Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Skillnader på AIK och ett seriöst företag. (copypaste från GF)

 1. #1
  Medlem danis avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kungsholmen

  Skillnader på AIK och ett seriöst företag. (copypaste från GF)

  I AIK plockar man en kille som jobbat 1 år på AIK Media och sätter han som Team Manager bara för att han verkar vara en bra kille, snackar lite spanska och är helt okej på Engelska.
  I ett seriöst företag sätter man upp en kravspec på vad det är man söker. Sen lägger man ut en annons och intervjuar så många som möjligt för att hitta den som är BÄST LÄMPAD för jobbet. Vem vet, nästa man kanske kan göra det den föregående gjorde ännu bättre, Inte bara fylla föregångarens skor.

  I AIK kan en person som jobbar med merchandise helt själv fatta beslut hur hela företaget ska använda sitt varumärke (tänker på orangea souvenirer, 2LAX9-tryck på var och varannan souvenir).
  I ett seriöst företag så måste ALLA såna beslut om färgval oc förankras på styrelsenivå.

  Han kan även använda sina kompisar som gör souvenirerna åt AIK till en betydligt dyrare kostnad än vad han kunde han gjort om han bara la ner lite energi på att hitta bästa möjliga leverantör/tryckeri.

  I AIK kan en sportchef åka till Brasilien 10 gånger, se en person provträna i en månad i AIKmiljö för att sen värva spelare som Goran, Clecio m.fl, och sen få fortsatt förtroende att värva spelare.

  I ett seriöst företag så blir man uppkallad till chefen så fort man gör en förlustaffär och får frågan vad fan man sysslar med. Och gör man det ytterligare en gång så lär man bli fråntagen den uppgiften fortfarare än man hinner säga ostbåge.

  I AIK så har man en shop som är öppen 6 dagar i veckan med flera heltidsanställda som går back varje år utan att något händer. I ett seriöst företag hade man satsat mer på webshopen, låtit han som är ansvarig för merchandise vara den enda anställda, haft öppet bara ett par dagar i veckan och plocka in timpersonal matchdagar, och runt jul för att se om man kanske får större svarta siffror i årets slut.

  I AIK har man en målvaktstränare som jobbar 3 timmar om dagen och ändå plockar ut en heltidlön.

  I ett seriöst företag så hade man maximerat hans tjänst genom att låta han undervisa fotbollsakademins målvakter några timmar om dagen också.

  I AIK så lägger man en budget på det sättet att man tar reda på vilka kostnader man har. Sen uppskattar man inkomsterna utefter kostnaderna för att man ska få den godkänd. I ett seriöst företag gör man tvärtom. Då ser man vad man har för inkomster och rättar kostnaderna efter dem.

  I AIK skyller man det dåliga resultatet på ”kunderna”.
  I ett seriöst företag rannsakar sig själv och frågar hur i helvete man kunnat göra alla sina kunder så missnöjda på så kort tid.

  I AIK så låter man en personal som knappt jobbat i branschen tidigare göra stora affärer i Internationella sammanhang och tror att dem har någon chans i såna förhandlingar.

  I ett seriöst företag så är man medveten om att det krävs både pondus, erfarenhet och en jävla massa stake för att vinna en förhandling.

  Det känns som om jag skulle kunna fylla på med spaltmeter, och då har jag inte ens tagit upp korruptionen i Arenafrågan…

  Slutligen skulle jag vilja slänga in följande påstående:

  Det finns på tok för många inom AIK, inte bara inom A-truppen utan i hela föreningen som inte jobbar för klubbens bästa. Det finns på tok för många som bara älskar att sola sig i glansen av att jobba för AIK och som är livrädda att sätta sin egen karriär inom AIK på spel genom att göra sin röst hörd och påpeka alla dessa brister som den här organisationen har. Dem håller hellre käften och behåller sitt jobb istället för att försöka förändra och göra klubben bättre.
  Det är inte förrän man har personal som är beredda att offra sitt eget skinn för klubbens framgång som man verkligen kommer nå framgången. Det gäller både på plan och på kontoret.

  Detta är kopierat från Gnagarfoum. Mycket bra skrivet!

 2. Följande 19 medlemmar gillade det här inlägget av dani:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2010
  Rättelse: AIK vs Seriöst Företag - faktafel och direkta lögner.

  Med anledning av den igår publicerade texten på Gnagarforum så behöver redaktionen göra en rättelse, och förklara varför den drogs tillbaka. En anledning till att jag förklarar detta är god publicistisk sed, en annan är att personangrepp har förekommit, och folk verkar tro på dessa lögner. Detta är vad som händer när man anklagar folk utan bevis, andra personer börjar ifrågasätta och undra, utan bevis så blir det bara rykten. Rykten som sårar, inte bara människor utan också förtroende.

  GnagarForum skall ha högt i tak, det är viktigt att supportrar får komma till tals och vi välkomnar allt deltagande vi kan få. Men det gäller vissa regler. Det är inget fel med att ifrågasätta hur professionellt AIK sköter sig som företag. Men det måste ske på ett korrekt sätt. Ett schyst sätt. Som redaktör på GnagarForum så har jag bestämt att krönikor måste hålla en viss standard för att publiceras. Det måste, om jag ska använda närstående språk, ske på ett professionellt sätt. Det måste vara seriöst.

  Det är inte seriöst att slänga ur sig faktafel. Charlee Mian sågas totalt, men det framkommer inte att hans anställning är en provanställning, för att se om han är rätt person. En lösning som kom till då den tidigare lagledaren ville sluta. Mian har varit aktiv inom AIK Media längre än han varit anställd, så det är inget nytt namn för AIK, man vet vem han är. Att han jobbat på SAS och har god kunskap om resebranschen är också en fördel för lagledarrollen. Det framförs inga bevis för att det gäller svågerpolitik. Det är förstås fritt fram att ha åsikter om folk, men det är bäst att kunna backa upp detta med något. Därför förtjänar Charlee Mian en ursäkt.

  Jag ber om ursäkt Charlee, det var fel av GnagarForum att publicera den här texten om dig.

  Den andra personen som omnämns vid namn är Johan Segui. Om man kan sitt AIK så vet man vem han är, men det är inte därför man ska undvika att skriva det som skrivits om honom. Har man koll så vet man att AIK merchandise är störst i Sverige på det området, mycket på grund av hans arbete. I krönikan står det "Inget ont om Johan Segui." för att sedan anklaga honom för att förskingra pengar från AIK genom att gå till ett dyrare tryckeri, där han känner ägaren. Att han skulle stjäla från AIK, för att berika vänner. Utan en gnutta bevis. Ren och skär lögn. Av den anledningen så förtjänar Johan Segui en ursäkt.

  Jag ber om ursäkt Johan, det var fel av GnagarForum att publicera den här texten om dig.

  I slutändan handlar det här om en sak. AIK. Vi har en förening med medlemmar, där bestämmer vi vilka som ska representera oss, och dessa representanter anställer sedan personal. AIK skall granskas av sina medlemmar, det är inte en självklarhet, det är en skyldighet vi som medlemmar har. Men vi måste kunna stå för det vi säger, vi måste kunna bevisa att den kritik vi framför är giltig.

  Johan Segui är styrelsemedlem i AIK FF och AIK Fotboll AB, detta innebär att han är vår representant. Om förtroendet för honom försvinner så kan han inte ha det jobbet. Om förtroendet försvinner mellan medlemmar och representanter så försvagas klubben, den urholkas inifrån. Därför är det av absolut största vikt att man inte skadar detta förtroende, från någon sida, utan anledning.

  Dagen efter informationsmötet så var jag fylld av optimism. Jag tänkte att, nu äntligen så är AIK på rätt väg. Ett skitår som detta, och ändå så kan vi mötas som medlemmar och försöka styra skutan i rätt riktning. Det varade i en dag. Sen började nya fingrar pekas. Det är som häxrättegångarna, när hysterin spred sig så pekade allt fler ut varandra. Ansvariga skall hittas, skuld skall avkrävas. Sanningen är att den ultimata skulden ligger hos oss själva. Vi har valt våra representanter. Alla anställda i AIK är anställda av en medlemsvald representant.

  Detta hindrar oss inte från att granska dom, men det gör att vi måste se vårt eget ansvar i misslyckandet, lika mycket som någon annans. När vi börjar prata om att lyfta varenda sten, och undersöka allt så söker vi inte ansvar, vi söker någon som skall få skulden. Vi försöker sälja ut vårat eget ansvar.

  Johan Segui välkomnar en granskning av hans arbete, han har svart på vitt vad han gjort och är trygg i att hans insats är vad den är. Det han inte kan försvara sig mot är angrepp på honom som inte lutar sig mot bevis. Under dagen har det diskuterats flitigt på GF om den har frågan, om man nu kan kalla det diskussion. Väldigt få har vetat något, men har i hetsig ton krävt svar. En form av nästan passivt aggressiv kritik, där man alltid kan säga, "Jag ställer bara frågor, jag anklagar inte någon." Men det är det ni gör. Ryktet sprids, och "sanningen" att Johan Segui stjäl från AIK blir en mer och mer vedertagen sådan. Och till slut så vill någon skriva en krönika om alla sanningar han snappat upp på GF, där han anklagar en av dom goda krafterna i föreningen för att vara en simpel tjuv.

  Varför tog jag bort krönikan? Därför att det var en big fucking deal. Därför att det var ovärdigt AIK och GnagarForum.

  KETTIL HENRIKSSON


  Från Gnagarforum onsdag 17/11 2010.

  Jag vet inte vad som stämmer av de anklagelser som slängs fram i den första texten och som dementeras i den andra. Vad jag vet är att det är svårt att vara AIK-are just nu och det viktigaste för oss är att vända på alla stenar och försöka reda upp situationen men att samtidigt inte låta vår frustration leda till att vi begår övertramp mot varandra. Att hålla ihop i en krissituation är det viktigaste för att komma ur den.

 4. #3
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Jag förstår att vissa saker anses olämpliga, men om AIK:s målvaktstränare jobbar deltid och ändå plockar ut heltid är det dåligt. Det där med att vi lyckats plocka hem Goran och Clecio trots många många resor världen runt stämmer också, chefen borde redan ha plockat upp honom och varit jävligt sträng. När det gäller AIK Shop har jag länge tänkt och undrat varför i h-te den är öppen som den är med massa anställda? Där håller jag med texten 100 %. Plocka in timfolk, låt en kille ha ansvaret för försäljning via webshop. Fattar inte varför det inte är så nu!?

Liknande ämnen

 1. Matchbilder från Jesper Zerman
  Av Zerman i forum Media
  Svar: 546
  Senaste inlägg: 2016-09-20, 20:56
 2. Register med AIK-företag
  Av Claus Von Hamlet i forum AIK
  Svar: 27
  Senaste inlägg: 2011-02-10, 23:16
 3. Svar: 20
  Senaste inlägg: 2010-11-28, 16:49
 4. De eventuella pengarna från Europaspel
  Av Lycklig_man i forum AIK Fotboll
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2010-07-27, 08:37

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •