Resultat 1 till 19 av 19

Ämne: "Så borde AIK spela" - En högkvalitativ tråd, gärna baserad på erfarenhet

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan

  "Så borde AIK spela" - En högkvalitativ tråd, gärna baserad på erfarenhet

  Detta vill jag ska bli en tråd där vi diskuterar AIKs spelartrupp, tränarteam, taktik, framtida köp osv. Jag vill också att vi håller en hög nivå. Självklart får alla skriva, men helst ser jag att man ska ha erfarenhet och verkligen vet vad man pratar om när man gör ett inlägg i debatten. Eftersom man kan ha så många olika synsätt på fotboll kan det bli en väldigt intressant debatt, så länge den får hålla en hög nivå.

 2. #2
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Jag lägger upp första ämnet för debatt. Givet den usla ekonomin vi har, vad är realistiskt och nödvändigt att göra med vår trupp inför nästa säsong (givet att vi spelar allsvenskan, annars ändras premisserna avsevärt)? Jag tycker nästan en högkvalitativ mittback står högst upp på önskelistan, givet att Atta drar. Vi står inte tillräckligt starka med bara Pertan och Backman som håller måttet.

  Min erfarenhet, och det jag byggt mycket av mina lag på, är att ha ett ruskigt stabilt mittbackspar. Jag tycker mig se att det är därifrån det kan spridas ett lugn och en känsla av att våga misslyckas, eftersom mittbackarna "ändå reder ut eventuella problem". Jag har ofta försökt spela med minst en bollskicklig mittback dessutom, vilket både Jos och Atta kan anses vara. De två har ju också tidvis varit bärande i backlinjen.

  Vad anser ni om mittbackar? Vad står högst upp på er lista inför nästa säsong?

 3. #3
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Backlinjen tycker jag är otroligt viktig för trygghet och stabilitet i laget. Vill ha två ganska stora, starka mittbackar som är bra på huvudet och förmedlar lugn ut till resten av laget. Mittbackarna brukar va de mest rutinerad och erfarna i laget, och oftast de äldsta. Vi kan inte ha träben som nisse på ytterbacken, det funkar inte. Han är för gammal och så jääla långsam så det finns inte. Kan han inte bara inse att hans tid är över och gå självmant, för lagets eget bästa. Det går inte ha en spelare i backlinjen som sprider oro till resten av laget. Pertan och Backman tycker jag gör det helt okej, men är inge klass-spelare heller.

  Jag vill ha ny vänsterback iställer för nisse. En ny UNG hårtjobbande mittmitt a la tjerna. Och en ny NATURLIG ytter.

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  Problemet med mittbackarna i år tycker jag har varit att Pertan verkligen inte kommit upp i den nivå vi är vana att se honom.
  I mina ögon är det största problemet just nu kanterna, särskilt NEJ är ju skandal. Dags att hitta en ytterback som kan passa eller springa, och helst båda två. Även Pavey börjar bli för långsam ute på högerbacken, kan dock tänka mig att se honom som yttermitt igen.

 5. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Jag tycker faktiskt att just snabbheten är en av Paveys få styrkor. Tycker han har en väldig explosivitet, snabb första 10metrarna. Paveys stora nackdel tycker jag snarare är vissa defensiva egenskaper samt kortpassningsspelet.

  Angående NEJ är jag kluven. Tyckte han var väldigt stabil förra året och jag har svårt att se att man över ett år kan bli så mycket sämre. Jag tror snarare han har en lång formsvacka, vad den beror på är svårt att säga. Kan det vara så att motståndarna ifjol tvingades slå långt på oss oftare? Då hade vi Obolo längst fram som var grym i pressen och ett centralt mittfält som inte släppte många igenom sig. Motståndarna tvingades därför ofta slå långt ner mot kanterna (strutarna även kallade) och då kom verkligen Nisse till sin rätt med sina nickkvaliteter.

  På mitten tycker jag att vi saknar en offensivt duktig spelare. Den som anses bäst offensivt, Dulee, har väldigt svårt för att slå de avgörande passningarna i djupled eller gå på skott själv. Det är en sådan spelare som jag tror många suktar efter och gärna vill se i Walker. Bojan kunde slå passningarna men hade inget skott. Ändå tar jag gärna tillbaka honom och ger honom chansen centralt. Vi är många som krävt att Bojan ska ha chansen centralt istället för på kanten.

 6. #6
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Han ni efterlyser heter Christoffer Eriksson! gjorde en riktigt bra insats i debuten när han ersatte NEJ.
  Just nu tycker jag mittbackarna är det minsta att oroa sig för även fast vi skulle behöva en till helst en Jos som var en riktigt bra ledare och dirigent i backlinjen. Han spred även något slags trygghetskänsla till resten av spelarna.
  Mest av allt vill jag ha en Özkan som håller en hel säsong, Även en innermittfältare med kreativitet och ett bra skott som kan ersätta Dulee.
  Kanske Walker/Lundberg hade varit rätt man för jobbet? Vad tror ni?

 7. #7
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av Robban1891 Visa inlägg
  Han ni efterlyser heter Christoffer Eriksson! gjorde en riktigt bra insats i debuten när han ersatte NEJ.
  Just nu tycker jag mittbackarna är det minsta att oroa sig för även fast vi skulle behöva en till helst en Jos som var en riktigt bra ledare och dirigent i backlinjen. Han spred även något slags trygghetskänsla till resten av spelarna.
  Mest av allt vill jag ha en Özkan som håller en hel säsong, Även en innermittfältare med kreativitet och ett bra skott som kan ersätta Dulee.
  Kanske Walker/Lundberg hade varit rätt man för jobbet? Vad tror ni?
  Jag håller med om att C. Eriksson är väldigt spännande. Jag är dock väldigt osäker på hans defensiva egenskaper. Känns inte helt pålitlig. Enligt mig behöver han lägga på sig några kilon och bli mer följsam. Mycket fina offensiva egenskaper dock.

  Du nämner en innermittfältare som kan ersätta Dulee. Anser du att han är tillräcklig bra då, om han skulle vara kvar? Om vi ser tillbaka på alla Dulees matcher, hur många gånger har man inte slitit sig i håret av ilska för att han inte skjutit eller lagt den där djupledspassningen som man vill se? Enligt mig är Dulee ingen offensivt bra spelare, hans bästa tillgång är det säkra kortpassningsspelet som han kan utnyttja för att ge backarna trygghet i uppspelsfasen. I mina ögon ska det stå mellan Dulee/Helgi/RÅP/Tjerna om att spela tillsammans med denna offensiva mittfältare som vi eftersöker. Lundberg har iaf skottet, Walker har sett jävligt spännande ut förut. Walker är jag rädd för att vi tappar däremot. Hans kontrakt går ju ut efter den här säsongen och jag har inte hört något om att det skulle vara aktuellt med förlängning. :/

 8. #8
  Medlem Dannes avatar
  Reg.datum
  May 2010
  1: Taktik

  4 1 2 2 1

  Det vill säga, en klassisk fyrbackslinje, en defensiv mittfältare, två centrala mittfältare, två yttrar samt en topp forward.

  Upplägget för denna taktik är relativt simpel.
  - Två relativt offensiva ytterbackar.
  - En "rensande" defensivmittfältare
  - 2 centrala mittar, en med mer speluppbyggande instruktioner "playmaker" och en mer offensiv ( helst med bra distansskott )
  - 2 yttrar som även fungerar som anfallare vid behov, kan alltså kliva in i banan vid överlappningar etc
  - 1 topp som har som enda uppgift att sätta bollarna i nät

  Tilltänk 1a 11a med dagens spelartrupp

  Turina
  Lorentzon - Backman - Pertan - Ericsson
  Tjernström
  Helgi - Lunderberg
  Jagne Flavio
  BANGURA

  ( här bortser jag från spelare som, Dulle, Özkan, Atta, Kenny, Kevin mfl pga rådande skade, lån, bosman och avstängnings situationer )

  Med denna uppställning har vi -
  En stabil backlinje med offensiva kvalliter på kanterna.
  En rutinerad och stark bollvinnare som defensiv mitt
  Hyfsad kvalitte i mitten även om jag såklart hellre ser en spelare som dulle framför helgi alla dagar i veckan
  Fart och teknik på kanterna, perfekt för snabba omställningar och en extra dimension för offensiven
  En mer eller mindre komplett anfallare på topp. Klarar alla situationer och kommer att komma till många fina lägen

  Grundinställningen med denna taktikt är
  säkra bakåt, ( 5 mer eller mindre defensiva spelare i utgångspunkt)
  Fart frammåt med snabba kantspelare såväl i backlinjen som i offensiven
  Snabba omställingar
  Bollinehav på mittplan, med två centrala en deffensiv och två yttre mittfältare samt två offensiva ytterbackar finns det alltid ett spelbart allternativ

  Det jag vill se här är alltså ett AIK som törs hålla i bollen, har fart i sina anfall samt möjligheten att anfalla med fart och kraft då upp till sex spelare kan kliva fram i offensiva situationer utan att defensiven blir lidande. Bakåt har vi en central triangel med Tjerna, Pertan och Backman som jag inbillar mig skulle kunna bli riktigt lyckosam.

  Det som jag ser som den enda stora nackdelen här är avsaknad av speed i den centrala backlinjen. Atta skulle kunna tillföra den dimensionen med jag tror inte att man skall gå runt och inbilla sig att han kommer att stanna. Så i och med detta är possitionsspel av absolut största vikt då varje meter bakåt blir livsviktigt. Bortsett från possitionsspel krävs det även att Turina styr och ställer med effektivitet och nogranhet.

  2: IN / UT
  Nisse - Han håller inte Allsvenskklass längre, tyvärr. Älskar Nisse men bäst före datumet va i bästa fall förra året.
  Manoja - utlåning eller försäljning, han kan inte sitta på bänken en säsong till
  Helgi - Finns inte behov av ytterligare en defensiv mitt, håller inte Allsvensk klass tillräckligt ofta
  Engblom - Utlåning för att få rutin och självförtroende
  Goran - Har för mig 3 matcher kvar att visa vad har går för. Tror inte han kommer att göra de och bör således säljas
  Med dessa spelare borta kan man räkna hem en minskad månadskostnad på minst 450 000kr för AIK

  IN
  En centralmittfältare som kan slå passningar
  En mittback med speed och bollkänsla
  Ser gärna att dessa spelare kommer som Bossman till AIK

  Kommer aldrig förvänta mig att AIK ska spela som Barca, kommer aldrig förvänta mig att AIK ska hålla samma kvallite som Bayern, kommer aldrig att kräva att AIK ska krossa alla lag. Men jag förväntar mig och kräver att AIK spelar med en inställning som är att varje match kan vinnas, att det alltid finns 3 poäng att hämta och att de 11a spelare som går ut på planen vet vad dom representerar och vad AIK står för! Att se vårt älskade AIK idag, ledda av en livrädd "tränare", förvirrade spelare som inte vet om dom är avstängda eller uttagna och internmobbade lagkamrater är inte det AIK jag känner och älskar.

  Jag säger återgå till det gamla, in med glädjen!
  våga förlora i hopp om att vinna, inte förlora i hopp om att få oavgjort.

 9. Följande medlem gillade det här inlägget av Danne:


 10. #9
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Il professore Visa inlägg
  Du nämner en innermittfältare som kan ersätta Dulee. Anser du att han är tillräcklig bra då, om han skulle vara kvar? Om vi ser tillbaka på alla Dulees matcher, hur många gånger har man inte slitit sig i håret av ilska för att han inte skjutit eller lagt den där djupledspassningen som man vill se? Enligt mig är Dulee ingen offensivt bra spelare, hans bästa tillgång är det säkra kortpassningsspelet som han kan utnyttja för att ge backarna trygghet i uppspelsfasen. I mina ögon ska det stå mellan Dulee/Helgi/RÅP/Tjerna om att spela tillsammans med denna offensiva mittfältare som vi eftersöker. Lundberg har iaf skottet, Walker har sett jävligt spännande ut förut. Walker är jag rädd för att vi tappar däremot. Hans kontrakt går ju ut efter den här säsongen och jag har inte hört något om att det skulle vara aktuellt med förlängning. :/
  Tillräckligt bra? det står ju bara mellan Dulee/Walker/Lundberg och Walker försvinner väl antagligen som du säger. Dulee kan ju faktiskt skjuta och träffa mål och har tillräckligt bra spelförståelse för att kunna se möjligheterna till djupledspassningarna problemet är att han inte vågar göra något annat än att stå och lira sitt kortpassningsspel.
  Men just nu har vi inget annat val än att spela med Dulee. Jag har sett alldeles för lite av Lundberg och Walker för att veta fall de skulle kunna ta Dulees plats, Vi får väl helt enkelt se vad som händer.
  Men någon ny offensiv kraft på innermittfältet behöver vi ju, frågan är ju hur vi får tag på den personen med den fantastiska ekonomin vi har. Annars kanske Lundberg+Dulee på mittfältet? Vad tror du?

 11. #10
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av Robban1891 Visa inlägg
  Tillräckligt bra? det står ju bara mellan Dulee/Walker/Lundberg och Walker försvinner väl antagligen som du säger. Dulee kan ju faktiskt skjuta och träffa mål och har tillräckligt bra spelförståelse för att kunna se möjligheterna till djupledspassningarna problemet är att han inte vågar göra något annat än att stå och lira sitt kortpassningsspel.
  Men just nu har vi inget annat val än att spela med Dulee. Jag har sett alldeles för lite av Lundberg och Walker för att veta fall de skulle kunna ta Dulees plats, Vi får väl helt enkelt se vad som händer.
  Men någon ny offensiv kraft på innermittfältet behöver vi ju, frågan är ju hur vi får tag på den personen med den fantastiska ekonomin vi har. Annars kanske Lundberg+Dulee på mittfältet? Vad tror du?
  Jag tycker Lundberg/Dulee är intressant ur en anfallsmässig synvinkel. De borde komplettera varandra ganska bra. Enda frågetecknet är väl hur bra Lundberg skulle vara på att slå assisten. Som du säger måste man testa först. Speltypsmässigt är det den allsvenska motsvarigheten till Sneijder jag eftersöker. Finns det bra exempel? Gerzic i ÖSK kanske, ungefär så.

  Frågetecknet blir väl bakåt med den nämnda konstellationen. Visserligen har Dulee flera gånger visat prov på fina defensiva egenskaper, men jag saknar den där hårdheten som man kan se hos spelare som Tjerna eller Helgi. Lundberg smäller på ganska duktigt ibland, kanske kan han i framtiden bli en duktig grovjobbare på mitten när han lagt på sig några kilo muskler till.

  Jag har ofta tänkt tanken på att spela Atta som defensiv mittfältare, tror han skulle passa bra där. Framför allt om man spelade det 4-1-2-2-1 system som robban1891 nämner. Nu lär vi ju inte få chansen att se honom något mer tråkigt nog, så blir inget av det experimentet.

 12. #11
  Medlem hypnot1ccs avatar
  Reg.datum
  Aug 2010
  Jag tycker vi borde testa CH på topp mot halmstad idag, när han kom in mot gais så fixa han ju straff..

 13. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av One KennyPavey Visa inlägg
  Jag tycker vi borde testa CH på topp mot halmstad idag, när han kom in mot gais så fixa han ju straff..
  Att spela CH eller inte tycker jag är en väldigt komplex fråga. CH kan i mina ögon inte göra mycket själv, utan måste verkligen serveras rätt lägen. Får han dem är han dock ett väldigt vasst vapen. Tror vi alla kan hålla med om att han passade bra ihop med Ivan, tror det blir sämre ihop med Bangura som inte är lika bra på skarva bollar. Viktigaste är ju iaf att CH inte får spela ytter, där kan han inte göra någonting känns det som.

  Viktor visade åter prov på sitt skott igår. Varför skjuter resten i laget så dåligt egentligen?

 14. #13
  Medlem DanielTjernströms avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sundbyberg
  Citat Ursprungligen postat av One KennyPavey Visa inlägg
  Jag tycker vi borde testa CH på topp mot halmstad idag, när han kom in mot gais så fixa han ju straff..
  CH är en spelare jag är väldigt osäker på huruvida han ska starta eller inte. Han är en av Allsvenskans bästa inhoppare med sin snabbhet, men jag tycker inte att han lyckas uträtta något från start. (Finns givetvis undantag).
  Sedan får man anpassa startelvan till motståndet i vissa lägen, är det ett lag med långsamma backar eller hög backlinje så är CH ett betydligt mycket bättre alternativ än Goran.
  Nu är det ganska svårt att säga inför nästa säsong då Bangura #2 kommer, och jag har ganska dålig koll på hans styrkor/svagheter och hur bra han egentligen är. Samtidigt som Goran kanske utvecklas en del med en ordentlig försäsong i benen. Engblom ska vi ge förtroende i en del matcher från start. 4-5 per säsong ungefär (givetvis beroende på vad han presterar) och en hel del inhopp på 20 min ungefär. Jag tror att Pontus behöver ett par mål för att komma igång på allvar.
  CH ska dock nästan enbart användas som inhoppare, beroende på matchbild och hur anfallaren som spelar bredvid Bangura presterar. Men om Goran spelar som han gjort en del matcher i år ska han ut mot CH i 60onde typ.
  Givetvis omöjligt att säga nu, men nästa säsong vill jag se Bangura och Bangura från start, alternativ Bangura originalet och Goran beroende på utveckling.

  Jävligt luddigt, men är sjukt trött.

 15. #14
  Medlem Holms avatar
  Gruppering
  AIK Norge
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Oslo
  CH är inget för Allsvenskan, och han kommer verkligen inte bli någon stjärnspelare som många tror. Nu när vi har Engblom + Bangura x 2, så finns det ingen plats för CH iallafall. Han är snabb, that's it.

 16. Följande medlem gillade det här inlägget av Holm:


 17. #15
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av Holm Visa inlägg
  CH är inget för Allsvenskan, och han kommer verkligen inte bli någon stjärnspelare som många tror. Nu när vi har Engblom + Bangura x 2, så finns det ingen plats för CH iallafall. Han är snabb, that's it.
  Jag är nog snart beredd att hålla med dig. CH har visat alldeles för dålig teknik för att kunna bli så mycket mer än en svag allsvensk lirare. Men tror ändå han har knappt 10 mål i sig i ett lag där han utnyttjas till max. Trelleborg kanske? Tyvärr innebär nog en sådan taktik att man inte har mycket annat spel, varför jag anser att vi inte ska satsa på honom.
  Senast redigerad av Il professore den 2010-10-27 klockan 22:47. Anledning: Tillägg

 18. #16
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Il professore Visa inlägg
  Jag tycker nästan en högkvalitativ mittback står högst upp på önskelistan, givet att Atta drar. Vi står inte tillräckligt starka med bara Pertan och Backman som håller måttet.

  Min erfarenhet, och det jag byggt mycket av mina lag på, är att ha ett ruskigt stabilt mittbackspar. Jag tycker mig se att det är därifrån det kan spridas ett lugn och en känsla av att våga misslyckas, eftersom mittbackarna "ändå reder ut eventuella problem". Jag har ofta försökt spela med minst en bollskicklig mittback dessutom, vilket både Jos och Atta kan anses vara. De två har ju också tidvis varit bärande i backlinjen.

  Vad anser ni om mittbackar? Vad står högst upp på er lista inför nästa säsong?
  Personligen förstår jag inte alls varför en mittback ska stå högst upp på listan. Både Pertan och Backman är högkvalitativa mittbackar i Allsvenskan där det även finns en hel del bollskicklighet som du sökte, främst då i Backman. Problemet enligt mig är att de båda stundtals är lite virriga i sin positionering, men faktum är att de båda är två utav seriens bästa mittbackar. Att börja förändra där vore väldigt onödigt.

  De är snarare kanterna, både offensivt och även smått defensivt, som jag ställer mig frågandes till. Jag ser inte alls Özkan som given pga skadebenägenheten och dessutom använder vi oss knappt av naturliga yttermittfältare i dagens AIK. Som det ser ut nu spelar vi oftast med Lundberg (innermitt) och Flavio (anfallare) på yttermittfältspositionerna blandat med Tjerna (innermitt) och Lorentzson (ytterback). De naturliga yttermittfältarna som vi har att välja på - dvs Catovic, DG, Pavey, Saleh och Özkan - använder vi oss knappt av, och frågan är om det finns två från de nämnda som verkligen håller för två givna platser i ett starkt allsvenskt lag? En av dom tror jag kan göra det, men en ny hungrig yttermittfältare vore definitivt nyttigt att få in. Lundberg ska spela innermittfältare och Flavio anfallare.

  Även på högerbackspositionen ser jag gärna att en naturlig högerback kommer in. Pavey är duglig tycker jag, men för att få en riktig stabilitet i backlinjen krävs en säker och naturlig ytterback. Dessutom behöver Pavey större konkurrens på positionen. På vänsterförvaret behövs det inga förändringar. Om folk tycker att Nisse ska bytas ut så ska han göra det mot C. Eriksson, allt annat vore dumt.

  I övrigt tycker jag faktiskt att laget ser bra ut. Vi har spelare som har kvaliteten att vara med i toppen om de används på rätt sätt. På innermittfältet har vi stor potential i främst Helgi, Lundberg, Dulee och Maripuu. Även RÅP och Walker har potential men tyvärr kommer Tjerna lite i andra hand för mig i min framtidsvision av ett kommande starkt AIK, jag har respekt för vad än folk tycker om det. Även på anfallssidan finns det stort hopp och då räknar jag med att man tar in Magnus Eriksson, som faktiskt är en riktigt bra anfallare. Bangura x 2 och Magnus Eriksson tror jag på. Dessutom finns det mycket gömd kvalité i Flavio och Engblom.

  Det som jag tycker behövs främst är att ta in en naturlig högerback, men även en naturlig yttermittfältare skulle vara nyttigt. Dessutom rensa truppen på de spelare som inte kan ta en given plats och inte heller har ung ålder och utvecklingsförmåga. Förslagsvis Goran, Lorentzson, Tjerna och någon målvakt. Kanske även CH. Sist men absolut inte minst tycker jag att man ska spela med spelarna på deras naturliga positioner, det är då man får ut mest av dom!
  Senast redigerad av Ambrosini den 2010-10-30 klockan 01:40.

 19. #17
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av JesperÅ Visa inlägg
  Personligen förstår jag inte alls varför en mittback ska stå högst upp på listan. Både Pertan och Backman är högkvalitativa mittbackar i Allsvenskan där det även finns en hel del bollskicklighet som du sökte, främst då i Backman. Problemet enligt mig är att de båda stundtals är lite virriga i sin positionering, men faktum är att de båda är två utav seriens bästa mittbackar. Att börja förändra där vore väldigt onödigt.
  Det jag menar är att om vi går in i nästa säsong med endast två mittbackar så står vi där med byxorna nere när någon av dem blir skadad. I år när vi spelat med Backman och RÅP förlorade vi många matcher vi var bättre i (som mot helsingborg t.ex.) bara för att RÅP gick bort sig som mittback. Stannar Walid ser jag dock inget behov av förstärkning som sagt. Så som vårt lag just nu är komponerat kan vi mycket väl vara bland de tre lag som släpper in minst antal mål nästa säsong, givet att vi får ha tre bra mittbackar. Det prioriterar jag högst.
  Senast redigerad av Il professore den 2010-11-02 klockan 17:39. Anledning: Stavfel

 20. #18
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Il professore Visa inlägg
  Det jag menar är att om vi går in i nästa säsong med endast två mittbackar så står vi där med byxorna nere när någon av dem blir skadad. I år när vi spelat med Backman och RÅP förlorade vi många matcher vi var bättre i (som mot helsingborg t.ex.) bara för att RÅP gick bort sig som mittback. Stannar Walid ser jag dock inget behov av förstärkning som sagt. Så som vårt lag just nu är komponerat kan vi mycket väl vara bland de tre lag som släpper in minst antal mål nästa säsong, givet att vi får ha tre bra mittbackar. Det prioriterar jag högst.
  OK. Ja jag håller med dig om att en mittback definitivt skulle vara nyttig att få in, även om jag inte prioriterar det först. Men jag skulle inte spendera pengar på att få in en högkvalitativ mittback. Jag välkomnar dock gärna en ny mittback som är just backup till Pertan och Backman (räknar med att Atta lämnar), och isåfall någon ung och talangfull som är lärande och på sikt kan bli ordinarie. Precis som Pertan, Backman och Atta var innan det blev ordinarie. Papagiannopoulos i Väsby blir väl det givna valet.

 21. #19
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av JesperÅ Visa inlägg
  OK. Ja jag håller med dig om att en mittback definitivt skulle vara nyttig att få in, även om jag inte prioriterar det först. Men jag skulle inte spendera pengar på att få in en högkvalitativ mittback. Jag välkomnar dock gärna en ny mittback som är just backup till Pertan och Backman (räknar med att Atta lämnar), och isåfall någon ung och talangfull som är lärande och på sikt kan bli ordinarie. Precis som Pertan, Backman och Atta var innan det blev ordinarie. Papagiannopoulos i Väsby blir väl det givna valet.
  Okej, det är möjligt att en sådan lösning också kan vara intressant- Betydligt billigare som du skriver.

  Mina senaste funderingar har varit kring vilken typ av anfallspartner som bäst passar för att spela med Bangura i ett 4-4-2. Jag tror vi alla är överens om Banguras storhet, men jag vill undvika en situation där han nästa säsong blir så tätt markerad att han inte kommer till, hur utnyttjar vi i så fall de luckor smo dyker upp? Vi måste ha en anfallare som hjälper till att avlasta Bangura i markeringsspelet.

  Enligt mig är den typen av forward en powerforward i djupet. Jag tror faktiskt att Engblom är rätt typ av spelare. Eftersom Bangura ofta möter bollen, skarvar och går förbi sin försvarare vill jag i momentet efter ha en spelare som ligger ännu högre upp än honom som hjälper till att dra isär försvaret. Då måste motståndarbackarna välja ifall de vill följa med och markera den djupledslöpningen eller gå upp i press på Bangura. Beroende på deras agerande kan sedan Bangura antingen slå den på Pontus som säkert skulle komma först på bollen eller själv ta yta för att utmana och gå förbi.

  Som spelet har fungerat med Ljubojevic har det mer varit att Bangura använder Ljubo som väggspelare. Eftersom vår kroat inte är den snabbaste har han blivit ganska statisk och inte förmått dra isär försvaret och skapa de ytor som Bangura troligen älskar.

  Jag hoppas på Pontus nästa år, om inte nya T. Bangura blir en hit.

 22. Följande medlem gillade det här inlägget av Il professore:


Liknande ämnen

 1. Svar: 8
  Senaste inlägg: 2010-09-12, 20:01
 2. Svar: 1
  Senaste inlägg: 2010-09-05, 17:58
 3. Svar: 17
  Senaste inlägg: 2010-08-18, 20:32
 4. Svar: 11
  Senaste inlägg: 2010-08-14, 11:53
 5. Svar: 16
  Senaste inlägg: 2010-07-15, 11:48

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •