Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 49

Ämne: Sommarfönstret 2011 - Värvningar och försäljningar

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan

  Sommarfönstret 2011 - Värvningar och försäljningar

  Sommaren närmar sig med stormsteg och det lär inte bli en lugn sommar för AIKs del på transfermarknaden. Diskutera ämnet här!

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Jag ser framför mig ett scenario där M. och T. Bangura samt I. Turina säljs. Det borde inbringa minst 40 miljoner netto (läs tråden ekonomi för att se mitt resonemang). Startelvan skulle kunna se ut som följande i det läget:

  Stama
  Lorentzon-Per/Alex-Backman-NEJ
  Pavey-två av Tjerna/Helgi/RÅP-M9/DG
  Teknikovic/Karikari-Lundberg

  Det laget vinner man varken ligan eller cupen med, men försäljningarna nämnda ovan inbringar ju en hel del pengar. För dessa vill jag isf se:

  M. Jonsson (eller motsvarande duktig högerback)
  I. Obolo - Om externa finansiärer är med och betalar, får inte bli en för stor kostnad för oss
  En ny duktig ytter som helst ska vara vänsterfotad, prisklass 5 millar

  Jag tror på Greken i målet så där ser jag ingen brådska att förstärka. Med ovan nämnda värvningar borde vi ha chansen att slåss om antingen tredjeplatsen i ligan (förutsatt att våren flyter på minst lika bra som hittills) eller en lite tursam vinst i cupen. Någon av dessa leder till Europa nästa år och sedan kan bollen vara i rullning så att säga.

  Så ser ett rimligt sommarfönster ut enligt mig.

 3. #3
  Medlem UppsalaMarcuss avatar
  Gruppering
  Bondegnagare
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Uppsala
  Någon av våra Banguras lär ju dra med all säkerhet om de fortsätter prestera som de gjort. Om så blir fallet hoppas jag att:
  1. Vi får bra betalt! Detta är inga dåliga spelare vi har, och jag tycker att de är värda i alla fall 40 miljoner var.
  2. Vi skriver in vidareförsäljningsklausuler när vi säljer dem. Vet inte vad som är rimligt: 15-25%?
  3. Vi tar in en bra anfallare för pengarna, typ Obolo :)

  Om Turina drar måste ju en till målvakt in. Av vad jag sett av Stamatopoulos(stavning?) så tycker jag han håller för Allsvenskan och kan bli en bra första keeper. Sen om vi ska köpa in en ny eller plocka upp någon från våra ungdomslag vet jag inte, Vi har väl någon kille vid namn Simon Werner om jag inte minns fel, som tydligen ska vara väldigt bra.

  Sedan, trots Nisses bra match igår tycker jag det behövs en vänsterback. Kan inte själv komma på någon trolig, bara drömmer om Pierre Bengtsson. Förslag?

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Salem, Stockholm
  Och nu tränar ännu en spelare från
  Mehdi Khalil, 20 år gammal målvakt från Sierra Leone.

 5. #5
  Medlem DanneDaniels avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Svenskafans
  AIK testar målvakt
  Expressens nätupplaga uppger idag att AIK kommer att studera målvakten Mehdi Khalil.

  20-årige Mehdi Khalil spelar för närvarande i Köping dit han är inlånad fram till sommaren. Hans nationalitet och etniska tillhörighet är i skrivande stund något oklart men innan han lånades in representerade han FC Joahnsen i Sierra Leone. Khalil beskrivs som en "oslipad diamant" och kommer under våren att träna regebundet med AIK Gårdagens hjälte Ibrahim Bangura spelade tillsammans med Khalil i Köping och är positiv till en värvning. "En fantastisk målvakt", säger han till Expressen.

  En värvning kan dock bli aktuell först i sommar. Något som talar för en värvning av Khalil är att förstemålvakten Ivan Turina omgärdats av flyttrykten och med all sannolikhet lämnar klubben i sommar. Intresse fanns redan i vintras då Turina var ytterst nära en övergång till turkiska ligan.
  Hittar väldigt lite information om denna kille, men på Köpings hemsida står det att han är 194 cm lång och att han är på lån från Sierra Leone-klubben FC Johansen. Vi behöver ju en ny målvakt så det känns bra att han är på provspel, ringer dock varningsklockor då han inte heter Bangura i efternamn.

  För övrigt, har inte Turina kontrakt till december 2013? Så om vi släpper honom borde vi få lite ersättning iallafall?

  Länk

 6. #6
  Medlem UppsalaMarcuss avatar
  Gruppering
  Bondegnagare
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Uppsala
  Citat Ursprungligen postat av DanneDaniel Visa inlägg

  För övrigt, har inte Turina kontrakt till december 2013? Så om vi släpper honom borde vi få lite ersättning iallafall?

  Länk
  Vi borde få bra betalt för han. En riktigt bra målvakt! 10 miljoner för han tycker jag inte är orimligt.

 7. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  -
  Senast redigerad av Mutumba#10 den 2011-04-22 klockan 11:42.

 8. #8
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Råsunda Fotbollsstadion
  Detta tror jag kommer hända och lite av vad jag tycker vi borde ta för beslut

  Jag tycker vi ska sälja M. Bangura för minst 40 milj. kr. Det här är fan en av dom största talangerna i Allsvenskan sen Zlatan.
  Tycker vi bör behålla Teteh. Jag tror han kommer välja att stanna också. Han kom från Div. 2 och att spela ett halvår i AS och senare dra vidare, nja. Fast M. Bangura skulle lika gärna kunnat dra i vinter, och då hade han spelat i ett halvår. Fast sen tycker jag att Teteh kan utveckla en del spelmässigt.

  Turina ska vi göra allt för att behålla! Bästa målvakten i AS.

  Sen ska vi vänta lite och se hur bra Kari Kari är. Har en bra känsla av honom. Om han inte är så pass bra som en anfallare i AS är ska vi försöka värva hem Obolo. Sen försöka med Jonsson.


  Sen

 9. #9
  Medlem Februaris avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Man hoppas ju såklart att båda Bangurorna och Turina stannar.
  Mohamed blir riktigt svår att hålla kvar speciellt om han fortsätter såhär. Håller med ovannämnda om att jag är tveksam till att Teteh säljs redan i sommar oavsett hur bra han är. Turina just nu AS bästa målvakten. Tror att han med stor sannolikhet säljs tyvärr men Kenny tycker jag har visat bra kvalitér och han kan nog ersätta Turina för resten av säsongen iallafall.

  Om Mohamed säljs så KOMMER vi få väldigt mycket pengar. Styrelsen sägs ju redan ha tackat nej till 35 millar och det visar ju att om Mohamed ska gå så ska han inte gå för lite pengar. För pengarna behöver vi en ny spelare som ersätter honom kanske tex Obolo som inte verkar omöjligt. Även en ytter känns viktigt att få tag på.
  drömmar av guld!

 10. #10
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Inför säsongen sågs Turina och Stama som ungefär lika bra av de flesta, men Turina har verkligen visat att han är klasser bättre både i målvaktsspelet men främst i att styra laget/backlinjen och att få dem att känna trygghet. Det är en av de viktigaste egenskaperna för en målvakt och bara det gör honom per automatik till en nyckelspelare.
  Visst, Kenny är en bra målvakt, sämre än Turina men fortfarande bra. Förra året såg jag dock inte alls mycket av att han styrde backlinjen och manade på sina gubbar på samma sätt som Turina.
  Enligt mig är Turina tillsammans med Bangura och Tjerna truppens viktigaste spelare och att förlora honom mitt i säsongen vore oerhört tungt, även om mycket tyder på att det är just vad som kommer hända.

  Teteh Bangura har visat att även han är en klasspelare, men det känns fortfarande inte som att han är "klar" med Allsvenskan. Det positiva med honom är att han är långtifrån beroende av Mohamed så att tappa Mohamed skulle inte få Teteh att sluta prestera. (Tror jag)
  Så honom ska vi försöka behålla, men det känns som att det är dags för Mohamed att lämna Allsvenskan, klubbar som Chelsea, Bayern München och Genoa knackar på dörren och det måste betyda någonting.
  Mohamed kan göra en halvbra match (Läs: Mot Elfsborg) och ändå göra två mål, det är det inte många som klarar av.

  På anfallssidan bör vi förstärka med minst en gubbe om Teteh eller Mohamed lämnar, vi kommer antagligen inte ha fått se mycket av Karikari då och han känns som ett osäkert kort att förlita sig på. Viktor/Admir/Martin är alla för tunna som anfallare och håller inte för ett lag med mål att sluta topp-4.

 11. Följande medlem gillade det här inlägget av DanielTjernström:


 12. #11
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Jag tycker inte vi ska ta tillbaka Obolo.

  Jag älskar honom och det skulle vara en fantastiskt bra värvning. Men priset blir allt för högt.
  Hur mycket lön tror ni båda bangura har? Obolos lön skulle vara högre än båda banguras lön, tillsammans.

  min poäng är att när Bangurax2 blir sålda i sommar bör vi förstärka, men kan hitta så mycket mera priseffektiva spelare än obolo.

 13. #12
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Råsunda Fotbollsstadion
  Ringa Boateng?

 14. #13
  Medlem Björn Kindlunds avatar
  Gruppering
  A.I.K.
  Reg.datum
  Jun 2010
  Jag ser det tvärtom, om Bangura 1 skulle lämna i sommar ser jag bara en värvning som man vet kan leverera direkt och det är Obolo..

  Men men Karikari har ju inte gjort debut än hehe.....

 15. #14
  Medlem UppsalaMarcuss avatar
  Gruppering
  Bondegnagare
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Uppsala
  Citat Ursprungligen postat av lankan Visa inlägg
  Ringa Boateng?
  Så länge han inte petar Tjerna så :)

 16. #15
  Medlem
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Råsunda Fotbollsstadion
  Citat Ursprungligen postat av UppsalaMarcus Visa inlägg
  Så länge han inte petar Tjerna så :)
  Tjerna och Boateng på mitten. Tar det istället för Ortiz-Dulee. Alla dagar i veckan.

 17. Följande medlem gillade det här inlägget av lankan:


 18. #16
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  B1 kommer att försvinna, men B2 kommer vi nog lyckas ha kvar, han är en riktigt grym striker men saknar vissa kvalitéer jag ser hos B1. Där kan vi ha Obolo, som definitivt skulle göra stor skillnad. Frågan är ju ekonomin, vi kan inte matcha hans lön i Arsenal och vi har väl egentligen inte råd att värva honom heller. Däremot skulle Obolo-B2 äga sönder Obolo-Flavio -09, och de var inte särskilt dåliga de heller.

  Det vi behöver är en högerback, en målvakt (visst, stama är bra, men inte som Turina, och vad har vi egentligen som backup till Stama?), en ersättare till B1. Får vi det är andra eventuella förstärkningar bonus, men tycker t.ex. inte att Mutumba riktigt levererat.

 19. #17
  Medlem Elmtofts avatar
  Gruppering
  Norra Mellan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Småland igen
  Mentaliteten i svensk Fotboll är så djupt rotad att det är skrämmande. Så fort någon spelare blir bra så är det enda media, supportrar och klubbar ser är försäljning. Vi kan och kommer aldrig höja nivån på Allsvenskan om vi säljer alla som blir bra.

  Det är sjukt, varför är det så jävla givet hela tiden att alla duktiga ska säljas? Varför kan vi inte gå emot strömmen, behålla 2xBangura och Turina. Jag blir så jävla förbannad när jag läser det hela tiden, visst jag förstår resonemanget med att rädda ekonomin i en klubb. Men jag kommer aldrig att förstå resonemanget att sälja en bra spelare för att kunna köpa in en ny bra spelare.. varför då inte behålla den "gamla" spelaren?

  Jag planerar att i alla fall leva en 50 år till, och under den här tiden vill jag fanimig se AIK i toppen i Europa.

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av Elmtoft:


 21. #18
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Håller med Elmtoft, hur fan ska vi vinna Champions League om vi dumpar alla våra spelare. Pengar är inte allt, och risken att Bangura skulle gå ner i pris är inte särskilt stor. Jag vill behålla Turina och Bangura. Bägge dessa grabbar ska lira europaspel med oss igen om ni frågar mig. AIK ska inte vara en jävla språngbräda!

 22. #19
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Obolo är fel väg att gå, bara för att vi lyckas få in säg 40 miljoner så ska vi inte gå tillbaka till att värva dyrt och idiotiskt (idiotiskt med tanke på vår ekonomi).
  40 miljoner kommer knappast rädda vår ekonomi, det är spelarlönerna som är en av de största orsakerna till vår ekonomiska situation och att då ta in Ivan skulle försämra ekonomiska situationen ytterligare.
  Varför inte fortsätta på den inslagna vägen med billiga afrikaner och spelare från ungdomsleden?

  Just detta har varit vårt problem så många gånger innan, så fort ekonomin blir bättre blir vi köpgalna.
  Ge Karikari chansen till att börja med, och plocka samtidigt in någon ung spelare för 4-5 miljoner max och inte med alltför höga lönekrav och fortsätt banta truppen på höga löner.


  De spelare jag vill ha bort så fort som möjligt är Flávio och Nisse. Vi bör ge Özkan en sista chans, om han inte tar den så sälj honom.

  Jag tycker att vi borde testa Christoffer Eriksson på vänsterbacken ett par matcher och se hur han fungerar, misslyckas han så behövs en ny vänsterback.

 23. #20
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Citat Ursprungligen postat av Elmtoft Visa inlägg
  Mentaliteten i svensk Fotboll är så djupt rotad att det är skrämmande. Så fort någon spelare blir bra så är det enda media, supportrar och klubbar ser är försäljning. Vi kan och kommer aldrig höja nivån på Allsvenskan om vi säljer alla som blir bra.

  Det är sjukt, varför är det så jävla givet hela tiden att alla duktiga ska säljas? Varför kan vi inte gå emot strömmen, behålla 2xBangura och Turina. Jag blir så jävla förbannad när jag läser det hela tiden, visst jag förstår resonemanget med att rädda ekonomin i en klubb. Men jag kommer aldrig att förstå resonemanget att sälja en bra spelare för att kunna köpa in en ny bra spelare.. varför då inte behålla den "gamla" spelaren?

  Jag planerar att i alla fall leva en 50 år till, och under den här tiden vill jag fanimig se AIK i toppen i Europa.
  Varför vi inte kan gå emot strömmen? För att vår ekonomi är brutalt dålig, får vi ett bra bud måste vi sälja. Hur lite vi än vill det, men sån är verkligheten.
  Dock håller jag med om att det är fel att säga som många, sälj XXX för 30 miljoner så vi kan köpa in XXX för samma pris. Vi måste sälja dyrt och köpa billigt och smart vilket inom något år med lite flyt kan leda till att vi kan behålla spelare som Bangura i framtiden.

Sidan 1 av 3 123 SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •