Resultat 1 till 1 av 1

Ämne: När fotbollen sjunker flyr råttorna.

 1. #1
  Medlem Lesras avatar
  Gruppering
  ACAB
  Reg.datum
  May 2010

  När fotbollen sjunker flyr råttorna.

  Varför kallas aldrig de rika smusslarna för huliganer?
  Varför är det alltid fansen som får ta den mediala smällen när rika ägare fifflar med deras hjärtas lag?
  Jag önskar att den mediala retoriken ändras.


  Internationell toppfotboll är som Titanic. Världens vackraste fartyg. Osänkbar. Men nu tar båten in vatten och råttorna lämnar skeppet.
  Det är skillnad på folk och folk. När en rik miljardär köper, skövlar och förstör ditt hjärtas lag, kallas det för affärer och transaktioner. När supportrarna, fotbollens fotsoldater, ger sig ut på gatorna för att protestera hinner de knappt samlas innan medierna klassar dem som barbarer eller terrorister.
  Den allra vanligaste fördomen brukar vara att dessa "huliganer" hatar fotboll i allmänhet och laget i fråga, i synnerhet.
  Ingenting kunde vara mer fel.

  Vi måste se sanningen som den är. Och sanningen är att många av de unga män som är ute och slåss och bråkar i sin klubbs namn faktiskt älskar sin klubb, kanske mer än några andra.
  På flera håll i Europa fifflas det med miljarder. Bolognas president Porcedda betalar varken löner eller skatter. Därför riskerar Bologna poängavdrag. Varför kallas då inte Porcedda för huligan? Liverpools amerikanska ägare har lyckats förvandla en av världens värdigaste klubbar till missnöjessjudande, bubblande träsk.
  När Roma för en tid sedan bjöd in till storslagen presskonferens för att tala om den nya arenan de ämnar bygga blev president Rosella Sensi mycket förnärmad när en enda journalist (av väldigt många) frågade hur en klubb som är djupt skuldsatt har råd att bygga en ny arena.
  Sverige har Hammarby som färskt exempel. Det finns säkert supportrar som bråkat i samband med fotbollsmatcher men i förhållande till vilken skada kostymerna på kansliet gjort, får man ändå betrakta fansens bråk som ringa.

  Det är alltid vi längst ner som får ta skiten. När skeppet sjunker svämmas hytterna längst ner överst först. Råttorna söker sig uppåt innan de överger skeppet.
  Vi som älskar med all vår kraft och energi, vi som köper biljetterna, resorna, tröjorna, köper dock inte längre vilket skitsnack som helst från fotbollens elit.
  Människor som inte ens vet hur klubbmärket ser ut har nu hela vårt lags öde i sina händer. Ofta behandlar de oss som en billig dörrmatta. Allt handlar om pengar för dem. För oss handlar fotbollen om identitet, stolthet och tillhörighet.
  Det är en rätt bekymmersam utveckling. Minst sagt.
  Vem stoppar alla ekonomiska huliganer inom den moderna toppfotbollen?
  Väldigt bra skrivet av Birro! Hoppas fler öppnar ögonen och ser fotbollens riktiga fiender.

  http://fotboll.expressen.se/nyheter/...-flyr-rattorna

 2. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av Lesra:


Liknande ämnen

 1. Mot Den Moderna Fotbollen!!
  Av hypnot1cc i forum Supportrar
  Svar: 15
  Senaste inlägg: 2010-10-01, 20:57

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •