Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Patric Bjälkander

 1. #1
  Medlem Obabos avatar
  Reg.datum
  Dec 2010

  Patric Bjälkander

  Först och främst vill jag tacka våra iskrigare för en fantastisk säsong. Men det är inte er jag tillägnar det här inlägget, utan detta inlägg går ut till en speciell individ som ensam satte sig själv i fokus, och med en rad uppseendeväckande beslut styrde den här matchserien i sin egenönskade riktning.

  Detta inlägg går ut till dig, Patric "horan" Bjälkander.

  Det hela tog sin början i matchserien mot Tingsryd. Efter en anonym grundsäsong utan några större påtagliga incidenter från denne man tog sedan utvecklingen en otäck vändning i Hockeyallsvenskans finalserie. En rad märkliga beslut började tas och Tingsryd med Denny Kearny i spetsen fick allt friare spelrum för sin grishockey. Det hela eskalerade när Eric Norin efter avblåsning får en slashing av nämnde Kearny och ger igen med en lös knuff med klubban som möjligtvis nuddar Kearnys haka lite grann, följt av kraftigt överspel. Patric "horan" Bjälkander väljer till allas stora förvåning och förtret att ge Norin matchstraff med efterföljande avstängning en match.

  Ett heroiskt kämpande AIK lyckas trots Patric "horan" Bjälkanders fortsatta katastrofdömande gå segrande i striden och nu väntar SHL-kval mot Karlskrona. Till de flestas stora förvåning visar det sig att det fortsatt ska vara samma domare, trots total avsaknad av erfarenhet, 4-domarsystemet och matcher på högre nivå. Redan här började orosmolnen driva in över AIK-himlen.

  Nedsläpp återigen och AIK kämpar vilt nere i första bortamatchen. Det som dock skall komma att leva kvar efter denna match utöver den snöpliga förlusten i 5e övertidsperioden var något som utspelade sig i mitten av den tredje perioden. Robin Kovacs kommer sent in i en situation, dock kraftigt bromsandes och riktar sin axel mot mot en Karlskronaspelares axel. Tacklingen blir något ovårdat och kan ha träffat Karlskronaspelare lite i huvudet som följer upp det med ett högklassiskt svandyk, för att sedan resa sig upp, simulera skada genom att gå ut i omklädningsrummet vilket automatiskt renderar i matchstraff för Kovacs. Så här lämnas Patric "horan" Bjälkander inte så mycket val, och ett enkelt matchstraff kan vara förståeligt, även om det är mycket tveksamt. Det intressanta här är vad nämnde domare gör efter matchen. Patric "horan" Bjälkander anser att tacklingen är så ful och vårdslös så han väljer att anmäla den vidare till diciplinnämnden. Detta resulterar i en skandalös 3-matchersavstängning för Kovacs som är en av de ledande spelarna i laget.

  Cirkus Bjälkander rullade sedan vidare till Stockholm för match 2. Även här drabbas matchen av horribla domslut. Det mest utstickande är en situation där Patric "horan" Bjälkanders förakt mot AIK visar sig på riktigt. AIK's stålman, tillika kapten, Christian Sandberg hamnar framför motståndarmålet där pucken har blockerats. Det som sedan inträffar är ett stycke hockeyhistoria i skandalösitet. Krigaren Sandberg fullföljer in i situation och har bromsat upp när den fege Robin Gartner helt sonika tar fart och sätter en hård crosscheking rätt i Sandbergs mun/haka. Som den krigare och sportsman Sandberg är bjuds det inte på något svandyk eller skådespel men han visar tydligt att han har smärta. Hovet fullständigt exploderar i raseri och med den snarlika situationen mot Tingsryd när Eric Norin fick matchstraff, förutom att det nu verkligen var ett matchstraff på riktigt, förväntades ju inget annat än att samma domare skulle göra samma beslut även denna gång.
  Oj så fel vi hade. Patric "horan" Bjälkander väljer i detta läge att endast plocka den fege uslingen Gartner på en simpel 2-minutersutvisning. Inget annat än ett hån och förolämpning mot sporten ishockey. AIK lyckas trots Bjälkanders usla insats vinna denna match övertygande och med gott hopp om framtiden styrde vi ner till Karlskrona igen för match 3.

  En match 3 som skulle visa sig bli slutet för Cirkus Bjälkander. Tyvärr hann denna patetiskt usla domare med ett sista beslut som troligtvis avgör hela matchserien i Karlskronas favör. AIK spelar återigen övertygande och är precis som i de två första matcherna det bättre laget. Mycket rättvist tar man ledningen och fortsätter sedan ösa på och Karlskronaspelarna ser riktigt skakade ut och alla sitter och väntar på 2-0målet. Ett mål som också kommer, men det är här som Patric "horan" Bjälkander för sista gången sätter sin kniv i ryggen på AIK och vrider om. Efter denna situation rinner istället för blod, den energi AIK-spelarna fortsatt hållit högt, efter dubbelt så många spelade matcher som Karlskrona från Tingsrydsserien ur laget. Malte Strömwall har rakat in en retur som släppts av den annars briljante motståndarmålvakten Johan Holmqvist. Alla tror efter en stunds förvirring att det mycket riktigt är 2-0. Det visar sig dock snabbt att Patric "horan" Bjälkander haft andra planer. I sin iver att stoppa spelet och undvika ytterliggare AIK-mål har han på sekunden när skottet träffat Honken tagit det sanslösa beslutet att blåsa av spelet och målet döms bort. Bjälkander har utfärdat sin sista skandal, men tyvärr hann det ske och skadan var total. I momentumet som Karlskrona får efter det bortdömda målet sätter man två snabba kassar. AIK kämpar dock heroiskt vidare och fortsätter föra spelet, men det slutar återigen i en snöplig förlust. Efter matchen blir kritiken och pressen mot domarbasen total och Cirkus Bjälkander tvingas parkera sina vagnar för säsongen och ta semester.

  I detta läget går energin ur AIK-spelarna. Trots klart spelövertag i matcherna ligger man under med 2-1 i matcher, när känslan är att man egentligen borde ha 3-0 eller åtminstone 2-1 i matcher. Att AIK är det sämre laget i de två avslutande matcherna är det inget snack om, men det är min och troligtvis allas övertygelse att Karlskrona inte hade repat sig från ett 2-målsunderläge i den andra bortamatchen. Så mycket bättre var AIK och där har Patric "horan" Bjälkander i största möjliga mån varit direkt avgörande och avgjort matchen. Det går ju bara att spekulera men hade AIK fått vänt tillbaka med en bortaseger till Hovet inför match fyra, hade inte Karlskrona orkat resa sig och AIK hade kunnat ridit på vågen som Karlskrona istället fick.

  Patric "horan" Bjälkander har för evigt skrivit in sig i AIK-historiens mörkaste sidor och förtjänar att för all framtid mötas av avsky och förakt de gånger han tyvärr antagligen kommer döma på Hovet igen. Vi glömmer aldrig. Vi förlåter aldrig.
  Senast redigerad av Obabo den 2016-07-01 klockan 12:06.


 2. #2
  Medlem Morgan Freemans avatar
  Reg.datum
  Apr 2012
  Haha, som hämtat från hatarlistan på sverigescenen.

 3. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Morgan Freeman:


 4. #3
  Medlem KingKongs avatar
  Reg.datum
  Jan 2014
  Ett av dom mest dramatiska och överdrivna inlägg någonsin. Men jag håller med!

 5. #4
  Medlem
  Gruppering
  Fullast på Bussen
  Reg.datum
  Mar 2011
  Lite mindre svordomar och det hade hört hemma i nån krönika på diverse sporttidning.

 6. #5
  Medlem Obabos avatar
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ramlade över matchklippen från matchserien på Youtube och kan bara konstatera att det smärtar något oerhört. Är jag fortfarande förbannad? JA!

Liknande ämnen

 1. Patric Blomdahl
  Av Happy Gilmore i forum Hockeyspelare
  Svar: 46
  Senaste inlägg: 2015-10-16, 20:33

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •