Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Inbjudan till möte den 10/4

 1. #1
  Avstängd
  Reg.datum
  Feb 2014

  Inbjudan till möte den 10/4

  AIK Fotboll - Inbjudan till möte den 10/4

  "AIK Fotboll vill bjuda in AIK:are till ett möte i Solna Gymnasium där vi öppet diskuterar den senaste tidens händelser kring svensk fotboll. Aktuella ämnen som tragedin i Helsingborg och premiärmatchen AIK - IFK Göteborg står bland annat på agendan, men alla frågor kommer att diskuteras och svaras på.

  Vi hoppas att mötet kommer att locka alla kategorier AIK:are och att exempelvis barnfamiljer, supportrar från Norra Stå och personer från Premium-sektionerna kan mötas för att tillsammans med representanter från AIK Fotboll och AIK-Alliansen diskutera dessa viktiga frågor och att det är ”högt i tak” i diskussionerna. Även supportrar till andra lag är välkomna.

  Från AIK Fotbolls sida kommer bland annat Johan Segui (ordförande AIK Fotboll), Thomas Edselius (VD), Per Carlsson (styrelseordförande AIK Fotboll AB samt styrelseledamot AIK FF), Mattias Grundström (styrelseledamot AIK Fotboll AB och AIK FF), Sofia B Karlsson (Projektsamordnare "Fotboll för alla"), Tobias Larsson (SLO) och John Skärlund (SLO) att vara på plats och svara på frågor samt prata om AIK Fotbolls syn på saker.

  Representanter från AIK-Alliansen kommer också att finnas på plats och svara på frågor samt berätta om deras arbete med positiv läktarkultur.

  Vill man skicka in frågor som man önskar svar på kan man om man vill skicka in dessa i förväg till slo@aik.se, men frågor kommer även att kunna ställas på plats då det kommer att vara en moderator på scenen. Det kommer att bjudas på kaffe och tilltugg. Ingen föranmälan krävs. Varmt välkomna!

  Var: Solna Gymnasiums aula (plats för ca 800 personer)
  När: Torsdag 10 april, kl 18:00 tills vi är klara

  Text: AIK Fotboll"

 2. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av jessel:


 3. #2
  Medlem
  Gruppering
  AIK Gurkhas
  Reg.datum
  Dec 2010
  Vad mer kan tänkas avhandlas ikväll förutom "Helsingborg-tragedin" och premiärmatchen?

 4. #3
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Tänkte klistra in en sammanfattning från mötet, taget från Blackbeat:

  Sagt på mötet – Sammanfattning

  Carl Tersman Toll

  Igår kväll var det alltså ett öppet möte med AIK Fotboll. En chans för supportrar att diskutera med en panel bestående av nyckelfigurer inom AIK Fotboll. Det som togs upp var allt från tunga frågor kring säkerhet på arenan, supportens enskilda ansvar och ”uppförandekontrakt”, till lättare men ack så viktiga ämnen som akustik och AIK Media.

  • Helsingborgskontraktet – Det blir nog lättast att redovisa kvällens samtal i punktform. Och det känns rimligt att börja med det ämne som kanske är hetast ur ett nationellt perspektiv, nämligen det kontrakt som Helsingborg nu ska införa till sina hemmamatcher.
   Det var egentligen ingen i panelen som tyckte något särskilt om kontraktet i sig. Segui menar att det ändå inte är genomförbart i AIK på grund av det enorma arbete som skulle krävas. Dessutom verkade panelen enig i att det i och med ett omfattande värdegrundsarbete, AIK Stilen och AIK-alliansens manifest, så behövs nog inga sådana kontrakt. Dessutom, mer konkret, så sade Mattias Grundström, sekreterare i AIK Fotboll, att ett sådant kontrakt knappast kan ha laglig bäring om du som supporter skulle bestrida det. Grundström, om jag förstått det rätt, är jurist och kunnig i det området. Det allmänna tipset från Segui, var att om du åker till Helsingborg och går på match, skriv på kontraktet. Det spelar ju liksom ändå ingen roll.

  • Göteborgsmatchen – AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch berättade sin syn på vad som hände under premiären. Det futuristiska röklarmet som gick igång, gjorde det på grund av personell och logistisk omstrukturering. Ja, förutom att det var en massa rök då. Man kommer givetvis att titta på detta. Henrik beklagade sig också över det faktum att det kom olika besked på olika sektioner från personal på arenan om man behövde utrymma eller inte. Även detta kommer att bli tydligare.
   Som alla såg så sprang det in en kille på planen under avbrottet. Något som vi aldrig kan skydda oss helt emot, då man i AIK tror på öppenhet och tillgänglighet. Det vill säga, inga vallgravar eller stängsel. Den här personen blir givetvis portad från AIK:s matcher eftersom att han greps. Frågan ställdes om AIK kan garantera att han ändå inte kommer in på nästa match. ”Nej”, blev svaret från Koch. Detta eftersom att polisen enligt lagstiftning bara får lämna ut namn, inte en bild på personen. Suck.

  • Pyroteknik – Victor Capel från Black Army sa det som jag tolkar vara även SI:s och La Garra Negras åsikt, också de representerade på mötet. Att man anser att kostnaden i böter ändå är underordnad det faktum att det ger AIK mer publik, bättre stämning och bättre prestationer (?). Panelen på scenen, de som jobbar för AIK, sa ungefär att man var emot bengaler principiellt, men att om det sker i organiserade så tänker man inte beklaga sig i något hårt offentligt distanstagande, eftersom att det betyder så mycket för supportrarna. Seguis citat ”Här gäller det att trampa rätt” var inte bara kvällens roligaste, utan belyser också det komplexa i just pyro-frågan. Fel men rätt på något sätt.

  • Backande sponsor – Det mest aftonbladetkompatibla som avslöjades under kvällen var att en eventuell ny sponsor valde att inte ingå avtal med AIK, troligen på grund av kalabaliken kring matchen mot Göteborg. Givetvis otroligt tråkigt och beklämmande. Man får ju hoppas att det inte var någon jätte det handlade om. Antar dock att om det var det så kanske de inte hade agerat så flyktigt. Vi vill ju givetvis ha sponsorer som inte bara ser bilden som en match målar, utan helheten.

  • AIK Media – Och apropå helhet, bilden av AIK och möjligheten att visa riktiga AIK. Det kom en del frågor kring vad som händer kring AIK Media. Segui sa att man väntat på att hockeysäsongen ska ta slut och att man ser på möjligheten att ta folk därifrån som jobbar både med hockeyn och fotbollen. En mycket bra fråga som lyftes av en åhörare var den om vad AIK Media kan göra för bilden av AIK. Det enorma arbete som görs i sociala sammanhang hamnar som bekant aldrig i media. Att då kunna skapa sitt eget innehåll genom egen mediekanal skulle ju kunna vara en bra sak.

  • Akustiken – Capel meddelade att det nu finns ekonomiska medel för att genomföra en akustisk förbättring. Nu väntar man på restriktioner/möjligheter att genomföra själva arbetet på arenan.

  • Avskärmning – Tyvärr kommer man inte kunna ha de avskärmningar som var där i söndags när det är öppet tak. Inget klart besked när en avskärmning som klarar vindar kommer upp.

  • Firman, banderoller – Många undrar varje match varför Firmans banderoller får sitta uppe. Svaret är helt enkelt att om deras budskap inte är sexistiska, rasistiska eller nedvärderande, så kan man inte ta ner dem. Följdfråga blev hur man ställer sig till firman. ”De ingår även de i dem som vi har en kommunikation med över hur vi vill att man uppträder sig om man säger sig vara AIK”, blev svaret.

  • Sammanfattningsvis – var det ett mycket bra möte. Någon skralt i raderna bland åhörarna kanske, och visst saknade vissa perspektiv som andra grupper än de mest initierade kan komma med. Men väldigt bra överlag. Bara att hoppas att dessa möten kommer att fortsätta under inte bara säsongen, utan vara en naturlig del av AIK Fotboll. Föreningsdemokrati är inte bara förhållandet mellan medlemmar och styrelse. Det handlar givetvis också om att inkludera hela AIK-familjen i utvecklingen mot att bli en ännu bättre version av klubben AIK. Möten som gårdagens är en bra väg att gå.  OBS! Svårt att redogöra för allt. Fråga gärna i kommentarerna!

  OBS 2! Ber om ursäkt om någon blir felciterad. Lite för långt möte för att kunna få precisa citat.

 5. Följande 11 medlemmar gillade det här inlägget av Vasa:


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •