Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 26

Ämne: Norra Ståplats utveckling

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010

  Norra Ståplats utveckling

  Ett välskrivet och läsvärt inlägg från Gnagarforum.  "Klackkulturen på Norra dör och ja, mycket av det ni säger stämmer. Problemet är att inget görs åt det. Sittplatspubliken sitter på sina bekväma platser och tycker att Norra ska rycka upp sig på egen hand. Lycka till!"

  Jag kanske missförstår dig men menar du att Norra Stå är sittplatspublikens ansvar? Isåfall har Norra Stå större problem än jag kunnat tro.

  Om Norra Stå behöver hjälp kanske Norra Stå borde framföra vad problemet anses vara och även önskemål om vad sittplatspubliken kan göra för att hjälpa. Är den önskade hjälpinsatsen att sittplats ska sjunga mer? Isåfall hoppas jag verkligen att jag missförstår dig.
  De flesta icke-organiserade supportrar som jag pratar med angående Norra Stå, är av samma åsikt som den som dryftats här på GF i några år: Några elitistiska grupperingar har kontrollen över ståplatsläktaren. De bjuder inte in någon annan att delta och skäller hellre än erbjuder inskolning. De har dålig känsla för vilka ramsor som ska sjungas, och de fåtal originella ramsor som knåpas ihop är inte speciellt bra ur någon sympunkt.

  De flesta sittplatsgnagare minns såklart 90-talet då Black Army var tydligt närvarande på Norra Stå. De aktiva var lika tuffa som de var vänliga, lika hotfulla som de var hjälpsamma, lika elitistiska som de var inbjudande till gemenskapen. På den tiden fick, nej - uppmuntrades ALLA att skapa och starta ramsor! Det renderade i att den ramsa som passade bäst för situationen “vann”. Alla ståplatsgnagare fick vara med i gruppen som stod för Vi Emot Alla Andra! Man lärde sig AIK-religionen, man tog i för den svage på platsen bredvid och drömde om att få en större roll i gemenskapen som fanns. Jag menar absolut inte att allt var bättre förr! Men på Norra Stå idag finns ett gäng grupperingar som omedvetet eller ointresserat skapat en ståplatsatmosfär som verkar vara totala motsatsen till det som gjorde Norra Stå så central för AIKs identitet och supporterkultur, den som födde en röststark och fruktad klack som många fortfarande anser var en av de primära platser man fick sin uppfostring och identitet ifrån.

  När det uppenbara syftet med och intresset för Black Army började dö ut, Champions League-eran var över och kompisgrupperingarna började slå rötter på ståplats så föll det sig naturligt för många äldre i klacken att flytta till sittplats. Där vi nu rätt bekvämt, mycket riktigt, sitter och tycker att Norra Stå måste rycka upp sig. Jag vill påpeka att om det inte var för dessa grupperingars ankomst så är det mycket möjligt att situationen hade varit mycket värre, åtminstone i början av skiftet. Men för oss som har varit med tillräckligt länge för att kunna jämföra minst 20 årgångar av Norra Stå så är det uppenbart vad det är som håller på att döda stämningen och kvalitén på Norra, och det är fan inte gräset, kioskutbudet, stolarna, skjutbara läktaren, för billiga biljetter, barn och tjejer i klacken, aukustiken eller gångavståndet till pendeltåget. De som påstår sådant försöker bara inbilla sig själva att vi andra faller för kvalificerat bullshit.

  Om syftet med att ha kontroll över Norra Stå är att man anser sig vara bäst lämpad för uppgiften så är det hög tid för de styrande grupperingarna att ta ansvaret som kommer med den position som de tagit. Lyssna och anpassa er efter kritiken! Åtminstone förändra er framtoning gentemot den största gruppen som huserar på Norra Stå, alltså de icke organiserade supportrarna!

  Eller fortsätt vara små klubbar för inbördes beundran i era matchande egendesignade hoodies. (Vem är det som är julgran egentligen?) Grupperingarna drar absolut ett stort lass och gör mycket nyttigt, men de har ju skapat en situation där de har monopol på uppgiften! När Norra Stå dör kommer det säkert ske samtidigt som Nationalarenan fylls av ny publik och kompisgrupperingarna lär påstå att slaget mot den moderna fotbollen har förlorats. Det (o)lustiga är att slaget förloras tack vare just ert bristande ansvarstagande, er icke existerande självkritik, er självuppfyllande bild av vad syftet med supporterskap är och er till synes totala missuppfattning av vad klackansvar innebär och kräver.

  Jag inbillar mig inte att majoriteten av ståplatspubliken vill bli medlemmar i grupperingarna eller att de kan bygga organisationer att ta hand om allas intressen om de trots allt ville. Jag tror alltså att den hjälp Norra Stå (alltså inte specifikt grupperingarna) behöver från sittplatspubliken, är detsamma som sagts i flera år. Anordna ett stormöte med alla grupperingar, supporterorganisationer och enskilda klacksupportrar och gör vad som ur en supporter- och klacksynpunkt vore bäst för Norra Stå och AIKs framtid.

  Gnaget, klacken och AIKs supporterkultur behöver en ny mäktig supporterklubb som kan göra nytta på oändligt fler sätt än kompisgrupperingar och allianser någonsin kan. En organisation som gjuter samman och utnyttjar kraften i allas erfarenheter, kunskaper, viljor och passioner. En dynamisk, stark, svartgul supporterrörelse som förenar alla röster till EN som sjunger fram våra 11 spelare och skrämmer livet ur alla bönder. En supporterrörelse som kan välkomna alla nya besökare och lära dem vad supporterskap och AIK-kultur är. En förening som skapar sin egna version av vad modern fotboll och supporterkultur är. Inte en union, allians eller paraplyorganisation. EN officiell supporterklubb!

  Jag tror de allra flesta på sittplats kan ställa sig upp för en sådan sak. Och jag tror många är villiga att hjälpa till. Men det måste födas ur Norra Stå. Det är ni som är och ska vara hjärtat i AIKs förkroppsligade supporterkultur! Ingen annan kan göra jobbet åt er."


  Hur ser utvecklingen ut egentligen? Själv saknar jag det gamla "spontana" norra ståplats, men som sagt så finns det positiva och negativa saker med allt...

 2. Följande 11 medlemmar gillade det här inlägget av GuiseppeSculli:


 3. #2
  Medlem
  Gruppering
  Norra Ståplats
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Södermalm
  Tycker att AIK skulle gynnas av _en_ supportergruppering. Däremot så tror jag att ultraskulturen inte är den största boven i detta sammanhang. Den har lett till en förändring av mentaliteten på Norra, men enligt mig så är det inte enbart till det värre. Det behövs någon/några som tar ansvar att styra den stora massan så att den utnyttjas på rätt sätt. Och sedan är det i min mening så att det spontana faktiskt lever kvar. Vi är inte Lech Poznan som har en capo som styr allt som sker, som vore klackfolket robotar. Vi rör oss åt det hållet, men vi är inte där än. Mycket spontanitet finns. Folk har en känsla för vilka ramsor som passar olika tillfällen, och är inte rädda för att börja gorma på en ny när vi gnolat på samma ramsa i tio minuter. Sker något på planen så har vi flertalet ramsor att använda till detta, och den som ropar högst är den som hörs.

  Sedan så är inte Friends Arena direkt uppmuntrande för spontanitet med tanke på att det är omöjligt att höra vad hundra pers 20 meter till vänster sjunger. FA om något mördar Norra Stå.

 4. #3
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  ZzzzZZZzzz

  Åh, ännu ett besserwisser-inlägg på GF som ska peka på hur andra borde göra.
  I vanlig ordning så kommer ingenting komma ur det här.

  Skillnad gör man i verkligheten, inte i teorin.

  Men motbevisa mig gärna...

 5. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 6. #4
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Ett stort problem som jag ser det är just Nationalarenan.

  Det går inte att säga att NA är vår 'borg' längre då ingen känner sig hemma där. När vi spelade på Råsunda så kände man, eller i alla fall jag, att det var just Norra som lockade mig. Denna gemytliga plats där man faktiskt kände sig hemma. Att gå på Råsunda var nästan halva upplevelsen av de 90 minuter man stod där. Den råa, hårda stämningen som satt så hårt etsat in i betongen blandat med alla polarna som man tog en bärs med. Det var 90 minuter ren glädje att stå på Norra.

  Men idag känns det som att jag går till NA för att kolla fotboll, men inget mer. Självklart kämpar man så hårt det går med att sjunga men det dör liksom ut då glädjen på dagens Norra är täckt av ett grått moln och ingen känner sig särskilt motiverad till att bjuda på den där glädjen.

  Jag anser att nya arenan är en mycket stor anledning till att det ser ut som det gör idag. Och som någon skrev tidigare i en annan tråd; "Vi är mer hemma på bortaplan än vad vi är hemma på hemmaplan".

 7. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av Vasa:


 8. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Ikaros Tass Visa inlägg
  ZzzzZZZzzz

  Åh, ännu ett besserwisser-inlägg på GF som ska peka på hur andra borde göra.
  I vanlig ordning så kommer ingenting komma ur det här.

  Skillnad gör man i verkligheten, inte i teorin.
  Men motbevisa mig gärna...
  Exakt det här han försöker poängtera, vilka är "andra"? Sittplats? Icke organiserade? Det är väl VI som är AIK, VI supportrar, VI tillsammans oavsett tillhörighet och engagemang. Denna kategorisering gör mig galen, och den kväver hela utvecklingen. Om VI inte ens står enade i våra egna led, hur ska vi då kunna besegra andra?

  Kom inte med kritik om du inte bidrar till en lösning, då är du själv en del av problemet.

 9. #6
  Medlem Johan1891s avatar
  Reg.datum
  May 2011
  Åh, herregud vad allt ska överanalyseras... Detta eviga gnällande på Norra Stå gör mig tokig. Sjung bara!

  Håller med om att en stor och stark supporterförening behövs, men att UN och SI skulle vara ett problem..? Är de seriösa? Det är, enligt mig, oerhört respektlöst att komma med dessa påståenden mot ett drygt hundratal AIK:are som lägger ner enorma mängder engagemang, tid och pengar på att åka land och rike runt för att stötta AIK. Tänk om fler vore som dem...
  Senast redigerad av Johan1891 den 2014-04-25 klockan 16:47.

 10. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Johan1891:


 11. #7
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2011
  För att sätta saker i perspektiv blir jag genast nyfiken på vad författaren och hans sympatisörer tyckte om Norra stås insats under bortaderbyt senast, och då i synnerhet dessa "självutnämnda elitgruppers" insats under detsamma.

  Mina åsikter:
  - Organisering av marsch och ansvar över att denna sköttes snyggt
  - Oerhört vacker läktarkoreografi
  - Klacklederiet, ständigt uppmuntrande och påmanande och en bidragande orsak till den enastående läktarinsatsen
  - Stämningshöjande bengalbränningar genom hela matchen
  - Flaggviftande och utsmyckande av läktaren med mera.

  Samtliga punkter ledda av dessa "självutnämnda elitgrupper" som har ansvaret över Norra stå. Där man tar taktpinnen och får den stora massan att följa efter. Med det sagt så betyder det inte att dessa "självutnämnda elitgrupper" struntar i den stora massan. Min bild är snarare tvärtom; man har en ödmjuk insikt i att på läktaren, utan den stora massan, är Norra Stå ingenting.

 12. Följande 18 medlemmar gillade det här inlägget av John Wakefield:


 13. #8
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010
  Pröva sätta upp skyltar med överkryssad Facebook logga, överkryssad mobil, överkryssad streck gubbe som står med händerna i fickorna.
  Annars får väl vi på hörnan (östra mot norra) fortsätta sjunga "varför sjunger inte ni" till närmaste hörn som oftast bara står å hänger.

  Finns väl igentligen ingen mirakelkur för hur man gör att alla sjunger men man kan alltid försöka och be personen brevid som inte sjunger att göra det (typ de som alla skriver att man ska göra)

 14. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  När jag läser alla skit inlägg med osanningar om Norra och våra supportgrupper på GF så är bara känslan HÅÅÅLL KÄÄFTEN!!
  Hur kan aktiva supportrar som lägger ner tid och själ på att öka stämningen vara ett problem till sämre stämning? Är dom allvarliga med att folk inte vill sjunga pga SI och UN? Står dom ens på Norra?

  Och hur fan kan dom mena att Norra är splittrat tack vare grupperingarna? Har dom missat allt tajt samarbete våra grupper emellan under namnet AIK-Alliansen? "Men järnkaminerna och bajen-fans är ju jättestora och vi borde också ha en stor supportgrupp buhuhuhu". Det dom har missat är ju tydligen att dif är SKIT på läktarna, har SKIT publik siffror och SKIT följen på bortaplan så länge det inte är storsatsning. Bajen fans då? Tja ska vi köra samma spår så reppas väl snart "Black Army gällivre" och det är ju fränt! Och det är ju inte alls så att det finns ganska mycket missnöje från bajare tack vare detta.
  Är inte heller med i någon grupp och kommer förmodligen aldrig vara det men blir så trött på det tugget som är på GF ibland.

  Att stämningen har gått ner på hemmaplan skyller jag allt på NA, verkligen ALLT. Riktigt härligt att våra bortaföljen har fått en sådan rejäl uppsving, nu är borta matcherna höjdpunkterna på veckan.
  Skål och vi ses mot bk röv borta.

 15. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av VbgGnagare:


 16. #10
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2012
  Jag älskar både SI och UN, de tar ett stort ansvar på läktaren och bidrar med väldigt mycket!
  Däremot så kan man inte skylla trycket på arenan. Folk på kanterna sjunger inte helt enkelt, jag uppskattar att under större delen av matchen så sjunger Max 50% av klacken.
  Det HAR blivit sämre. När jag började gå på fotboll i början av 2000 så var man lite rädd för att inte sjunga för att någon äldre, tuff kille manade på en att ta i mycket mer. Nu är det väldigt mycket flickvänner, instagram, "lite för fin för att sjunga"-attityd.
  Något bör göras åt saken, om de organiserade grupperingarna sprider på sig lite och står utplacerade på olika delar av läktaren kanske kunde hjälpa.

  Sen är det inte deras ansvar givetvis, varje person på Norra som tycker att de gjort sitt för att man sjungit har inte gjort sitt om det står en tyst kille brevid. Då säger man åt honom att det här är för fan klacken!

  Vill avsluta med att ge credd till alla grupper, AIK-tifo och även capo för deras enorma jobb och engagemang!

 17. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Difs lilla penis:


 18. #11
  Medlem
  Gruppering
  G320
  Reg.datum
  May 2010
  Sjung, punkt. Lösningen på alla våra problem, skrik människan bredvid dig i nyllet om personen inte sjunger, personen börjar antingen sjunga eller går därifrån, problem löst. Tack för mig.

 19. #12
  Medlem korvelitens avatar
  Gruppering
  DSM, FPB
  Reg.datum
  Sep 2012
  Ort
  Stockholm
  Kan vi inte komma överens om att om spelarna inte får skylla på gräset när de spelar gåfotboll så får vi inte skylla på arenan när vi har söndagskyrka på ståplats? Är det skit så är det bara att böja ner huvudet och köra 110%. Vi har de förutsättningarna vi har och vi kan bara utgå därifrån. Plexiglasskivorna bakom läktaren (när kommer de upp?) är ett exempel på ett steg i (förhoppningsvis) rätt riktning.

  Ja, det är en helt annan mentalitet på norra idag än vad det var på Råsunda och jag vet faktiskt inte riktigt hur man ska gå till väga för att ändra på det.. Vi kan pusha varandra, men det yttersta ansvaret ligger hos en själv. Istället för att dras med i nedåtgående spiral måste vi försöka hitta "tillbaka". Självrannsakan är en viktig punkt. Både individuellt och som grupp, vilka man nu tillhör. Så illa som inlägget vill påskina att det är håller jag inte riktigt med om, men samtidigt har jag bara varit på norra sedan 2006 och kanske klev in redan när "förfallet" hade börjat. Dock måste vi se nyktert på inlägget istället för att vifta bort det med "vad fan vet de?" och "vad bidrar de med då?".

  Vore för övrigt intressant att höra vilken sångrepertoar som kritikerna vill höra.

 20. #13
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Råsunda
  Hur kan man gnälla på sångrepertoaren?

  Det mesta som sjungs är gamla ramsor som gjort sig mycket bra under vissa år, ofta i ramsans begynnelse men även de som fått extra fart på äldre dagar. Därmed tycker jag att de har "förtjänat" sin plats i repertoaren, sen hur ofta eller vid vilka tillfällen de sjungs är såklart varierande. Det har kommit många nya genom åren och flertal av dessa har dött ut med tiden. I dagsläget är det vissa nytillskott som körs, men även dessa kommer få sin slutgiltiga dom vad det lider.

  Att kritik finns till valet av sånger vid vissa tillfällen är bara naturligt då folk tycker olika och har olika mentalitet. Jag till exempel tror att ett konstant sjungande med en långkörare får laget att kriga på, men det förutsätter att det är många som sjunger med för att skapa tryck i den (om det ens går på NA?). Det ska självklart in hetsande ATTACK eller liknande korta ramsor emellanåt men vi kan ju inte enbart sjunga dessa efter varandra, eller så har vi för få i den stilen. Sen är det alltid välkommet för vem som helst att introducera något nytt på läktaren, oftast sätter de sig på bortabussar och matcher, det brukar vara där man får börja.

 21. #14
  Medlem Aikungdoms avatar
  Reg.datum
  Mar 2014
  Ska vara ärlig och säga att , just nu borde vi fokusera på Norra stå än sittplatserna. När man ser 60% av norra stå kolla och glo utan att sjunga börjar man tänka , vad i helvete är det som händer vi skulle kunna skapa ett jävligt tryck om hela norra stå sjöng och skrek. jag kan förstå folk som vill bara kolla på matchen utan att sjunga , men när Norra stå gör det så är något jävligt fel

 22. #15
  Medlem
  Gruppering
  ASK/Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ursprungsinlägget har några rätt (som det inte bör föreligga någon konflikt kring) och några flagranta fel. Mitt största problem med inlägget och det som skapar aversion är att det är skrivet såhär:

  "JAG tycker såhär, och således bör NI göra såhär. Och Ps: Jag skiter i att kontakta er i ärendet utan skriver av mig på GF istället och hoppas på det bästa."

 23. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av LEE SATCHELL:


 24. #16
  Medlem korvelitens avatar
  Gruppering
  DSM, FPB
  Reg.datum
  Sep 2012
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av LEE SATCHELL Visa inlägg
  Och Ps: Jag skiter i att kontakta er i ärendet utan skriver av mig på GF istället och hoppas på det bästa.[/I]
  Nu känner jag ändå att jag måste kliva in och försvara skribenten. Han har ingen som helst skyldighet att gå direkt till er, eller någon annan, att uttrycka sin åsikt om norra ståplats. Han skrev ett väldigt öppet och naket inlägg om sin syn på klacken och supporterkulturen som omgärdar AIK. Kanske ville han nå ut till supportrarna med sin syn (som han kanske anser är den enda och rätta, vad vet jag) och då är ett öppet forum den rätta vägen.

  Uppenbarligen fick inlägget sådan slagkraft att det nådde "ända hit" och de flesta användare här på AIKforum har (antar jag) läst det. Alla som tar del av inlägget har också tagit del av skribentens åsikter och har således haft tid att reflektera över dem. En diskussion anser jag gör sig bäst utanför internet och ja, det här var ett foruminlägg, men det är ändå startskottet på en diskussion som kan föra oss framåt. Jag skulle säga att bollen ligger hos de som opponerar sig mot inlägget. Skribenten servade, vem returnerar?

 25. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av korveliten:


 26. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Som jag förstår inlägget var det en del av en diskussion på GF och vi ser bara ett inlägg. Men ett intressant inlägg med både raljerande och ironiska, men intressanta poänger. Det är heller inte helt svar/vitt utan skribenten uppmärksammar också att de han kritiserar även har positiva effekter på norra. Tyvärr verkar det som om de flesta här läser det med de vanliga glasögonen som saknar djupseende och ser all kritik som negativ.

  Ett problem med att saxa inlägget ifrån GF är att orginalskribenten inte kan debattera här om han/hon/hen inte vet att den är publicerad här och således kanske det är föga meningsfullt för UN, SI eller övriga grupper som kan känna sig träffade att bemöta detta här.

 27. #18
  Medlem
  Reg.datum
  Apr 2012
  Citat Ursprungligen postat av GuiseppeSculli Visa inlägg
  Hur ser utvecklingen ut egentligen? Själv saknar jag det gamla "spontana" norra ståplats, men som sagt så finns det positiva och negativa saker med allt...
  Det här saknar jag också. Varför kör vi högtalarsystem alla hemmamatcher nu för tiden? Det dödar verkligen känslan för min del.

  Citat Ursprungligen postat av Putte Visa inlägg
  Att kritik finns till valet av sånger vid vissa tillfällen är bara naturligt då folk tycker olika och har olika mentalitet. Jag till exempel tror att ett konstant sjungande med en långkörare får laget att kriga på, men det förutsätter att det är många som sjunger med för att skapa tryck i den (om det ens går på NA?). Det ska självklart in hetsande ATTACK eller liknande korta ramsor emellanåt men vi kan ju inte enbart sjunga dessa efter varandra, eller så har vi för få i den stilen. Sen är det alltid välkommet för vem som helst att introducera något nytt på läktaren, oftast sätter de sig på bortabussar och matcher, det brukar vara där man får börja.
  Ja, alla kan inte vara nöjda med ramsorna som körs hela tiden. Men jag tror ändå man kan göra majoriteten nöjda genom att variera mer. Jag känner att vi kör väldigt mycket samma ramsor om och om igen istället för att få lite variation, vi har ju ändå ett väldigt stort utbud av bra ramsor.
  Senast redigerad av Jackie Boy den 2014-04-26 klockan 06:55.

 28. #19
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  Förstår inte riktigt inläggets stora vikt som gör det värt att skapa en egen tråd för. Varenda punkt har ju redan diskuterats här:
  Debattinlägg: Stor supporterförening för AIK
  Debattinlägg: Stor supporterförening för AIK

  GF råkar bara vara ett halvår efter AIKforum.
  Han vräker på ett rätt respektlöst sätt ur sig kritik mot våra mest engagerade supportrar och tror sig, efter att ha stått på Norra för 20år sedan med 200 andra, veta någon sorts lösning på problemet. Samtidigt fastställer han faktumet att ändringen måste vara Norra Stås så det hela gör ju hans inlägg onödigt och provocerande.

 29. #20
  Medlem
  Gruppering
  ASK/Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av korveliten Visa inlägg
  Nu känner jag ändå att jag måste kliva in och försvara skribenten. Han har ingen som helst skyldighet att gå direkt till er, eller någon annan, att uttrycka sin åsikt om norra ståplats.
  Har ej påstått att folk har en skyldighet att komma till oss. Det är ens fulla rätt att bara skriva på ett forum, men vill hen på allvar förändra och påverka bör man göra mer än så. Speciellt när det finns så bestämda åsikter i inlägget. Det skulle göra en mer mottaglig för kritiken om personen bemödar sig att komma fram på en match eller åtminstone skicka ett mail och inleda en dialog.
  Sen är jag medveten om att alla inte agerar utifrån samma maktposition, nätverk av kontakter eller andra premisser som gör att foruminlägg kanske blir ens främsta och mest reella sätt att göra sin röst hörd. Men vi i SI, eller några andra grupper, har inte fått något gratis. Vi började från ingenting och har fått utstå misstroende, trakasserier och hån för att komma dit vi är idag. Vårt inflytande är inte från himlen sänt utan det ligger hårt jobb och många uppoffrade timmar bakom. Vill man på allvar påverka får man vara beredd att, inte bara logga in på GF, utan också kavla upp ärmarna.


  Citat Ursprungligen postat av korveliten Visa inlägg
  Skribenten servade, vem returnerar?
  Sorry, men skribenten har inte servat ett skit. Många har både servat och returnerat före det inlägget skrevs, både ute på läktaren, på möten och bakom kulisserna. Men det kommer hända saker framöver, inplanerade sen ett tag, som borde göra en del glada, och som visar på att ingen är nöjd med situationen idag (inte ens elitisterna i SI) och strävar efter att få fler delaktiga och ge fler chansen att göra sin röst hörd - för att förbättra och utveckla AIK och supporterkulturen.

 30. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av LEE SATCHELL:


Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Förhållningsregler för Norra Ståplats!
  Av Vasa i forum Supportrar
  Svar: 11
  Senaste inlägg: 2012-03-20, 16:37
 2. Min Enda Ståplats
  Av Burk-Janne i forum Supportrar
  Svar: 218
  Senaste inlägg: 2012-03-19, 22:56
 3. Fylla Norra Ståplats (AIK-Häcken 16 Oktober)
  Av LEE SATCHELL i forum Supportrar
  Svar: 30
  Senaste inlägg: 2011-10-16, 00:43
 4. Åldersgräns på ståplats
  Av dani i forum Supportrar
  Svar: 31
  Senaste inlägg: 2011-05-01, 15:22
 5. Nya arenornas utveckling av svensk fotboll
  Av gurrhimself i forum Blandat
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2010-08-21, 21:56

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •