända. En ganska så bitig gestalt står helt plötsligt i rummet. Gubbfan har slutat tidigare just idag! Jag kommer ihåg att båda två sätter sig upp i sängen i givakt och tänker att nu är goda råd dyra. Vad göra?

  Flickans far stirrar på oss och säger ”Kom med här!”, vinkar med oss ut i vardagsrummet och jag är fullständigt livrädd. Motorsågsmassakern är en barnlek tänkte jag inför vad som komma skulle. ”Sätt er ner” säger han och pekar på två stolar.

  - Jaså så ni kommer från Stockholm? Sten och is skymtar i hans blick.
  - Mmmmm, piper vi fram.

  Så går han fram till en garderob, tar upp en stor vattendunk och ställer på bordet.

  - Vill ni blanda med fanta eller dricker ni rent?

  Vad tusan hände nu? Återigen råder förvirring i huvudet men jag ber snällt om att få blanda ut hans hembrända dryck med lite fanta. Morsan dukar fram tårta helt plötsligt sitter vi trädgården med två flickor, en pappa, en mamma och deras lillebror. Hembränt i glaset och livet var frid och fröjd!

  Sen blir det dimmigt, till matchen kommer jag iallafall. Minns att AIK gjorde ett sent mål och att jag kramar Tjernström. Vaknar upp i Stockholm på morgonen och kan inte stödja på foten. Stukat den något förjävligt och kan inte gå på tre dagar.

  Men det var det värt!

  DON JUAN!!!!! :D

 20. #35
  Medlem
  Gruppering
  Irriducibili
  Reg.datum
  May 2010
  Skulle vara intressant att veta åldern på ectasy, inte så Don Juan att limma på en 15åring om man är några är äldre så att säga haha.

 21. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Enoch:


 22. #36
  Medlem Queseraseras avatar
  Reg.datum
  May 2011
  Citat Ursprungligen postat av Enoch Visa inlägg
  Skulle vara intressant att veta åldern på ectasy, inte så Don Juan att limma på en 15åring om man är några är äldre så att säga haha.
  Det finns en poäng där.. haha!!:)

 23. #37
  Medlem Reflexs avatar
  Gruppering
  Exilgnagare, Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Norra Stå
  Bump!

  Min längsta bortaresa är (tyvärr) Syrianska, och det finns inte så mycket att säga om det...

  Dock är jag bara 16...

 24. #38
  Medlem Rodentias avatar
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  169 40
  Citat Ursprungligen postat av Reflex Visa inlägg
  Bump!

  Min längsta bortaresa är (tyvärr) Syrianska, och det finns inte så mycket att säga om det...

  Dock är jag bara 16...
  Finns ju hur mycket som helst att berätta. Kanske inte för oss andra som var där men om några år för alla färskingar. Om 20 år för dina barn. Bred på lite så har du ju värsta storyn. De kan ju också bekräfta en del av dina uppgifter via tidningsurklipp, nätet eller vad som finns i framtiden.

  Själv har jag en berättelse från ganska nära i tiden. Luxemburg by night skulle den kunna heta. Vet ni att den lilla staden är mycket större än man tror när man är full mitt i natten? Men nä, det får bli en annan gång.

  Kul att läsa andras berättelser.

 25. #39
  Medlem bangura1891s avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno & Fullast på bussen
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Östra Aros
  Citat Ursprungligen postat av Rodentia Visa inlägg

  Själv har jag en berättelse från ganska nära i tiden. Luxemburg by night skulle den kunna heta. Vet ni att den lilla staden är mycket större än man tror när man är full mitt i natten? Men nä, det får bli en annan gång.

  Kul att läsa andras berättelser.
  Vafan! Så lätt kommer du inte undan. Har man sagt A får man säga B osv. Den ser vi fram emot.
  Senast redigerad av bangura1891 den 2011-07-19 klockan 22:50. Anledning: stavfel

 26. #40
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Den här tråden har ju potential till att bli en av de roligaste trådarna på forumet om folk får tummen ur. Ös på, jag ska sätta mig och smida ner en reseberättelse tror jag bestämt. Slänger upp den när jag är färdig.

 27. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av fimbultrollet:


Sidan 2 av 24 FörstaFörsta 123412 ... SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •