Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 70

Ämne: Björnes Magasin

 1. #1
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010

  Björnes Magasin

  Jag började skriva lite igår på den förmodade ”boken” och vill ha lite feedback?, är dock bara en liten början men man måste börja någonstans.


  Bokens namn. (va fan ska den heta)


  Jag ska försöka ta med er på ”en” resa av det jag sett med mina ögon och vad jag har upplevt som supporter.

  AIK är klubben!

  Men för att bilden av boken ska bli så bra som möljigt så måste jag ta det hela början, och med början menar jag inte ”pappaspung början” utan snarare 10-11 års åldern. Jag hade givetvis vart på Råsunda tidigare men då var alltid någon polarspäron med.
  Jag kommer nästintill ihåg när den första resan gick mellan Kista och Solna (med bara polare), vi möttes vid pressbyrån i Kista Centrum som ligger/låg 20 meter rakt in i centrumet, fast på högersida, sett från Kista torg entren och mitt i mot Pressbyrån låg Tuben spärrarna.

  Vi var väl än cirka 5st, vilka vi/AIK skulle möta kommer jag inte ihåg, men det spelar mindre roll då jag åker till Råsunda för se AIK! och skiter fullständigt i vilka som står på andra sidan jag Hatar Alla. Väl där (solna) så går vi in i en spelbutik och roffar åt oss buntar med stryktipslappar och måltipslappar för att riva sönder och kasta på matchen, om det var utanför östra eller på annan plats vi tog lapparna på kommer jag inte ihåg, det kan t o m vara så att vi tog dom på pressbyrån i Kista och rev söder dom på tuben. När vi kommer fram till Norra stå och den obligatoriska muddringen så plockar dom jävla vakterna min lilla ny inköpta nyckelringskniv från senaste spanienresan med morsan och farsan. Det var en sån där miniatyr kniv av den inte allt för okända Rambo, ni vet. Det var min första kontakt med makten (förutom en stöld på den gamla affären Tempo i Kista Centrum) ett paket kondomer med banansmak om någon undra hahaha, jobbig torsk) och jag gillade inte makten!

  Vad tror dom ? att jag som 10-11 årig ska gå bananas med en nyckelringskniv där bladet är av något plastmatrial och ca 3 cm långt, Taskigt, jag blev fan ledsen.  Där har ni den troliga början på den troliga ”boken”!

  Kom gärna med idéer om upplägget i ”boken”! Det är ni som kommer läsa skiten hehe  Mina tankar om den är att Alla redan skrivna berättelser kommer finnas med, fast i mycket större form, då jag inte berättat allt i dom tidigare, iaf dom längre resorna + att det kommer mer resor såklart fast även många många berättelser om mig och mina polare i och runt om Råsunda och Globen/Hovet och även på stan. eller ska man bara köra noveller?
  Det kommer ta ett jävla tag innan boken blir klar, sen får vi se vad som händer, jag vet ju inte hur det går till om man säger så.


  Med vänlig hälsning,
  En helt vanlig Gnagare!


 2. #2
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ta kontakt med BA för att eventuellt kunna ge ut en bok. BA fick ju i tidiga dagar trubaduren på fötter med ekonomisk hjälp, kanske kan BA även ledsaga dig till en väg att gå för att ge ut en supporterbok? Vore ju en kul grej kan jag tycka om nu parterna skulle vara intresserade.

  Det finns bara möjligheter!

 3. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av fimbultrollet:


 4. #3
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Skriva böcker klarar vem som helst. Att faktiskt ha något intressant att skriva om har däremot inte många. Jag tycker verkligen att du har något att skriva om. Försök dessutom få med djupet i supporterskapet. Vad det egentligen betyder för en individ som lever med det.
  Visa de absolut mörkaste sidorna av det, men avsluta det hela med de absolut mest lysande sidorna av det. Lita på det du skriver. Försök verkligen uttrycka det ordentligt. Det finns ju en risk att det "bara" blir en lång bok med reseberättelser, även om det också skulle uppskattas från supporterperspektiv såklart, men för att även utomstående ska kunna sätta sig in i, och verkligen förstå vad det egentligen innebär att vara evigt trogen en klubb.

  Kör på, dock har du en del grammatiska fel som måste rättas till, men det ska väl knappast vara några problem. Det viktigaste är som sagt innehållet.
  Försök undvika "...och sen så gjorde vi "si". Och efter det så gjorde vi "så"...." Beskriv varje betydande händelse/stycke med åtminstone 3 meningar som "inledning". Typ "hur man gjorde det", "varför man gjorde det" samt lite eftertanke om händelsen(för att utomstående ska förstå att man faktiskt har ett samvete).

  Ex. "Bussen stannade vid en mack för att resenärerna skulle få plocka på sig förnödenheter i form av öl, cigg och annat, en ren mardröm för expediterna på macken." - "Det var inte första gången, utan det hade blivit en vana, dels för att vi var unga och rebelliska, samt att vi egentligen inte hade pengar för att betala för grejerna." - "I efterhand så förstod jag att det vi gjorde egentligen var helt fel, då jag personligen idag anser att stjäla går emot min heder." .....därefter fortsätter du med händelseförloppet.

  Det är viktigt att visa känslor också för att gripa läsaren. För att få läsaren att försöka att sätta sig in i situationen. Känslor är trots allt det som kopplar människor närmare varandra(läsaren och dig i det här fallet).

  Hoppas mina tips kan komma till användning.

  Mvh

 5. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 6. #4
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Skriv absolut inte förskönat eller liknande utan håll den stilen du har kört på i dina reseberättelser.

  Titelförslag:

  Memoarer i svart och gult.

 7. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av fimbultrollet:


 8. #5
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  Och med all respekt vill jag även påpeka att du bör diktera den för någon som kan skriva djupt. Du har ett underbart berättande men både meningsuppbyggnaden, stavningen och grammatiken du använder skulle göra det till en mardröm för en person att korrekturläsa.

 9. #6
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Jag kommer fortsätta att vara just jag i mina berättelse/bok, annars blir det fel om jag spela någon annan lustigkurre. Men som Ikaros säger så måste jag förbättra min grammatik och stavning.

  Mycket beror ju också på om man skriver bok eller typ novell liknande, om ni förstår? själva upplägget menar jag, en bok bilr ju mer djupgående och man kan förklara mer.


  Har kontaktat Jani, så får se vad som händer! kommer fortsätta skriva här oavsett vad.  Ska tilläggas att min bror och nära vänner tycker att jag ska skriva om allt, alltså om mitt drogproblem och den kriminella biten som helatiden på gick brevid, men kan det vara av intresse?
  Senast redigerad av Björn Kindlund den 2012-01-16 klockan 23:20.

 10. Följande medlem gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 11. #7
  Medlem Daltons avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Först: En jävligt läcker idé. Sedan: Jag kan absolut ingenting om att skriva böcker MEN som i alla projekt kan man inte slarva med grunden. Ta ett papper och penna och tänk efter. Var du startar verkar du ha klart för dig, men jag tror det är bra att veta var du går i mål, och vad hände under vägen. Vilka situationer har varit avgörande för bli den du är idag? Jag tror som sagt strukturen på boken är viktigare än språket - det ska vara ruffigt i kanten.

  Hoppas det inte rinner ut i sanden och stort lycka till.

  /F

 12. #8
  Medlem Kbsans avatar
  Reg.datum
  Jun 2011
  Instämmer på Daltons inlägg, har en vän som försökte sig på att göra en bok med ett annat syfte, det rann ut i sanden pga att den var så pass ogenomtänkt som den var...Han har dock kvar kontakten med förlaget så om du skulle vara intresserad av att ta kontakt med dom så är det bara att PMa!

 13. #9
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Slipade till texten lite. Ta den om du vill och ändra på den om du tycker att den blev dålig någonstans.

  "
  Jag ska ta med er på en resa där ni genom mina ögon ska få se allt jag upplevt som supporter.

  AIK är klubben det handlar om.

  Men för att bilden av boken ska bli så bra som möjligt så måste jag ta det hela början. Med "från början" menar jag inte ”pappaspung-början”, utan snarare då jag var 10-11 år.

  Jag hade givetvis varit på Råsunda tidigare, men då var det alltid någon av mina polares päron som hängt med och vakat över oss.
  Jag kommer väl ihåg första gången jag och mina polare tog oss mellan Kista och Solna på egen hand för att se AIK. Jag och fyra polare hade beslutat att ha Pressbyrån i Kista Centrum som samlingsplats, då den låg alldeles intill tunnelbanestationen där vi skulle ta tåget bort mot Solna Centrum.

  Vilka som skulle stå för dagens motstånd på Råsunda har jag inget minne av, men det spelar mindre roll då jag trots allt åker till Råsunda för se AIK och fullständigt skiter i vilka som står på andra sidan som motstånd. Därav det gamla klassiska AIK-uttrycket "Hata Alla" som prydde en Svensk flagga för många herrans år sedan.

  Väl framme i Solna så styrde vi våra steg mot en spelbutik där vi roffar åt oss stora buntar med stryk/måltipslappar som sedan skulle rivas sönder och användas som konfetti under matchen. Jag har för mig att det var spelbutiken utanför Östra som fick bli offer för vår "hänsynslösa" räd.

  Utanför Norra Ståplats möts vi av den obligatoriska muddringen. Jag hade med mig en ny-införskaffad liten nyckelrings-kniv som jag hade köpt under den senaste Spanienresan med morsan och farsan. Det var en miniatyrversion av den inte allt för okända Rambo-kniven. Denna miniatyren var i princip harmlös med sitt lilla 4cm långa plastblad. Denna fick ändå vakterna för sig att beslagta. Vad denna lilla pryl skulle kunna göra för skada, dessutom i händerna på 10-åring är dock för mig ett mysterium. Dom kan väl inte på allvar ha trott att jag hade tänk att gå bananas med den när jag väl kommit in på norra? Jag blev i varje fall lite ledsen, då jag verkligen gillade den.

  Detta blev min första kontakt med polismakten, bortsett från den något pinsamma snatteriet av ett paket kondomer med banansmak i den gamla affären Tempo i Kista Centrum. Redan här visste jag att polismakten och jag sällan framöver skulle komma överens."

 14. #10
  Medlem Kbsans avatar
  Reg.datum
  Jun 2011
  Kanske någon självbiografi i början så läsarna lär känna dig till viss del?

 15. #11
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Björn Kindlund Visa inlägg
  Jag kommer fortsätta att vara just jag i mina berättelse/bok, annars blir det fel om jag spela någon annan lustigkurre. Men som Ikaros säger så måste jag förbättra min grammatik och stavning.

  Mycket beror ju också på om man skriver bok eller typ novell liknande, om ni förstår? själva upplägget menar jag, en bok bilr ju mer djupgående och man kan förklara mer.


  Har kontaktat Jani, så får se vad som händer! kommer fortsätta skriva här oavsett vad.  Ska tilläggas att min bror och nära vänner tycker att jag ska skriva om allt, alltså om mitt drogproblem och den kriminella biten som helatiden på gick brevid, men kan det vara av intresse?
  Jag tror att det är det. Det ger ett djup till berättelserna och till dig som person. Stor risk att det bara blir en massa "glammiga" minnen som med tiden börjat gå i guld och rosa, när det faktiskt inte var så... Att vi gillar historierna är en sak men för en helhet så tycker jag absolut att du ska dela dina mörka sidor också. Det lär nog bli tuffare än att få till storyn... Har tänkt mycket på sånt skrivande och det finns ju delar av en själv man inte vill gräva fram och skulle sitta långt in att sätta på pränt för att delas med andra.

 16. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Saerimner:


 17. #12
  Medlem Biskops avatar
  Gruppering
  Flaggmålarna
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Det som gjort dina reseberättelser så magiska är ju just att det är väldigt rakt på och beskrivande utan att det är någon litterär ordbajsare som varit framme. Du framstår mest som en skön snubbe som har mycket att berätta, och jag hoppas att du lyckas hålla kvar den känslan. Självklart bör det ju rättas till stavfel och en del grammatiska fel, men jag tror det är viktigt att folk känner igen "dig".

  Då min herre, tror jag detta är en svartgul storsäljare.

 18. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Biskop:


 19. #13
  Medlem Kbsans avatar
  Reg.datum
  Jun 2011
  Hur går processen? Har det runnit ut i sanden eller fortsätter det hända grejer??

 20. #14
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Citat Ursprungligen postat av Kbsan Visa inlägg
  Hur går processen? Har det runnit ut i sanden eller fortsätter det hända grejer??
  Jag skriver för fullt!

 21. Följande 15 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 22. #15
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Citat Ursprungligen postat av Dalton Visa inlägg
  Först: En jävligt läcker idé. Sedan: Jag kan absolut ingenting om att skriva böcker MEN som i alla projekt kan man inte slarva med grunden. Ta ett papper och penna och tänk efter. Var du startar verkar du ha klart för dig, men jag tror det är bra att veta var du går i mål, och vad hände under vägen. Vilka situationer har varit avgörande för bli den du är idag? Jag tror som sagt strukturen på boken är viktigare än språket - det ska vara ruffigt i kanten.

  Hoppas det inte rinner ut i sanden och stort lycka till.

  /F

  Jag har en grund/ bild över hur boken ska se ut, om jag få bestämma. Har bollat tankarna med en mycket nära vän som tycker det låter bra. Om det blir så som jag vill, så kommer man få följa med mitt och mina polares supporterliv dvs bortaresor, incidenter och känslor vid hemma matcher + en annan resa vi gjort för att måla upp bilden av hur jag och mina polare var och agerade som människor. Min syn på saker och ting kommer också få sin plats i boken. Allting kommer gå från början till "slut" dvs från ung till gammal från typ 1989-2012, allt för att slippa "hattande".

  Det kommer alltså inte bara vara AIK storys utan även litet andra grejer så helheten blir bättre. Kanske droppar en liten text rad senare ikväll för att visa vad jag menar.

 23. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 24. #16
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Jag kommer t ex försöka få med om min heldags kröka med nästan alla Marseille Ultrasgrupper mestadels bestående av "Commando Ultra 84" under Uefacup-finalen mellan Marseille-Valencia det var en skön dag....
  Eller när vi fick en överförfriskad "Handbolls intresserad bonde" att sula sin trasiga kamera rakt in i engelska klacken under en landskamp, med resultat.........gripen bonde och blo..........Censur

 25. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 26. #17
  Medlem Tjerna till landslaget!s avatar
  Gruppering
  "Min tid med er, på läktaren, den har precis börja
  Reg.datum
  Jul 2010
  Citat Ursprungligen postat av Björn Kindlund Visa inlägg
  Jag kommer t ex försöka få med om min heldags kröka med nästan alla Marseille Ultrasgrupper mestadels bestående av "Commando Ultra 84" under Uefacup-finalen mellan Marseille-Valencia det var en skön dag....
  Eller när vi fick en överförfriskad "Handbolls intresserad bonde" att sula sin trasiga kamera rakt in i engelska klacken under en landskamp, med resultat.........gripen bonde och blo..........Censur
  Var på den matchen också det var kaoz....
  Hamnade mitt i mellan Marseille och valencia fansen....

 27. #18
  Medlem Kbsans avatar
  Reg.datum
  Jun 2011
  Antagligen inga föräldrar som kommer läsa denna som godnattsaga till sina småbarn, så no censur!​Give us all the juicy details...

 28. Följande medlem gillade det här inlägget av Kbsan:


 29. #19
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Jag behöver hjälp med en sak!

  Om det är någon äldre herre som kommer ihåg vilket år det var vi bombade Västra frölundas målis med snöbollar. Var det allsvenska premiären 1992 eller var det hemma premiären 1993 ??

 30. #20
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Haha klockrent, snöbollsregn mot Norrköpings målvakt i den årets Skyttan-premiär? ;)

  Kul tills någon slungar iväg en isklump som träffar honom i huvudet och gör att han däckar...

Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. Magasin # 33
  Av Eric i forum AIK Ishockey
  Svar: 440
  Senaste inlägg: 2013-11-22, 10:20

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •