Resultat 1 till 1 av 1

Ämne: Introduktion till AIKforum

 1. #1
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010

  Introduktion till AIKforum

  Välkomna till AIKforum.se!

  AIKforum är ett forum för personer som identifierar sig som anhängare till Allmänna Idrottsklubben - AIK. Syftet är att vara en oberoende samlings- och diskussionsplats för AIK-supportrar - oavsett bakgrund, engagemang, ålder, eventuell grupptillhörighet etc. Alla är välkomna.

  Vår agenda är lika enkel som ärlig; alla AIK:are som har något att säga ska få komma till tals. Alla diskussioner ska arkiveras för framtida referens och alla som vill ska få ta del av dessa.

  Observera att AIKforum.se varken ägs eller modereras av AIK eller av personer i någon förening eller något bolag knutet till AIK. Vi anser att detta är en förutsättning för oberoende diskussioner och rättvis moderering.


  Bakgrund

  Gnagarforum.se (GF) har i många år varit den naturliga samlingsplatsen för AIK:are på nätet. Det simpla konceptet (i praktiken en gästbok) har å ena sidan en viss charm - å andra sidan allvarliga begränsningar för effektiv kommunikation och arkivering, vilket de flesta skribenter sannolikt har upplevt.

  AIK Fotboll står i skrivande stund (maj 2010) inför några av de viktigaste frågorna på många år; arenafrågan, ekonomifrågan och den sportsliga kräftgången. Många kloka ord har skrivits i samtliga ämnen men på grund av GF:s begränsningar så finns det ingen praktisk möjlighet att läsa om allt som hittills har avhandlats.

  Tanken och planerna för ett forum med bättre struktur än GF har egentligen funnits i flera år, men arbetet realiserades först i april/maj 2010 då domänerna AIKForum.se respektive AIK-Forum.se förvärvades från den tidigare ägaren.

  De drivande personerna bakom forumet är samtliga engagerade supportrar som i åratal har kämpat och jobbat för AIK på läktarna, i mötesrummen och på nätet. Vi är dock ingen sluten grupp och ser gärna fler, nya moderatorer - såväl fristående personer som representanter från olika grupperingar.


  Fördelar och skillnader gentemot Gnagarforum

  AIKForum.se använder vBulletin - den mest etablerade forummjukvaran på nätet. Många personer har erfarenhet av såväl vBulletin som andra "trådade" forum men långt ifrån alla. Här följer därför en lista med några av fördelarna AIKForum har gentemot Gnagarforum:
  • Möjligheten att enbart läsa inlägg om de ämnen man är intresserad av.
  • Möjligheten att enkelt hitta och läsa om tidigare/gamla ämnen.
  • Möjligheten att prenumerera på specifika ämnen och bli notifierad (t.ex. via e-mail) vid nya inlägg.
  • Möjligheten att hitta ämnen/inlägg via t.ex. Google och Bing genom bättre arkivering.
  • Möjligheten att tydligare citera och hänvisa till andra personers inlägg.
  • Möjligheten att bifoga bilder/filer med inlägg.
  • Möjligheten att se vilka skribenter som är inloggade (om man inte väljer bort det själv).
  • Möjligheten att enkelt skapa egna omröstningar bland forummedlemmar.
  • Snabb/direkt översikt över hur länge en medlem har varit registrerad och hur många inlägg denne har skrivit.
  • Betydligt högre begränsningar för antalet tecken i PM till andra användare (10 000 kontra Gnagarforums 200).

  ... med mera.

  Det finns även nackdelar med vBulletin och trådade forum. De mest framträdande tenderar att vara onödigt många störande funktioner i standardinstallationen, t.ex. smileys/ikoner, olika textstorlek/färger, irriterande signaturer och avatarer/profilbilder etc. Vi har tagit beslutet att vara extremt restriktiva - eller "tråkiga", om ni så vill - och tillåta minimalt med funktionalitet av den typen. AIKforum ska fokusera på diskussionerna (läs text) och inget annat.

  För att undvika onödig komplexitet så har vi även begränsat antalet kategorier och underforum. Dessa kan eventuellt utökas vid framtida behov (t.ex. ett specifikt underforum för matcher, under AIK Fotboll).


  Övrigt

  Den här posten kommer vid behov att uppdateras löpande. Om ni har några frågor eller funderingar så är ni varmt välkomna att dela med er av dessa i Forum-sektionen.

  Tack för er tid!

  /Victor (och resten av administratörerna på AIKforum)

  Tips: Använd "Nya ämnen och inlägg" i huvudmenyn för att få en överblick av aktuella ämnen och inlägg.
   


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •