Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Ungdomstränare

 1. #1
  björn_gnaget
  Gäst

  Ungdomstränare

  I andra länder blir forna storspelare inte A-lagstränare direkt efter karriären utan går den långa vägen genom att ta sig an klubbens ungdomslag och på så sätt skapar sig en gedigen tränarerfarenhet samtidigt som man kan dela med sig av sin kunskap till ungdomarna. Detta sker INTE i Sverige. Här ska man gå från spelare till A-lagstränare direkt...

  Jag tycker att man inom AIK borde ta tillvara på sina "åldrande och åldrade" stjärnor och anställa dem i ungdomsorganisationen. Andreas Andersson borde inte träna ett div. 3 gäng, han borde träna AIK:s j-lag eller 15 åringar. Tolle borde inte tagit Väsby direkt - han borde ha gått via 13-åringar eller liknande.

  På detta sätt ger man dessa profiler en ordentlig tränarerfarenhet samt en kontinuitet inom organisationen och deras extremt värdefulla erfarenhet kan spridas vidare till ungdomarna vars tränare troligtvis inte har en aning om hur det är att spela på Råsunda.

  Är det någon prestige som gör att man inte vill träna pojkar eller varför jobbar man inte på detta sätt idag? Vad säger ni? Är det en bra idé att skola in framtida ledare på detta sätt?

 2. #2
  Medlem frrettis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Nu är det så att AIK har bra ungdomstränare. T ex Tobbe Ackerman som jag själv har haft som tränare, han flyttar inte på sig bara för att Tolle skall skolas in. Dessutom så är tränare som Tobbe bättre anpassade för ungar då dom brukar ha jobbat längre med ungdomsfotboll. Sen gick det ju bra för Sthare att gå genom alla led i organisationen, så jag säger inte att det är dåligt att göra som du säger. Utan det är svårt att få till.

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Jag tror ungdomarna skulle bli väldigt inspirerade av att få träna med gamla spelare. Jag tror att en lösning skulle kunna vara att ett pass i veckan sker med en tidigare spelare och det passet är ett rent teknikpass anpassat efter den position spelaren hade. Tänk om ungdomarna fått lära sig lobba som Nebbo. :)

 4. Följande medlem gillade det här inlägget av Il professore:


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •