Resultat 1 till 19 av 19

Ämne: Andreas Frisk

 1. #1
  Medlem TheGoldenAIKs avatar
  Gruppering
  AIK
  Reg.datum
  Feb 2012
  Ort
  Stockholm

  Andreas Frisk

  Andreas Frisk vänder hemåt - AIK Hockey

  Andreas Frisk, 28, vänder hem till AIK igen. Den spelskickliga backen har skrivit på för ett år med moderklubben.
  – Jättekul att Andreas kommer hem. Det är en konstruktiv spelare med bra spelsinne och stort hjärta för klubben, säger sportchefen Anders Gozzi.

  Andreas Frisk är tillbaka i klubben där han är uppväxt. Sedan 2009 har den spelskickliga tvåvägs-backen representerat Örebro och varit en stark bidragande orsak till närkingarnas frammarsch.
  – Jättekul att Andreas kommer hem. Det är en konstruktiv spelare med bra spelsinne och stort AIK-hjärta. Han har under de senaste säsongerna haft en positiv utveckling i Örebro och varit en av deras absolut bästa backar. Nu är han mogen att kliva in i elitseriekostymen för klubben i hans hjärta, säger sportchefen Anders Gozzi.

  Frisk har gjort 160 matcher (2003-2008) och 60 poäng i den svartgula tröjan

  Välkommen till AIK Frisk

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av TheGoldenAIK:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2011
  Är det bara jag eller står det "andreas falk" som rubrik?

 4. #3
  Medlem TheGoldenAIKs avatar
  Gruppering
  AIK
  Reg.datum
  Feb 2012
  Ort
  Stockholm
  Mod ändra till Andreas Frisk råkade skriva Falk

 5. #4
  Medlem Tjerna till landslaget!s avatar
  Gruppering
  "Min tid med er, på läktaren, den har precis börja
  Reg.datum
  Jul 2010
  Hahah, Trodde det stod Anders Frisk!

 6. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Tjerna till landslaget!:


 7. #5
  Medlem Johan1891s avatar
  Reg.datum
  May 2011
  Hockey - med Marie Hallman: Andreas Frisk: " Att få spela i elitserien med den klubb man älskar är ju ett drömscenario"
  Enormt bra intervju! Härligt att få in ett till RIKTIGT AIK-hjärta i truppen. Välkommen hem!

 8. #6
  Medlem AIKmattes avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Frisk är hemma!

  Det blir inga derbyn dock?
  – Nej, det är ju lite dubbelt det där. Det är roliga matcher men det värmer otroligt att de får spela i allsvenskan nu. Djurgården har varit så kaxiga så för mig gör det inget att de får lira en säsong i hockeyallsvenskan.

 9. Följande 12 medlemmar gillade det här inlägget av AIKmatte:


 10. #7
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att de går bra för Andreas.

 11. Följande 9 medlemmar gillade det här inlägget av Eric:


 12. #8
  Guld
  Gäst
  SäkerhetsFrisken.

  Två teorier om denna värvning.

  Antingen så spelar han med fel vinkel, då de på hemsidan skriver att han är rightare.
  Då kan jag förstå dessa icings och felpass mitt i banan.

  Teori två grundas på just den faktan hemsidan säger, 175 högerskytt.
  Den som spelar i #28 är 185cm och left.

  Har de värvat nån annan men blivit lurade? Typ som att köpa en Rolex men få en fejk?


  Avd. Hugget som stucket.
  Senast redigerad av Guld den 2012-12-10 klockan 19:49.

 13. Följande medlem gillade det här inlägget av Guld:


 14. #9
  Medlem Johan1891s avatar
  Reg.datum
  May 2011
  Är det någon statistik som ej ljuger är det +/-, och när ni har tid kan ni titta hur Frisk ligger till där. Frisk har enligt mig definitivt inte varit en av de sämre backarna i AIK i år, snarare en utav de bättre.

 15. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Johan1891:


 16. #10
  Medlem Jannekvinnas avatar
  Gruppering
  Tweed-Ligan
  Reg.datum
  May 2012
  Ort
  Sjöstan'
  Citat Ursprungligen postat av Johan1891 Visa inlägg
  Är det någon statistik som ej ljuger är det +/-, och när ni har tid kan ni titta hur Frisk ligger till där. Frisk har enligt mig definitivt inte varit en av de sämre backarna i AIK i år, snarare en utav de bättre.
  Han har blivit bättre och bättre. Dock kan han dra till med en riktig blunder ibland(som alla andra..).

 17. #11
  Guld
  Gäst
  Självklart känner jag till all statistik, det var sarkasm.

  Men, en annan sak man ska lägga till i såna syften som detta är likt någon sa att Frisk kan likaväl vara en som precis hoppar in vid mål, eller stannar kvar längre tilla andra backen bytt.
  Det finns såna rutiner i lag.
  Lika väl kan han precis ha bytt vid kontring bakåt eftersom gnagets backar alltid släpar.

  Frisk har varit med mycket i första lineup och har så fått en del plus, utan att producera poäng.
  Många mål kommer via kontringar och sällan via lagspel i AIK, så man kan inte dra för stora slutsatser av +/- i detta fall heller.

  Han är bedrövligt darrig bakåt och ställer ofta till det, blir lätt rundad och orsakar många många onödiga lägen som inte blir mål.

  78kg vid värvning, 80 nu sägs det på 185cm, 2 tacklingar på 30 matcher.
  Båda två är på tok för lite.
  Knotan (liwing) har fått smälla på 6 ggr, det ni.

 18. #12
  Medlem Konnes avatar
  Gruppering
  Avgå BW & Jurelius!
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Råsunda
  Som Johan1891 säger så ljuger (oftast) inte +/- statistiken. Utav backarna på hemsidan så är han den enda som har plusstatistik med sina +4.

  Tittade även på tacklingsstatistiken som för övrigt var rent ut sagt pinsam och tragisk läsning. Utan att sväva iväg allt för mycket kan jag säga att Viklund ensam har tacklat mer än sina backkollegor med sina 43 tacklingar jämfört med dom andras sammanlagda kvot 40. Då har förvisso många varit skadade, men ändå.

  Frisk ligger på 2 tacklingar efter 30 spelade matcher.
  Senast redigerad av Konne den 2012-12-10 klockan 21:57. Anledning: Såg Gulds inlägg efter mitt

 19. #13
  Medlem danis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen
  För det första måste Frisk mutat till sig +4 i +/- statistiken. Han har mäktat med 5 poäng (1+4) och ofta känns det som han är inne bakåt på baklängesmål. Ett mysterium.

  Nåväl, Frisk bör bänkas när vi får tillbaka folk. Allt annat vore ytterst märkligt. Ärligt talat, finns det någonting han är bra på?

  På 30 matcher har han delat ut 2 tacklingar. Det är fan pinsamt. Han är så otroligt feg och har man inte lagt märke till det vid det här laget.. ja då vet jag inte vad..

  Fegheten skapar problem varje match och nästan varje gång han får pucken. Hur många gånger har man inte sett honom slänga iväg pucken till icing när ingen befunnit sig i närheten.. Hur många gånger har man inte sett honom skottfinta(?) på blå för att sedan skjuta i själva finten rakt på liggande motståndare..

  Mot Timrå bjöd han på deras 3-2 mål och precis sådana livsfarliga passningar slår han varje match. Skillnaden har varit att AIK-kamraten som stått där precis lyckats få en touch på pucken före motståndaren. Små marginaler till hans favör flertalet gånger alltså.

  Mot Växjö senast såg man även ett typiskt Frisk-agerande. Han får pucken i egen zon och tar några skär framåt. Precis när han når mittcirkeln släpper han pucken till en åkande AIKare som befinner sig en halv meter ifrån i sidled och som har en motståndare hack i häl. Istället för att dumpa pucken och åka ner krånglar han till det totalt i onödan. I det här fallet vann Växjö pucken och fick således en totalt onödig kontring som kunde slutat illa.


  +/- är inget man kan förlita sig på. Viklund har för tillfället -16 och han blir uttagen till landslaget. Märkligt? Nej, han förtjänar det.
  Senast redigerad av dani den 2012-12-10 klockan 22:14.

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av dani:


 21. #14
  Medlem Obabos avatar
  Reg.datum
  Dec 2010
  Har följt din "häxjakt" på Frisken nu ett tag dani och jag måste säga att det börjar bli lite löjligt. Ja, han är försiktigt och slår många icing. Ja, han bjöd på ett mål mot Timrå, men ärligt, vem bland årets backar har inte gjort bort sig ett antal gånger? Att han slår pucken till icing är givetvis inte bra men hellre ett långt svepande pass än en farlig kortare indianare in centralt mot egen blå. Och att ha bjudit på ett mål är han ju inte direkt ensam om att ha gjort.

  Han har ju uppenbarligen, oavsett vad man kan tro, ett relativt bra +- och det tyder på någonting. Josefssons bravader, MacNevins indianare, Aspeqvists stundtals usla positionsspel verkar dock undgå dig. I alla fall inte alls på samma nivå som ditt misstycke om Frisk.

  Att Josefsson är sämst av alla backar hoppas jag att vi är överens om. Att du ändå lägger ner på ett sånt här långt inlägg om Frisk och inte Josefsson är märkligt. Andreas är AIKare i hjärtat dessutom. Det är verkligen inte DJ, så mer aggressioner mot honom hade definitivt varit mer befogat. Om det nu inte är så att Frisk har gjort något mot dig personligen, vilket dina inlägg om honom kan ge sken av.
  Senast redigerad av Obabo den 2012-12-10 klockan 22:36.

 22. #15
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Johan1891 Visa inlägg
  Är det någon statistik som ej ljuger är det +/-, och när ni har tid kan ni titta hur Frisk ligger till där. Frisk har enligt mig definitivt inte varit en av de sämre backarna i AIK i år, snarare en utav de bättre.
  Jag måste instämma. Frisk är väl en av de backar som i mitt tycke som kört någorlunda jämnt och tabbar sig inte allt för ofta. Hellre en icing i mitt tycke än ett baklängesmål som vissa andra backar gör.

  Jag ser hellre att man i första hand bänkar Steffe och Carlsson än Frisk för tillfället. Där har vi några som verkligen spelar uselt fast dem kan kunna spela så mycket bättre.

 23. Följande medlem gillade det här inlägget av Eric:


 24. #16
  Medlem Johan1891s avatar
  Reg.datum
  May 2011
  Att ha få tacklingar som back behöver inte vara dåligt, utan det är snarare ett tecken på att spelaren är väldigt följsam i sitt försvarsspel och att han inte går bort sig så ofta i onödan. Titta på Lidström, den bästa backen jag någonsin sett spela, hur mycket tacklades han? Knappt ingenting, för att han inte behövde det helt enkelt. Forwards däremot behöver smälla på i forecheckingen, bättre än vad man gör nu. Saknar Blomdahl, Sandberg, DK och Pirnes som är väldigt bra på det.

 25. Följande medlem gillade det här inlägget av Johan1891:


 26. #17
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av dani Visa inlägg
  För det första måste Frisk mutat till sig +4 i +/- statistiken. Han har mäktat med 5 poäng (1+4) och ofta känns det som han är inne bakåt på baklängesmål. Ett mysterium.
  Jag blir inte riktigt klok på Frisk. Kan bara inte för mitt liv förstå att han har bäst +/- av alla våra backar? Seriöst. Jag vill verkligen inte bidra till någon typ av häxjakt på någon av våra spelare - men varje gång jag "ser" Frisk på isen så är det i samband med skitpassar och stressingripanden. I mina ögon har han alibispelat hela säsongen, dessutom utan att vara speciellt framgångsrik på det heller. Passningarna far ju iväg åt alla möjliga håll när han har pucken.... (utom till våra medspelare!?) Men uppenbarligen måste han ju göra någonting rätt. Jag kan bara inte se det!? Försöker verkligen, men det går inte?
  Som sagt. Det är ett mysterium.
  Senast redigerad av Happy Gilmore den 2012-12-11 klockan 00:17.

 27. #18
  Guld
  Gäst
  Bangura.
  Nu skriver vi om Frisk här för att det är på SäherhetsFriskens tråd vi är.
  Vi kan gå igenom alla spelare under uppehållet om du vill och kritiskt granska dom och ranka dom.

  Nu är det fladderflaggisch på tapeten iaf.
  Att man inte har många tacklingar beror snarare på brist av fysik när det är så där få.
  Alla ifrågasatte Frisks 78kg i somras, lägg då till lagets brist påmfysik/kondition.
  När Liwing tacklat 6ggr kan man inte säga att det handlar om följsamhet för Frisk, det är en oförmåga och kvalité han saknar tyvärr och tempot är för snabbt.
  Frisk har en väldigt speciell stil när han konfronteras, lindar typ runt klubban och åker med tills det vänder, tvärnitar och blir helt stillastående varpå han försöker skyffla ut händerna (för att stoppa?) utan framgång.
  Rätt jobbigt att se någon kämpa så hårt för en sån naturlig grej och totalt misslyckas.

  Känns lite som lillkillen på gymmet som ska bänka 160 men orkar knapptlyfta en hämtpizza.

  En förklaring till +/- är att Frisk förut spelade med Pirnes/Janmark mycket förut och nu även en hel del med Broc, i och med så få gjorda poäng själv är det mer av en slumpsak som ser bra ut.

  Förra året i NHL hade en hel femma i Boston +44 till +50 efter halva säsongen, Chara var en av dom och hans poäng kommer mest i powerplay.
  För övrigt är han med i första backparet och förstakedjan, precis som Frisk spelar mkt.

 28. #19
  Medlem danis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen
  I min text hade jag en fråga. "Ärligt talat, finns det någonting han är bra på?" Vore intressant om någon besvarar det.

  Citat Ursprungligen postat av Banguraa Visa inlägg
  Andreas är AIKare i hjärtat dessutom. Det är verkligen inte DJ, så mer aggressioner mot honom hade definitivt varit mer befogat.
  Tro mig, en AIKare vill man givetvis skall lyckas mer än någon annan på jorden men...
  Är man AIKare skall man kriga mer än någon som inte är och således bevisa det. Hynning är även han ett typ-exempel då han mest glider runt.. Visa AIK-hjärtat någon gång..
  Att du sedan väljer att jämföra Frisk gentemot Josefsson är egentligen oväsentligt då jag menar mer allmänt som sagt. Däremot har Josefsson varit sämre än Frisk de matcher han spelat. Men återigen, oväsetligt i detta avseende.

  Precis som Guld nämner så skedde diskussioner om Andreas Frisk i hans egna tråd, därav skrev jag vad jag tyckte. Vore märkligt om jag började klaga på Josefsson/Carlsson/Steff etc när jag inte tänkte starta någon egen diskussion om dessa. Gällande Carlsson/Steff dock så har de varit dåliga ja. Men man vet deras kvaliteter samt vad de gjort för vår klubb tidigare. Därav har jag mer tålamod med dessa. Men nej, jag är inte nöjd med deras prestationer i år om jag nu var tvungen att antyta det.

  ...och nej.. Frisk har inte gjort något mot mig personligen annat än att stundtals agera fullkomligt horribelt (ärligt talat, har han ens tillfört något riktigt bra?) i den klubb jag älskar så otroligt mycket. Det räcker för att klaga samt ställa krav. Vi är AIK för bövelen!  Happy Gilmore sammanfattar det hela mycket bra och jag tycker precis likadant:

  Citat Ursprungligen postat av Happy Gilmore Visa inlägg
  Jag blir inte riktigt klok på Frisk. Kan bara inte för mitt liv förstå att han har bäst +/- av alla våra backar? Seriöst. Jag vill verkligen inte bidra till någon typ av häxjakt på någon av våra spelare - men varje gång jag "ser" Frisk på isen så är det i samband med skitpassar och stressingripanden. I mina ögon har han alibispelat hela säsongen, dessutom utan att vara speciellt framgångsrik på det heller. Passningarna far ju iväg åt alla möjliga håll när han har pucken.... (utom till våra medspelare!?) Men uppenbarligen måste han ju göra någonting rätt. Jag kan bara inte se det!? Försöker verkligen, men det går inte?
  Som sagt. Det är ett mysterium.
  Senast redigerad av dani den 2012-12-11 klockan 09:59.

Liknande ämnen

 1. Andreas Alm
  Av DanielTjernström i forum AIK Fotboll
  Svar: 711
  Senaste inlägg: 2017-05-12, 09:20

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •