Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 34

Ämne: AIK och ett förhållande till en annan person.

 1. #1
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm

  AIK och ett förhållande till en annan person.

  Just nu sitter jag i en sits där jag är nära på att bli tillsammans med en fantastisk tjej. Perfekt på alla vis. Perfekt match. Handen i handsken.
  Hon är däremot inte det minsta sportintresserad, har ingen som helst förståelse för varför man ska gå och kolla på idrott. Och då har hon ändå själv idrottat. Vet inte om jag någonsin kan ta med henne på en match, då hon kanske skulle få en helt annan bild av mig då mitt liv utanför AIK skiljer sig rätt mycket från mitt liv inne i AIK.

  Jag är dock lite rädd för att hon skulle bli lita chockad om jag levde ut mitt supporterskap fullt ut i hennes närhet(kanske skulle hon till och med bli svartsjuk). Därför försöker jag att nämna fotboll/hockey i allmänhet och AIK i synnerhet just för att slippa denna kulturkrock. Är det rätt väg att gå.
  Jag vill inte ta några risker. Hon kanske inte har den minsta förståelse för mitt supporterskap, eller kanske blir det hela bara ett missförstånd. Kanske uppfattar hon det på fel sätt. Jag får väl ändå kalla mig fanatiskt. Jag tänker allt som oftast i AIK-termer. När jag pluggar politik i skolan, så kopplar jag det till AIK för att få en lättare bild utav det hela. Samma sak vad gäller ekonomi o.s.v. Det finns alltid något att koppla det till, så jag lever väl och andas AIK.

  Men hur har ni gjort med era flickvänner(eller pojkvänner om ni skulle vara tjejer, eller kanske tom bögar). Har ni steg för steg låtit henne inta det faktum att ni faktiskt är fanatiska? Hur snabbt har detta gått? Tror hon/han kanske att ni bara är en vanlig fotbollsälskare som bara går dit för att skåda lite fotboll(för skulle hon få reda på hur dålig Allsvensk fotboll egentligen är, så skulle hon bli ännu mer chockad) och skulle inte ens i sin vildaste fantasi tro att ni kanske är personer som hinkar öl varje matchdag och skriker och gråter av glädje eller sorg vid framgångar och motgångar?

  Vi supportrar kan ju helt klart dra fördelar av att vi är just fotbollssupportrar. Vi vet ju precis vad kärlek, passion och lidelse är. Vi kan visa känslor. Vi är trogna. Vi kan ta motgångar. Vi värderar medgångar och positiva influenser mycket högre. o.s.v. Så det finns ju en hel del erfarenheter vi fylls med.

  Ursäkta om det blev lite luddigt här. Det jag egentligen vill veta är hur era relationer till er partner fungerar med ert supporterskap.

  Denna videon vore ju egentligen utmärkt att visa för sin partner. Svart på vitt liksom.

 2. #2
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsängen
  Jag hade samma funderingar när jag fick ihop det med min flickvän, har hållt ihop ett år nu och hon stöttar mig i mitt supporterskap alla gånger. Jag gör även som du relaterar det mesta till AIK och jämför och drar paralleller till AIK i olika diskussioner och sammanhang. Jag var öppen med det från början att jag är en fanatisk supporter som går på minst alla hemmamatcher + att hon får acceptera några bortamatcher.

  Hon har fått följa med mig på ett par matcher och beundrar verkligen oss supportrar som anstränger sig så för sina lag, hon ogillar sport också även fast hon har hållit på med det.

  Såhär uttryckte hon sig efter matchen
  "Jag tycker det är så himla fint och väldigt passionerat av alla de fans som hejjar och stöttar sitt lag på det sätt som man gör inom fotbollen. Detta är helt nytt för mig, så har aldrig riktigt sett denna sida av spektaklet. Människor som brinner så mycket för sitt intresse och passionerat och helhjärtat går in så mycket för det, det är för mig otroligt fint."

  Hon har tidigare sett på supportrar som huliganer och diverse som alla okunniga i princip gör men hon har en annan bild av det hela och har gett det ett försök men låter mig ha min "hobby" ifred som hon kallar det.

 3. #3
  Medlem Nidhöggs avatar
  Gruppering
  Livstidsmedlem i AIK + BA
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Peking
  Kanske jag som är lite trög, men vad är problemet egentligen? Du är alltså orolig att tjejen ska vara svartsjuk på att du har andra intressen? Låter inte som en optimal grund..
  Har varit ihop med min tjej i snart 10 år nu, till och från, och jag har aldrig brytt mig om vad hon anser om mina hobbys.
  Jag vet att hon inte gillar att jag åker direkt från jobbet till garaget och mekar till två på natten, eller flänger runt halva Sverige för att se festivaler, bilsport och fotboll.
  Ibland kan vi inte umgås på 2-3 dagar förutom tiden vi sover ihop (sambos, så det är ju varje natt).

  Men å andra sidan har vi film/myskvällar minst en gång, oftast fler, ibland 5-6 gånger i veckan när schemat tillåter.

  Kort sagt, älskar hon dig älskar hon dina intressen.
  Min tjej är inte intresserad av vare sig bilsport eller idrott, men hon vet att jag är det så hon har inget emot det, bara hon får sin del av uppmärksamheten.
  Som hon själv sagt, hon älskar det som gör mig lycklig, inom rimliga gränser.

  Det ena utesluter inte det andra, bara att förklara det.

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Jag gjorde det klart för min tjej direkt, nu är det hon som anpassar sig efter AIK och inte tvärtom. AIK är ju en del av mig själv, en livsstil, så om hon inte kan leva med det så kan hon dra.. Men du väljer ju var du vill sätta ribban.

 5. #5
  Medlem
  Gruppering
  Fullast på Bussen
  Reg.datum
  Mar 2011
  Min flickvän hade levt med AIK i ungefär ett år innan vi blev tillsammans då hennes pappa fick jobb inom AIK vilket innebar biljetter till Västra varje match. Sen när vi började umgås tog jag med henne på norra några gånger - hon fastställde snabbt att hon inte hörde hemma där, men att jag verkade passa in så bra, just tanken att skrika halsen av mig och se AIK vinna gång på gång.

  Hon insåg snabbt att detta förhållande skulle inte bara handla om oss.
  Ett tips till dig är att du försöker få henne att faktiskt gilla AIK, eller på något vis inse vad det är du älskar.
  Nu har jag glömt namnet på honom, men gör som killen vars flickvän är från Thailand som tog med henne på ett halvtomt Hovet och ändå kunde förstå vad det var vi älskade så mycket.

  Jag tror att det du är rädd för (det med svartsjuka) snarare slår åt andra hållet, hon kommer nog snarare försöka bli lika intresserad som du. Tjejer brukar ha den tendensen.

 6. #6
  Medlem rat69s avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  exilgnagare
  Jag har visat mitt supporterskap stegvis, som ett förhållande brukar börja så visade jag mera och mera av mitt AIK-hjärta.
  Nu när vi bor ihop sen 4 år tillbaka, när det är matchdag får jag ha TV rummet helt för mig själv när AIK spelare. Får skrika, svära och deppa hur mycket jag vill. Exilare som jag är så gör jag även 2-6 resor per säsong till Råsunda och tar oftast med mig 2-15 utländska polare som aldrig varit på AIK matcher förut, några av dem har tom blivit supportrar och dom hänger med varje år. AIK är passion för mig, skönt att man får dela med sig den med "nya Gnagare".

 7. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Ett förhållande bygger på ömsesidig respekt, hon måste lära sig att respektera dina intressen och sätt att vara på samma sak som du behöver stå ut med hennes. Det kanske inte är så bra att, tidigt i en relation, vara 100% uppriktig med sina innersta tankar och känslor gällande det mesta, inte bara AIK. Det kan ju vara bra att först hala in fångsten och succesivt visa sina mest engagerade supportersidor, på samma sätt du inte visar dina mest bisarra sexuella fantasier i ett tidigt skede.

  Själv får man klagomål över att jag en gång (för tio år sedan) sa att jag inte var idrottsintresserad. Svaret är alltid - Jag är inte idrottsintresserad, jag är AIKintresserad. Hon tycker ibland att det går för långt och att jag borde satsa mer tid på huset och henne. Man får försöka balansera det hela enl. "ge- och ta" principen. Kan nämna att hon vart sur när jag kom hem efter difmatchen (hockeyn) och hon trodde på allvar att någon dött..

 8. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Göteborg
  Har varit tillsammans med frugan i snart 5 år. Och hon stöttar mig i allt som har med AIK att göra. Hon vet att AIK är det största som finns.
  Hon brukar även åka med för hon gillar klacken och gemenskapen som finns, men hon är inte sportintresserad så som man själv är. Hon har aldrig haft problem med mitt supporterskap eller jo. Förlorar AIK får hon inget på kvällen :P Annars har det aldrig varit några problem. Har något med AIK i varje rum.

  Det kommer lösa sig. Om hon bryr sig om dig så kommer hon förstå dig. Annars får du väl svara som jag gör när frugan kommer och myser och frågar "Älskar du mig?" Och jag svarar "Tjejer kommer, tjejer går. Men kärleken till AIK består!". Tur att hon förstår mig ibland =)

 9. #9
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Citat Ursprungligen postat av Ikaros Tass Visa inlägg
  Vi supportrar kan ju helt klart dra fördelar av att vi är just fotbollssupportrar. Vi vet ju precis vad kärlek, passion och lidelse är. Vi kan visa känslor. Vi är trogna. Vi kan ta motgångar. Vi värderar medgångar och positiva influenser mycket högre. o.s.v. Så det finns ju en hel del erfarenheter vi fylls med.
  Snabb reflektion av denna text bara. Ska se om jag kan skribbla fram fler tankar:

  Det du beskriver ovan är sant och kan vid första tanke vara som bra PR för sig själv som pojkvän. Men vid närmare eftertanke kanske hon ställer sig frågan om detta även gäller henne.
  Visar man inte upp samma egenskaper i förhållandet kan jag nästan garantera att hon drar. Pga svartsjuka kan vi kalla det.
  Klarar man dock av att leverera samma engagemang till sin flicka, ja då ska det nog inte vara några problem.

  Personligen kan jag tro att det kan vara svårt att visa samma sorts passion till en tjej som till AIK. Jag kunde inte det med min ex-fru tex. Nu var det iofs inte där skon klämde, och kanske om jag hade visat samma passion där så hade jag kvävt henne ;)

  Hon hade full förståelse för mig och AIK, även om hon inte delade mitt sportintresse. Men åas har AIK varit en del av mig i 27 år; hon endast 15.

  back to work, chefen stryker i korridorerna

 10. #10
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Uppsala
  Min sambo är totalt ointresserad av idrott.

  När vi började träffas för knappt fyra år sedan så var vi nykära (noshit?). Jag frågade flera gånger om hon ville se på hockey med mig (då många av polarna inte var särskilt intresserade på den tiden). Jag fick faktiskt med henne ett antal gånger - något som jag tror var nyttigt för att hon skulle förstå vad mitt intresse/hobby/livsstil innebär.

  Mitt tips är att ta med henne på någon match någon gång, jag tror det gjorde susen för oss. Nu svarar sambon som på beställning "de är äckliga som fan" om jag frågar vad hon tycker om djurgårdare.

  Vet inte om det är något som hjälpte, men jag tror att det alltid är viktigt att ha lite koll på vad den andre gör - på så sätt är det lättare att acceptera samtidigt som man inte känner sig utestängd.

  Lycka till!

 11. #11
  Supermoderator ryckets avatar
  Gruppering
  AÜA
  Reg.datum
  May 2010
  AIKforum börjar bli något helt annat än ett supporterforum.


  Jag och min tjej har varit nära vänner i drygt 5 år innan vi tog steget längre så hon visste gott och väl vad hon gick in i.
  Ändå så haglade det bittra toner första halvåret när jag stack iväg titt som tätt på AIK-matcher. Tog med henne till hovet några gånger eftersom hon gillar Hockey och alkohol och vi hade skitroligt. Men när fotbollen började så ville hon inte följa med på någon match längre. Jag drog på några bortamatcher udde våren och sommaren mer eller mindre utan framförhållning. Då bestämde hon i somras att flytta hem till Luleå och jag fick flytta efter för ätt hålla förhållandet vid liv.

  Har sagt åt henne ätt jag klarar av vintern i Luleå sen måste jag hem igen och det har hon gått med på.
  Om nu våren kommer och hon väljer att stanna så får vi väl gå skilda vägar.

  Hur perfekt en tjej verkligen än är så är hon inte tillräckligt bra om hon håller tillbaka ens supporterskap.

 12. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  blev tillsammans med min tjej för 7 månader sedan, hon var inte det mista sportintresserad och hennes första fotbollsmatch var gais borta tidigare i vår. Nu är det fan nästintill omöjligt att åka utan henne, hon vill med på alla matcher.. på gott och ont.

 13. #13
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Jag sa redan på första träffen att jag var AIK'are och inget kunde hindra mig från att vara supporter och göra det jag gör. Har varit mycket tjafs genom åren med olika tjejer. Om hon inte gillar det så är det bara fuck you...

 14. #14
  Ive
  Ive är inte uppkopplad
  Medlem Ives avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Själv blev jag tillsammans med min tjej för liter mer än ett halvår sen just pga av AIKforum faktiskt. Tro det eller ej haha! Orkar inte förklara varför just nu men men..

  I varje fall så är mitt problem löst då hon är (nästan) lika engagerad som jag när det gäller AIK. Vi kollar på alla matcher tillsammans och det behövs aldrig någon förklaring om varför man vill se på Gnaget.

  I varje fall så tycker jag du ska få henne att inse så fort som möjligt att du är fanatisk! Det har alltid fungerat för mig och mina föregående förhållanden har slutat med att de själva blivit mer eller mindre AIK supportrar själva...

 15. #15
  Medlem Rodentias avatar
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  169 40
  Som en del andra varit inne på så tror jag det är bra att ta det lite pö om pö.

  Min sambo (för feg för äktenskap, varför ändra något som funkar?) och mamman till mina grabbar är fortfarande inte speciellt idrottsintresserad. Jag sa redan från början, för lite mer än 10 år sen, att jag var AIK:are och gick på både fotboll och hockey. Att det var ett stort intresse. Hon skulle bara anat att det var mer än så men små vita lögnar kallas det visst. Jag tror hon fattade ganska snart att det var mer som en del av mitt liv än bara ett intresse.
  I början bjöd jag inte med henne då jag ville ha det separerat, resonerade bla så att jag inte ville att hon skulle se den sidan hos mig. Inte själva kärleken till klubben utan snarare hur jag kan bli bli i vissa situationer. Sen fick hon följa med på vanliga matcher men inte derbyn, av samma anledning som ovan. Allt eftersom åren gått så har jag introducerat mer och mer av mitt AIK för henne men kommer nog aldrig dela det helt med henne. Kanske är jag självisk eller bara en fegis. Men jag behöver något som är mitt eget. Hon får gärna dela en del av det med mig men vill inte att AIK blir en husvagnssemsester i likadana träningsoveraller. Kanske lite respektlöst uttryckt men saker man delar för mycket tenderar att bli blasé.

  Som tur är för mig är hon, som sagt, fortfarande inte intresserad av varken idrott eller AIK. Mer än att hon stöttar mig i mitt "intresse". Följer gärna med men mer som en rolig grej eller för att hjälpa till att ha koll på grabbarna när deras pappa ibland har en tendens att uppslukas av matchen. Tränar ständigt på det där med att ha fokus på två grejer samtidigt men det är svårt. En annan sak som hon är bra på är att läsa av mig (ibland tjuvläser hon på text-tv också) så hon vet att efter vinst så pratar jag mer än gärna om matchen medan efter en förlust så behöver jag muttra för mig själv.

  Men nu börjar jag prata om annat än själva ämnet. Kortfattat så är mitt tips att inte dölja något men att ta det lite etappvis. Hon måste respektera vem du är och vad du vill men samtidigt kan man nog skrämma bort någon om man slänger ut allt på en gång. Ännu en sak att tacka media för.

 16. Följande medlem gillade det här inlägget av Rodentia:


 17. #16
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Linje 13
  Vart tillsammans med min dam i snart 11 år ...hon har alltid varit ointresserad av Fotboll men alltid respekterat att AIK är en stor del av mitt liv, visst slänger hon ut ibland "När ska du trappa ner" snacket men det går in genom ena örat och ut från andra, den dagen när man trappar ner kommer komma, men inte än..

  Därför gör som jag, när jag friade på Råsunda sa jag till henne; Idag står jag här med mina 2 största kärlek..AIK först sen du, hon sa ja ;) lovar dig..hon kommer aldrig opponera sig när du åker iväg kl 3 på morgonen för att du ska ner till malmoe, eller när du kommer hem kl 5 på morgonen efter krogrundan när AIK har slagit lillebror :)
  Senast redigerad av Attacken den 2011-10-26 klockan 13:59.

 18. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Attacken:


 19. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Jag är lite skeptisk till att omvända flickvän/pojkvän till supporter då det är jävligt skönt att ha något för sig själv. Skulle bli knäpp om tanten ville hänga på en road trip till Henkeborg med grabbarna och dricka bira eller ännu värre - ta med henne i BA-bussen. Kanon att ta med dom lite då och då så att man förstår varandras intressen. Sambon var med på ett apderby för ett par år sedan, blev magsjuk av nått grekiskt skit från sumpan och fick springa på muggen på östra nedre hela matchen... Har därefter försökt få henne att gå en gång per säsong men det går inte så bra. Jobbar nu på att försöka få med henne till hockeyn någon gång...

 20. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Saerimner:


 21. #18
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Jag gav upp till slut, och satte som krav att nästa brud skulle vara fotbollssupporter. Det är lättare att acceptera att man är nummer två om ens partner också är nummer två. Det var över ett decennium sen, och nästa år firar jag och min bajare tio år.

  Att ha en supporter till ett annat lag gav för övrigt oväntade fördelar. Inte bara att jag kan dra till Istanbul och Minsk med polarna utan att hon absolut ska med, utan också så vardagliga ting som att vi inte behöver hundvakt varje gång det är match.

 22. #19
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Jakobsberg
  Med tanke på min tatuering så var det ingen idé att dölja någonting. Så jag sa (lite smidigare än det låter) att jag kommer att gå på fotboll och du kommer inte få följa med. AIK har funnits med mig hela mitt liv och det kommer inte ändras.
  Detta funkade skitbra i två år tills vi gjorde slut nu i våras. Så var tydlig från början så löser allt sig. Tyckte det var riktigt skönt att ha ett ställe och intresse som bara var mitt under alla omständigheter.
  Peace!

 23. #20
  Medlem
  Reg.datum
  Feb 2011
  Ort
  Södermalm
  "Jag gjorde det klart för min tjej direkt, nu är det hon som anpassar sig efter AIK och inte tvärtom. AIK är ju en del av mig själv, en livsstil, så om hon inte kan leva med det så kan hon dra.. Men du väljer ju var du vill sätta ribban"


  Sådär sa jag också, men det värsta var när hon kom med en sån jävla idiotisk fråga. "Vad skulle du välja, mig eller AIK? jag sa bara du vet redan svaret!


  Ive,

  Vilken våt dröm att hitta en AIK brud, skulle vara så jävla underbart!
  Senast redigerad av resse den 2011-10-26 klockan 13:04.

Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •