Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Ett farväl till en sann AIKare

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010

  Ett farväl till en sann AIKare

  I slutet av förra veckan så lämnade en av mina absolut närmaste jordelivet. Efter en tid på sjukhus så somnade han lugnt och stilla in till den sista och slutgiltiga vilan. Han var inte bara en av mina närmsta utan också en av AIKs äldsta då levande supportrar. Min morfar blev AIKare i samma veva som Hitler tog över makten i Tyskland, som första världsmästerskapen i fotboll spelas och som Råsunda fotbollstadio planeras för byggnation.

  Vi talar alltså om tidigt 1930- tal och om en man som gick på AIK- matcher före det att Råsunda byggdes och vi talar även om en man som besökte Råsunda i april 1937 för att bevittna den första matchen som spelades på den fantastiska skapelse. Hur länge han var medlem i AIK råder det osäkerhet kring men med 100% säkerhet kan jag förmedla att han varit medlem sedan 1950- talet.

  Jag gråter inombords när jag tänker på de samtalen vi brukade ha efter en AIK- match och jag vet att jag aldrig mer kommer få ha de samtalen. Jag fick alltid förmedla hur matchen varit och vilka spelare som gjort bra ifrån sig. Det var också med en sann AIK- anda han efter en dålig match kunde säga att en del i laget kunde avgå. Och det ska jag säga, han var inte sen med att ringa om vi förlorat. Men det finns ett samtal som jag aldrig kommer att glömma och det är efter Malmö- matchen 2012. Jag ringer honom på väg från Råsunda och jag kommer ihåg mig själv tänka på hur det såg ut när min morfar i unga tonåren tillsammans med sin pappa entrade Råsunda för första gången. Han frågar hastigt hur matchen gått och jag meddelar att vi vunnit med 2-0 varpå han säger "tack, då kan jag sova gott inatt". Jag gör en snabbanalys av matchen och publiken innan vi lägger på.

  Sista dagen som min morfar i sitt nästan 90 år långa liv var tillräckligt frisk för att prata med var jag uppe på sjukhuset och satt där i drygt en timme och vi pratade och jag visade bilder från Malmö- matchen. När jag kommer till bilden med orkestern på blir han glad. Han berättar då historier för mig hur de brukade vara på derbyna under 1940- och 50-talet och om hur han tillsammans med sin far brukade göra på derbydagar. Middag på centralstation för att sedan ta taxi ut till Råsunda och se AIK vinna. Minnena är idag borta även om han alltid kommer finns med mig på matcherna.

  Vila i frid min älskade, vi ses i himmelen.


 2. #2
  Medlem
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Fantastiskt!

  Jag beklagar verkligen. Han är med de andra hjältarna nu. Vil I Frid.

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Att få ha haft en relation med någon så starkt kopplad till något är rörande. Ståpäls då jag läste detta och hundra procent att han tas emot av våra hjältar med öppna armar där uppe. Vila I Frid.

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av ToBr:


 5. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Sep 2011
  Ort
  Stockholm
  Beklagar verkligen, Må han vila i frid!

 6. #5
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Vila i frid!

  Han kommer nu kunna sitta på Råsunda igen och diskutera fotboll tillsammans med alla AIK hjältar. Jättefin text som berörde mig hårt!

Liknande ämnen

 1. Vad tycker AIKare om bondegnagare, egentligen?
  Av Elmtoft i forum Supportrar
  Svar: 188
  Senaste inlägg: 2013-06-13, 10:54
 2. AIKare på Twitter
  Av Holm i forum Media
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2013-04-10, 16:44
 3. AIKare i Örebro
  Av linusvjohnsson i forum Supportrar
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2012-09-03, 16:50
 4. Svar: 4
  Senaste inlägg: 2010-11-05, 10:57

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •