Visa resultat för omröstning: Hur mycket pengar skulle DU kunna tänka dig att donera till en spelarvärvning?

Antal röster
106. Du får inte rösta i den här omröstningen
 • Inga pengar alls

  7 6.60%
 • <250 SEK

  26 24.53%
 • 500 SEK

  44 41.51%
 • 1000 SEK

  25 23.58%
 • 2500 SEK

  3 2.83%
 • 5000> SEK

  1 0.94%
Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 48

Ämne: Supporterfinansierad spelarvärvning

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010

  Supporterfinansierad spelarvärvning

  Tja
  Detta får bli mitt första inlägg här på nya forumet. Jag fick en liten ide igår kväll när jag skulle gå och lägga mig som jag tänkte vädra här för att se om det finns något intresse att eventuellt sätta igång med det här. Som vi alla vet går Gnaget uselt både sportsligt och ekonomiskt och ett bra recept på att förbättra det sportsliga är att kunna värva bra spelare, men för det krävs det att det åtminstone går bra ekonomiskt. Vi kan inte bara förlita oss på att vår kära Panaxia VD ska pumpa in pengar eller att Agent 03 ska köpa oss ur krisen. Så varför inte bidra vi också som har lite extra pengar att skänka bort. Jag spenderar gärna en tusing eller två om jag kan undvika att se Gnaget göra sällskap med Bajen nere i Superettan. Alla är inte miljonärer men många av oss har lite pengar över som vi gladeligen ger till laget vi älskar.

  Så min ide är simpel, vi sätter upp ett konto där man kan skänka pengar fritt. Vi fixar ihop en snygg hemsida där vi ger information om hur man gör för att skänka och så vidare. Sen hypar vi den här aktionen så gott vi kan så att så många gnagare som möjligt kan bidra.

  Bajen gjorde väll det här för något år sedan och fick ihop en massa pengar och kan de göra det måste vi kunna göra det ännu bättre. Lås oss säga att vi kan fixa 1 miljon kronor (kan vara överambitiöst), med de pengarna kan AIK betala lönen för flera år åt en ny spelare eller en ny fystränare kanske. Jerry Bengtsson lär inte vara gratis, kanske kan vi få ihop pengarna för hans kontrakt.

  Kom med idéer och tankar för hur vi på bästa sätt ska kunna göra det här.

 2. #2
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Detta förslag har vädrats tidigare, och jag tycker att det är fenomenalt.
  Känns som en win-win-situation då vi inte tappar ett skit på att få in ganska lite pengar, men att få in mycket vore guld värt.
  Jag kommer definitivt skänka pengar.

 3. #3
  Medlem and3ns avatar
  Gruppering
  AIK
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Spånga
  Ingen ny idé men likväl en bra sådan. Jag skulle skänka pengar.

 4. #4
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen
  Låter som en bra idé! För att få den stora massan att skänka pengar behövs förmodligen en frontfigur som inger förtroende att dessa pengar verkligen går till sitt ändamål. Finns det någon inom supporterleden som kan tänkas ta en sån här roll? Kanske samtliga ledarna för de olika supporterorganisationerna? BA, SmL, UN, SI?

 5. #5
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  För sent. Skulle vara perfekt om det drogs igång för två veckor sen så skulle man kunna skramla från folk på AIK-ÅFF, så att de gav cirka 10 kr per person i snitt, vilket skulle gett 200 000 kronor direkt. Tifoburkarna får gärna avvara denna match, med tanke på att en ny spelare är viktigare än ett tifo. Men det är tyvärr lite sent, och att vi skulle få kontakt med cirka 15 000 (som jag tror skulle behövas) under VM-uppehållet är tyvärr föga troligt. Men värt ett försök...

 6. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Inget är för sent. Visst hade det varit utmärkt att stå med hinkar nu under Åtvidaberg matchen men frågan om nyförvärv kommer ju vara högaktuell under hela sommaren. Reklam för saken är nog inga större problem att få, de stora AIK bloggarna kan skriva om det. Blir det stort nog vore det inte helt orimligt att tro att kvällstidningarna skriver några rader om det och så vidare.

  Jag tycker vi sätter igång, men det viktiga är att få fram en hemsida. En frontfigur hade ju varit bra, men det behövs ju nödvändigtvis inte, vi kan starta en grupp som kan vara frontfigur eller något liknande. Kom med mer förslag, sen skriv gärna om ni är villiga att lägga ner lite energi för att sätta igång ett sånt här projekt. Lyckas vi inte samla några större summor så har vi åtminstone försökt.

 7. #7
  Medlem UppsalaMarcuss avatar
  Gruppering
  Bondegnagare
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Uppsala
  Sjukt bra idé! Kan själv inte skänka mer en kanske ett par hundralappar då jag bara går på gymnasiet och får 1050 spänn i månaden. Men det är alltid nått om alla gör samma sak!

 8. #8
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Det här är inget projekt som görs under en match jag tycker vi fixar klart allt under sommaren, och när säsongen drar igång igen så kör vi, och vi kör tills vintern eller nästa sommarfönster.

 9. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Bra initiativ JerryB ! Det första man borde försöka göra är att fixa konto och en sida som ser seriös ut, så folk verkligen vet att pengarna går dit det är tänkt! Tror det finns många som skulle kunna slänga in en slant se bara på Golden Hill-spelaren - hjälp oss hjälpa AIK dom har ju snart dragit in 100 000, visserligen är det inga miljoner vi talar om men ändå pengar som pengar.  Facebook utmärkt sida att sprida, skapa en grupp eller liknande.
  Senast redigerad av vimotvärlden den 2010-05-17 klockan 23:13.

 10. #10
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Även jag har tagit upp detta. Bajen lyckades och då bör vi ialf få in det dubbla.
  Frågan är bara vem man vågar ge förtroende för att hålla i detta.
  S-I , U-N jag tycker vi borde kolla med Cee och de andra som styr blackbeat om de vill ta detta ansvar.
  Kanske en funktion på blackbeat där man kan hänvisas till "Värvningskontot" där man kan välja vilket belopp man vill skänka. Sponsorer och företag borde ju också vara intressant att höra med.

  Tanken om att ha värvningsbössor som tifobössorna är inte heller en dum ide.

  Drar iväg ett mail till Cee direkt !
  Återkommer med svar

 11. #11
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Jag menade att det är för sent för att vi ekonomiskt ska kunna hjälpa AIK nämnvärt för att fixa sommarvärvningar. Jag tycker fokus i så fall borde ligga på en ny spelare 2011 (vilket onekligen kommer att behövas då också).

 12. #12
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen
  Vi hinner nog inte få in några större summor under sommaruppehållet, som innan sagts så borde 2011 vara ett rimligt mål. Man kan jobba på idén under uppehållet och lansera det hela till starten igen efter uppehållet. Det skulle ge projektet perioden juli 2010 till januari 2011 va? Rätta mig om jag har fel men det skulle då innebära 6st löningsutbetalningar under här tiden.
  Kan vi få 5000 personer att skänka 100kr skulle detta ge 500 000kr. Frågan är hur mycket bajen fick in, för dom måste vi bräcka annars skjuter vi oss själva i foten.

 13. #13
  Medlem Kennys avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Norrort
  Har tidigare funderat lite på de där själv, och tycker det är en bra idé! kör på, jag kommer garanterat ge lite pengar, även om det inte kommer vara några summor att hurra över. Men att alla bidrar med något är väll lite det som är poängen! Så kör på!

 14. #14
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Kanon ide!

 15. #15
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Om detta kommer igång fort så är det klockrent, dock med mål 2011.
  Inom 1 månad får folk skatteåterbäring samt semesterlöner, och finns denna funktion uppe då kan vi helt klart få lite större bidrag än vanligt.
  Jag låter gärna 1lax trilla ner i bössan från skatteåterbäringen innan semestern drar igång.

 16. #16
  Grundare/Administratör
  Reg.datum
  Apr 2010
  Jag lade till en omröstning i ämnet (den är sluten, ingen vem som har röstat på vad) samt bytte namn på tråden för att förtydliga innehållet.

 17. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Jönköping
  Vad man kan utläsa nu är att det redan är uppe i 13 000 ca. Lägger man då på detta i en sign on bonus, så kanske det kan logga någon.

 18. #18
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Jag tycker inte att 500 ska vara det minsta alternativet, även folk som inte har råd helt enkelt men kan tänka sig att skänka 1-300 behövs verkligen också.

 19. #19
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen
  Jag har en fråga dock, säg att vi samlar ihop 500 000kr, hur funkar det när man ger dessa pengar till AIK rent redovisningsmässigt sett? Pengarna måste redovisas som någon slags intäkt för AIK FF eller? För om man ska ge pengarna så dras väl någon gåvoskatt eller är jag helt ute och cyklar.

 20. #20
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ett autogiro skulle vara ett bra komplement, personligen skulle jag idagsläget låta dom dra en hundring varje månad. En utgift som inte märks för den enskilde, men skulle bli ett betydande belopp om väldigt många skulle göra det. Sen kan folk lägga engångssummor eller insamlingar på matcher.

  Det gäller verkligen att lägga upp detta seriöst och förankrat, då kan det funka. Hur vet jag inte men det finns säkert folk som har en massa bra ideer.

Sidan 1 av 3 123 SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •