Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Sälja matchbiljetter på stan

 1. #1
  Medlem AIK Robins avatar
  Reg.datum
  Jun 2010

  Sälja matchbiljetter på stan

  Följande inlägg gick att läsa på GF imorse  "Namn: SOLNASTAD** ** *
  Sänt: 2012-08-01 10:37:00
  *Fotbollslag brukar ju sälja bingolotter osv, borde dem inte kunna stå i centrum i ett litet stånd och sälja matchbiljetter? Tror många som inte brukar köpa skulle göra det."

  Personligen tycker jag det är en lysande idé!
  Jag tror väldigt många marginalare skulle köpa Biljetter bara för att de är så enkelt.

  Vad tror ni? Är de genomförbart och vad krävs för att det ska lyckas?

 2. #2
  Medlem MatsMatsRubarths avatar
  Gruppering
  DSM & ASK
  Reg.datum
  Sep 2011
  Ort
  Bromma
  Testa, köp tio biljetter och försök kränga dom till inköpspris, om du lyckas få dom sålda så kan du börja köpa fler biljetter och sälja dom.

  För det känns som en direkt dålig idé att AIK ska betala en massa personer som ska åka ut till olika centrum och kränga biljetter.

 3. #3
  Medlem Rodentias avatar
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  Apr 2011
  Ort
  169 40
  Han menar förstås inte att AIK ska ha anställda som står och säljer. Tror du att alla som säljer Bingolotter är anställda? De flesta är ju barn och medlemmar i en förening som gör det volontärt för att tjäna pengar till sin förening.

  Varför ska det klankas på folk som har funderingar och idéer på hur saker ska bli bättre?
  Det kanske inte är den mest lysande idén men väldigt få idéer är lysande från första början. Däremot med lite putsning finslipning så kan de bli bra.

  När det gäller den här idén så blir det väl svårt att införa inför varje match men kan funka vid enstaka matcher. Fast inga anställda förstås. Barn- och ungdomsspelare kanske? Frivilliga supportrar som hjälper till på diverse olika köpcentrum i Storstockholm? Kan supportrar stå och dela ut flygblad gratis kanske de även kan hjälpa till att kränga biljetter i olika stånd. Självklart ska de själva inte köpa biljetterna innan utan de får en pott på kanske 20-50 biljetter. De som inte säljs går tillbkas till AIK.

  Sen vet jag inte hur det skulle funka med ev lagar. Kassalagen mm.m.

  Idén är inte dum men inte färdigutvecklad. Sen kanske den ändå inte går att genomföra men att bara spontansåga känns...bittert.

 4. #4
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Borde väl gå att göra så att ungdomslagen som säljer biljetterna får en del av vinsten, precis som med typ bingolotter? Då skulle man ju ha folk som hade driv att göra det iaf.

 5. #5
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Har inte läst skatterätt än, men vet att huvudregeln är att det skall finnas ett kvittoregister (som har många specifika krav enligt skatteverket) i enlighet med skatteförfarandelagen (kassalagen har gått bajen och finns inte längre). Anledningen till att ungdomslagen kan sälja är för att de inte har skatteplikt för sina bingolotter enligt inkomstskattelagen. Så det enda undantaget jag kan se är undantaget för torg- och marknadshandel. Torg- och marknadshandel är all försäljning som inte sker i näringsidkarens permanenta lokaler eller i anslutning till dessa. Med andra ord borde kvittoskyldigheten falla bort så fort AIK rör sig bort från Råsunda vid försäljning.

Liknande ämnen

 1. Nu ska vi sälja ut spelarna som värdepapper
  Av MrMiller i forum AIK Fotboll
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2010-10-26, 17:20
 2. Sälja AIK
  Av JerryBengtson i forum AIK Fotboll
  Svar: 28
  Senaste inlägg: 2010-08-11, 12:02

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •