Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 48

Ämne: Vad kan VI göra för att rädda AIK-hockey?

 1. #1
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm

  Vad kan VI göra för att rädda AIK-hockey?

  Iom att GG inte finns som "länk" och "medlare" mellan oss och laget så hoppas jag att någon inom AIK-Hockeys organisation hakar på denna länk och talar om för oss andra som älskar AIK och hockey vad VI kan göra bättre...

  Behövs det pengar till mental-tränare? Är träningssituationen dålig? Behövs det rekrytering inom laget/organisationen?

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av Tant Nilson:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Sportsligt så finns det såklart massor att göra... Vill dock ge nuvarande ledning några matcher till för att vända skutan. Små marginaler, hade vi slagit ssk kanske vi inte befunnit oss i det hör läget. Mental kollaps.

  Det vi supportrar borde göra är att vallfärda till hovet och verkligen ge spelarna så mycket stöd det bara går.
  Det är kris i AIK... Vi ligger sist och publiken är inte på plats. Skulle vara skönt att visa Hockeysverige att vi är AIK och står bakom laget. Just nu skrattar alla åt oss

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av War Machine:


 5. #3
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2012
  Du har fel. Alla har skrattat åt oss i många år. AIK har väl snart sett varje år levt med ett konkurshot över sig. Det är liksom ingen som bryr sig längre. Dom finns där ja men sen är det inte mer efter det.  Citat Ursprungligen postat av War Machine Visa inlägg
  Sportsligt så finns det såklart massor att göra... Vill dock ge nuvarande ledning några matcher till för att vända skutan. Små marginaler, hade vi slagit ssk kanske vi inte befunnit oss i det hör läget. Mental kollaps.

  Det vi supportrar borde göra är att vallfärda till hovet och verkligen ge spelarna så mycket stöd det bara går.
  Det är kris i AIK... Vi ligger sist och publiken är inte på plats. Skulle vara skönt att visa Hockeysverige att vi är AIK och står bakom laget. Just nu skrattar alla åt oss

 6. #4
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm

 7. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av Happy Gilmore:


 8. #5
  Medlem Obabos avatar
  Reg.datum
  Dec 2010
  Hittade en gammal text jag skrev i somras, eller det är väl kanske lite mer än en text, snarare ett projekt. Ett projekt jag hade kunnat leda om jag hade möjligheten, men jag kommer inte ha möjlighet att vara i närheten av Stockholm de kommande åren vilket gör det omöjligt. Därför föll det här i glömska fram till jag såg den här tråden. Våra publiksiffror har som alla vet varit sorgligt låga och är en nedåtgående spiral. För AIK:s överlevnad måste vi ha publik på matcherna. Och det nu. Om någon här läser detta, brinner för det och känner sig villig att genomföra är det bara att köra. Det finns ingen tid att spilla.

  Hockeygnagare

  Det är dags. Det är dags att organisera sig på Golden Hill - På riktigt

  Framgång föds ur god ekonomi. God ekonomi föds ur publik. Inte bara genom biljettintäkterna som det ger. Mer publik höjer hela evenemangets attraktionsvärde och där folk finns, vill företag synas med sponsring. Oavsett avtal med arenabolag, kommun osv är grundbulten i en elitförening bra publiksiffror. Särskilt för oss i Stockholm.


  Hur ska vi få publik till Hovet?


  I min bok finns det två sätt som kan attrahera folk:

  1. Topplag med namnkunniga spelare och bra spel.
  2. En bra helhetsupplevelse

  Alternativ 1 är idag uteslutet av logiska skäl. Nummer 2 däremot, är vägen vi ska gå, för att på sikt även kunna möjliggöra alternativ 1.

  Hur?

  Upplevelsen på matcher innefattar många saker. Tillgänglighet till kiosker, fräscha toaletter, logistik runt arenan m.m. Men den klart viktigaste aspekten är stämningen och draget på klack och publik. Fotbollen är ett bra exempel på detta för trots Råsundas halvtaskiga förhållanden på insidan lyckades man ändå locka tiotusentals dit. Givetvis är det väl så att grundintresset för fotboll är större än hockey, men vore det samma avslagna och tomma känsla på fotbollen som på hovet är jag övertygad om att man hade tappat minst ett par tusen direkt. En fantastisk klack och maffigt tryck kan ibland nästan överstryka den sämsta match, eller att man fick köa väldigt länge för korven. Euforin och kicken man får av att tillsammans skapa en massiv ljudvägg kan bara det göra kvällen lyckad.

  AIK Hockey framtid ligger i våra händer

  Jag såg i princip alla matcher senaste säsongen varav 5 på plats. Jag vet att ni få tappra som är där och skriker gör allt ni kan och det är hedervärt. Men när man vet att vi kan så mycket mer känner man sig ledsen och uppgiven.

  Vilka är det som har "ansvaret" idag på GH? Tror det är BA, men vilka är de på Hovet? Ibland ser man en banderoll, men liksom, var är folket bakom den?(OBS, vill inte få det här till någon smutskastning) De är i alla fall inte direkt en ledande kärna utan den enda "kärna" jag kunnat urskilja allt som oftast är några småkillar med lite flaggor vid pepsireklamen ovanför handikappsektionen. All cred till dessa killar givetvis, men det ger inte direkt bilden som kan få en potentiell klackperson att vilja åka till Hovet och sjunga gnaget. Bilden man får i huvudet när man tänker på "klacken på Hovet" är en del mindre gäng på 2-4 personer, utspridda med många tomma stolar i mellan. Jämför tanken på GH med Norra stå. Står man dessutom så utspritt blir det nog så att många inte vågar ta i för full hals och gå lite "bananas" som man ju utan att sticka ut kan göra på Norra. Då blir det följaktligen inte lika kul = färre folk. Alternativ 2, det är det handlar om. Upplevelsen, och den hänger på Golden Hill.

  Lösning/Vision

  I have a dream... närå. Eller jo, det har jag, som ser ut enligt följande:

  En ny övergripande supporterförening bildas. Jag kallar den i dagsläget helt enkelt för "Hockeygnagare". "Hockeygnagare" tar ansvaret för stämningen på Hovet och för de förändringar som måste göras för ett attraktivare GH.


  Bildar en kärna.
  Klackens hjärta som alltid finns på samma plats. Förslagsvis vid tidigare nämnd pepsireklam och upp mot taket. Vill man sjunga högt och/eller röja, då ska man veta att det är dit man ska röra sig. På samma sätt som man naturligt rör sig mot mitten på Norra.

  En diskussion med AIK bör även föras för någon slags avspärrning mot bredvidliggande sittplatser. Om det så bara är en sån här avspärrningstejp som sätts upp kan det hindra folk från att korsa dessa och det ska kännas att det är en klacksektion man är på.

  Min tanke är inte att "Hockeygnagare" ska bli en egen fristående supporterförening utan snarare kanske som en fristående samlingsgrupp som för in alla under samma flagga, oavsett gruppering. Man är helt enkelt Hockeygnagare! Kanske en pin likt DSM eller något liknande kan räcka för att länka samman folket? Alltså inget nytt medlemskap ska krävas.

  Det händer ju ibland att man läser om UN:are och SI:are som går på matcher men att de inte vill ta över och därför låter bli. Förstår tanken att man inte vill ta över att man inte varit med hela tiden i respekt mot BA(rätta mig gärna om jag har fel). Men jag anser att det är dags att lägga ner det som varit nu. För AIKs bästa, eller snarare överlevnad, och det är väl det enda som (ska) räknas i slutändan?

  Förslagsvis så vore det mest naturliga att den nya kärna jag pratar om bildas ur de som redan gå på hockeyn och står på GH kontinuerligt och känner för att ta nästa steg. En intressekoll görs och ett möte styrs upp, gärna på minst 20 stycken. Man lär känna varandra, kanske gör någon aktivitet och börjar gå på matcherna tillsammans och därefter är stenen i rullning. Mer folk och bättre drag i klacken gör det mer attraktivt för fler att ansluta. Folk drar folk helt enkelt.

  Klack -> Pulik -> Pengar och mer sponsorer -> Mer pengar -> Bättre spelare = FRAMGÅNG

  Tror jag


  Tja, jag hoppas som sagt att någon kan känna sig manad att leda detta, jag slänger ut det här som en idé eller något för någon att bygga ifrån. Jag kan tyvärr inte göra det, men hoppas någon kan. Klubben behöver nya positiva vindar från från de fullkomligt svarta som idag sköljer över från alla håll. Jag tror detta kan vara vägen.

 9. Följande 8 medlemmar gillade det här inlägget av Obabo:


 10. #6
  Medlem
  Gruppering
  Kärringar på Norra, Goldenhill och Gyllenekorgboll
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Men VEM inom AIK-hockey vill bli vår länk och kan komma med en relevant krav/önskelista vad VI kan göra?

  Golden Hill kan du tänka dig uppdraget?

 11. #7
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Det jag kan tycka är att man ska öka samarbetet mellan fotbollen och hockeyn. Gör mer reklam och kampanjerna mer på fotbollen.

  För dom flesta är det fotboll som gäller. Men även dom som ofta går på enbart fotbollen går på hockey när det är större och viktigare matcher. Varför? För att stämningen är vad den ska vara.

  Att det inte är ett större samarbete redan nu är för mig obegripligt!

  För det andra så gäller det som sagt att få folk att komma till hovet. Hur?
  -Kampanjer.
  -Gör en Hammarby för att få folk på matcher som i sin tur genererar i att folk inser vilken upplevelse det kan vara vid ett fullsatt hovet.(Det låter uselt att säga att vi ska göra så, men i dessa tider behövs något drastiskt).
  -Ta med polarna, tjejen, mamma, pappa, mormor, morfar, morbror och vad fan allt det nu heter. Alla måste dra sitt strå till stacken för att detta ska gå.

  Till sist, det inte vi kan styra över, är att det måste till förändringar på isen. INGEN vill se en avdankad Hynning, en än mer avdankad Nylander. INGEN vill se ett dåligt spel utan några mål. INGEN vill se en dålig defensiv med allt för mycket slarv, vilket genererar i insläppta mål. Det ska vara roligt att titta på AIK. Det ska vara roligt att titta på hockey. Just nu när man kollar på matcherna är det så att man sliter håret av sig många stunder.

 12. #8
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Som medlem och säsongskortinnehavare kan man till matchen mot Mora på lördag ta med ett antal kompisar kostnadsfritt.
  Borde ju kunna rendera i lite mer publik än senast kan man tycka... Finns både för och nackdelar med dessa gratisbiljetter, görs det enstaka tillfällen så tycker jag det är okej.

 13. Följande medlem gillade det här inlägget av War Machine:


 14. #9
  Medlem jannes avatar
  Gruppering
  BlackArmy
  Reg.datum
  Sep 2014
  Ort
  Norrtälje
  Finns det ingen kampanj att gå publiken till hovet??? Affischering klibbor eller något???

 15. #10
  Medlem
  Gruppering
  BLACK ARMY
  Reg.datum
  Sep 2010
  Ort
  Bromma
  Nu kan man inför lördag, om man har säsongskort, ta med sig hur många polare man vill, gratis.

 16. #11
  Medlem zajcuns avatar
  Reg.datum
  Apr 2013
  Ort
  Märsta
  Har aldrig sett en hockeymatch... det är dags att börja stöda AIK även inom hockeyn! Ses på lördag!!! Var köper man biljetter?

 17. Följande 5 medlemmar gillade det här inlägget av zajcun:


 18. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2013
  Det handlar väl någonstans om att hitta ett intresse hos unga. Likväl som att det är 2000 betalande på hovet kan vi någon match bjuda in ungdomslagen från stockholm. Dom inser att det är kul att gå på hockey, nästa hemmamatch har de tjatat till sig morsan och farsan till Hovet och vi lyfter i längden fler antal betalande åskådare.

  Är ju självklart inte något som löser problematiken direkt utan det är väl något att jobba på långsiktigt. Att sedan skapa ett evenemang runt matcherna är nog inte fel väg att vandra. Då själva spelkvalitén i matchen inte är någon vidare stämningshöjdare gäller det att skapa något annat mervärde för att få publiken tillbaka.

 19. #13
  Medlem AIK15s avatar
  Gruppering
  Norra/ Hovet, black army.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Solna
  Citat Ursprungligen postat av zajcun Visa inlägg
  Har aldrig sett en hockeymatch... det är dags att börja stöda AIK även inom hockeyn! Ses på lördag!!! Var köper man biljetter?
  AXS. Se eller i globensbiljett kassor!

 20. #14
  Medlem
  Gruppering
  Västra 130 / Golden Hill
  Reg.datum
  Dec 2013
  Citat Ursprungligen postat av feggx Visa inlägg
  Det jag kan tycka är att man ska öka samarbetet mellan fotbollen och hockeyn. Gör mer reklam och kampanjerna mer på fotbollen.

  För dom flesta är det fotboll som gäller. Men även dom som ofta går på enbart fotbollen går på hockey när det är större och viktigare matcher. Varför? För att stämningen är vad den ska vara.

  Att det inte är ett större samarbete redan nu är för mig obegripligt!

  För det andra så gäller det som sagt att få folk att komma till hovet. Hur?
  -Kampanjer.
  -Gör en Hammarby för att få folk på matcher som i sin tur genererar i att folk inser vilken upplevelse det kan vara vid ett fullsatt hovet.(Det låter uselt att säga att vi ska göra så, men i dessa tider behövs något drastiskt).
  -Ta med polarna, tjejen, mamma, pappa, mormor, morfar, morbror och vad fan allt det nu heter. Alla måste dra sitt strå till stacken för att detta ska gå.

  Till sist, det inte vi kan styra över, är att det måste till förändringar på isen. INGEN vill se en avdankad Hynning, en än mer avdankad Nylander. INGEN vill se ett dåligt spel utan några mål. INGEN vill se en dålig defensiv med allt för mycket slarv, vilket genererar i insläppta mål. Det ska vara roligt att titta på AIK. Det ska vara roligt att titta på hockey. Just nu när man kollar på matcherna är det så att man sliter håret av sig många stunder.
  Detta har jag efterfrågat tidigare. Det är helt stört att man t.ex. inte informerar på Friends om när nästa hockeymatch är. Djurgården gör ju det när de spelar på Tele2.

 21. #15
  Medlem
  Reg.datum
  May 2013
  Hur ser reklamen om matcherna ut på sociala medier? Kan man inte använda dessa mer aktivt för att på ett enkelt sätt nå ut till många personer. Med antalet matcher som hockeyn faktiskt har är det i min tro endast de inbitna hockey-gnagarna som har koll på schemat. Varför används inte t.ex. AIK:s officiella instagram mer till hockeyn? Iprincip ingen reklam för hockeyn där trots 38 000 följare, har alla dessa koll på att det är match? Kanske kan man vinna några supportrar, dessutom ingen kostnad som övrig reklam innebär.

 22. #16
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010
  Citat Ursprungligen postat av Norrortsgnagaren Visa inlägg
  Nu kan man inför lördag, om man har säsongskort, ta med sig hur många polare man vill, gratis.
  Kan inte hitta någon info om det. Källa?

 23. Följande medlem gillade det här inlägget av vAIKtor:


 24. #17
  Medlem
  Gruppering
  Västra 130 / Golden Hill
  Reg.datum
  Dec 2013
  Citat Ursprungligen postat av vAIKtor Visa inlägg
  Kan inte hitta någon info om det. Källa?
  De har mejlat ut info. I mejlet finns en länk där man får boka gratisbiljetter.

 25. Följande medlem gillade det här inlägget av SvenDufva:


 26. #18
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Skapa en identitet och flytta till rätt sida av stan.

 27. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 28. #19
  Medlem dagottos avatar
  Gruppering
  EPA-åkande Wermlandsgnagare
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Karlstad
  "Gör en Hammarby..."

  Att sänka alla priser till 50:- och/eller ge bort biljetter? Det har vi gjort mången gång i ES/SHL utan framgång tyvärr.
  Jag tror mer på en slags Paint It Black-kampanj

 29. #20
  Medlem
  Gruppering
  Västra 130 / Golden Hill
  Reg.datum
  Dec 2013
  Citat Ursprungligen postat av dagotto Visa inlägg
  "Gör en Hammarby..."

  Att sänka alla priser till 50:- och/eller ge bort biljetter? Det har vi gjort mången gång i ES/SHL utan framgång tyvärr.
  Jag tror mer på en slags Paint It Black-kampanj
  Ja, att sänka priserna så mycket ger knappast något. Folk dyker ju inte ens upp när de fått gå gratis.

Sidan 1 av 3 123 SistaSista

Liknande ämnen

 1. Vad ska vi göra med hockeyn?
  Av AlltidAIK1 i forum AIK Ishockey
  Svar: 57
  Senaste inlägg: 2015-03-04, 04:18
 2. Dags att göra nått åt supporterfientligheten
  Av Nidhögg i forum Övrig supporter/läktarkultur
  Svar: 170
  Senaste inlägg: 2011-10-07, 21:39
 3. Operation Rädda AIK
  Av legendarisk i forum AIK
  Svar: 24
  Senaste inlägg: 2010-11-14, 12:50
 4. RÄDDA GF !
  Av hypnot1cc i forum AIK Fotboll
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2010-09-03, 14:24

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •