Sidan 3 av 55 FörstaFörsta 123451353 ... SistaSista
Resultat 41 till 60 av 1090

Ämne: AIK Ishockey Ekonomi / Organisation

 1. #41
  Medlem
  Reg.datum
  Dec 2010
  Tror Dif fick 500 000 då de har högre publiksiffror än oss. Sades på deras infomöte i veckan enl. en kompis som var där. Fortfarande uselt dock, men man får iaf mer om man har mer publik.

 2. #42
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  AIK får väl försöka dra igång ett stånd utanför arenan som säljer kaffe och korv me bröd ;) Tyvärr behöver vi alla pengar vi kan nu, vilket en bojkott skulle minska ändå troligtvis. Men ska en bojkott göras bör man försöka samordna något med aporna ändå.

 3. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Eric:


 4. #43
  Medlem malmborgs avatar
  Reg.datum
  Oct 2012
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Eric Visa inlägg
  AIK får väl försöka dra igång ett stånd utanför arenan som säljer kaffe och korv me bröd ;) Tyvärr behöver vi alla pengar vi kan nu, vilket en bojkott skulle minska ändå troligtvis. Men ska en bojkott göras bör man försöka samordna något med aporna ändå.
  Själva syftet med bojkotten är ju att AIK ska få in mer pengar.
  Jag håller helt med om att vi måste se till att pengarna kommer in på ett eller annat sätt men i slutändan handlar det max om 200 000kr. Slår vi ut det på 2000 personer rör det sig inte om mer än en hundring var. På hela säsongen!
  Det kommer svida bra mycket mer för hyresvärden än för oss.
  Jag antar att det skulle ligga i apornas största intresse också, det regnar inte pengar över ES klubbar men definitivt inte över AS klubbar.

  Ät en korv, drick en kaffe och ta en mazarin utanför hovet och skänk mellanskillnaden till AIK. Med hovets priser har vi fått ihop de där pengarna innan vi fått vår första tvåa för "för många spelare på isen"
  Senast redigerad av malmborg den 2013-04-16 klockan 00:26.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av malmborg:


 6. #44
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2012
  Först vill jag säga att aporna får göra vad fan dom vill. Jag agerar för AIK... Är det bojkott på hovet som gäller under våra matcher så är det. Jag känner liksom att man lätt skulle kunna tjacka en hamburgare, kaffe och mazarin utanför om pengarna går direkt till AIK.

 7. #45
  Medlem
  Gruppering
  Liggplats
  Reg.datum
  Mar 2012
  Ort
  Uppsala
  Jag har en siffra som en med lite insyn i kopiornas verksamhet har viskat om och han säger ca 5 miljoner i vinst på korv,kaffe etc. Nu är de lite extra norrlands dryga efter sm guldet men med lite eftertanke så är det inte omöjligt. Snittpublik på 5000 så gör det att varje person spenderat en tusenlapp fördelat på 26 alt 27 matcher. Det gör att varje person lägger ut ca 37 kronor +inköpspriset vilket blir i snitt kanske en 50 lapp.

  5 miljoner är två bra spelarlöner.

  Vi sitter match efter match och fyller upp mcdonken´s kassa samt alla andra hak runt hovet och sedan så blir vi lurade av arena bolaget med en så djävla konstig fördelning av intäkterna på publiken och när matchen är slut så står snuten där med handen utsträckt som en djävla tiggare. Det är bara att inse att här behöver vi att fundamentalt tänka om, ska AIK hockey överleva så gäller det att tänka i nya banor. Börja med att ställa ut en korvgubbe med en låda på magen, färga korvdjäveln svart, på med jonnys senap klart- AIK korv 20 spänn så ska jag dra 5 själv på rot.

 8. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Slagskott:


 9. #46
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Vet inte om det här varit uppe tidigare någonstans (har inte varit så forumaktiv på senaste) men ifall inte så tänkte jag bara bränna av ett rykte som jag snappat upp i hockeykretsar den senaste tiden - och det är att våra kära lillasyrror dif tydligen sitter riktigt i skiten ekonomiskt. Dels kommer de gå flera miljoner back på förra säsongen (vilket iofs redan är känt) - men - dessutom är det tydligen så att hel del eldsjälar/sponsorer gått "all in" på att komma tillbaka till ES direkt och bl.a. både fastigheter och andra tillgångar har pantsats för att skaka fram extra pengar/lån att finansiera förra årets "triumftåg"(?) genom Hockeyallsvenskan! Dvs det finns nu en hel del tillfälliga skulder som skall betalas tillbaka, med pengar som inte finns och absolut inte kommer att kunna genereras såvida dif inte skaffar sig samma spelarbudget som Huddinge i några år framåt.

  Lät på de jag pratade med (vissa gårdare själva) som att det här v e r k l i g e n var värsta bubblan någonsin som nu är på väg att brista när som helst! (De var otroligt upprörda). Men man vet ju samtidigt aldrig hur folk kryddar till sina historier, så jag får väl reserverar mig lite för sanningshalten och omfattningen. Däremot har jag svårt att tro att det inte är rök utan eld gällande detta. De här personerna är mycket aktiva inom Stockholmshockeyn och träffar ofta folk som vi mest bara ser på TV... typ. Ni hajar. Ville iaf bara dela med mig. Om det stämmer så kan det alltså bli lite kul skriverier om dif hockey snart också, inte bara om deras lyckade säsongsstart i fotbollen. :)

  Dessutom har det varit mycket snack även hos gårdarna om kringförsäljningen på Hovet. Dom fick ihop c:a 500K på detta förra säsongen (samma som vi?) om jag hörde siffran rätt? Däremot sägs det att gårdarna har någon typ av "stege" där de får typ 5% av merförsäljningen på Hovet upp till ett visst antal miljoner (5-6?), sen 10% över det, 15% över nästa gräns osv. Det är dock inget jag känner igen från våra diskussioner? AIK Hockey har väl alltid bara pratat om en fast summa (runt 5%) eller kommer jag ihåg fel?
  Senast redigerad av Happy Gilmore den 2013-04-28 klockan 11:55.

 10. #47
  Medlem AIKfans87s avatar
  Gruppering
  Råsundafetto
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Östra Nedre
  Är inte förvånad att apornas ekonomi är körd i botten då de troligen hade en dyr trupp sett till AS. Sedan hjälper det inte med polisnotor och att man dessutom tjänar lite på kioskförsäljning jämfört med övriga bondklubbar. Är ju samma som drabbade AIK under 2000-talet. Frågan är dock om apornas kris är värre, luktar konken utan externt kapital in. Blir intressant rörande deras elitlicens...

 11. #48
  Medlem
  Gruppering
  Liggplats
  Reg.datum
  Mar 2012
  Ort
  Uppsala
  Jag vet inte men det känns som om vi måste börja tänka om och vara smarta, som AIK.are så tänker man ofta med hjärtat och har en bild av hur det borde vara. Rekrytera lokala förmågor i Stockholmsregionen- jättebra inriktning men Oskar Möller, Linus Klasen och lillsampa osv väljer andra alternativ.
  Pengarna räcker inte till.
  Jag har sagt det tidigare och jag är helt övertygad om att både Gozzi och Rudan vet vilka spelare som skulle passa men de tvingas att leta upp "fynd" hela tiden för att det ska fungera. Lyckas inte detta så skriker vi avgå och totalsågar spelare till höger och vänster.

  Så fort AIK lyckas som 2012/13 så rensas truppen på spelare och det kanske var därför Gozzi skrev så "långa" kontrakt med vissa lite tveksamma spelare. Vi kommer aldrig att konkurrera ut landsortsstäder där kommunen helhjärtat stödjer sin klubb med att "hyra" sina egna hallar, vaktmästare som bekostas av kommunen, utrustning som lagas och ersätts på kommunens bekostnad etc , lif är ett skrämmande exempel men det finns flera andra klubbar som sitter i knät på kommunen.
  Det svider i hjärtat och säga men det kanske enda alternativet är att lämna Hovet, bygga egen arena i Solna som har Sveriges bästa företagsklimat och börja arbeta med en helt annan profil.
  Rink med 6500 och publik ala NHL precis bakom plexiglaset etc.
  Jag vill inte vara pessimist men jag kan inte se hur vi ska kunna vända AIK hockey ekonomiskt, man brukar använda uttrycket "de fattiga kusinerna från landet" men här är det tvärt om- fattiga som kyrkråttor ska vi försöka värva klass-spelare fast betala mindre än alla andra.

  Nä nu är det dax att tagga upp till fotbollen, Forza AIK!!!!

 12. #49
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Lite OT men man måste ju undra när den första klubben kommer att göra så här med flit? Dvs eftersom de vet att de kommer att bli räddade av veka soprötter till kommunpolitiker och mentalt utmanade lokala näringslivsmänniskor som gladeligen skriver av 75% av skulderna? Frågan är om inte Leksand redan gjort det? Det framstod helt klart mer planerat än Timrå, vilka bara framstår som dåligt skötta.

  Timrå inleder rekonstruktion | Timrå | Allsvenskan | Sverige | Hockey | Sportbladet | Aftonbladet
  Senast redigerad av Happy Gilmore den 2013-04-29 klockan 10:31.

 13. #50
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Västerort
  Sedan jag var liten har jag alltid velat köpa aktier i AIK. Nu när jag jobbat ett antal månader så vore det trevligt att uppfylla den barndomsdrömmen. Hur går jag tillväga?

 14. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Crozz:


 15. #51
  Medlem MatsMatsRubarths avatar
  Gruppering
  DSM & ASK
  Reg.datum
  Sep 2011
  Ort
  Bromma
  Citat Ursprungligen postat av Crozz Visa inlägg
  Sedan jag var liten har jag alltid velat köpa aktier i AIK. Nu när jag jobbat ett antal månader så vore det trevligt att uppfylla den barndomsdrömmen. Hur går jag tillväga?
  Öppna en depå, antingen via din ordinarie bank eller någon nätmäklare (Avanza eller Nordnet exempelvis). Nu är jag inte helt opartisk, men enligt mig är Avanza och Nordnet överlägset bäst. Du kan köpa aktier till riktigt lågt courtage (från 7kr och uppåt beroende på orderstorlek) och det är helt kostnadsfritt att ha ett konto hos dom. Men är inte priset så viktigt, så är det väldigt smidigt att öppna depå hos sin ordinarie bank.

  Köpa aktier i AIK Fotboll är busenkelt, man loggar in på sin depå, söker upp aktien och klickar på köp. Sen är det klart, typ. Förutsätter att man fört över pengar till sin depå förstås.

  Köpa aktier i AIK Hockey är svårare. Aktien handlas inte elektroniskt på en reglerad marknadsplats. Man får hitta en säljare själv. Antingen via vänner/kontakter osv eller på inofficiella marknadsplatser där man kan annonsera om att man vill köpa eller sälja onoterade aktier, typ www.inoff.nu. Har sett att det finns en del som annonserat där. Har även sett folk annonsera här på AIK-forum.

  Har du fler frågor så kan du skicka ett pm. Jag arbetar med aktier hela dagarna. Däremot tjänar man inga större pengar på AIK-aktien, det är dålig handel i den och aktien har väl inte gått jättebra. Men det är en kul grej att äga en pytteliten del av AIK Fotboll AB i alla fall ;)

 16. #52
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  Nov 2011
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Crozz Visa inlägg
  Sedan jag var liten har jag alltid velat köpa aktier i AIK. Nu när jag jobbat ett antal månader så vore det trevligt att uppfylla den barndomsdrömmen. Hur går jag tillväga?
  Kontakta AIK, emittenten vet vart dessa handlas. Jag tror att Gunnar administrerade en del av detta tidigare. Prova med Birath.

 17. #53
  Medlem
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  Nov 2011
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av HenrikSolna Visa inlägg
  Öppna en depå, antingen via din ordinarie bank eller någon nätmäklare (Avanza eller Nordnet exempelvis). Nu är jag inte helt opartisk, men enligt mig är Avanza och Nordnet överlägset bäst. Du kan köpa aktier till riktigt lågt courtage (från 7kr och uppåt beroende på orderstorlek) och det är helt kostnadsfritt att ha ett konto hos dom. Men är inte priset så viktigt, så är det väldigt smidigt att öppna depå hos sin ordinarie bank.

  Köpa aktier i AIK Fotboll är busenkelt, man loggar in på sin depå, söker upp aktien och klickar på köp. Sen är det klart, typ. Förutsätter att man fört över pengar till sin depå förstås.

  Köpa aktier i AIK Hockey är svårare. Aktien handlas inte elektroniskt på en reglerad marknadsplats. Man får hitta en säljare själv. Antingen via vänner/kontakter osv eller på inofficiella marknadsplatser där man kan annonsera om att man vill köpa eller sälja onoterade aktier, typ www.inoff.nu. Har sett att det finns en del som annonserat där. Har även sett folk annonsera här på AIK-forum.

  Har du fler frågor så kan du skicka ett pm. Jag arbetar med aktier hela dagarna. Däremot tjänar man inga större pengar på AIK-aktien, det är dålig handel i den och aktien har väl inte gått jättebra. Men det är en kul grej att äga en pytteliten del av AIK Fotboll AB i alla fall ;)
  Courtage på 7 kr, vart hittar du detta? Otroligt bra! :)

 18. #54
  Medlem
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Västerort
  Tack för svar! Ska ta mig en närmare titt, får skicka ett mail till Birath och se.

  Avanza har jag sedan tidigare, blir antagligen några aktier inom fotbollen också!

 19. #55
  Medlem Puritys avatar
  Gruppering
  Råsundafetto
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  Kungsholmen
  Citat Ursprungligen postat av will Visa inlägg
  Courtage på 7 kr, vart hittar du detta? Otroligt bra! :)
  Gäller Avanza Mini och ordrar på en storlek upp till 5000 kr.

 20. #56
  Medlem AIKfans87s avatar
  Gruppering
  Råsundafetto
  Reg.datum
  Nov 2010
  Ort
  Östra Nedre
  Citat Ursprungligen postat av Purity Visa inlägg
  Gäller Avanza Mini och ordrar på en storlek upp till 5000 kr.
  Le expert!

 21. Följande medlem gillade det här inlägget av AIKfans87:


 22. #57
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Crozz Visa inlägg
  Sedan jag var liten har jag alltid velat köpa aktier i AIK. Nu när jag jobbat ett antal månader så vore det trevligt att uppfylla den barndomsdrömmen. Hur går jag tillväga?
  Kan bara säga att det är jäkligt nice att se sina AIK-aktier i depån varje gång man loggar in. Rent ekonomiskt är det en hel del andra affärer som ligger före i listan (ganska många faktiskt) men det här känns ändå som kanske min bästa aktieaffär någonsin, för mitt välbefinnande.
  Senast redigerad av Happy Gilmore den 2013-05-12 klockan 08:56.

 23. Följande medlem gillade det här inlägget av Happy Gilmore:


 24. #58
  Medlem
  Gruppering
  Vi som gillar att slå någon/något med en driver!
  Reg.datum
  Aug 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Happy Gilmore Visa inlägg
  Vet inte om det här varit uppe tidigare någonstans (har inte varit så forumaktiv på senaste) men ifall inte så tänkte jag bara bränna av ett rykte som jag snappat upp i hockeykretsar den senaste tiden - och det är att våra kära lillasyrror dif tydligen sitter riktigt i skiten ekonomiskt. Dels kommer de gå flera miljoner back på förra säsongen (vilket iofs redan är känt) - men - dessutom är det tydligen så att hel del eldsjälar/sponsorer gått "all in" på att komma tillbaka till ES direkt och bl.a. både fastigheter och andra tillgångar har pantsats för att skaka fram extra pengar/lån att finansiera förra årets "triumftåg"(?) genom Hockeyallsvenskan! Dvs det finns nu en hel del tillfälliga skulder som skall betalas tillbaka, med pengar som inte finns och absolut inte kommer att kunna genereras såvida dif inte skaffar sig samma spelarbudget som Huddinge i några år framåt....
  Vet inte om ni hörde på Radio Stockholm igår men det börjar röra på sig... :)

  Djurgården Hockey back 25 miljoner kronor på fem år - Ekot
  "Kan man inte köpa oxfilé får man ta isterband" - Radiosportens hockeynyheter - Ishockey
  Licensnämnden: Vi ska titta på Dif - Radiosporten

  "Avd. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen..."

  Fast egentligen har jag svårt att gotta mig för mycket i det här. Det är mer ett Stockholms-/politiskt-/elitidrottsproblem imo. Och det berör ju oss också i allra högsta grad.
  Senast redigerad av Happy Gilmore den 2013-05-15 klockan 10:01.

 25. #59
  Medlem Jannekvinnas avatar
  Gruppering
  Tweed-Ligan
  Reg.datum
  May 2012
  Ort
  Sjöstan'
  Är ett skämt om Djurgården blir degraderade, men Leksand lirar kvar.

  Säga vad man vill om lillasyster, men ett bättre öde än så förtjänar dom.

 26. #60
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Jannekvinna Visa inlägg
  Är ett skämt om Djurgården blir degraderade, men Leksand lirar kvar.

  Säga vad man vill om lillasyster, men ett bättre öde än så förtjänar dom.
  Reglerna kräver bara positivt eget kapital. Man kan ju tycka att reglerna behöver en översyn... Men nej, "bättre öde" - fan heller! Ner med skiten i division 1 så blir det lite stockholmsderbyn igen, medan AIK galgar sig genom till SM-guld.

  Har blivit ett jävla daltande med dif på senaste tiden. Helst får de gå i konkurs eller något och börja om igen a la bajen.

 27. Följande 3 medlemmar gillade det här inlägget av SuperGnaget1891:


Sidan 3 av 55 FörstaFörsta 123451353 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. AIK Fotbolls ekonomi
  Av Pocca i forum AIK Fotboll
  Svar: 980
  Senaste inlägg: 2018-02-20, 22:47
 2. Svar: 4
  Senaste inlägg: 2011-04-12, 17:45

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •