Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: VM-bollen i år igen?

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011

  VM-bollen i år igen?

  Märkte tyvärr i Lördags att den förskräckliga VM-bollen fortfarande används av AIK.

  Är det någon med insyn som vet om vi kommer behöva stå ut med den här skitbollen ännu en säsong? Går det påverka i såna fall, eller är bollavtal skrivna i sten?

  För att citera Craig Johnston, gammal Liverpool-anfallare som numera är expert på tillämpning av vetenskap på fotbollsutrustning:

  "– Om en sponsor kom till ditt kontor före VM och sa "Vi ska ge er en ny, helt rund boll som spelarna inte kommer att gilla, det kommer att bli mer misstag gjorda än i något annat VM, det kommer att göras färre mål, färre frisparkar resulterar i mål, färre passningar går fram, spelarna får sämre kontroll och runt 70 procent av inläggen och skotten kommer att gå långt över ribban…", vad skulle du säga till denne?"

 2. #2
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Åh fy fan! Jag hade förträngt den jäveln...

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Bromma
  Lösningen är förstås att värva Diego Forlan. Han var väl typ den ende som behärskade den där bollen. Å andra sidan har vi ju Nebo som tekniktränare, han kan nog skjuta med vad som helst. Han får väl visa grabbarna hur det går till.

 4. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av GialloNero:


 5. #4
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Ta tillbaka bollen från 02 eller 06. Det borde väl gå att köra med någon annan adidas boll. Just 2010 års upplaga är ju katastrof.

 6. #5
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Den förstör verkligen spelet. Mottagningar studsar ifrån spelarna på ett sätt som inte har med bollkänsla att göra, crossbollar "glider" iväg för att det saknas tyngd i den, skott får en andra andning och sjunker inte som vanliga bollar.

  Det är ju rätt orimligt att de kommer lyssna på någon supporters åsikter om bollen de själva ska spela med. Men är det ändå inte märkligt att denna boll överlevt en andra säsong i AIK? Vem tar beslut kring sånt här och varför fortsätta med en boll som uppenbarligen är tydligt sämre än andra bollar som finns på marknaden, som inte ingår i VM-vetenskapsbollhysterin som alltid blir sågad vid fotknölarna av spelarna själva?

 7. #6
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Värdelös jävla boll, hatar den verkligen.

 8. #7
  Medlem Holms avatar
  Gruppering
  AIK Norge
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Oslo
  Tycker faktist inte den är så illa. Det gäller ju bara att bli van med den.
  Men Adidas ska det vara, helt klart skönaste bollarna. Dessutom borde man fan ta och se till att fixa så att alla lag spelar med Adidasbollen!

 9. Följande medlem gillade det här inlägget av Holm:


 10. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Om vi nu har ett väldigt bindande boll-avtal med Adidas, varför som förslag inte använda den här istället:

  adidas - adiPure Tr. Pro - Accessories

  De hade nästan bara hi-tech bollar i sitt sortiment, och om de bara vill tillåta en boll de själva promotar för tillfället så är till exempel den här ganska billiga bollen bättre än VM-bollen utan tvekan. Inte för att det är något perfekt scenario att ha en budgetboll som matchboll så är det ändå ett bättre alternativ än deras hightech-plastbollar.

  Det här är de bollar som finns listade på deras egna hemsida:
  adidas - Balls - By Type

  Man kan ju tänka sig att det finns fler bollar utanför det officiella sortimentet, men de är ju även ett vinstdrivande företag och går nog bara med på en boll de själva kan kränga. Men som sagt, vad som helst är bättre än VM-bollen.

Liknande ämnen

 1. Vi som är fulla nu igen!
  Av Nezumi i forum Blandat
  Svar: 3364
  Senaste inlägg: 2017-07-15, 20:21

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •