Sidan 8 av 8 FörstaFörsta ... 678
Resultat 141 till 160 av 160

Ämne: HockeyAllsvenskan/SHL 14/15

 1. #141
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Happy Gilmore Visa inlägg
  Förbundet: De får inte sälja namnet | Allsvenskan | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet

  Kan inte säga att jag brydde mig direkt om namnändringen. Det gav klirr i kassan. Däremot blir jag irriterad över förbundet som (tyglade och pryglade av SHL) gör allt för att HA och lagen där inte skall få tjäna några pengar. Boustedt & co är de största hororna i hockeysverige imo.

  Håkan Södergren, Tommy Boustedt och Tomas Ros är f.ö. 3 av 6 i guldgallerjuryn. Tror ni dessa 3 AIK-hatare kommer att ge oss pengarna? Hur mycket Kovacs än förtjänar det? Inte en chans...

 2. #142
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Happy Gilmore Visa inlägg
  Håkan Södergren, Tommy Boustedt och Tomas Ros är f.ö. 3 av 6 i guldgallerjuryn. Tror ni dessa 3 AIK-hatare kommer att ge oss pengarna? Hur mycket Kovacs än förtjänar det? Inte en chans...
  Nu förtjänar han det inte. Så att juryn är genomkorrumperad är en parentes i sammanhanget.

 3. #143
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Joachim Posener Visa inlägg
  Nu förtjänar han det inte. Så att juryn är genomkorrumperad är en parentes i sammanhanget.
  Ok. Omformulering. "Hur mycket Kovacs än skulle förtjäna det"...

 4. #144
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  AB har en PLUS artikel just nu där de rankar HAs 25 bästa spelare för närvarande.

  25 bästa spelarna i Hockeyallsvenskan | Allsvenskan | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet

  Vårt enda bidrag är på plats 19.

  Robin Kovacs, 18, f, AIK
  Poäng: 27 (17+10) på 50 matcher.

  Kommentar: Intern poängligaledare och spjutspetsen framåt. Trots att han bara är 18 år gammal. Tilldelades nyligen Guldgallret för hockeyallsvenskans bästa junior och given i nästa säsongs JVM-lag. Jagas av de flesta SHL-klubbar.

  Här är resten av listan för den som är intresserad...

   

  25. Axel Brage, 26, mv, Vita Hästen
  Räddningsprocent: 92,6 på 34 matcher.
  Kommentar: Petades i såväl Linköping som Malmö innan han ställde sig mellan Vita Hästens stolpar och snabbt gjorde succé. Pekades ut som den främsta orsaken till lagets chockstart inledningsvis av hockeyallsvenskan där Vita Hästen, nykomlingen, en bit in på säsongen faktiskt var i serieledning.

  24. Niklas Lihagen, 31, f, Karlskrona
  Poäng: 30 (13+17) på 50 matcher.
  Kommentar: Tvingades tidigare göra uppehåll i två säsonger efter att ha drabbats av hjärtstillestånd under en match. Sedan kom han tillbaka och öste in poäng i division 1 och fortsatt göra samma sak i allsvenskan. Mäter nästan två meter och svårstoppad ångvält i succélaget.

  23. Jeremy Williams, 31, f, Västerås
  Poäng: 28 (17+11) på 36 matcher.
  Kommentar: På grund av skador har han inte lyckats komma upp i samma höga nivå som i fjol och produktionen har inte varit lika lyckosam. Men den NHL-meriterade kanadensaren är ändå sylvass med sitt direktskott, framför allt i spel fem mot fyra.

  22. Emil Pettersson, 21, f, Timrå
  Poäng: 33 (12+21) på 50 matcher.
  Kommentar: I Timrås unga lagbygge är det Pettersson som blommat ut mest. En offensiv stjärna som visat sig vara väldigt kreativ och stark med puck. Hans positiva utveckling har resulterat i ett kontrakt med Modo, en klubb han ansluter till om Timrås säsong tar slut om två omgångar.

  21. Jens Olsson, 30, b, Malmö
  Poäng: 33 (6+27) på 50 matcher.
  Kommentar: Har fått en nyckelroll i Malmös defensiv de senaste åren tack vare sin smarthet i spelet. En av de skickligaste i ligan att döda utvisningar, men har varit användbar även i powerplay med sin spelförståelse och fina skridskoåkning. Befinner sig i toppen av karriären, just nu.

  20. Jonathan Pudas, 21, b, Karlskrona
  Poäng: 25 (6+19) på 50 matcher.
  Kommentar: Fostrad i Skellefteås välmående ungdomsverksamhet och fått ett stort genombrott i år, i takt med lagets oväntade framgångar. Den Kirunafödde backen är en defensiv härförare i Karlskrona men har även en offensiv uppsida. Leder hela allsvenskans plus/minus-liga.

  19. Robin Kovacs, 18, f, AIK
  Poäng: 27 (17+10) på 50 matcher.
  Kommentar: Intern poängligaledare och spjutspetsen framåt. Trots att han bara är 18 år gammal. Tilldelades nyligen Guldgallret för hockeyallsvebskans bästa junior och given i nästa säsongs JVM-lag. Jagas av de flesta SHL-klubbar.

  18. Greg Squires, 26, f, Oskarshamn
  Poäng: 43 (18+25) på 50 matcher.
  Kommentar: Värvades från tyska andraligan och har gjort succé. Amerikanen har svarat för nästan dubbelt så många poäng som Oskarshamns näst främsta poänggörare och en stark anledning till att laget faktiskt har chans på en topp åtta-placering.

  17. Robin Press, 20, b, Södertälje
  Poäng: 30 (12+18) på 48 matcher.
  Kommentar: En av få glädjeämnen i Södertälje. Trots laget katastrofala säsong har ändå backtalangen varit en positiv injektion och framför allt varit lyckosam vid offensiv blålinje. Tvåa i lagets interna poängliga trots att han är back.

  16. Jesper Olofsson, 22, f, Bik Karlskoga
  Poäng: 33 (21+12) på 47 matcher.
  Kommentar: Fostrad i Modo men fick aldrig chansen i Örnköldsviksklubbens SHL-lag och lånades i stället ut i omgångar. Efter en sejour i Danmark följt av spel i Almtuna har Olofsson, som så många andra spelare, hittat rätt i Karlskoga. Vi minns bland annat solomålet i en match mot AIK i Globen i mellandagarna.

  15. Robin Jacobsson, 28, b, Västerås
  Poäng: 18 (4+14) på 33 matcher.
  Kommentar: Fick inte förnyat kontrakt med Brynäs efter förra säsongen, värvades till Leksand och hamnade snabbt i lagets frysbox. Lånades ut till Västerås i höstas och har fått ett jättelyft. Från att ha varit en fysisk och tung back - det är han förvisso fortfarande - har han även visat offensiva kunskaper många inte trodde fanns.

  14. Marcus Nilsson, 23, f, Bik Karlskoga
  Poäng: 36 (15+21) på 49 matcher.
  Kommentar: Efter en misslyckad sejour i AIK i fjol återvände Nilsson till de värmländska hemtrakterna och hittade plötsligt storformen igen. En av Karlskogas mest tongivande spelare, kortväxt, men med goda egenskaper för en spelfördelare.

  13. Joel Kellman, 20, f, Karlskrona
  Poäng: 37 (17+20) på 46 matcher.
  Kommentar: Fostrad i Malmö, men fått ett stort, stort genombrott sedan han nu återvänt till moderklubben Karlskrona. En doldis som förmodligen är allsvenskans största genombrottsmän. Får mycket fortroende i succélaget och avgjorde bland annat toppmötet mot Västerås nyligen på egen hand. En spännande talang.

  12. Jakob Lilja, 21, f, Rögle
  Poäng: 49 (21+12) på 48 matcher.
  Kommentar: Spelade SHL-hockey med Rögle för två år sedan, men inte först den här säsongen har han fått sitt stora genombrott. Har haft en viktig roll i Ängelholmsklubben tack vare sitt hårda jobb över hela isen. Pålitlig målskytt, dessutom, och tillhör toppen av allsvenskans skytteliga.

  11. Nils Andersson, 23, b, Malmö
  Poäng: 28 (13+15) på 49 matcher.
  Kommentar: Var med och tog upp Djurgården till SHL i fjol, men valde att stanna i hockeyallsvenskan och få en nyckelroll i hårdsatsande Malmö. Och det har han fått. Väldigt viktig tack vare att han läser spelet väldigt bra och även producerar offensivt.

  10. Stefan Öhman, 38, f, Björklöven
  Poäng: 40 (18+22) på 48 matcher.
  Kommentar: Tvåvägscentern drar ett tungt lass i överraskningslaget. Fortsätter producera trots sin ålder och tillhör även toppskiktet i plus/minus-statistiken. En ovärderlig ledargestalt i Umeåklubbens lagbygge, just nu.

  9. John Henrion, 24, f, Asplöven
  Poäng: 43 (30+13) på 49 matcher.
  Kommentar: Ännu en lyckad importvärvning av Asplöven. Amerikanen är en skarpskytt som har prickat in betydligt fler puckar den här säsongen än någon annan hockeyallsvensk spelare. Bildar en fruktad kedja med Jacob Lagace och duon har tillsammans svarat för en tredjedel av hela lagets målfabrikation.

  8. Kevin Mitchell, 34, b, Mora
  Poäng: 46 (10+36) på 49 matcher.
  Kommentar: Trots sin ålder håller han otroligt hög nivå. Bildar seriens bästa backpar med ovannämnde Bengtsson och Mitchel är en ledare på isen med utomordentlig spelförståelse. Leder hela allsvenskans assistliga, trots att han är back.

  7. Joey Tenute, 31, f, Malmö
  Poäng: 35 (12+23) på 39 matcher.
  Kommentar: Kom till Malmö inför förra säsongen efter att ha testat på spel i flera europeiska ligor med god lycka. Visade sig genast också vara en lyckad värvning med sina playmaker-egenskaper. Har dock inte riktigt varit lika bra som i fjol, delvis på grund av skada, men ändå bland de tio främsta spelarna i serien när han är hel och frisk.

  6. Frederik Storm, 26, f, Malmö
  Poäng: 38 (19+19) på 47 matcher.
  Kommentar: Ännu en framgångsrik dansk landslagsman i hockeyallsvenskan och den i stjärnspäckade Malmö som sticker ut allra mest. Storm är en renodlad offensiv spelare, snabb och puckskicklig, och poängbäst i laget.

  5. Lukas Bengtsson, 20, b, Mora
  Poäng: 31 (8+23) på 40 matcher.
  Kommentar: Hade en stark säsongen redan som 19-åring i fjol, men har växt ytterligare den här säsongen och tillhört en av seriens absolut bästa backar. Bidrar framför allt offensivt, men pålitlig även i defensiven. Ännu en spelare som Frölunda redan hunnit säkra upp med ett kontrakt till nästa säsong.

  4. Dustin Johner, 31, f, Västerås
  Poäng: 42 (22+20) på 48 matcher.
  Kommentar: Fick inte följa med Djurgården upp i SHL, blev i stället kvar ännu ett år i allsvenskan och hamnade i Västerås - hans fjärde svenska klubb. Livsfarlig i powerplay, en spelform han gjort mer än hälften av sin totala poängskörd i.

  3. Alexander Bergström, 29, f, Karlskrona
  Poäng: 36 (14+22) på 48 matcher.
  Kommentar: Fick ingen plats i Rögle efter att ha varit med och fört upp klubben till SHL våren 2012. Hade heller ingen stor roll i Malmö året därpå. Men i Karlskrona har allt lossnat för skåningen. Likt laget har han svarat för en succéartad säsong och varit makalöst bra nu i slutskedet.

  2. Jacob Lagace, 25, f, Asplöven
  Poäng: 54 (19+35) på 49 matcher.
  Kommentar: Kanadensaren är kanske rent av hela hockey-Sveriges mest lyckade importspelare och toppar allsvenskans poängliga. Kan såväl agera framspelare som målskytt och även giftig tack vare sin snabbhet. Spelar knappast kvar i lilla Asplöven nästa säsong.

  1. Jesper Jensen, 28, f, Rögle
  Poäng: 47 (10+37) på 50 matcher.
  Kommentar: En motor i Rögles spel, åt båda håll. En komplett hockeyspelare som värvades till Rögle efter en stark säsong i Karlskrona i fjol och har växt ytterligare. Dansk landslagsman som spelar SHL-hockey nästa säsong. Redan klar för Frölunda, nämligen.

 5. #145
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  KHK klara för SHL som första lag. Ha ha! Precis vad SHL önskade... eller inte. :)

  "Det är helt galet, jag ska fira i en vecka" | Allsvenskan | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet

 6. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Happy Gilmore:


 7. #146
  Medlem AIK15s avatar
  Gruppering
  Norra/ Hovet, black army.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Solna
  In your face SHL!

 8. #147
  Medlem fredolegendos avatar
  Reg.datum
  Sep 2013
  Hahaha rätt åt SHL pamparna👏👏👏👏👏👍👍👍👍🍺🎉

 9. #148
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Så jäkla bra. Hade hoppats på att Karlskoga (bofors) skulle ta en plats även, men de ser tyvärr ut att missa. Vill ha upp alla tråkiga lag och ner med leksand och modo.

 10. Följande medlem gillade det här inlägget av Eric:


 11. #149
  Medlem NimitZs avatar
  Gruppering
  Norr om Norrort
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stad?
  Löven och Bik kommer ta det ska ni se. Kommar även bli glad om Skimlarna tar sig upp

 12. #150
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Vore underbart om tråkiga lag gick upp. Då kan vi kanske se fram emot nya upp- och nedflyttningsregler inom kort, igen.

 13. #151
  ppf
  ppf är inte uppkopplad
  Medlem ppfs avatar
  Reg.datum
  Sep 2014
  Citat Ursprungligen postat av SuperGnaget1891 Visa inlägg
  Vore underbart om tråkiga lag gick upp. Då kan vi kanske se fram emot nya upp- och nedflyttningsregler inom kort, igen.
  Ja, upp med Hästen!!

 14. #152
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Meca skitrace....

  Västerås - Rögle
  MoDo - Vita Hästen
  Leksand - Malmö

  Modo vinnare, Leksand förlorare - Mats Wennerholm

  Vad tror vi?

  Själv hoppas jag på Rögle, Vita Hästen och.... ingen i den sista fighten. Kan både piss-läxand och fitt-malmoe förlora?

 15. #153
  Medlem NimitZs avatar
  Gruppering
  Norr om Norrort
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stad?
  Nä alltså bara inte malmö tar det så är jag nöjd.
  Men hästen hade varit otroligt fint om dem tog det

 16. #154
  Medlem istok91s avatar
  Reg.datum
  Jun 2013
  Coolt om Hästen tar det.

 17. #155
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Hoppas Malmö tar det. Då får vi åtminstone 2 fullsatta matcher nästa säsong.

 18. #156
  Medlem GuldGnagets avatar
  Reg.datum
  May 2014
  Ort
  Sollentuna
  Hur många SHL platser finns det till årets SHL kval?

 19. #157
  Medlem NimitZs avatar
  Gruppering
  Norr om Norrort
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stad?
  Tre platser kvar. Vinnarna i respektive möte tar varsin

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av NimitZ:


 21. #158
  Medlem GuldGnagets avatar
  Reg.datum
  May 2014
  Ort
  Sollentuna
  Och där åkte Leksand ur SHL. Tankar kring detta?

 22. #159
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2014
  Citat Ursprungligen postat av GuldGnaget Visa inlägg
  Och där åkte Leksand ur SHL. Tankar kring detta?
  D blir nog bra tryck på Hovet mot dem

 23. #160
  Medlem Alltidgnagets avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Råsunda Stadion
  Citat Ursprungligen postat av GuldGnaget Visa inlägg
  Och där åkte Leksand ur SHL. Tankar kring detta?
  Tråkigt för skolorna och vårdcentralerna i närområdet som med största sannolikhet kommer läggas ner.

 24. Följande 7 medlemmar gillade det här inlägget av Alltidgnaget:


Sidan 8 av 8 FörstaFörsta ... 678

Liknande ämnen

 1. Hockeyallsvenskan 12/13
  Av TheGoldenAIK i forum Övrig sport
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2012-04-03, 13:04

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •