Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 28

Ämne: Näten framför kortsidorna

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010

  Näten framför kortsidorna

  Även om jag verkligen inte tycker om nätet framför Norra, framförallt de stora vita flaggstängerna, så förstår jag ju att det från ett perspektiv att slippa böter var en sund åtgärd då en hel del folk inte kan hålla sig från att kasta mynt, tändare och dyl mot spelarna på planen.

  Men nu har jag upptäckt en sak som gör mig förbryllad. SvFF eller AIK, vilka som nu ansvarar för näten, har utan tvekan bytt ut de tjockare, vita, flaggstängerna framför Södra, mot några mycket smalare och mer diskret metallfärgade. Jag hittade inga riktigt bra bilder på före och efter, men på dessa tre från jojjesplejs så ser man ändå tydligt att det inte är samma flaggstänger.

  Den första är från 2008 med de gamla flaggstängerna, och de två sista är från Malmö-matchen där man tydligt ser att de är utbytta.

  Hur kommer det sig att man prioterade att byta ut dem framför Södra och inte Norra? För som det ser ut på Södra nu märker man knappt att nätet finns där, medans det står 4 jättepinnar framför Norra som på många sätt förstör 'utseendet' på klacken, och självklart gör sikten mot planen sämre om man står på Norra.

  Någon som har insikt i detta? Och vad skulle kostnaden vara för att göra samma 'ansiktslyft' framför Norra?
  Senast redigerad av holoday den 2010-07-24 klockan 08:08.

 2. #2
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  Jag tycker att man ska ta bort nätet. Det finns knappt någon annan klubb i Allsvenskan så har det. Varför inte ge oss en ny chans. Lika dant med gallret som kan vikas ner. Tänk att bara få fälla ner det där gallret och ta bort det där störande nätet. Fy fan vad skönt det skulle kännas. Frihet för en gångs skull.

 3. #3
  Medlem Biskops avatar
  Gruppering
  Flaggmålarna
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Klart som fan att det finns idioter på norra som skulle kasta in grejer om det inte fanns ett nät ivägen. Så mycket stör det faktiskt inte i min mening. Hellre det än massa dryga böter.

 4. #4
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Jag skulle också självklart hellre ha utan nät, men jag tror det är ett förlorat slag, iaf så länge vi är kvar på Råsunda i dess nuvarande form. Men när det ändå måste vara där så är väl det minsta man kan begära att det hålls upp av smala metallstänger som inte skymmer sikten så mycket och 'delar' upp planen i bitar, och dessutom är så otroligt jävla fula. Jag står knappt på Norra längre pga nätet/flaggstängerna utan har dragit mig till Östra övre på heltid.

 5. #5
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2010
  Tar vi bort nätet så kommer det komma in prylar per omgående det kan ni vara på det säkra med. Och vem fan vill ha ett derby inför tomma läktare? Inte jag i alla fall. Men mitt förslag är att du mailar till henrik.koch@aik.se

  och lägger fram dina synpunkter så får vi se vad AIK säger om saken.

 6. #6
  Medlem exstacys avatar
  Reg.datum
  Jul 2010
  Ort
  STHLM
  Står alltid på norra, bryr mig knappt om näten är inte där för att "titta" på fotboll isf skulle jag köpa biljett på östra eller något

 7. #7
  Medlem KennyPaveysDobbars avatar
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ser ingen anledning att ta bort nätet framför norra (jag står där jo).

 8. #8
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  Jag tycker inte att näten stör alls, så de får gärna vara där. Stolparna stör inte heller, men visst, ju smalare desto bättre.

 9. #9
  Medlem rat69s avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  exilgnagare
  Så länge den idiotiska planstormnings-kulturen finns i Sverige (tycker stormning tillhör U-länder) så ka vi ha nät staket och allt som kan hjälpa AIK.

 10. #10
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  exstacy: jag förstår vad du menar, men jag vill faktiskt också kunna 'titta' på fotboll även om jag också vill sjunga/skrika ihjäl mig under matchen. Det verkar inte som att det finns speciellt stort motstånd mot flaggstängerna, tycker ändå det är märkligt. Jag kommer ihåg tiden innan nätet då man gick ut på Norra och såg Råsundas gräsmatta rakt framför sig och jag kände mig iaf mer som en del av matchen när inte flaggstängerna 'burade' in Norra.

  Som sagt, jag köper att nätet finns där, men jag tycker verkligen att flaggstängerna som de ser ut nu framför Norra förstör väldigt mycket, och det skulle vara en stor skillnad om man bytte ut dem mot samma de bytte till framför Södra. Tror även de bidragit en del till publiktappet på Norra senaste åren.

  Det var mest därför jag startade tråden, för att jag tyckte det var idiotiskt att prioritera att göra nätet framför Södra i mycket bättre skick, sikt- och utseende mässigt än framför Norra där ändå en stor del av AIK's själ finns. Men jag ska göra som Stahres slipsknut tipsade om och maila Henrik Koch med mina synpunkter och se vad han säger.
  Senast redigerad av holoday den 2010-07-25 klockan 09:12.

 11. #11
  Medlem
  Gruppering
  Sol Invictus
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Nätet framför Norra står AIK för och har därför valt ett budget-alternativ, det framför södra ansvarar svff för.

 12. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Burk-Janne: Ok tack för infon! Men väldigt konstigt av SvFF (eller inte alls med tanke på att det är SvFF) att inte byta ut flaggstängerna på båda sidor då 80% av deras landskamper spelas på Råsunda och det inte kan handla om så mycket pengar, speciellt med tanke på den hutlösa hyra de tar ut av AIK varje hemmamatch. Men som sagt, det är ju SvFF så vad ska man förvänta sig.

 13. #13
  PAL
  PAL är inte uppkopplad
  Administratör PALs avatar
  Gruppering
  Ozzy Army
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm, Sweden
  SvFF bygger en ny arena för 2 miljarder. De lär inte lägga en krona extra på en arena som de vill riva så fort det är möjligt.

 14. #14
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Kristineberg, Kungsholmen
  Nätet med flaggstänger kostade 200 000:- för AIK. DO fick väl pröjsa det på andra sidan. Sen har de säkert delat kostnaden med svff eller nått.

 15. #15
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Fast det var ju inte flaggstänger på norra från första början. Från början va det trekantiga stolpar med sicksackade pinnar emellan. Som en typ av mast.
  Minns när en kille klättrade upp högst upp i en sån och satt och gungade, medan säkerhetsvakterna bara kunde stå och kolla på. Det var jävligt kul :D

 16. #16
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Linköping
  Om du störs av dom så står du antagligen på rad 3 eller något... Ställ dig lite längre upp så ser man asbra... Jag står längst ner på norra mellan varje match och märker varken av stängerna eller nätet.

 17. #17
  Medlem Lesras avatar
  Gruppering
  ACAB
  Reg.datum
  May 2010


  Kommer inte ens ihåg att vi hade såna stolpar, verkar lite bättre än de vi har vi har nu.

 18. #18
  Medlem Affes avatar
  Gruppering
  Fullast På Bussen
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Hässelby
  Citat Ursprungligen postat av Lesra Visa inlägg


  Kommer inte ens ihåg att vi hade såna stolpar, verkar lite bättre än de vi har vi har nu.
  Hahaha, ja där är han ju!

  Mja, de var rätt stora men man såg ju igenom de halvt. Det dåliga med dom var väl att man kunde klättra i dom ;p

 19. #19
  Supermoderator fimbultrollets avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Dessa stolpar var, om jag kommer ihåg rätt, svindyra att ha då det var en hög hyra på dom.

  Flaggstängerna är nog betalda för vid det här laget.

 20. #20
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Tycker det är superbra med nät. I bland rinner det över för mig och många andra på Norra. Då tar man till kraft och kastar "ölen" för 30 kr på nätet vilket räddar mig från stryk och AIK från böter. Superbra! Vill man inte ha nät hänvisar jag till Östra eller västra

Sidan 1 av 2 12 SistaSista

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •