Sidan 3 av 3 FörstaFörsta 123
Resultat 41 till 54 av 54

Ämne: Hur skapar vi bättre stämning (Fotboll)

 1. #41
  Medlem Prophets avatar
  Gruppering
  Norra Stå
  Reg.datum
  Jul 2015
  Ort
  Uppland Norte
  Citat Ursprungligen postat av Sven Ehrenflycht Visa inlägg
  Huvud, axlar, knä o tå, AIK.

  Sedan synkar alla på norra armrörelserna till denna ramsa, sitt får gärna haka på.
  Geni.
  Och familjeläktaren lär knappast vara sen att haka.
  Absolut geni.

  (passar ju också våra lätt barnsliga ultras utmärkt)

 2. #42
  Medlem Den IIs avatar
  Gruppering
  Norra
  Reg.datum
  Aug 2014
  https://youtu.be/aYXD2xdsXoE
  6:40 och 11:40

  Hopps vi kan få se något av detta 2017, för inte har det skett under 2016 iallafall.

  Vad var det du garanterade nu igen, TS?

 3. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Den II:


 4. #43
  Medlem Den IIs avatar
  Gruppering
  Norra
  Reg.datum
  Aug 2014
  Är det bara jag som tycker det trummas för febrilt och snabbt på Norra idag? Vill att vi återgår till den takt som för det mesta hölls på Råsunda och där det inte slogs massa slag mellan taktslagen eller hur man nu ska uttrycka det. Skulle verkligen vilja att tempot sänktes till en mer sångvänlig takt samtidigt som trumman öht tar mindre plats. Långsammare takt främjar högre sång.

  https://youtu.be/8tFShTtD_Ek
  4:15 t.ex.

 5. #44
  Medlem Robbans avatar
  Gruppering
  Mentala 227, västra mazariner
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Bromma
  Citat Ursprungligen postat av johangnaget Visa inlägg
  Riktigt bra intiativ med NordÖstra! Jag har länge velat få till denna förändring och göra långsidan till en del av "klacken". Jag kan garantera er alla som är lite skeptiska till initiativet att detta kommer leda till en mycket bättre stämning och mer publik som kommer på matcherna. Bra ASK!
  Tänk va naivt. Och va bra det blev, precis som du kunde garantera.
  ASK ska hålla sig till det de kan, be om RT på Twitter för att få iväg bussar.

 6. #45
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Robban Visa inlägg
  Tänk va naivt. Och va bra det blev, precis som du kunde garantera.
  ASK ska hålla sig till det de kan, be om RT på Twitter för att få iväg bussar.
  Å andra sidan gapar det lika tomt på sektionen i år trots att man återgick, så vad blev bättre?
  Och vart i ligger felet att få RT på Twitter för att nå ut till fler?

  Vi ses i peking.

 7. #46
  Medlem Den IIs avatar
  Gruppering
  Norra
  Reg.datum
  Aug 2014
  Citat Ursprungligen postat av Zenil Visa inlägg
  Å andra sidan gapar det lika tomt på sektionen i år trots att man återgick, så vad blev bättre?
  Och vart i ligger felet att få RT på Twitter för att nå ut till fler?

  Vi ses i peking.
  Skitsnack, har ju skett en ganska markant återväxt på östra redan. Bättre beläggning mot t.ex Sirius iår än de flesta andra hemmamatcherna förra året, Malmö och Norrköping inkluderat. Största problemet är dessvärre att röststyrkan fortfarande inte finns där på samma sätt som den gjorde 2013 (men även till viss del 2014 och 2015), dessutom har det ju blivit nån form av semi-familjeläktare dit man tar med sig tjejen istället för att gå med polarna. Det är vad jag har sett när jag tittat på sektionen, inte mycket till "mental sittplats" där inte. På tok för diversifierad sektion idag i mitt tycke.

  Nej, det där med nordöstra har visat sig vara ganska ödesdigert för hela vår supporterkultur egentligen.

  Med det sagt tycker jag inte ni som inte bara flyttade därifrån inför 2016 utan också i affekt valde bort östra inför iår står utan skuld, tvärtom. Hade varit kul att se en reunion som en signal till ASK och alla andra.
  Senast redigerad av Den II den 2017-05-31 klockan 09:37.

 8. #47
  Medlem
  Reg.datum
  Apr 2016
  Lever ju upp ganska bra när det hettar till åtminstone och beläggningen hittills iår är väl inget att klaga på.. Det är hörnsektionen som gapar tom, men det gör den ju på nordvästra och sydvästra också. Hörnen är inte särskilt prisvärda jämfört med alternativen som erbjuds.

  Det som saknas är väl i princip ett gäng som sitter och sjunger hela tiden en bit upp, för det finns röstresurser bland många på sektionen som inte sjunger förrän andra börjar. En måndagsmatch mot ett brögäng så är åtminstone inte jag den som vrålar med i ramsorna om inte fler hänger på väldigt snabbt.

  Generellt brukar det dö ut snabbt när det sjungs låtar med mycket nanana eller lalala också. Låtar där man kan andas och artikulera orden fungerar bättre för oss på "sittplats".

  Tänker exempelvis "här är vi på norra stå" så kan man köra växelramsa igen efter nanana delen för idag dör den väldigt snabbt på sittplats.

  Fick man på något sätt hörnet och kanten mot hörnet av norra att fyllas så skulle nog kontakten bli bättre också, när det är fullt känner man att det hänger ihop, men i serielunksmatcher mot bottengängen så känns det som man står helt avskiljda. Kanske norra kan trycka ihop sig mer mot ena långsidan istället för absoluta mitten när det är halvfullt?

 9. #48
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Varför - V.A.R.F.Ö.R. - har man inte redan flyttat Norra Ungdom till motsvarande tårtbit på östra sidan??
  Snacket gick ju att man ville svetsa ihop Norra med Östra. Det gör man inte genom att ha en del av läktaren tom.
  N.U. Har vissa röstresurser och för dom att hamna mellan Norra och Aktiv sitt borde vara magiskt.

  Vidare vill jag slippa alla jävla raketen-ramsor som dör lika fort som de startas.

  SI och UN borde sprida ut sig mer på Norra för att få med sig fler i sången.

 10. #49
  Medlem Den IIs avatar
  Gruppering
  Norra
  Reg.datum
  Aug 2014
  Jag tycker inte ens en kurva där norra binds ihop med östra nödvändigtvis ska vara någonting att eftersträva. Bara för att Slakthuskurvan ser ut på det sättet behöver det inte betyda att vi ska anamma samma upplägg, för vår aktiva sittplats har inte samma mentalitet. Slakthuskurvan kommer till matchen inställda på att bolla växelramsor med klacken i 70 minuter av 90, medan vår sittplats inte alls är lika high på växelramsor, raketen eller vad det nu må kallas, och det är absolut inget fel i det. Det är det jag gillar med vår sittplats, hur den både på Råsunda och Friends ser oansenlig och trött ut för att helt plötsligt explodera i en ramsa eller vid ett domslut. "Tjalalalala, A" växelramsan ÄR inte deras typ av ramsa, det är inte så de jobbar.

  Nej, jag är på gränsen till emot tanken på en kurva. Vi är inget kurvlag. Då vill jag hellre se två fristående enheter som sporrar varandra och bidrar till en "vi mot dom"-känsla. Se YT-klippen ovan.

  Ilimor, tjalalalala-ramsorna får väl alltid bäst gehör på östra? Läs "Give it up" och dom.
  Senast redigerad av Den II den 2017-06-01 klockan 10:20.

 11. #50
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Som jag tolkade kommunikationen ifrån AIK/ASK så ska nordöstra återuppstå när tiden är mogen. En flytt av norra ungdom kanske inte är så populärt då det skulle göra, ett framtida, nordöstra mindre.

  Våra kurvsektioner är verkligen dåliga ur siktsynpunkt. De borde REAs ut så att folk sitter där. Idag är gapet lika stort som på Råsunda. AIKs prissättning måste ses över

 12. #51
  Medlem aik27s avatar
  Reg.datum
  Mar 2016
  Vad i helvete höll sittplats på med idag? Sämsta insatsen av en sittplatspublik som jag någonsin varit med om.


  Skickat från min iPhone med Tapatalk

 13. #52
  Medlem Den IIs avatar
  Gruppering
  Norra
  Reg.datum
  Aug 2014
  Magisk eftermiddag igår och det mesta är väl egentligen redan sagt. Har dock en fadd eftersmak jag inte riktigt kan bli kvitt kopplat till det som rör ledarskapet på läktaren så jag testar att "skriva av mig" lite, och detta behov har infunnit sig mer frekvent den senaste tiden. Ska tilläggas att de som krigar på räcket gör ett otroligt hedervärt arbete men bara för att intentionerna såklart är goda och det faktum att de sätts på piedestaler tack vare sin uppoffring och sitt ideella värv betyder det inte nödvändigtvis att de gör särdeles bra insatser, att de är immuna mot kritik eller en ärlig diskussion om vad "the outcome" egentligen blir av deras agerande.

  - Vill vi vara en högljudd klack - Sveriges mest högljudda - vari ligger då poängen med att dra upp halsdukar och flaggor när man ska köra "Här är vi från Norra stå" mot SITTPLATS? Det är ju fullständigt huvudlöst? Vill vi ha ett dånande gensvar från Östra lär vi väl vänta med halsdukarna och istället rikta nävarna mot Östra så att varenda jävel fattar att det är meningen att de ska svara? Vad händer annars? Jo, det blir direkt oklarheter över huruvida det är en växelramsa som dras igång eller om vi på Norra bara kör solo och svarar capon. Det är klackledarnas förbannade plikt att eliminera dessa osäkerhetsfaktorer, och inte aktivt bidra till förvirringen! Ni vaskade just en av Sveriges fetaste växelramsor och missnöjet hos Östra späddes på ytterligare.

  - Adrenalinpåslaget har förmodligen aldrig varit högre på Nationalarenan och UN väljer på allvar att dra igång "För vårat lag", en ramsa med olagligt mycket text för en derbymatch, en ramsa som blir mummlig till följd av detta (kom inte och raljera över att man rubricerar en ramsa som mummlig för det är väl självklart att så blir fallet med en så stor arena där det krävs mer än pratsång för att öht höras) och en ramsa som säkert inte ens hälften av vår turistuppblandade klack kan. Det är efter denna surrealistiska upplevelse inte konstigt att man börjar härleda denna fatala härdsmälta till vederbörandes intelligensnivå - men jag tror på en annan betydligt mer symptomatisk teori, nämligen stoltheten hos capos och det drag av kukmätarbehov och revirpinkeri som många länge påtalat. Man skiter helt enkelt i att allting talar emot den här ramsan och istället kedjar sig fast vid principen att denna ramsa som någon snickrat ihop i morsans tvåa i Hagalund är Guds gåva till oss och MÅSTE köras. Den flyger aldrig, men hey! Den kommer göra det när alla trångsynta fetton inser storheten i den och börjar sjunga den rätt. Bara att det aldrig händer. Kan man inte bara vara ödmjuk, svälja stoltheten och göra den extremt enkla analysen att denna ramsa inte hör hemma på årtusendets derby? Kör den på bortamatcher, fine, men igår kunde den kostat oss läktarkampen. Dessutom påskyndar ni bara dess urvattnande precis som med alla andra nya ramsor ni prompt ska inleda matcherna med. Tur att Östra avbröt genast.

  -Det här är kopplat till det jag skrev i slutet av föregående stycke, nämligen att capos av någon anledning inte verkar lita på de klassiska och enkla ramsorna längre. Vi kör ofta någon av dessa efter inmarsch för att sedan när de fått sedvanligt bra fäste lagom till avspark dra av någon relativt ny ramsa. Följderna av detta blir att det går inflation i de nyare ramsorna samt att vi tappar bort de ramsorna som alltid ger bra tryck. Det här gör att stämningen ofta blir lidande. Vad fan, för några år sedan kunde vi ju utan stress eller ängslighet luta oss mot "Framåt stolta AIK" eftersom vi visste att den kommer få Råsunda/Nationalarenan att lyfta vid en hörna eller målchans. Nuförtiden känner sig capos direkt nödgade att byta ramsa bara för att den har en dipp ett par verser. Varför har ni inget tålamod längre? Det är som att man är främmande för de grundläggande supporterkulturella fundament som var en del av vårt DNA och som vi var så tryggt medvetna om - nämligen att ramsor går i cykler och lever i symbios med matchutvecklingen. Vad skickar det för signaler till spelarna på planen om vi hattar mellan ramsorna där samtliga tycks halta och vi på läktaren uppträder schizofrent, desperat och velande, kontra att med oförminskad styrka dundra på med en ramsa och visa att vi ovillkorligen står bakom dem?

  -Ännu ett fimpande av ett beprövat framgångsrecept är takten på trummandet. Varför har man börjat trumma så jävla snabbt? Saknar verkligen den avskalade trumstilen som rådde mellan 2009 och 2012 där trumman skulle sätta takten och inte ta mer plats än så. Idag trummas det så snabbt och mycket att det inbjuder till pratsång och mummel snarare än SÅNG och distinkta uttal av stavelserna. Det är så enkelt. Ju mer trummande, desto mindre sång och vice versa. Tycker man kan lägga sig någonstans mittemellan Rosenborg 2010 och dagens takt. Typ som på 0:18 i länktips:
  Det här var ett axplock av saker som jag stört mig på. Klart att jag inte sitter på något facit, men jag tycker det är ganska tydligt att våra capos just nu bromsar vår utveckling och hindrar oss att nå vår fulla potential.

 14. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av Den II:


 15. #53
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Den II Visa inlägg
  Magisk eftermiddag igår och det mesta är väl egentligen redan sagt. Har dock en fadd eftersmak jag inte riktigt kan bli kvitt kopplat till det som rör ledarskapet på läktaren så jag testar att "skriva av mig" lite, och detta behov har infunnit sig mer frekvent den senaste tiden. Ska tilläggas att de som krigar på räcket gör ett otroligt hedervärt arbete men bara för att intentionerna såklart är goda och det faktum att de sätts på piedestaler tack vare sin uppoffring och sitt ideella värv betyder det inte nödvändigtvis att de gör särdeles bra insatser, att de är immuna mot kritik eller en ärlig diskussion om vad "the outcome" egentligen blir av deras agerande.

  - Vill vi vara en högljudd klack - Sveriges mest högljudda - vari ligger då poängen med att dra upp halsdukar och flaggor när man ska köra "Här är vi från Norra stå" mot SITTPLATS? Det är ju fullständigt huvudlöst? Vill vi ha ett dånande gensvar från Östra lär vi väl vänta med halsdukarna och istället rikta nävarna mot Östra så att varenda jävel fattar att det är meningen att de ska svara? Vad händer annars? Jo, det blir direkt oklarheter över huruvida det är en växelramsa som dras igång eller om vi på Norra bara kör solo och svarar capon. Det är klackledarnas förbannade plikt att eliminera dessa osäkerhetsfaktorer, och inte aktivt bidra till förvirringen! Ni vaskade just en av Sveriges fetaste växelramsor och missnöjet hos Östra späddes på ytterligare.

  - Adrenalinpåslaget har förmodligen aldrig varit högre på Nationalarenan och UN väljer på allvar att dra igång "För vårat lag", en ramsa med olagligt mycket text för en derbymatch, en ramsa som blir mummlig till följd av detta (kom inte och raljera över att man rubricerar en ramsa som mummlig för det är väl självklart att så blir fallet med en så stor arena där det krävs mer än pratsång för att öht höras) och en ramsa som säkert inte ens hälften av vår turistuppblandade klack kan. Det är efter denna surrealistiska upplevelse inte konstigt att man börjar härleda denna fatala härdsmälta till vederbörandes intelligensnivå - men jag tror på en annan betydligt mer symptomatisk teori, nämligen stoltheten hos capos och det drag av kukmätarbehov och revirpinkeri som många länge påtalat. Man skiter helt enkelt i att allting talar emot den här ramsan och istället kedjar sig fast vid principen att denna ramsa som någon snickrat ihop i morsans tvåa i Hagalund är Guds gåva till oss och MÅSTE köras. Den flyger aldrig, men hey! Den kommer göra det när alla trångsynta fetton inser storheten i den och börjar sjunga den rätt. Bara att det aldrig händer. Kan man inte bara vara ödmjuk, svälja stoltheten och göra den extremt enkla analysen att denna ramsa inte hör hemma på årtusendets derby? Kör den på bortamatcher, fine, men igår kunde den kostat oss läktarkampen. Dessutom påskyndar ni bara dess urvattnande precis som med alla andra nya ramsor ni prompt ska inleda matcherna med. Tur att Östra avbröt genast.

  -Det här är kopplat till det jag skrev i slutet av föregående stycke, nämligen att capos av någon anledning inte verkar lita på de klassiska och enkla ramsorna längre. Vi kör ofta någon av dessa efter inmarsch för att sedan när de fått sedvanligt bra fäste lagom till avspark dra av någon relativt ny ramsa. Följderna av detta blir att det går inflation i de nyare ramsorna samt att vi tappar bort de ramsorna som alltid ger bra tryck. Det här gör att stämningen ofta blir lidande. Vad fan, för några år sedan kunde vi ju utan stress eller ängslighet luta oss mot "Framåt stolta AIK" eftersom vi visste att den kommer få Råsunda/Nationalarenan att lyfta vid en hörna eller målchans. Nuförtiden känner sig capos direkt nödgade att byta ramsa bara för att den har en dipp ett par verser. Varför har ni inget tålamod längre? Det är som att man är främmande för de grundläggande supporterkulturella fundament som var en del av vårt DNA och som vi var så tryggt medvetna om - nämligen att ramsor går i cykler och lever i symbios med matchutvecklingen. Vad skickar det för signaler till spelarna på planen om vi hattar mellan ramsorna där samtliga tycks halta och vi på läktaren uppträder schizofrent, desperat och velande, kontra att med oförminskad styrka dundra på med en ramsa och visa att vi ovillkorligen står bakom dem?

  -Ännu ett fimpande av ett beprövat framgångsrecept är takten på trummandet. Varför har man börjat trumma så jävla snabbt? Saknar verkligen den avskalade trumstilen som rådde mellan 2009 och 2012 där trumman skulle sätta takten och inte ta mer plats än så. Idag trummas det så snabbt och mycket att det inbjuder till pratsång och mummel snarare än SÅNG och distinkta uttal av stavelserna. Det är så enkelt. Ju mer trummande, desto mindre sång och vice versa. Tycker man kan lägga sig någonstans mittemellan Rosenborg 2010 och dagens takt. Typ som på 0:18 i länktips:
  Det här var ett axplock av saker som jag stört mig på. Klart att jag inte sitter på något facit, men jag tycker det är ganska tydligt att våra capos just nu bromsar vår utveckling och hindrar oss att nå vår fulla potential.
  Jag håller med dig om det mesta i inlägget men vill inte skylla allt på capos utan ramsor borde köras lägre takt i allmänhet. Dock vore det lättare om de som agerar capos borde växelvis sjunga 100% för att känna av när ramsor behöver bytas...

 16. #54
  Medlem
  Reg.datum
  Feb 2011
  Här kommer lite snabba vinklar och synsett från min sida, innan jag beger mig till jobbet:

  När det gäller sången tycker jag som föregående skribent att tempot borde sänkas i många rasmor, exempelvis i "Alltid när vi spelar...", "Varje andetag (även om den inte sjungs så ofta längre)", "Störst bäst och vackrast" samt en del andra längre ramsor med "mycket" text i.

  Vad gäller inramning, bortsett sång, så tycker jag att rök och pyro är ett givet inslag som ger effekt. Dock tycker jag att det nu för tiden tar överhand. Känns mest som att vi ska använda pyro bara för att visa att "ni kommer aldrig få bukt med "pyroproblemet". Vi gör som vi vill". Jag anser att pyro ofta skymmer övriga inramningen. Om vi tar ett exempel från nutid (Dalkurd borta) så tycker jag att man exempelvis kunde haft småflaggor i rätt färger bakom varje deltext av banderollerna, samt ev. konfetti.

  När det gäller derbyn på senare tid har jag märkt att spelarna hindras från att gå in till inmarchlåten (säkert för att avvakta pyro), vilket har lett till att tifot redan fått brisera samt försvunnit då spelarna kommer in. Kan även vara så att pyro tänts innan vilket döljer hela tifoarrangemanget - synd.
  Borde väl gå att få ut info om att man verkligen avvaktar med att förbruka tifot och/eller använda sig av tifots huvuddelar tills dess att spelarna verkligen beträder planen, inför kommande tifon?

  // Joel

 17. Följande medlem gillade det här inlägget av Quesera:


Sidan 3 av 3 FörstaFörsta 123

Liknande ämnen

 1. Hur ska vi göra Elitserien till en bättre liga?
  Av AIKmatte i forum Övrig sport
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2013-02-25, 02:08
 2. Svar: 7
  Senaste inlägg: 2011-09-30, 13:31
 3. Svar: 84
  Senaste inlägg: 2011-08-25, 22:25
 4. Svar: 20
  Senaste inlägg: 2010-11-10, 09:17
 5. Svar: 10
  Senaste inlägg: 2010-06-11, 20:40

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •