Resultat 1 till 1 av 1

Ämne: Presentation bakom nick

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Feb 2014

  Presentation bakom nick

  ElakaElvis bikt:
  Året var 1977 när denna Gnagare föddes, föddes in i en hardcore gais familj. Vid ca 5års ålder tog pappa med mig till nya ullevi för att döpa in mig i dom grönsvarta ränderna.
  Många matcher blev det som liten. Personligen förstod jag aldrig vad det va som var så viktigt. Bara en känsla infann sig under dessa tidiga livsår. Hat mot blåvitt, någon annan känsla kunde jag aldrig känna och jag antog att det skulle vara så. Tillslut ville jag inte följa med mer på matcherna, det var helt enkelt roligare att cyckla ute på gården och kasta grus på grannarnas fönster ihop med kompisarna.
  Pappa försökte tjata men gav snabbt upp, mamma likaså men hon var mer förstående och antog förmodligen att jag inte hade ngt vidare fotbollsintresse. Väl i 4e klass träffade jag en ny kompis som även han var inbiten gaisare, han blev min bästa vän och vi umgicks dygnet runt när han inte var på hockeyträning eller på gais.
  En dag frågade han om jag ville hänga med på blåvitt - gais. Hatet drev mig till ett självklart ja. Givetvis torskade gais och hatet bara forsatte att växa. Därtill började jag även känna en viss äckel känsla inför gais som jag bara tyckte va allmänt jobbiga, störiga å efterblivna, såväl publik som lag. Känslorna var omtumlande, min lillebror hade börjat gå på gais med pappa och va helsåld, minstingen som bara var ca 3 år sprang även han runt och ropade gais som om det va det bästa som fanns fast han inte ens fattade vad fotboll var för något.
  Gais polaren fortsatte och ville ha med mig på matcher men jag va inte intresserad. Ibland fick han med mig men för det mesta valde jag vara kvar hemma och stoppa potatisar i avgasrören på bilarna och spela Mario på 8 bittan.
  Väl i högstadiet träffade jag en lite tuffare kille som jag tyckte va cool som fan, tyvärr va han blåvitare och vi blev aldrig särskilt bra kompisar när det kom till fotbollsnack. En dag sprang han runt i korridorerna i skolan och gapade hata Gnaget! Nu ska ni få, Solna tattare!
  Jag såg på honom att det va något speciellt den här gången, ögonen lös, kroppen var taggad, rösten nervös och uppspelt. Klart jag hade fattat innan att det va ngt särskilt med AIK men det här va första gången som jag kände en känsla i sammanhang med fotboll som jag inte riktigt kunde förklara.
  Det kommer bli så mkt fight i stan idag va skrek han. Givetvis drog jag ner på stan för att kolla på det utlovade spektaklet. Såg aldrig ngt bråk eller stök den dagen men det låg i hela luften, hela gbg va på tårna. Snutarna, äcklerna med dom blåvita halsdukarna, spårvagnschaffisarna, vanligt folk. Långt långt borta kunde jag höra mellan gatorna, det va AIK, dom lät, det fanns passion, hat, kärlek, det va som att dom hade ngt som jag aldrig förr hade upplevt. Det fanns ngt i deras sånger, ngt som attraherade mig, jag ville dit men det var omöjligt för en 13åring att komma fram å få en glimt för alla avspärrningar å poliser som stod i vägen.
  Gais skulle möta AIK ngn tid senare å nu jävlar va jag taggad på att följa med polaren på match! Jag va nervös, lite skräckslagen men samtidigt helt upprymd av att äntligen få se det här omtalade laget AIK med egna ögon. Jag kommer inte ihåg hur matchen gick men jag kommer ihåg en känsla, känslan av att "fan vad jag önskar att jag va en AIK supporter".
  Åren gick, jag höll på AIK i smyg medans jag mellan varven gick på gais bara för att hänga med polare och fördriva tid.
  2005 invaderade FIRMAN BOYS gais läktaren på gamla ullevi, jag var givetvis på plats i gais klacken, medans mina 2 bröder och alla våra polare var ursinniga så gjorde jag allt för att dölja min något stolta känsla. Jag kunde inte hjälpa det, jag tyckte illa om alla i gais klacken utan mina syskon och våran klick från orten. Hur resultaten blev på planen sket jag fullständigt i, jag hatade gais i smyg men i min familj hade det varit 1 miljon gånger lättare att komma ut som gay än som Gnagare.
  2009 yttrade jag mig för första gången bland släkt å vänner, det va enkelt då, AIK slaktade blåvitt och då tyckte även de flesta gaisarna att det va ok att hålla lite på Gnaget. Men jag va lyrisk, hela tiden fick jag pikar av polare å familj "fan mannen, man kan tro att du håller på AIK, ok att det va bra att inte svinen vann men du behöver ju fan inte hylla AIK liksom".
  Sässongerna gick och mer å mer började folk fatta att jag sket fullständigt i hur det gick för gais.
  Folk började störa sig på läktaren dom gånger jag va där när jag inte annat kunde än att flabba varje gång det blev torsk. Slutligen fattade alla var mitt hjärta fanns, våran klick av polare å syskon var dom enda som accepterade att mitt hjärta brann för ett annat lag. Övriga som kände mig mer ytligt från läktaren började hata mig och slänga glåpord efter mig tillslut. Med hedern i behåll stod jag i början av 2013 halvt sönderslagen och ropade HATA HATA HATA GÖTEBORG! bland en jävla massa gais supportrar som såg ut som stora jävla frågetecken efter att ha sett ett jävla spöke. Oskulden rök 2013, ensam i AIK klacken utan att känna en enda jävel ställde jag mig å gapade med i ramsorna så gott jag kunde. Jag har aldrig känt en sån besvikelse å sorg över att ett lag förlorat en match. Hela själen kändes tom. Och dessutom, inga mer matcher att se live. Jag sörjde, tryckte egna Gnaget tröjor, kollade på allt jag kunde hitta om AIK på youtube. Tillslut var jag tvungen att agera, jag ville ha mer, jag va helt upprymd, varför hade jag inte tagit steget tidigare? Så jag mailade BLACKARMY, fick tipset att regga mig på AIKforum och äntligen va jag i hamn! År av förvirring och tomhet var över, älskade särskilt tråden "vi e överallt & roliga kommentarer/citat från läktaren. Aldrig kännt denna underbara känsla inför en fotbollspremiär. Vägen har varit lång å kantig, men idag när jag ser tillbaka på alla dessa år blir allt så väldigt glasklart. Född till en Gnagare♥

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av DARKSIDE:


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •