Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Multiarena?

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010

  Multiarena?

  "AIK funderar egen på multiarena - fotboll, hockey och innebandy
  En arena där fotboll, ishockey och innebandy kan kombineras. Där har ni ett av de hetaste spåren kring AIK:s arenaplaner.
  AIK är en enda klubb i Sverige som har representation i den högsta serien i de tre största lagidrotterna - fotboll, ishockey och innebandy.
  Det gör att det nu finns funderingar att bygga en arena i norrort där det går att kombinera flera idrotter.
  - Tittar vi på ett eget arenaalternativ så är det en multiarena, där vi kan samla många verksamheter inom samma område. En fotbollsarena som ligger vägg i vägg med en stor inomhusarena och där man kan ha gemensamma lokaler, säger Claes Hansen till FotbollDirekt.se, som sitter med i AIK:s arenagrupp.
  När AIK höll ett informationsmöte på måndagskvällen för klubbens medlemmar redogjordes det för hur arenagruppens arbete fortgår. Och alltjämt finns det flera spår - antingen Swedbank Arena, Stockholmsarenan eller en helt egen arena.
  - I februari ska vi ha kommit med en rekommendation, så att ett beslut kan tas på årsmötet i mars. Då kommer något som liknar ett huvudspår. Sedan får vi se hur smalt eller brett det är. Det finns vissa faktorer som man inte kan runda, säger Claes Hansen.
  Djurgården har gått "all in" för en egen arena. Hur relatistiskt är det egentligen att ni ska kunna göra samma sak med tanke på att AIK inte är den mest välmående klubben ekonomiskt?
  - Vi gör i arenagruppsarbetet en analys på hur en arena skulle kunna finansieras men det är ändå för tidigt att göra en prognos på vad det skulle göras kostnadsmässigt. Vi har pratat med externa finansieringsexperter och tittade på hur ett upplägg skulle kunna se ut.
  - Problemet är att det inte fattats något beslut om vi ska hyra in oss på en arena eller om vi ska äga en. Djurgården bestämde tidigt att de ville äga sin arena inte bli hyresgäster och har satt till alla klutar som finns för att nå målet och har gjort ett mycket bra jobb med sin arena och nog kommit mycket längre vad många har trott.
  Det finns ett rivningsbeslut på att Råsunda ska rivas 2013, vilket gör att 2012 blir den sista säsongen som AIK spelar på arenan, om det inte beslutet om rivning av Råsunda skjuts på framtiden förstås.
  Det gör att tiden krymper för AIK att hitta en ny arena och ju längre tiden går kan nog klubben förvänta sig att både Swedbank Arena och Stockholmsarenan erbjuder bättre och bättre avtal för att locka in AIK på just deras arena.
  - Det byggs två arenor i Stockholmsområdet, där en behöver inte allsvensk fotboll för att gå runt - Swedbank och den andra behöver allsvensk fotboll för att gå runt - Stockholmsarenan.
  Stockholmsarenan har utlovat allsvensk fotboll på sin arena och så länge Hammarby spelar i superettan lär samtalen med AIK intensifieras allt mer, då laget i så fall är det enda alternativet eftersom Djurgården valt att satsa på en egen arena.
  - Stockholmsarenan har bara presenterat ett upplägg för oss men det känns förhandlingsbart. Swedbanks inledande alternativ var inte förhandlingsbart men nu har både AIK och Swedbank kommit med förslag som är förhandlingsbara.
  - Nu handlar det om att bedöma realismen i förslagen och hela deras arenaprojekt."

  Från Fotbollskanalen.


  Vad Tycker Ni?
  Är En Multiarena Värd Att Satsa På?
  Varför Inte göra plats och bygga vid Råsunda,
  Eller Hitta En Annan Plats, helst i Solna
  Rusta Upp Fotbollsstadion och bygga Hockey,Innebandy, varför inte bandy?
  Försöka Få Alla Sektioner Samlade.
  Kanske en baskethall och försöka locka Solna Vikings att bli AIK Basket.
  Vad Tycker Ni?
  Borde AIK Satsa På Det Här?
  Senast redigerad av Wannberg den 2011-01-10 klockan 20:10.

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Wannberg:


 3. #2
  Medlem UppsalaMarcuss avatar
  Gruppering
  Bondegnagare
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Uppsala
  Tycker absolut att detta är ett alternativ värt att satsa på. Däremot går det ju inte att ignorera våran ekonomi som inte är den bästa, så man undrar ju om detta ens är genomförbart? Först hitta finansiärer till projektet, sedan hitta mark där det är genomförbart. Känns som det är ett framtidsprojekt som antagligen inte kommer kunna genomföras förens om 5-10 år dessvärre.

  När det kommer till platsen för en sånt här projekt är jag alldeles för dåligt insatt i Stockholms geografi. Låter andra dra bättre slutsatser om det istället.

  Det vore ju verkligen roligt om man kunde samla så många AIK-sektioner som möjligt på ett och samma ställe. Tror att hela AIK-sektionen skulle känna sig mer samlat än vad det är idag, hockeyn håller till söder om söder medans fotbollen ligger uppe i Solna. Känns tråkigt på nått sätt.

  Så ja! AIK borde satsa på detta tycker jag, men vi lär nog kanske vara tvungna att spela ett par säsonger på antingen StockholmsArenan eller, Gud förbjude, på SwedBank innan detta blir verklighet.
  Senast redigerad av UppsalaMarcus den 2011-01-10 klockan 20:25. Anledning: stavfel

 4. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Västerort
  Skulle ju vara en dröm som går i uppfyllelse. En våt dröm! Alla sporter och gnagare samlade under samma arena. Visst det skulle bli dyrt, men efter en viss tid så skulle AIK både spara och tjäna stora pengar. Man skulle ju kunna snacka ihop sig med en hamburgerkedja som köper sin plats inne på arenan, alla souvenirer och dessutom kommer arenan användas kontinuerligt utav flera olika sporter vilket gör det billigare för varje sektion som utnyttjar arenan. Dessutom kanske en plats kan utarbetas så tifogrupperna får en liten "verkstad" att arbeta i där även flaggor m.m kan ligga.

  Jag ser detta som något otroligt positivt, det är precis vad AIK behöver. Alla sektioner skulle få ett lyft i form av högre publiksnitt och större intresse hos allmänheten. Känslan av att detta är vår borg skulle vara helt fantastisk. Akustiken och atmosfären i arenan skulle ju vara helt otrolig. För jag antar att även pengar kommer läggas på den biten, så även vi supportrar blir nöjda. Man skulle kunna efterlikna Hovet, fast göra det till något ännu bättre. För när det är tryck inne på Hovet så är det TRYCK.

  Svartgula stolar omger hela planen *dreglar*

 5. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Crozz:


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •