Sidan 1 av 6 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 109

Ämne: Dagen då Norra Stå rivs..

 1. #1
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen

  Dagen då Norra Stå rivs..

  Dagen då Norra rivs kommer allt närmare, detta ett andra hem för många av oss. En plats som upplevt glädje, sorg, pistolskott, bengaliska eldar, bangers, trumslag och ekande sång! Där har vi gråtit, vi har skrattat, vi har druckit oss genom livet.

  Norra Stå... känn på ordet, vad betyder det för dig?

  Denna tråden är en hyllning till Sveriges bästa ståplats, här föddes Sveriges bästa supportkultur och här återfinns Sveriges bästa supportrar.

  Berätta om dina minnen från Norra Stå, första gången, flaggor, personer, sånger. Allt!

 2. #2
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Norra Stå är den starkast lysande symbolen för vad AIK är. Klubbens själ avspeglas i den brutalitet, passion och hängivenhet som återfinns på Norra Ståplats. Det är ankaret i vårat supporterskap.

 3. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av fimbultrollet:


 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Göteborg
  Minns när man gick upp för trapporna på norra för första gången. Kändes så underbart. Man va den lyckligaste lilla pojken på jorden. Och hur ska man känna när man kommer in på Swedbank arena? världens sorligaste människa? :(

 5. #4
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Norra Stå...
  Ja vad finns det att säga?

  Vårat andra hem, eller i alla fall mitt andra hem. Där jag upplevt allt.
  Finner faktiskt inte ord för hur mycket Norra Stå betyder! Det är ett oslagbart ögonblick att stå där.
  Hyllningar eller Hat - Skratt eller Gråt - Skrik eller Sång. Alla har vi upplevt något!

  Tryck-Passion-Tradition-Norra stå

 6. Följande medlem gillade det här inlägget av Vasa:


 7. #5
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Jag började gå på fotboll först 2006, men jag kan inte komma på någon annan plats någonstans där jag upplevt så mycket känslor; både hat, kärlek, förtvivlan, glädje och lycka.

  Mina föräldrar är inte födda i Stockholm och har aldrig varit sportfanatiker och speciellt inte AIK-fans. Därav blev jag inskolad i AIK utav min bästa polare och hans farsa, som härjat med Gnaget sedan 70-80-talet. Första gången på Norra just var i September 2006 då polaren tyckte att jag skulle med på derby mot dif. Hans farsa gav mig sin biljett då det var slutsålt på Norra och köpte själv en biljett på Östra. Vi var där redan 2 timmar innan och det var full kö innan insläppet. Ramsorna sköljde över alla utanför och när till slut portarna öppnades trycktes det på in och vi ställde oss längst upp mot mellan en liten bit ut mot kanten.
  Hela timmen från insläpp fram till matchen sjöng folk och när det var några minuter kvar exploderade norra. Konfetti och rullar flög ut från hela läktaren och bengalerna skapade hetta och stämning samtidigt som hela Norra bröt ut i sång. Får fortfarande rysningar av tanken. Tjerna gör 1-0 tidigt i matchen och ännu en gång exploderar det. Känslan är obeskrivlig. Jag har aldrig varit med om detta förut.

  Vi spöade lillebror, våra största antagonister. Efter den matchen gick jag på varenda hemmamatch året ut och även om jag inte riktigt förstod vad som det innebar så älskade jag att stå där och sjunga, skrika, hoppa och leva. Hela vintern efteråt hade jag i princip fotbollsabstinens.

  2007 gick jag på merparten av matcherna, med biljett och från 2008 har jag haft årskort.

  2009 är det året då allting hände. Känslorna mot slutet av det året går inte beskriva. Mer kommentarer tror jag är överflödiga.

 8. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Affe:


 9. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sthlm
  Minns första gången när jag stod på Norra 2007 mot Kalmar FF, det var otroligt hög stämning och 26000 pers på läktarna.
  Jag tror jag knappt såg någonting av matchen, eftersom jag tyckte det var så häftigt med alla intryck så jag bara kollade hur publiken reagerade och försökte sjunga med i sångerna. Riktigt häftigt var det och sen dess står jag bara på Norra :)

 10. #7
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Norra ståplats är allt. Det är ett av de största styckena i AIKs historia. En fantastisk plats där man upplevt i princip allt. Sorg, glädje, förtvivlan, passion, stolthet, hat och kärlek. Det är en plats som symboliserar det AIK står på. Hjärtat i Råsunda. När jag tänker tanken om hur jag sista gången någonsin står på Norra, så blir jag tårögd.
  Hela Råsunda är en plats där drömmar slår in.

  När vi en dag lämnar Norra ståplats och Råsunda, så måste vi ta med oss de traditioner, och inviga en ny plats där nya minnen ska byggas upp. Var det blir, är ännu oklart. Det får ödet bestämma.
  Supportrar, hjältar, spelare, tränare, ikoner, arenor med så mycket mer kommer och går, och det enda som egentligen består, och alltid kommer att ha sin eviga form, är AIK. För en dag kommer jag också dö. Och då ska någon annan ta min plats. Men AIK kommer alltid att stanna kvar. Vad som än händer. AIK är inte bara en klubb. AIK är så otroligt mycket mer. Det är större än religion. Det spelar inte någon roll om AIK skulle gå i konkurs och läggas ner, alla minnen finns kvar, och är redo att återupptas när som helst.

  Norra ståplats är som sagt en stor del i AIKs historia. Ingen plats kommer att bli densamma som Norra ståplats. Norra är unikt, precis som alla andra platser. Dock är varje platser fyllda med historia, och vissa mer än andra.

  Som sagt, bara för att Norra ståplats försvinner en dag, betyder inte det att AIKs supporterkultur försvinner.
  Vi kommer att ha ansvaret, och äran att inviga en ny plats, där minnen och historia kommer att samlas. En plats som nästa generation kommer att stå på.

  Någon gång tar allt sitt slut. Allt utom AIK.

 11. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 12. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2010
  Ort
  Stockholm
  Jag förtränger tanken på när jag nästa säsong lämnar norra ståplats och aldrig kommer tillbaka igen. Det är där jag trivs bäst. Det är där jag kan glömma omvärlden och tillsammans med andra AIKare älska, hata, känna glädje och sorg. Så många minnen. Så mycket historia. Min enda ståplats.

  Men som sagt. Trots att norra stå varit symbolen för AIK och fansens passion i över 70 år så kommer AIK alltid finnas kvar. Det kommer att komma en ny ståplats, där nya minnen får skapas. Det är trots allt vi supportrar som gjort norra till vad det är. När vi flyttar så är det vår plikt att göra vårt nya hem till en värdig efterträdare till norra.
  Senast redigerad av Allezallez den 2011-05-05 klockan 12:00.

 13. #9
  Medlem
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Stockholm
  Njut av tiden som är kvar. Sista hemmamatchen nästa säsong skall det vara slutsålt och oavsett hur det går så ska vi stanna på läktarna och sjunga tills rivningskulan skiljer oss åt...

 14. #10
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av capri Visa inlägg
  Njut av tiden som är kvar. Sista hemmamatchen nästa säsong skall det vara slutsålt och oavsett hur det går så ska vi stanna på läktarna och sjunga tills rivningskulan skiljer oss åt...
  Jag kan fan tänka mig hur jag kommer ha gåshud över hela kroppen och tårarna rinnande längs kinderna den matchen av trycket och känslorna som flödar. Jävlar i mig. Då är det all in som gäller för att ge Råsunda ett värdigt avslut. Där ska vi ta ut Norras fullständiga potential.

 15. #11
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Vi samlar ihop pengar och köper bara norra och gör det tll största AIK-krogen i Världen!


 16. #12
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Att vi har gett upp Råsunda gör mig bara så ledsen att jag lämnar denna tråd utan att posta minnen. Jag skulle kunna vända på det. "Vad är mina bästa minnen utanför Råsunda?"

 17. Följande medlem gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 18. #13
  Medlem HenrikssonGnagets avatar
  Gruppering
  GeorgeVakNA
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Haninge

 19. #14
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av SuttonHoo Visa inlägg
  Att vi har gett upp Råsunda gör mig bara så ledsen att jag lämnar denna tråd utan att posta minnen. Jag skulle kunna vända på det. "Vad är mina bästa minnen utanför Råsunda?"
  Kan hålla med. Förväntar mig stora protester när Råsunda ska rivas och övernattningar i Råsunda.

  Förseningar av rivningen kan kosta mycket pengar.
  Senast redigerad av Eric den 2011-05-05 klockan 13:29.

 20. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Eric:


 21. #15
  Supermoderator Heidi Flums avatar
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Blood Line
  Jag ska kedja fast mig punkt och slut.

 22. Följande 12 medlemmar gillade det här inlägget av Heidi Flum:


 23. #16
  Medlem
  Reg.datum
  Feb 2011
  Ort
  Linköping
  Norra Stå är helig mark!

  Sjukt sorgligt att den kommer rivas.Norra kommer jag sakna tills jag dör!
  Senast redigerad av Mutumbashow den 2011-05-05 klockan 14:37.

 24. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Solna
  Annars kanske vi skulle erbjuda våra tjänster till PEAB och ombesörja att rivningen sker med respekt och omsorg - dvs. AIK-supportrarna river Norra Stå med sina bara händer, fulla och sjungandes...

 25. Följande 12 medlemmar gillade det här inlägget av Ekensberg:


 26. #18
  Medlem Dudde1s avatar
  Gruppering
  Norra nedre
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Ekensberg Visa inlägg
  Annars kanske vi skulle erbjuda våra tjänster till PEAB och ombesörja att rivningen sker med respekt och omsorg - dvs. AIK-supportrarna river Norra Stå med sina bara händer, fulla och sjungandes...
  Jag tycker de ska bidra med lite grävmaskiner osv. iallafall, kan bli en kul grej!

 27. #19
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Du gör mig lycklig när allt går fel.

 28. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av DanielTjernström:


 29. #20
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsängen
  Norrå Stå, det finns hur mycket helst att säga, minns första gången jag skulle dit, min storebror tog med mig, jag var 12år och året var 2001. Minns inte mycket av matchen eller ens vilken det var, men jag minns att det var stort och mäktigt. Sedan dess har man vart där hur mycket som helst.
  Stått där och kännt gemenskapen och att man hör ihop med alla. Norra Stå är en enhet och en stor del utav AIK. Jag har även gjort en tatuering tillägnad Norra, "Min enda ståplats, du gör mig lycklig". Och det gör den verkligen, längtar varje dag efter att få komma tillbaka till Norra och stötta fram AIK.
  Blir fan tårögd när man tänker på att ens andra hem ska rivas, kommer känna en sån tomhet när den försvinner. Men man har ändå lite hopp kvar om att Råsunda ska bevaras men det är väl förgäves och det gör väl så att det kommer kännas ännu värre när den rivs.

  Norra Ståplats - En del av AIK!

 30. Följande medlem gillade det här inlägget av Tjockiiis:


Sidan 1 av 6 123 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. Norra Stå, 4.000 årskort?
  Av Vasa i forum AIK Fotboll
  Svar: 30
  Senaste inlägg: 2011-02-09, 11:35
 2. Incidenten på Norra under matchen mot BP
  Av Joachim Posener i forum Supportrar
  Svar: 548
  Senaste inlägg: 2010-08-12, 18:02
 3. Bojkotta Norra Stå ?
  Av Nikki Six i forum Supportrar
  Svar: 36
  Senaste inlägg: 2010-08-11, 14:13
 4. "Ta mig med till Norra Stå"
  Av and3n i forum Supportrar
  Svar: 28
  Senaste inlägg: 2010-07-20, 13:25
 5. Ramsa: "Ta mig med till Norra Stå"
  Av and3n i forum AIK Fotboll
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2010-05-23, 18:59

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •