Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 58

Ämne: Vad ska vi göra med hockeyn?

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2014

  Vad ska vi göra med hockeyn?

  Så här efter derbyt så börjar man fundera hur vi egentligen har det på hockeysidan?
  Jag vet att ekonomin är skit och att vi fans inte kan göra så mycket, men jag har funderat o under våra säsonger sen vi gått upp så har vi bara fått sämre och sämre lag. Sen semifinalerna så har laget egentligen inte vatt så mycket o hänga i granen. Och om vi ska bli ett topplag som i fotbollen så måste vi först och främst få en bättre ekonomi så att spelartruppen kan bli bättre.

  Sedan publiken på matcherna är alldeles för lite. Om vi jämför med fotbollen så är det stor skillnad... 15 000 årskort mot 2000-3000 eller vad det var(?) i hockeyn. Och visst det är mycket mer matcher i hockeyn men om vi bara hade sålt 4000 så hade det gjort stor skillnad. Då hade vi haft 6000 på alla matcher.

  För om vi ska vara ett topplag så går det inte att vara 3-4000 i dem flesta matcherna. Det gäller att vi sluter upp även mot Örebro eller Växjö en måndag i november.
  Visst, jag håller med om att om laget spelar skit så kommer det mindre men om vi ska bli att räkna med igen så måste alla ta sig i kragen! Såväl styrelsen, spelarna, ledarna och fansen!

  Detta som vi håller på med nu är inte värdigt Sveriges största och vackraste förening. Om vi åker ut så ska vi ta oss upp igen!
  AIK kommer alltid tillbaka!!!

  PS. Stor eloge till er som går på alla matcher och till klacken som ändå alltid är där!

 2. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av AlltidAIK1:


 3. #2
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Vi har på tok för många medgångare och hobbysupportrar i våra led tyvärr. Svårare än så är det inte. Den sanna kärleken till AIK finns inte där. Faktum är att jag kräks när jag hör AIKare häckla medgångare i andra lag. Det är så jävla pinsamt. Årtiondets hyckleri.

  Vi är inte Sveriges största och vackraste förening längre. Det är länge sedan det var så.
  Senast redigerad av Happy Gilmore den 2014-03-25 klockan 23:17.

 4. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av Happy Gilmore:


 5. #3
  Medlem AIK15s avatar
  Gruppering
  Norra/ Hovet, black army.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Solna
  Att vi ska få en Arena i Solna. Tror mycket hänger på det, skulle räcka med en arena för 5000-6000 personer. Tror att fler folk skulle gå på matcherna då, dem flesta gnagarna bor i Norrort.
  Senast redigerad av AIK15 den 2014-03-25 klockan 23:34.

 6. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av AIK15:


 7. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Tror detsamma ang en arena i Solna, tror det skulle vara mycket positivt för publikfrågan. Men det känns oerhört osannolikt idag, tyvärr.

 8. Följande medlem gillade det här inlägget av oscarc:


 9. #5
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Samtidigt som publiken sviker så är det en stor skillnad på vad kommunerna ute i landet pumpar in i föreningarna, jämfört med i Stockholm. Aporna har inte heller överflödigt med pengar, även om dom har haft ett någorlunda publiksnitt de senaste åren.

  I mindre orter där hockeyn är det enda stora, där företag tag varje chans dom får till att synas. Där kommunerna pumpar in miljoner på miljoner för att laget ska klara sig kvar i högsta serien.

  Förutsättningarna är som dag och natt. Nya arenor, träningsanläggningar. Allt!

  Nej, Stockholmshockeyn känns död och det tack vare kommunen som skiter i sporten. Klart att publiken sviker när förutsättningarna för varje säsong försämras och man budgeterat hälften av vad andra klubbar gör.

  Hur illa är det EGENTLIGEN? Kk?

 10. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av feggx:


 11. #6
  Medlem
  Gruppering
  Sektion Arboga, Black Army, DSM, ASK
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Arboga
  Har sagt det förr och säger det igen.

  För att AIK Hockey ska kunna ha mycket publik varje match så måste antalet omgångar minskas.

  Dels för att då har fler tid och pengar att kunna gå på varje hemmamatch. Varje match blir mer attraktiv.

  Och i Stockholm finns det en massa annat att göra än att gå på hockey, för alla barnfamiljer som student och som vuxen tillskillnad mot ex Leksand som bara har hockeyn.

  En ny arena i norrort som tar in 5-6000 åskådare skulle nog också locka flera AIKare till hockeyn.

 12. Följande medlem gillade det här inlägget av HenrikOlsson:


 13. #7
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  Apr 2013
  Allting är en enda ond cirkel enligt mig.

  1. Kommun-lagen är dopade. AIK har svin dyra hyror, usla tränings förutsättningar.
  2. Kommun-lagen har råd med bättre spelare. AIK måste satsa på antingen unga oetablerade spelare, floppar ur andra lag eller äldre veteraner.
  3. Skillnaden i kvalitét mellan lagen blir väldigt stor.
  4. AIK förlorar de flesta matcher.
  5. Mindre publik kommer. AIK förlorar ännu mera pengar och kan aldrig utvecklas och bli starkare.

  Så ser jag på det. Alla lag tävlar inte på lika förutsättningar.

  Enda sättet för oss att lyckas är att ha en grym tränare (Melin) och ha tur/skickligheten att hitta guldkorn på marknaden som andra lag nekar (Rosen, Viklund, Fasth, Salle...) osv osv.

  Samtidigt kan de inte vara en tränare med grymt rykte, för de vill inte träna AIK. Antingen en som misslyckats lite innan (Melin) eller en ung och oprövad (stor chansning).
  Senast redigerad av danielffs den 2014-03-25 klockan 23:34.

 14. #8
  Medlem Wesströms Skäggs avatar
  Gruppering
  Bengal i anal
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  STHLM
  Vi kan ju börja med och lira på Ritorp som tar 500 pers. Mer lär ju ändå inte komma i hockeyallsvenskan. Vi kommer aldrig tjäna några pengar så länge vi lirar på hovet ändå.

 15. Följande medlem gillade det här inlägget av Wesströms Skägg:


 16. #9
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  AIK Ishockey - Den gordiska knuten

  När vi inte får någon som helst hjälp av kommunerna i stockholm måste vi hålla oss till realistiska mål. Jag tänker på ledningen inom AIK ishockey. Man kan inte skapa en budget med flummiga antaganden att vi ska spela för fulla hus varje match bara för vi spelar i Elitserien (vägrar att kalla det SHL). Vi hade en balans med Roger Melin som ledare, men den politiska delen gick inte ihop på högre nivå och vi blir av med Roger, senare också Gozzi som varit två tongivande inom sektionen. Att ett lag långsamt byts ut är naturligt, men det är hur man ersätter spelare som är det avgörande för framtiden. Precis som tidigare katastrofala år köper man in dyra spelare för pengar man egentligen inte har, eller pengar man nyss inkasserat men som ska användas till kärva tider. Spelare som tänker på hockey (kan i vissa fall diskuteras) och lön - inte på AIK.

  Folk påskiner att det inte finns någon som vill träna AIK vilket är skitsnack. Det kanske inte finns tränare med många års rutin på marknaden, men det finns alltid någon. Franzén har lika lite rutin som tränare jämfört med vilken vanlig f.d hockeyspelare som helst. Han är en amatör men ett hjärta till djurgården. Det har nog inte påverkat honom i hans beslut som tränare för AIK, men jag hade gärna sett någon annan tränare ur egna led.

  Den här degraderingen var väntad, och faktiskt lite välkommen.

  Åter till den gordiska knuten:

  Vi åker ur Elitserien, degraderas ånyo på grund av värdelöst spel eller ekonomiska bekymmer till division 1-3, sätts i konkurs och börjar om i division-X för att återigen hitta den där AIK-andan med lokala spelare med hjärta för klubben, vi klättrar upp i divisionerna och publiken hittar tillbaka då och då, med pompa och ståt är vi tillbaka i Elitserien med ett nästan helt utbytt själlöst lag och dansar med de rika bondelagen i 2-3 säsonger för att under tiden långsamt mögla inombords och tids nog åker vi ur Elitserien med kass ekonomi, spelarflykt och splittrad ledning.

  Lämna hovet för Ritorp eller någon ishall norr om stan med låg hyra och publikkapacitet, norm att endast ha två utländska spelare i laget, stab/ledare ska inte ha klubbsympatier (eller vara judas) i något Stockholmslag, hålla en stram och realistisk budget för att långsamt växa - om det finns underlag för detta.
  Senast redigerad av SuttonHoo den 2014-03-26 klockan 08:46. Anledning: ö

 17. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 18. #10
  Medlem Jannekvinnas avatar
  Gruppering
  Tweed-Ligan
  Reg.datum
  May 2012
  Ort
  Sjöstan'
  Hur ser kraven ut för arenor i allsvenskan(finns det någon sådan?). Är Ritorp godkänn som arena där? Om ja, flytta ditt. Då kanske det kan skapas lite haus kring biljetterna för en gångs skull.
  Derbyn spelar vi på Globen för att tjäna lite flis.

 19. #11
  Medlem Biskops avatar
  Gruppering
  Flaggmålarna
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Ritorp ska vi självklart inte lira på, men en arena som Vilundahallen känns mer optimerad. Inte lika bra läge kanske men den tar i alla fall runt 3000 åskådare och ligger fem minuters gångavstånd från pendeltåget i Väsby.

 20. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Biskop:


 21. #12
  Medlem Jannekvinnas avatar
  Gruppering
  Tweed-Ligan
  Reg.datum
  May 2012
  Ort
  Sjöstan'
  Citat Ursprungligen postat av Biskop Visa inlägg
  Ritorp ska vi självklart inte lira på, men en arena som Vilundahallen känns mer optimerad. Inte lika bra läge kanske men den tar i alla fall runt 3000 åskådare och ligger fem minuters gångavstånd från pendeltåget i Väsby.
  Låter bra. Norr om stan är inte direkt min hemmaplan.

 22. #13
  Medlem
  Reg.datum
  Apr 2013
  Degradering till Allsvenskan är ändå inte så dåligt som det låter, snarare nyttigt för AIK. Vi kan då börja om och börja spela med junisar med hjärta för klubben. Spelare med hjärta är otroligt viktigt för en klubb som AIK, så med mycket hungriga junisar kommer det säkerligen att bli bättre spel. Om det nu blir bra spel så kommer vi plocka mycket poäng i Allsvenskan och vi blir ett topplag där. Blir vi ett topplag så blir det mer publik, vilket blir mer pengar. Pengarna i sin tur rustar vi upp laget med och köper in bättre spelare. Då blir det nog inte så stora problem med att gå upp till finrummet igen, med tanke på att det nästa år går upp fyra lag från Allsvenskan. Med en bra och smart styrelse så kan det gå!

 23. #14
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Citat Ursprungligen postat av oscar1891 Visa inlägg
  Degradering till Allsvenskan är ändå inte så dåligt som det låter, snarare nyttigt för AIK. Vi kan då börja om och börja spela med junisar med hjärta för klubben. Spelare med hjärta är otroligt viktigt för en klubb som AIK, så med mycket hungriga junisar kommer det säkerligen att bli bättre spel. Om det nu blir bra spel så kommer vi plocka mycket poäng i Allsvenskan och vi blir ett topplag där. Blir vi ett topplag så blir det mer publik, vilket blir mer pengar. Pengarna i sin tur rustar vi upp laget med och köper in bättre spelare. Då blir det nog inte så stora problem med att gå upp till finrummet igen, med tanke på att det nästa år går upp fyra lag från Allsvenskan. Med en bra och smart styrelse så kan det gå!
  En förutsättning för att det ska bli bra spel är att spelarna håller tillräckligt hög nivå. Om ett lag med enbart juniorer gör det - det återstår att se.
  Vill absolut inte förminska prestationen av våra juniorer på något sätt utan bara lyfta fram att ett lag med juniorer inte per automatik innebär framgång. Även om vi spelar med mycket (enbart?) juniorer kommer vi inte kunna blunda för att det behövs någon form av spetskvalité i truppen.
  Jag tror vi kommer behöva någon form av ryggrad, dvs 1 forward, 1 back och 1 målvakt som håller relativt hög nivå och har varit med tidigare.

  Oavsett bra spel eller inte så lär vi få se ett gäng hungriga juniorer som krigar för laget och står upp för emblemet på tröjan.
  Senast redigerad av Konne den 2014-03-26 klockan 15:42.

 24. #15
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2012
  Citat Ursprungligen postat av oscar1891 Visa inlägg
  Degradering till Allsvenskan är ändå inte så dåligt som det låter, snarare nyttigt för AIK. Vi kan då börja om och börja spela med junisar med hjärta för klubben. Spelare med hjärta är otroligt viktigt för en klubb som AIK, så med mycket hungriga junisar kommer det säkerligen att bli bättre spel. Om det nu blir bra spel så kommer vi plocka mycket poäng i Allsvenskan och vi blir ett topplag där. Blir vi ett topplag så blir det mer publik, vilket blir mer pengar. Pengarna i sin tur rustar vi upp laget med och köper in bättre spelare. Då blir det nog inte så stora problem med att gå upp till finrummet igen, med tanke på att det nästa år går upp fyra lag från Allsvenskan. Med en bra och smart styrelse så kan det gå!
  NY Styrelse då!!!
  som inte tar in dyra tredjesorteringskanadicker.
  Satsa på en bra tränare som vill köra ungt... mao ingen gammal Elitserie tränare
  en spelide som är mer kretiv än "lyfta ut till nästa zon."

 25. #16
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2014
  Jag läste någonstans att ett Amerikanskt bolag ville bygga en hockeyarena ute vid NA , någon mer än jag som har läst det och någon som vet vad som hände med det? Skulle komma mer info i januari , men jag har inte sett nåt mer om det.

 26. #17
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Citat Ursprungligen postat av soglad Visa inlägg
  NY Styrelse då!!!
  som inte tar in dyra tredjesorteringskanadicker.
  Satsa på en bra tränare som vill köra ungt... mao ingen gammal Elitserie tränare
  en spelide som är mer kretiv än "lyfta ut till nästa zon."
  Håller i 3-4 år sedan är det som vanligt igen

 27. #18
  Medlem
  Gruppering
  De Alm Kritiska
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  Norrtälje
  Citat Ursprungligen postat av Dalajanne Visa inlägg
  Jag läste någonstans att ett Amerikanskt bolag ville bygga en hockeyarena ute vid NA , någon mer än jag som har läst det och någon som vet vad som hände med det? Skulle komma mer info i januari , men jag har inte sett nåt mer om det.
  Va det inte det där som hade med sveriges och stockholms ansökan om OS att göra? eftersom man sen beslutade att inte ansöka så blir det ingen arena heller.

 28. #19
  Medlem
  Reg.datum
  Mar 2013
  Ort
  Stockholm
  Att överge vårt klassiska Hovet hoppas jag verkligen inte att vi gör. Jag tror inte det skulle lösa problemen med publik. Visst, det bor fler gnagare norr om stan än söder om stan. Men inte så många fler som många verkar tro och inte så pass många fler att det skulle motivera en flytt till Ritorp eller Väsby.
  Enligt medlemsfördelningen som finns på AIKs hemsida (som visserligen är ett par år gammal men ändå ger en ungefärlig bild) är fördelningen i Stockholm denna:

  Norrort inklusive västerort 53% (Solna 8 %)
  Centrala Stockholm 14%
  Söderort 33%

  Så sent som på 90-talet hade dessutom hockeyn ofta mer publik än fotbollen trots att fotbollen hade mycket större sportsliga framgångar, så det är knappast Hovet/Globen som gör att publiken sviker.

  Till nästa säsong hoppas jag att man, oavsett vilken serie vi spelar i, tidigt drar igång en kampanj för att sälja årskort. Något liknande Paint it black kanske, där supportrar själva kan engagera sig i kampanjen och man satsar på att fylla Hovet med 8 000 svartklädda.
  Signaturen Dudde skrev ett bra inlägg på GF igår som bland annat föreslog årskortskampanj och ett par andra bra saker:


  ”Nästa säsong kommer hockeyn spela på Hovet.

  Det vore bra om AIK:s styrelse, ledning och supportrar planerade utefter detta. Hur mycket tid och resurser har inte spillts detta år på arenadrömmar i Solna stad och "kampanjer"i Solna centrum?

  - Ta en rejäl diskussion, tillsammans med Dif, med Stockholms stad om villkoren på Hovet
  - Ta en rejäl diskussion med SGA om arrangemangen på Hovet. Här finns fantastiska möjligheter till AIK-pubar, musik och försäljning från AIK-shopen. under de mörka månaderna
  - Dra igång en årskortskampanj ”

 29. #20
  Medlem LarSSas avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Vi spelade faktiskt en officiell hemmamatch i Vilundahallen i SHL-cup (någon som minns denna "häftiga" turnering?) 2002. Tror dock inte på att det är en arena för oss.

Sidan 1 av 3 123 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Svar: 0
  Senaste inlägg: 2012-03-29, 19:12
 2. Var / hur kan man göra en egen t-shirt logga?
  Av stricken i forum Supportrar
  Svar: 13
  Senaste inlägg: 2012-02-13, 16:11
 3. Dags att göra nått åt supporterfientligheten
  Av Nidhögg i forum Övrig supporter/läktarkultur
  Svar: 170
  Senaste inlägg: 2011-10-07, 21:39

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •