Sidan 2 av 89 FörstaFörsta 12341252 ... SistaSista
Resultat 21 till 40 av 1764

Ämne: Silly Season 2014/2015

 1. #21
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Jag är övertygad att om man kör med 3-4 av backarna från egna led och fyller på med 3-4 klassbackar så går det jämt upp ekonomiskt med att köra 8 medelmåttor. (Sherlock). Seriöst så handlar det om att jobba på det sättet, då fylls självförtroendet hos de unga iom speltid och utveckling samt att ungdom organisationen ser att hårt arbete ger en chans samt möjlighet till att utvecklas i en utav världens bästa serier.

  Jag väljer att titta på backsidan till nästa år. Liwing kommer vara kvar, Andersson likaså, sedan ser jag gärna att man behåller Joslin även om han går bort sig ibland så tycker jag mig ändå känna att lite självförtroende i honom kommer göra han till en bättre lirare. Resten ser av de äldre ser jag gärna försvinna. Möjligen att asperqvist får stanna som utfyllnad i truppen/billig. Spångberg, Lennström, Liwing, Joslin samt 2 backar av rang +1 hyfsad shl back och sedan den 8de bestående av asperqvist eller junis. Tallinder vore en dröm. En "hyfsad" shl back i Robin Jonsson Luleå han är från Sthlm trakten, samt en klassback till.

  Tallinder-Spångberg
  Liwing-Joslin
  Jonsson-Andersson
  Lennström-Ny klass eller asperqvist junis

  Nåja detta gäller om vi är kvar. OBS det här är min halvtrealistiska dröm.
   

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av Björn Kindlund:


 3. #22
  Medlem korvelitens avatar
  Gruppering
  DSM, FPB
  Reg.datum
  Sep 2012
  Ort
  Stockholm
  Om Liwing är kvar nästa säsong så ser jag helst att han inte förblir assisterande kapten. Han ska vara en viktig kugge i egenskap av kapten och utstråla rutin, men spelar så valpigt ibland att man kan tro att han kommer direkt från TV-pucken. Blandar och ger för mycket.
   

 4. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av korveliten:


 5. #23
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2013
  Målvakt
  Hamberg

  Tallinder-liwing
  Gynge-center-Janmark

  Joslin-rutinerad back
  Jonas Andersson-Sandberg-Bång

  Jonath Andersson-ny Back
  Blomdahl-steen-Hurtubise

  Spångberg-Karlström
  Nordström-Ekarv-lindquist

  kovacs

  har vi råd med ramstedt, carson, melin, larsson och josefsson nu så borde detta lag gå att fixa.
  Senast redigerad av marcsnow den 2014-01-05 klockan 20:40.
   

 6. #24
  Medlem dagottos avatar
  Gruppering
  EPA-åkande Wermlandsgnagare
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Karlstad
  Spännande lag faktiskt. Dock vill jag nog byta ut Joslin. Alldeles för ojämn för sin lön. Kanske blir han bättre om allt annat blir bättre iofs
   

 7. #25
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Hoppas vi byter värvningstaktik till nästa säs.

  Vi har inte råd med de bästa spelarna, därför kommer vi inte heller kunna spela ut de andra lagen varje match.För mig är de då ganska dumt att man värvar killar som M.Nilsson/Hurten tex som inför iår. Visserligen har hurten faktiskt varit ganska OK, men jag förstår inte varför man försöker skaffa 3-4 kedjor som ska producera. Vi har endast idag en fysisk spelare, och i dagens match så ser vi hur mycket publiken gillar det när Blomdahl faktiskt sätter in tacklingar flertal ggr.

  Så för både publikmässigt och för att jag faktiskt tror laget skulle tjäna på det så satsa på att ha minst 3 st som Blomdahl i laget. Finns ju flertal nordamerikaner som har den spelstilen i Europa och i tex AHL. Så dyra bör dessa spelare inte heller vara vilket skulle medföra att vi kunde lägga mer pengar på de spelare vi verkligen vill ska producera.

  En riktigt checkingline som har som uppgrad att spela fysiskt konstant och skapa en rädsla hos motståndarnas bästa spelare tror jag skulle vara bra för oss. Vi är ju dessutom ganska duktiga i BP, så någon extra utvisning tror jag inte skulle skada oss jämfört med vad de skulle tjäna publikmässigt och spelmässigt.
   

 8. #26
  Medlem Konnes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Lidingö
  Visserligen jag kan förstå att man valde att värva Nilsson eftersom han anses besitta väldigt stor potential. Vill minnas att det var en hel del på forumet som absolut tyckte att AIK borde satsa på honom inför den här säsongen. Nu har det ju inte gått som förväntat men och andra sidan är det inte lätt att utvecklas i ett lag som inte krigar och verkar lägga sig ner fullständigt i match efter match.

  Eric, visst är det du som har tagit upp att man bör satsa på 2 st starka kedjor, 1 fysisk och 1 fjärdekedja av juniorer?
  Det tycker jag låter som en rimlig och väldigt bra idé. Vi har inte råd att ha 4 st jämna kedjor (eller det kanske rentav byggs för 4 st jämna 5:or?) som håller tillräckligt hög klass för SHL, det är bara att inse - för ledningen också.

  En sak jag har funderat på är också ifall det verkligen behövs 4 st backpar? Borde det inte räcka med 3 st och där backpar nummer 2 i sådana fall spelar med den ev. juniorkedjan?
  Skulle det slita för mycket och vara helt omöjligt att spela så?
  Tanken är att junisarna vid ett sådant upplägg skulle ha en stabilitet att luta sig emot (nu förutsätter jag att spelarna i backpar nummer 2 krigar och presterar som dom ska).
  Senast redigerad av Konne den 2014-01-08 klockan 22:54.
   

 9. #27
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2013
  Nilsson är den sortens spelare som verkar behöva en inkörssäsong på ny nivå, till hösten blir det nog en helt annan Nilsson. Frågan är väl om det blir i gnaget.

  Jag är helt för konceptet med två starka kedjor, en mer def/fysisk och sen junnisar i fjärde , som mall i alla fall. Jag ser dock gärna nån form av offensivt hot även i tredjelinan i form av en halvbra poänggörare a la Hurtubise om nu man inte kan hitta en motsvarande powerforward då, därav mitt lag i inlägg 23.

  Backbesättingen bör formeras så att man har två starka offensiva backar, en sorts "back-up" till dem i form av en hyfsad två vägare (ex stefan johansson), sen bör backlinje innehålla en defensiv stjärna, alltså en utpräglad def back som är ett stort namn, dessa är svåra att hitta i sverige dock, (tänk jonas frögren). Dessa fyra nyckelpjäser kompletteras sen av två juniorer , som vi redan har och två defensiva tämligen anonyma backar (tänk nils bäckström, josefsson typen), voila, så har man den perfekta backbesättningen.
   

 10. #28
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2012
  Behåll Janmark-Nylén släpp resten bara skit och håller inte måttet någonstans. Ut med aporna, rudslätt och peter pirath som bara är en jävla snackpåse. In med Bäckman och då är det färdigsprunget på krogen. Dom som inte håller måttet lär ju visas sig då. Hem med Tallinder, Gynge, Bång och Nemeth och bygg utifrån det. Att värva halvpissiga lettländare håller inte. Kom igen när det finns ett namn att snacka om och ställa krav på.
   

 11. #29
  Medlem Hcores avatar
  Gruppering
  AIK Kalender
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Upplands Väsby
   

 12. #30
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Hcore Visa inlägg
  Tråkigt ändå. De är ju inget topplag han verkar spela i heller så måste vara jäkligt bra betalt.
   

 13. #31
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Hcore Visa inlägg

  Åherregud. Höll på att få problem med hjärtat. Tur att jag läste klart, vilka LHC det var.
   

 14. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av Svegon:


 15. #32
   

 16. #33
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ser de som en positiv sak. Vi kan bygga om på nytt, de behövs.
   

 17. Följande medlem gillade det här inlägget av Eric:


 18. #34
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2013
  Klart det är positivt, det är ju egentligen bara janmark, sampa och blomdahl man vill ha kvar. Andra är för dyra eller för dåliga.
   

 19. Följande medlem gillade det här inlägget av marcsnow:


 20. #35
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Östermalm
  Citat Ursprungligen postat av marcsnow Visa inlägg
  Klart det är positivt, det är ju egentligen bara janmark, sampa och blomdahl man vill ha kvar. Andra är för dyra eller för dåliga.
  Efter den här säsongen ser jag gärna att Ahlströms, Hynning och Steen också är kvar. Alla dessa har kämpat hårt hela säsongen.
   

 21. #36
  Medlem dagottos avatar
  Gruppering
  EPA-åkande Wermlandsgnagare
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Karlstad
  Citat Ursprungligen postat av tonyAIK Visa inlägg
  Efter den här säsongen ser jag gärna att Ahlströms, Hynning och Steen också är kvar. Alla dessa har kämpat hårt hela säsongen.
  Åtminstone Steen, ja. Hynning måste bli mycket mer jämn. Otroligt bra i två-tre matcher för att sedan inte ens hålla div. 2-klass i två-tre matcher.
  Bröderna måste producera mer. Fast iofs så är kedjan Bror-Steen-Bror väldigt bra på att trötta ut motståndarna. Aggressiv forecheck samt att när de snurrar i offensiv zon så tar det energi utav motståndarna. Men det blir ändå alldeles för få mål framåt.
  Larsson skulle man inte grina över om han förlänger. Känns inte som att vi kan få en bättre målvakt. Hamberg och Lundström har stagnerat i sina utvecklingar verkar det som.
  Pirnes gillar jag. Även Melin. Dock är Pirnes gammal och lyfter nog hyfsad lön. Kan han sänka den så gärna. Melin likaså med tanke på sin skadefrånvaro.
  Hurtubise har visat upp sig på ett bra sett de senaste 5-6 matcherna. Nu på slutet har han visat upp en fantastisk skridskoåkning och ett bra närkampsspel. Växt in i SHL-kostymen tro? Galvins ser väldigt bra ut redan nu. Förvisso något misstag, men det beror nog mer på att han är lite ringrostig då han inte spelat på länge. Hans uppspel håller nog fan Tärnström-klass. Lär dock vara för dyr, tyvärr.

  Måste bort: Kanadensiska backarna, Liwing (fyfan vad loj han är denna säsong. Och det med ett A på bröstet). Fish, Aspeqvist och Josefsson.

  Satsa stenhårt på ungtupparna/junisarna Spångberg, Jonte Andersson, Nordström jr, Ekarv, Lindqvist, Lennström. De har visat en fantastisk moral. Även stått upp bra, redan nu, i det fysiska samt spelmässigt.
   

 22. #37
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Fått lite andra tankar. Ahlströms ville jag verkligen ha bort innan, nu senaste tiden har de kämpat rejält och gjort mig osäker. Fortfarande tycker jag de inte producerat tillräckligt för en andra kedja, men som tredje? Jo, fortsätter dem spela såhär så låter det rimligt.

  Hynning har gått ner sig något enormt. När resten av spelarna börjat kämpa rejält så har han börjat slappa? Han känns som en medelmåtta nu, och de har vi tillräckligt av.

  Hurten tycker jag är intressant också.
   

 23. #38
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2012
  Citat Ursprungligen postat av Eric Visa inlägg
  Fått lite andra tankar. Ahlströms ville jag verkligen ha bort innan, nu senaste tiden har de kämpat rejält och gjort mig osäker. Fortfarande tycker jag de inte producerat tillräckligt för en andra kedja, men som tredje? Jo, fortsätter dem spela såhär så låter det rimligt.

  Hynning har gått ner sig något enormt. När resten av spelarna börjat kämpa rejält så har han börjat slappa? Han känns som en medelmåtta nu, och de har vi tillräckligt av.

  Hurten tycker jag är intressant också.
  Har inte Ahlströms för bra betalt för att lira en 3e lina? Känns som vi skulle kunna hitta den spelartypen som river och sliter för billigare pengar, bröderna ska göra poäng. Dom tog aldrig klivet som AIK hoppades på och är dom inte villiga att gå ner i lön så får dom gärna söka sig vidare för min del.
   

 24. #39
  Medlem
  Gruppering
  De Alm Kritiska
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  Norrtälje
  Citat Ursprungligen postat av Eric Visa inlägg
  Hurten tycker jag är intressant också.
  Där håller jag med tycker han varit riktigt bra, kanske för att förväntningarna va extremt låga från min sida iofs. Men inte lär han väl va så speciellt dyr heller? Dock hade han väl anbud från allsvenska klubbar men valde oss just för att han ville spela i högsta serien så om vi åker ur kanske han är ett minne blott.
   

 25. #40
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av tonyAIK Visa inlägg
  Efter den här säsongen ser jag gärna att Ahlströms, Hynning och Steen också är kvar. Alla dessa har kämpat hårt hela säsongen.
  Hynning vet jag inte men Steen och ffa twinsen kämpar på trots allt. Tycker tvillingarna ofta visar upp rätt bra "jäklar och anamma" på isen och skapar en hel del. Önskar bara att de kunde producera lite mer poäng men man kan väl inte få allt. Hynning däremot gör jäkligt bra saker emellanåt men på tok för sällan. Likadant med Blomman. En favorit och en kulturbärare men han producerar för lite som det är nu. Antingen skall han åka och kötta på hela matcherna som senast eller så måste han börja producera mer poäng. Som det är nu fastnar han någonstans mitt emellan tycker jag.

  En annan som jag tycker ändå gjort en riktigt bra insats i år är Pirnes. Han är fan gedigen match in och match ut. Däremot antar jag att han faller på åldersstrecket inför nästa säsong?
   

Sidan 2 av 89 FörstaFörsta 12341252 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. Silly Season - (Allsvenskan)
  Av Johan1891 i forum AIK Fotboll
  Svar: 662
  Senaste inlägg: 2015-08-16, 22:54
 2. Silly Season 2014 - AIK
  Av BrommaGnagare i forum AIK Fotboll
  Svar: 3964
  Senaste inlägg: 2014-10-08, 00:01
 3. Europa 2014/2015
  Av Joffe i forum AIK Fotboll
  Svar: 571
  Senaste inlägg: 2014-08-09, 15:41
 4. Silly Season 2013/2014
  Av BrommaGnagare i forum AIK Ishockey
  Svar: 2814
  Senaste inlägg: 2014-03-21, 23:37
 5. Silly Season 10/11
  Av Eric i forum AIK Ishockey
  Svar: 302
  Senaste inlägg: 2011-03-03, 12:33

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •