Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Halsduken

 1. #1
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010

  Halsduken

  Halsduken, för vissa vad man har för att hålla sig varm, för en supporter ett av de mest fundamentala plaggen.

  Halsduken är den man ärar högst, man minns sin första, man trilskas med att ha den med på match hur maläten, bärsdränkt och blodstänkt den än må vara.

  Vad har hänt kring AIK och halsdukskulturen? Vad är era minnen genom åren? Vilken var snyggast? Vad vill man ha? Nostalgin kring halsduken som fick smaka på SMguldstårar från 1992 eller 2009? Dubbelstickat, enkelsidig, siden, hemmastickad, jumbo?

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av fimbultrollet:


 3. #2
  Medlem Jamans avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Halsduken var så jävla given när man var mindre. Det kändes som att alla bar en på den tiden. Personligen så har jag alltid gillat classic-versionen dvs svartgul och inte massa kladd :)

  En match som kommer upp i huvudet är Göteborg hemma 2006 (?).. Var ett rätt maffigt halsdukshav då iallafall!

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av Jaman:


 5. #3
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Hade alltid halsduk med mig för några år sedan, även under 2009. Den var med i Göteborg och hängde även med in på planen. När jag sedan försökte leta efter en polare i all extas så var den plötsligt borta. Och så vitt jag vet, så ligger den på Gamla Ullevis plan än idag! ;)

  Köpte iaf en ny halsduk från BA i vintras och den ska användas flitigt!

 6. #4
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Har aldrig gillat halsduk.
  Ju mer grejer jag har på/med mig desto större chans att jag super bort dem.
  Dessutom är den alltid i vägen.

  Min första AIK-halsduk var nog "AIK 100 ÅR". Den hade jag på mig som fan, men efter ett par tre år så insåg jag att AIK inte var 100 längre utan 102/103 så då hamnade den på väggen hemma. Var den är nu vette Isidor...

  I köp och sälj-tråden säljer jag av de halsdukar jag har, förutom en gå-på-match-när-det-är-jävligt-kallt-halsduk och en svart fleece med märket lite anonymt på för de dagar det är jävligt kallt och man måste vara lite incognito.

 7. #5
  Medlem AIK#14s avatar
  Reg.datum
  May 2010
  bär aldrig halsduk, den är ju bara i vägen. enda gången jag drar med en halsduk till match är när man uppmanas att ta med halsduk av tifoanledning eller liknande.

 8. #6
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Ja, den absolut snyggast och stilfullaste är utan tvekan den vanliga svartgulrandiga. Helt tidslös dessutom. Kommer funka lika bra om 30 år, något sliten kanske med allt från bengalstänk och ölfläckar, men vafan, man behöver egentligen bara en AIK halsduk i sitt liv. Och det skulle jag vilja säga är just den.
  Alla andra med "100år", "Vi är överallt" o.s.v. har sina tider, det har inte den klassiska som sagt. Men dessa kommer att bli jävligt kult om si sådär 20-30 år och det kommer att var fet respekt att ha en sådan då.

  Angående hur det är att bära halsduk på match. Det funkar utmärkt på hösten när det är lite kallare ute, men för det mesta så är den faktiskt i vägen. På sommaren är den verkligen i vägen. Dessutom så har vissa halsdukar en tendens att "skava" på något sätt. Då menar jag just dess klassiska.

  Jag hade inte haft något emot om man tog fram en som funkade med på sommaren. En tunnare variant som ändå inte gör att man blir alldeles svettig, för halsdukar, har likt de klassiska flaggorna sin charm. jag personligen gillar inte de flaggor exempelvis som har massa tryck på sig med texter och tribaler.
  Jag föredrar de klassiska rutiga(dock inte för små rutor) på precis samma sätt som jag föredrar dem klassiska halsdukarna.

  Jag har dock en tendens att låna ut halsdukar till brudar som hänger med på matcher då och då, och därefter inte få tillbaka dem. Men har jag en halsduk i min ägo som jag aldrig kommer att släppa ur min syn. Det är just den klassiska.

 9. #7
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2010
  Ort
  Stockholm
  Har bara haft en, den fick jag av min farsa för 10 år sen. Det är den klassiska svart/gul-randiga med smala vita ränder också. Har varit sugen på en ny, men gillar min gamla klassiska halsduk. Som nån sa, att köpa en ny där det står "SM GULD" eller "VI ÄR ÖVERALLT" kan man väl göra, men hur kul är det? Nä, kommer nog köra på min gamla halsduk i många år till. Hade min mot lillebror och mjällby, men den fick stanna hemma mot ifk och syrianska. Tyckte det var för varmt. Under hösten är den perfekt. Egentligen borde man ha den varje match, till "Å vi e AIK" och vissa ramsor samt för att visa upp våra färger på stan. Men har med mig flagga ibland också, då känns halsduken överflödig plus att det kan se lite "familjeläktaren" ut att ha både halsduk och flagga.

 10. #8
  Medlem
  Gruppering
  BondeGnagare
  Reg.datum
  Oct 2010
  Ort
  Nyköping
  Har alltid halsduken med mig på match även om det e varmt som en häxkittel. min halsduk är nog ganska ovanlig då jag enbart sen en person i samband med match ha en likadan. snygg är den oxo så den hänger nog med ett bra tag till..

 11. #9
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Citat Ursprungligen postat av MidoNyk Visa inlägg
  Har alltid halsduken med mig på match även om det e varmt som en häxkittel. min halsduk är nog ganska ovanlig då jag enbart sen en person i samband med match ha en likadan. snygg är den oxo så den hänger nog med ett bra tag till..
  Vilken är det då ?

 12. #10
  Medlem bangura1891s avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno & Fullast på bussen
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Östra Aros
  Har själv alltid halsduk. Hade det tom när vi mötte Jeunesse d'Esch i somras och det var så varmt att det knappt var värt att behålla tischan på.
  Min första halsduk fick jag julen -99 om jag minns rätt och har kvar den än idag.

 13. Följande medlem gillade det här inlägget av bangura1891:


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •