Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: Behrens Vänner

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla

  Behrens Vänner

  Här kommer vi att lägga ut löpande information om supporterinitiativet Behrens Vänner. Vi kommer givetvis även besvara frågor angående konceptet.

  Behrens Vänner-behrens-v-nner.png

  Det här är Behrens Vänner

  Behrens Vänner är ett supporterinitiativ och en insats för att förbättra ekonomin för de olika sektionerna inom AIK! Först ut och mest akut är ishockeyn!

  Vi som är initiativtagare till detta är företagare med ett hjärta som brinner för AIK. Vi sponsrar idag inte AIK men vi lider med klubben, kansliet som arbetar dygnet runt för att få ihop det hela och alla som inte är tillfreds med den situation klubben är i.

  Är ni egenföretagare eller arbetar på ett företag med AIK-hjärta så vill vi komma i kontakt med er. För att inte ta intäkter från den traditionella sponsringen så ska ni inte vara sponsorer till AIK idag (initialt ishockeyn). Att man inte sponsrar AIK idag kan bero på att man inte tycker att man får tillräckligt mycket tillbaka för investeringen, att man är nyetablerad eller att man inte vågar sponsra p.g.a. ekonomiska skäl.

  Vi söker i första hand kontakt med mindre företag. Tanken är att ni ska tjäna pengar på detta, samtidigt som ni bidrar med pengar till AIK. Det vi ser framför oss är att ni växer och längre fram går in som traditionella sponsorer och ger plats för nya aktörer inom konceptet. De små företagen växer med AIK, AIK växer med företagen! Supportrarna/Slutkunderna kommer heller inte gå lottlösa i detta!

  Vi kommer få se ett klassiskt Win, Win, Win-förhållande…

  Vi har redan idag kontakt med många företag men vi vill höra av många fler företag.

  Jag väntar fortfarande på en kontakt från AIK-supportrar som har egna firmor inom ex. Däckverkstad, Bilverkstad, Snickeri, Måleri, Golvläggare, Takläggare, Plåtslagare, Elektriker, Florister, Eventbolag, Vandrarhem, Hotell, Restaurangnäringen, Frisörer, Budtjänster, Trädgårdsanläggning, Städ, Fastighetsmäklare, Larm, Försäkring, Biltvätt/Rekond, Möbler, Tryckeri m.m.

  Vissa branscher kommer att vara exklusiva!

  Vi söker inte bara företag ifrån Stockholm så vi vill höra av er alla!

  Behrens Vänner kommer inte belasta administrationen hos AIK annat än när de vill få tillgång till nytt kapital. Vår ambition är att ge AIK tillgång till kapital i mångmiljonklassen. Varje år…

  Det är inga kostnader förknippade för de supporterdrivna företagen annat än litet av er tid och ert engagemang.

  För de företagare som verkar inom Stockholmsområdet så ser vi gärna att man har möjlighet att vara med på så många inför-match-träffar som möjligt. Vi tror att det ger en helt annan skjuts för Behrens Vänner.

  Den som önskar få veta mer. Kontakta oss gärna. Vi kommer löpande komplettera med ytterligare kontaktuppgifter. Kontaktuppgifter hittar ni under menyn ”Information” på hemsidan Behrens Vänner. Vi kommer även att kommunicera med alla som önskar via den här tråden, Golden Hill, Svartgul, @BehrensVanner på Twitter och inte minst sidan Behrens Vänner på Facebook. Vi berättar mer än gärna mera om hur allt fungerar.

  Medverkande företag kommer senare att förses med en exklusiv mailadress för enkel kommunikation oss emellan.

  Vi ser fram emot att höra av er! Nu kör vi!

 2. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Brugdens Pappa:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla
  Kompletterande information om Behrens Vänner som svar på en fråga på Golden Hill om när ev. hjälp kan komma till AIK:

  Redan runt den 2-3 januari kommer samtliga medlemmar få veta vilka företag som har anslutit till Behrens Vänner. Troligtvis ansluter många företag till Behrens kort därefter. Vi ser ett stort intresse. Vi önskar därför att höra av så många som möjligt så fort som möjligt, oavsett var ni verkar geografiskt.

  Därefter bestämmer AIK-supportrarna och företagen inom konceptet hur fort det går för AIK att få ekonomiska tillskott. Detta handlar inte om traditionell sponsring.

  Det handlar om "gratispengar" för AIK som medverkande företag bidrar med i takt med att de gör affärer med supportrar och andra medlemsföretag. Det kräver dock ett arbete och engagemang av medverkande företag.

  Nedan är ett kompletterat svar ifrån mig till en väldigt driven och engagerad supporter som AIK kommer att få mycket nytta av i framtiden:

  Tanken är att en mängd affärer skall göras, inte bara B2B utan även B2C. Hur stor varje "transaktion" är och hur mycket som går till AIK är väldigt varierande beroende på vad man säljer, marginaler, volymer m.m.

  För att ge ett exempel - Det företag som jag, som är grundare driver, vi levererar IT-tjänster, traditionell support och drift, såväl som molnbaserade tjänster.

  Vi kommer att ge AIK 10 % av värdet av de tjänster vi levererar.

  Säg att vi har ett supportavtal med en kund på X antal timmar per månad, två virtuella servrar, 15 klientbackuper och två serverbackuper. Då är det möjligt att vi fakturerar 10 000 kronor i månaden till denna kund. Där, bara utifrån denna kund lämnar vi 1000 kronor till AIK.

  Säg att vi har 20 kunder med snarlik uppsättning tjänster, give or take. Då ger vi AIK 20 000 kronor varje månad.

  Om alla företag hade samma möjlighet, i ett genomsnitt, så går det snabbt att räkna ut hur mycket det blir om vi är 50, 75 eller 100 företag som är anslutna. På årsbasis...

  Alla företag kommer inte att kunna ansluta till nätverket ändå. Dels kommer en viss exklusivitet råda inom Behrens Vänner. De som utan problem levererar sina tjänster över hela landet och KAN leverera, de kommer att få denna möjlighet exklusivt. Väljer detta första företag att acceptera andra företag inom samma bransch pga av att man vill öppna upp för flera företag som kan generera pengar till AIK, då sätter inte Behrens Vänner några käppar i hjulet för detta.

  I en förlängning kan det rent utav innebära fördelar för samtliga berörda parter. Säg att ekonomiska rådgivare o. dyl. samarbetar för att kunna ta hand om alla intresserade kunder så kan det rent utav vara positivt så länge de berörda företagen godkänner detta.

  Det kan handla om en elektriker som har flera kompetenser inom sitt företag som tar hjälp av en snickare med flera kompetenser inom sitt företag och vice versa, allt för att kunna hjälpa en kund att få en bättre hjälp och ge köparna en möjlighet att alltid kunna styra sina inköp till företag inom Behrens Vänner.

  Vi vill inte hamna i ett läge där inbördes konkurrens råder och att en del inte vill vara med i konceptet pga att ett annat företag har ett något starkare varumärke. Kom ihåg att vi vill att företagen skall växa med AIK och att AIK skall växa med företagen. Alla ska må bra! Målsättningen är att de mindre företagen skall konverteras till traditionella sponsorer framöver.

  En tanke är att vi inte heller ska ha för många företag som idag redan sponsrar AIK. Varför vi ser det så är för att vi inte vill riskera att sponsringen minskar för att man är aktiv inom Behrens Vänner. Då kannibaliserar vi eventuellt på traditionell sponsring för AIK. Det vore oerhört olyckligt!

  Allt är inte hugget i sten. Vi inväntar ett par-tre första möten för att sätta några detaljer men det här är i huvudsak hur det är tänkt att fungera.

  Vad händer med omsatt kapital av företagen för AIK:s räkning? Det handlar inte enbart om pengar...

  Omsättningen till AIK kommer att finnas fördelade på två bankkonton. Det ena kontot är för utgifter och begäran av kapital från AIK. Det andra kontot är för arenaprodukter och liknande för företagare inom Behrens Vänner. Kontona kommer att få fördelat samma kapital.

  Omsättningen kommer att generera röster. Olika antal röster beroende på om du är konsument eller om du är leverantör.

  Beräkningen sker utifrån varje transaktion och storleken på affär. Behrens Vänner matchar slutkunds avrop med leverantörs uppgifter. Dessa röster får konsumenter och leverantörer sedan använda för att rösta vad avgöra vad pengarna skall gå till. Detta om det finns mer en ett önskemål ifrån AIK. Det kan handla om spelarköp men det kan vara en förfrågan om ren ekonomisk hjälp. Allt beroende på vad som är för AIK:s bästa.

  Inga röster kan ackumuleras. Detta för att förhindra att man "sparar" på sina röster för att i ett senare skede få mer att säga till om. Tanken är att rösterna är så pass utspädda att ingen får mer att säga till om än vad som motsvarar genomsnittet av en supporters önskan. Behrens Vänner ska vara supportermässigt ”opolitiskt” och AIK har alltid ett veto angående företag som önskar att ansluta till supporterinitiativet.

  Det hanterar tankarna kring konto nummer ett…

  Det kommer att upprättas ytterligare ett konto som handlar om att stimulera arena-aktiviteter. Där ligger hälften av pengarna. De kommer att kunna användas av de företag som medverkar till att ha aktiviteter på ex. Hovet. Det ska bidra till möjlighet er att kunna ta med sig kunder, vänner, familj m.m. till matcherna, att vänja folk vid att ta sig till Hovet och tycka om det. Vi siktar även på att rekrytera nya supportrar genom att erbjuda medlemsföretagen att köpa ut biljettpaket och bjuda skolklasser, hockeylag eller liknande på hockey.

  Under de senaste åren har AIK tappat ett par generationer hockeysupportrar. Det tappet skall vi ta igen!

  Båda kontona upprättas av AIK. Det innebär att Behrens inte drar på sig kostnader för att driva en verksamhet. Det som fyller kontona är kapital utifrån den fakturering som AIK gör till företagarna, vilken är baserad på de affärer som avropas mot Behrens Vänner.

  Skulle något gå i stöpet så är pengarna i AIK:s ägo. Stadgar reglerar detta. Samtliga kommer få ta del av stadgarna inom en snar framtid.

  AIK tecknar ett avtal med företagen inom Behrens Vänner. Dels för att reglera och säkerställa provisionen till AIK, dels för att säkerställa en säkerhet för varje medverkande företag.

  Ovan information förklarar mycket men många frågetecken kommer att rätas ut framöver i den information vi levererar samt under inledande informationsträffar. Mycket är satt men inget är hugget i sten. Nu är det dock dags att vi agerar.

  Tåget står inne vid perrongen, visst ska ni med!? Vi gör det här tillsammans!

 4. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Brugdens Pappa:


 5. #3
  Medlem Reflexs avatar
  Gruppering
  Exilgnagare, Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Norra Stå
  Låter som en väldigt bra idé, och hoppas det genererar mycket pengar till AIK. Har dock ett par funderingar.

  Du säger att en viss marginal av varje transaktion ska gå direkt till AIK vid varje köp. Innebär detta att företaget kommer minska sin vinstmarginal vid varje affär? Eller att näringsidkaren höjer priset på produkten i allmännhet? I dessa fall ser jag inte hur det blir ett "win-win", då företaget i princip ger upp pengar som i traditionell sponsring. Eller är tanken att kunden ska kunna betala ett "AIK-tillägg"?

  Kommer företagen marknadsföra att de är med i behrens vänner och på så sätt locka till sig mer köp?

  Frågorna är många för en ekonomom på gymmasienivå. Just nu ser jag ingen skillnad från traditionell sponsring, förutom att sponsorsumman beror på försäljningen. Skulle inte företaget bara kunna donera en summa i slutet av året till den sektionen den vill om denne var intresserad...? Såklart finns det viss poäng i att binda upp sig dock.

  Det är bra att det görs saker, och jag må vara helt ute och cykla. Men jag tycker detta är intressant och skulle uppskatta svar på mina frågor :)

  Keep up the good work, alla pengar är bra pengar!

 6. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla
  En viss marginal går till AIK. Det skall inte kompenseras med höjda priser. Vi ska inte ockra på varandra.

  Ja, du sänker din marginal. Dock kostar det dig inget om du inte gör affärer, en stor skillnad mot traditionell sponsring. Avropas det inte mot Behrens Vänner så är det en affär som ligger utanför. Matchningar kommer att ske mot köpare och säljare.

  De medverkande företagen kommer att marknadsföras i olika kanaler. Annars blir det omöjligt för AIK:are att veta vart de ska styra sina inköp.

  Som vi ser det, det bolag jag driver så är det Win för mig att kunna erbjuda bra tjänster till AIK:are, Win för supportrarna att veta att de stöttar något bra och genererar pengar till AIK, samt får möjlighet att påverka beslut och bidra inte bara ekonomiskt till AIK. Slutligen har vi ett fantastiskt Win för AIK som får en förbättrad ekonomi.

  Det finns en långsiktig strategi...

  Jag hoppas att detta besvarar dina frågor.

  Ha en fortsatt trevlig julhelg!
  Citat Ursprungligen postat av Reflex Visa inlägg
  Låter som en väldigt bra idé, och hoppas det genererar mycket pengar till AIK. Har dock ett par funderingar.

  Du säger att en viss marginal av varje transaktion ska gå direkt till AIK vid varje köp. Innebär detta att företaget kommer minska sin vinstmarginal vid varje affär? Eller att näringsidkaren höjer priset på produkten i allmännhet? I dessa fall ser jag inte hur det blir ett "win-win", då företaget i princip ger upp pengar som i traditionell sponsring. Eller är tanken att kunden ska kunna betala ett "AIK-tillägg"?

  Kommer företagen marknadsföra att de är med i behrens vänner och på så sätt locka till sig mer köp?

  Frågorna är många för en ekonomom på gymmasienivå. Just nu ser jag ingen skillnad från traditionell sponsring, förutom att sponsorsumman beror på försäljningen. Skulle inte företaget bara kunna donera en summa i slutet av året till den sektionen den vill om denne var intresserad...? Såklart finns det viss poäng i att binda upp sig dock.

  Det är bra att det görs saker, och jag må vara helt ute och cykla. Men jag tycker detta är intressant och skulle uppskatta svar på mina frågor :)

  Keep up the good work, alla pengar är bra pengar!

 7. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Brugdens Pappa:


 8. #5
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla
  Om en vecka kommer vi presentera de första företagen i Behrens Vänner på hemsidan och Facebook.

  Agerar vi supportrar enat och skyndsamt så kan vi kanske hinna hjälpa till med att åtminstone täcka upp ett par löner om det behövs och AIK önskar det innan säsongen är över.

  Vad kan ge pengar direkt?

  Ett stort antal supportrar ska förmodligen sälja en fastighet, eller känner någon som ska. Hade vi haft en fastighetsmäklare ansluten så hade det direkt kunnat ge pengar till AIK.

  Många supportrar skall förmodligen måla om, tapetsera om, lägga nya golv, dra om elen i lägenheten, villan, sommarstugan m.m. Hade vi haft de företagen anslutna så skulle det kunna sjunga till omgående.

  Lagrar ert företag personuppgifter på Dropbox, SkyDrive eller liknande? Följer ni PUL? Varför inte en filserver i Sverige? Har ni en juste backup på servrar/datorer? Ska ni byta ut era servrar, byt till virtuella sådana. Har ni ett bra antivirusskydd? Behöver ni IT-support? Ska ni inhandla nya datorer? Det finns ett företag berett att hjälpa till med det och skyffla pengar till AIK omgående...

  Hade vi haft en bilrekonditioneringsföretag/biltvätt, däckverkstad, arkitekt, städbolag, tryckeri, florister, restauranger, möbelåterförsäljare, transporttjänsteföretag, larmtjänster, sportartiklar/kläder, frisörer m.m. så hade vi från en dag till en annan kunnat dra in riktigt bra med pengar till AIK.

  Då hade vi gett styrelsen en chans att prestera i och med vettiga förutsättningar.

  Jag hoppas på att vi överraskar hela idrotts-Sverige i och med Behrens Vänner. Utöver det så hoppas jag att vi kan stimulera till nya sponsorer och ge externa finansiärer hopp och lust till att bidra med ytterligare kapital!

  Har ni gått på samtliga av era vänner att gå in och följa Behrens Vänner på Facebook. Det är sanslöst hur många man når ut till när det gillas och delas av en stor grupp.

 9. Följande medlem gillade det här inlägget av Brugdens Pappa:


 10. #6
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla
  Efterlysning!

  Är det någon som inte bara har känsla för grafik men även är lite finurlig som kan tänka sig att på pro bono-basis hjälpa till med en "logo" för Behrens Vänner.

  Belöningen består i att i diverse forum och media få se sitt alster. Kanske även på ett betalkort!

  Är detta intressant så får ni gärna ta kontakt med oss. Diverse kontaktuppgifter hittar ni på Behrens Vänner.

 11. #7
  Medlem Claus Von Hamlets avatar
  Gruppering
  DSM. Park-Kemisterna. ASK.
  Reg.datum
  May 2010
  Bra jobbat.

  Jag hade en liknande tanke för ett par år sedan men det rann ut i sanden p.g.a min med åren alltmer tilltagande alkoholism samt kroniska lathet.

  Kanske kan ni finna något matnyttigt i tråden jag startade då?

  Register med AIK-företag

  Kör hårt och som vanligt säger vi skål på det, gutår.

 12. Följande medlem gillade det här inlägget av Claus Von Hamlet:


 13. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla
  Behrens Vänner-ny-rsh-lsning-mindre.jpg
  En nyårshälsning så här lite i förskott! Jag vill även passa på att lägga in några rader ifrån något som är mycket kärt och bekant för oss supportrar:

  Ibland så kan det blåsa kalla stormar.
  Ibland kan himlen vara ganska grå.
  Men när det gäller laget som vi älskar.
  Så skiner solen snart på oss ändå!

  Gör vad ni kan! Bjud in så många ni kan till facebooksidan, ligg på era polare/arbetskamrater/chefer/familjemedlemmar att stötta och följa initiativet Behrens Vänner.

  Vi behöver er. AIK behöver oss. Vi behöver alla veta att AIK är här nu och för alltid och dessutom framgångsrika! Tipsa om hemsidan. Ju fler följare vi har på hemsida, Twitter och Facebook, ju större chans har vi att dra nytta av den kraft AIK, supporterinitiativen och dess supportrar är.

  Om några få dagar presenterar vi vilka företag som väljer att ansluta i ett förstaläge. Fler, många fler kommer att följa... Var så säkra!

  Gott Nytt År önskar vi från Behrens Vänner!

  En stilla sista vädjan, ta er till Hovet den 2:a. Tillsammans ska vi ta oss igenom detta! Snart skiner solen igen...

  Behrens Vänner https://www.facebook.com/pages/Behre...79393252315751

 14. #9
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2013
  Ort
  Järfälla
  Ny artikel på Svenska Fans angående Behrens Vänner: Behrens Vänner - AIK - SHL | SvenskaFans.com

 15. Följande medlem gillade det här inlägget av Brugdens Pappa:


Liknande ämnen

 1. "AIK's Vänner"
  Av AIKSVANNER i forum Supportrar
  Svar: 203
  Senaste inlägg: 2011-01-16, 23:21

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •