Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: AIK Futsal

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2016
  Ort
  Kungsholmen

  AIK Futsal

  Futsal är idag en av Sveriges och världens snabbaste växande sporter. Idag finns 155 000 licensierade futsalspelare, vilket gör sporten till den största av alla hallidrotter. Jag har både sett futsalmatcher på tv och sedan klipp på snygga mål på youtube. Futsal verkar vara en riktigt underhållande sport med snygga mål, finter och tunnlar. I Sverige har IFK Göteborg, Hammarby och GAIS bildat A-lag i futsal. IFK och GAIS spelade för övrigt ett slutsålt(1370 personer)göteborgsderby. Att få möjligheten till att spela ett derby mot Hammarby i futsal tycker jag låter väldigt lockande. AIK Basket blev ju en succé både på plan och läktare bara efter en säsong så futsal borde ju bli en succé också. Futsal växer som sagt väldigt snabbt och jag tror att det inte kommer ta allt för lång tid tills klubbar som MFF, DIF och Norrköping startar upp futsallag. AIK ska ju vara i förarsättet oavsett sport, så varför inte ta chansen nu. En intressant sak som föreningschefen för Hammarby är att det lag Hammarby kommer ställa upp med kommer delvis innehålla ex hammarbyare som till exempel Max Von Schlebrügge, Lasse Eriksson och Suleiman Sleyman. Mutumba hade ju varit klippt och skuren för futsal och sen finns det ju andra man gärna sett exempelvis Bojan, Pavey, Rubarth, Tjerna m.fl. Tycker även att ni ska läsa artikeln för att killen säger rätt vettiga saker Hammarby Fotboll . Vad tycker ni om förslaget? Skulle ni vara intresserade av ett AIK Futsal?

 2. #2
  M9
  M9 är inte uppkopplad
  Medlem M9s avatar
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Stockholm
  AIK futsal låter väldigt intressant speciellt om vi skulle värva Mutumba! Då köper jag årskort direkt.

 3. #3
  Medlem LarSSas avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Underlig artikel av Hammarby då de redan har haft ett futsallag i seriespel. Möjligt att de kommer satsa mer nu men det är så inte någon ny sektion hos dem.

  Tabell och resultat - Stockholms Futsalliga — Stockholms FF

 4. #4
  Medlem
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Bromma
  Hade varit rätt kul att titta på! Som du nämner så finns det ju några äldre spelare som man hade velat se, bland annat Mutumba. Finns säkert sjukt många tekniskt skickliga spelare i AIKs akademi som är riktigt duktiga inomhus. Vet att det var två tjejer med från AIK som togs ut i F17-landslaget i futsal.

  Problemet är väll halltider. Sjukt tight redan nu i Stockholm, och ska det till ännu mer tider (ändå 3-4 gånger i veckan vinterhalvåret). AIK basket startar ju upp ett lag på damsidan nu och det är bara en tidsfråga innan ungdomssektionen drar igång..

  Problemet som jag ser det är väll intresse och att Stockholms idrottshallar som sagt är sjukt överbelastade redan nu.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av Wassenuss:


 6. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2016
  Ort
  Kungsholmen
  Du har helt rätt med att det finns jävligt få träningstider. Däremot håller jag inte med dig om intresset. Jag tor att AIK Futsal hade skapat ett stort intresse, framförallt om man hade lyckats att knyta till sig profiler som Bojan och M9. AIK Futsal hade också varit perfekt för att behålla akademispelare kvar i AIK. Spelare som inte kan ta steget upp till a-laget utan stannar på u-19 nivå. Istället för att de väljer att gå till någon mindre klubb för att få a-lagsfotboll kan AIK locka med ett futsallag som spelar matcher inför storpublik. Jag tycker att det är konstigt att frågan om ett futsallag aldrig har dykt upp. Som jag sagt tidigare det är den sport som växer snabbast idag.

 7. Följande medlem gillade det här inlägget av ResIsidor:


 8. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2016
  Ort
  Kungsholmen
  Marcus Leifby: Jag blir inte förvånad om Bajen fyller Globen i vinter | Marcus Leifby | Krönikörer | Sportbladet | Aftonbladet

  Nu har Bajen lirat sin premiär och det blev en publiksuccé, drygt 700 pers kom och kollade en match som inte ens var i första divisionen av futsal. Om bajen drar 700, drar vi fyrsiffrigt! Tycker att det är konstigt att diskussion inte kommit upp tidigare. Futsal är världens snabbaste växande sport och Allmänna Idrottsklubben ska alltid vara steget före. Ett derby mot Bajen hade ju inte varit helt fel och en match mot sillstryparna. Skulle inte förvåna mig om Apa startar upp ett lag. Hur kan man gå till väga för att få en ny idrottssektion att bli verklighet? För det här är något jag verkligen tror på!

 9. #7
  Medlem LarSSas avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Citat Ursprungligen postat av ResIsidor Visa inlägg
  Om bajen drar 700, drar vi fyrsiffrigt!
  23/10 Hammarby - Elfsborg 21,299
  27/10 AIK - Häcken 8 507
  30/10 Hammarby - Norrköping 20 335
  6/11 AIK - Kalmar 12 076

  Givetvis drar vi mer publik än dem.

 10. #8
  Medlem
  Reg.datum
  May 2016
  Ort
  Kungsholmen
  Varför Bajen drar mer publik är ganska enkelt. De är mycket bättre på att haussa publiken (marknadsföring kring matcher), de delar ut gratisbiljetter (vet att det inte är 20000 gratis biljetter, men det gör skillnad) och deras biljettpriser är långt under vad vi tar. Vi hade högre publikintäkter förra året trots att vårt snitt var drygt 4000 sämre än Bajen. Om vi kollar 2000-talet, så är det bara två säsonger Bajen har slagit oss i publikligan och det är i år och förra året. De Gnaget matcherna du tar upp var ju två ganska avslagna matcher, guldet redan borta. För Bajen verkar ju inte resultaten vara det stora, så för dem kvittar det. I basketen tog vi bajens publik klart och i hockeyn har vi betydligt mer. Så varför skulle vi inte kunna dra mer?

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •