Sidan 12 av 22 FörstaFörsta ... 21011121314 ... SistaSista
Resultat 221 till 240 av 428

Ämne: Hur ökar vi vår publik?!

 1. #221
  Medlem Lance Hardwoods avatar
  Gruppering
  GGG
  Reg.datum
  Jan 2013
  Citat Ursprungligen postat av Danne Visa inlägg
  Läste du mitt inlägg eller bara första 2 raderna? "Sen ska man väl dock lägga i samma vågskål alla de som kommer till matcherna för ultraskulturen och VILL SE BENGALER, de e en jäkla massa de med... Säger varken bu eller bä,, bara att det finns två sidor av myntet..

  Du kritiserar de jag skrivit kring problematiken med en osäker målgrupp för att sedan inte alls kunna ge någon förklaring till varför publiken inte kommer. Jag säger enbart att det sannorlikt är som det nämts ovan att de finns personer som inte kommer pga bengaler etc. Sen tror inte jag heller att "massflykten" beror på bengalerna. Fan de har ju kommit folk förut trots dessa (personligen stor förespråkare FÖR bengaler, å då e jag numera kategori barnfamilj). Min åsikt/tanke till varför publiken minskat (för billiga årskort/dyra matchbiljetter) finns nån sida bak. Det jag lyfte i mitt senaste inlägg var dilemmat med den allt mer (i min mening) osäkra/nyanserade profil AIK tycks anamma.
  Ja det gjorde jag och du missförstår mig, jag kritiserar inte dig utan skriver bara ner mina egna åsikter, fråga dig hur mycket substans i och med om du märkt av en stor skillnad kring familjepubliken efteråt och la till en fråga om gåtan: Varför drar AIK så lite med dessa omständigheter. :)

 2. #222
  Medlem korvelitens avatar
  Gruppering
  DSM, FPB
  Reg.datum
  Sep 2012
  Ort
  Stockholm
  Dåligt drag på norra:
  - avsaknaden av en bortaklack som tänder norra
  - dyra biljetter som gör att man letar efter de billiga alternativen (norra tex)

  Den dåliga akustiken tror jag bara gör en marginell skillnad, men i det långa loppet har det, vad jag tror, skapats en acceptans om att det är ok att vara tyst. Kanterna är kusligt tysta i år vilket är rent utsagt bedrövligt. Kanterna var inte så energiska på Råsunda heller, men bättre åtminstone.

  Låga publiksiffror:
  - extremt dåliga kommunikationer/avsaknaden av parkeringsplatser som framförallt drabbar barnfamiljer.
  - gräset. Varför ska man gå på fotboll när förutsättningarna är så pass usla? Kan tänka mig att en del "sällanbesökare" samt nostalgiska rävar tänker i de banorna. Det absolut största misslyckandet med arenan.

  Givetvis finns det fler saker som påverkar (vissa mer, vissa mindre) tex dåligt utbud i kioskerna, känslan av att sitta i en hangar, brutna löften från arenabolaget osv, men ovanstående tror jag påverkar mest. Personligen har jag inga större problem med arenan i sig förutom gräset. Visst kan man flytta ner bortaklacken och spränga bort tredje etage (samt 100 andra saker), men det är inget jag lider av så pass mycket att jag stannar hemma. Jag kan köpa en folköl om jag vill ha, gå på muggen och sjunga i 90 min. Så såg min fotbollsupplevelse ut på Råsunda och så ser den ut nu så där finns inga stora skillnader.

  Däremot har vi de som luften gick ur när de rev Råsunda. De tycker inte att det är kul på fotboll längre. Arenan var en så stor del av hela paketet att benen slogs undan när AIK flyttade in på fuskbygget. Vissa går fortfarande (plikttroget) medan andra bara går sporadiskt eller kanske inte alls. Man kan bara hoppas att de hittar glädjen igen, men frågan är om det går på nuvarande arena så som den ser ut idag?

  Arenan kan vi inte ändra på över en natt. Det enda vi kan göra är att mobilisera och försöka hypa kvarvarande hemmamatcher. Både klubben och vi supportrar. För vissa kanske det är samma sak som att försöka erbjuda en hoppborg utan luft, men vi får baske mig göra ett försök! Utnyttja de krafter som finns inom klubben och i supporterkretsar! Jag själv är inget PR-geni, men jag kommer inte att vara sen att haka på en kampanj om det kommer någon!
  Senast redigerad av korveliten den 2014-08-26 klockan 09:12.

 3. Följande medlem gillade det här inlägget av korveliten:


 4. #223
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av majkki Visa inlägg
  AIK behöver egentligen skriva följande på Sociala medier och sin hemsida

  AIK - Halmstad nu kör vi #inteentomstol

  bara det hade startat kampanjen "inte en tom stol" som bara där skulle bli en större hype (ringar på vatten) än vad AIK Fotboll någonsin lyckats skapa tidigare.

  Sen en Splash på det (där man räknar ner antalet lediga stolar kvar)

  Bara där hade man lyckats med något väldigt simpelt.

  Det hade i alla fall gett oss supportrar någonting att jobba på, någonting att hypa omkring.
  Ska jag vara ärlig så tror jag faktiskt att det skulle bli fiasko. Vi klarade inte ens att fylla alla våra sektioner till derbyt så är tveksam om vi ens skulle klara att fylla en hel arena. Tror någon mindre kampanj som riktar sig åt en speciell sektion hade fungerat bättre. T.ex. att fylla hela långsidan eller liknande.

 5. Följande medlem gillade det här inlägget av Vasa:


 6. #224
  Medlem Kung Davids avatar
  Reg.datum
  Sep 2010
  Ort
  Nynäshamn
  Citat Ursprungligen postat av korveliten Visa inlägg
  Dåligt drag på norra:
  - avsaknaden av en bortaklack som tänder norra
  ...
  Avsaknaden av en hemmaklack som tänder Norra är nog av större betydelse.

 7. #225
  Medlem Lance Hardwoods avatar
  Gruppering
  GGG
  Reg.datum
  Jan 2013
  Citat Ursprungligen postat av Kung David Visa inlägg
  Avsaknaden av en hemmaklack som tänder Norra är nog av större betydelse.
  Funderade på det mot Häcken när man satt på östra, det är verkligen pinsamt hur få det är som sjunger på norra. Ur min vinkel såg det ut att va en minoritet, i klacken, på norra, kring AIK`s matcher!? Det är helt sinnessjukt.

 8. #226
  Medlem majkkis avatar
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Återstår enbart 3 hemma matcher av säsongen.

  Nästa hemmamatch är den 21 september så det finns rejält med tid att skapa någonting stort

  AIK skulle kunna bidra till hypen med "säsongskort" till resterande 3 matcher för 500kr

  t,ex 16000 säsongskorts har sålts, nu säljer vi resterande 14000st för 500kr till valfri ledig plats först till kvarn.

  Sen kan man i dom resterande 2 matcher sälja lösbiljetter till lediga platser (om det skulle finnas kvar)


  Skulle vara bra om vi (AIKs supporterorganisation vilka det nu är) startade någon typ av hype för dessa 3 matcher också som ger lite ringar på vattnet.

  och avslutade snyggt säsongen sportsligt som publikmässigt och vi kan börja på en ny positiv kula nästa säsong med en bra säsongsavslutning.


  min idé innehåller säkert en del "hål" men ett förslag i alla fall, nått måste vi göra!

 9. #227
  Medlem Borges Bolltouchs avatar
  Reg.datum
  Aug 2014
  Krönika kring det aktuella ämnet.

  Krönika: AIK:s supportrar vid ett vägskäl | SvenskaFans.com

  Mot 100k.

 10. #228
  Medlem SuperGnaget1891s avatar
  Gruppering
  § JuristGnagarna §
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Borges Bolltouch Visa inlägg
  Krönika kring det aktuella ämnet.

  Krönika: AIK:s supportrar vid ett vägskäl | SvenskaFans.com

  Mot 100k.
  Utmärkt idé. Vill inte AIK öppna tredje kan vi väl ha 80k som mål eller nåt. Det är dags nu! Börja med hype och erbjudanden idag, sälj biljetter som gäller alla tre matcher och pumpa ut det. Dags för AIK att engagera sig på sociala medier - vi supportrar kan inte göra allt. Ut med brev till alla säsongskortsinnehavare.

  För övrigt tror jag vi måste, inför nästa säsong 1) stänga norra helt, 2) göra om familjeläktarkorten, 3) halvera familjeläktaren och inför en ny lågprisläktare med numrerade platser bredvid familjeläktaren. Känslan är att många köpt familjekort trots att man bara varit 1 person - inför vi en billig läktare så kommer dessa personer inte ta upp massa platser (2,7 per kort) som vi istället kan sälja billigt på annat sätt.

  Ett familjegrundkort kan kosta 1500 som gäller för 1 vuxen och 1 barn, därutöver bör man kunna lägga till 200 kr per vuxen och 100 kr per barn till maximalt 2+3, vilket i så fall skulle kosta 2000 kr - fortfarande ett grymt pris. Samtidigt kan vi ha platser på södra där korten kostar 1 300-1 400 kr / plats (derby ej inkluderat). Det sköna med det här systemet är att vi slipper använda någon form av koefficient per kort och får ett faktiskt antal. Lösbiljetter på den nya sektionen kan i så fall gå för 120 kr, billigt och bra - och gissningsvis har vi då många lösbiljetter att sälja för detta pris.
  Senast redigerad av SuperGnaget1891 den 2014-08-26 klockan 11:31.

 11. Följande 4 medlemmar gillade det här inlägget av SuperGnaget1891:


 12. #229
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Det som sticker lite extra i ögat är att folk tar för givet att det är våra supportergrupperingar som ska göra jobbet. Är väl snarare AIK fucking fotboll som får lyfta röven och göra något. Bra initiativ mot Häcken med erbjudandet men alldeles för fattig info som inte når ut till folk.

  Tänkte försöka mig på en liten sammanställning av hur AIK exponerar info/erbjudanden och förmågan att dra publik till matcherna via sociala medier. Tar därför matchen mot Häcken som ett exempel där 3 390 biljetter släpptes för 150 kr styck och där alla årskortsinnehavare hade möjligheten att bjuda två personer gratis på matchen, ett erbjudande som täcker 16 000 årskortsinnehavare! Samt vår inbjudan till Stockholms alla ungdomslag efter Bajens inbjudan till oss.

  Instagram:

  AIK har över 35 000 följare på Instagram. Troligtvis är det även där den yngsta målgruppen hänger. Inför matchen mot Häcken där tre fina erbjudanden fanns så publicerades det två inlägg där följande texter fanns.

  1.

  "#AIK - #Häcken idag kl 17:30 på Nationalarenan."
  (Instagram)
  2.

  "Hej #Hammarby Fotboll! Tack för er inbjudan! Tråkigt nog har vi en egen match samma dag på vår arena som också har ett stort antal platser. Eftersom AIK är det självklara valet för Stockholms unga fotbollstalanger så gillar vi såklart ert engagemang för ungdomsfotbollen och vi är mycket medvetna om vikten av att ungdomar ser fotboll på toppnivå live. Förhoppningsvis kan ni bjuda på det redan nästa år men fram till dess vill vi givetvis hjälpa till genom att välkomna ungdomslagen i Stockholm till det Allsvenska toppmötet mellan #AIK och BK #Häcken Söndagen den 24:e Augusti kl 17:30. Det kommer bli en kul kväll som dessutom sammanfaller med vårt traditionella Gnagisland där tusentals barn kan delta i en mängd olika aktiviteter innan matchen börjar. Era ungdomslag är såklart också välkomna! Kontakta kampanj@aik.se med namn på de som vill ha biljetter. Sista anmälningsdag 20/8. Med vänliga hälsningar, AIK - 86 säsonger i Allsvenskan, 11 Svenska mästerskap samt 8 cuptitlar och dessutom vinnare av publikligan 36 gånger Text: AIK Fotboll"
  (Instagram)
  Alltså. Två av tre erbjudanden som finns nämns inte öht. på Instagram. Varav ett nämns nio dagar tidigare.

  Tillägg: Det verkar roligare att posta bilder om och om igen på gamla citat samt vilka som är AIK'are för tillfället än att promota aktuella erbjudanden eller locka folk till hanga...arenan.

  --

  Twitter:

  På Twitter är majoriteten av AIK's följare personer i äldre tonåren samt vuxna. AIK har för tillfället straxt över 18 000 följare. Möjligheten till att skriva längre inlägg finns inte då man bara har tillgång till 128 tecken. För att sprida information om matchen och dess erbjudanden så publicerades det åtta inlägg.

  AIK Fotboll @aikfotboll · 22 aug
  Stöd AIK. Bli medlem i målklubben i Solna Centrum i helgen och få biljetter till AIK-BK Häcken Solna Centrum - nyheter … #AIK
  AIK Fotboll @aikfotboll · 22 aug
  Drygt 1000 biljetter kvar på norra stå till matchen #AIK-BK Häcken nu på Söndag. Köp biljett i tid då sektionen riskerar att bli fullsatt.
  AIK Fotboll @aikfotboll · 22 aug
  Gnagisland och fortsatt guldstrid. AIK Fotboll - Gnagisland och fortsatt guldstrid … #AIK
  AIK Fotboll @aikfotboll · 22 aug
  Målklubben har fördubblats. Det firas med bjuda att alla medlemmar i målklubben på biljetter till AIK-BK Häcken AIK Fotboll - Målklubben bjuder på AIK-BK Häcken! … #AIK
  AIK Fotboll @aikfotboll · 21 aug
  Gnagisland på söndag innebär att billiga biljetter för barn och vuxna går åt fort. Köp nu! Aik Fotboll Biljetter på Ticnet |Se Händelseinformation #AIK
  AIK Fotboll @aikfotboll · 20 aug
  Nu säljer vi Häckens publiksnitt på tre dagar. Biljetter på långsidan för 150:- AIK Fotboll - Nu säljer vi Häckens publiksnitt på tre dagar … #AIK
  AIK Fotboll @aikfotboll · 15 aug
  Det kom en inbjudan.... AIK Fotboll … #AIK
  Tillägg: Fler uppdateringar men fortfarande för få. Fyra samma dag men inget den 23 t.ex. Här nämns det ytterligare ett erbjudande. Målklubben. Men det skrivs ingenting om att årskortsinnehavare har två biljetter till godo som kan ges bort. Nu skrevs det mycket om målklubben samt Gnagisland då det var familjedag.

  --

  Facebook:

  Vår absolut största plattform inom sociala medier. Även den största plattformen för att nå ut till människor då det nästan är 160 000 som "gillar" AIK på Facebook. Ett "evenemang" för AIK-Häcken skapades den 16 Augusti. Sen följer dessa inlägg som ska lyfta erbjudandena som fanns tillgängliga.

  AIK
  den 22 augusti
  Nu är det drygt 1000 biljetter kvar på Norra Stå till söndagens match mellan AIK - Häcken.
  Köp biljett i tid då sektionen riskerar att bli utsåld!
  AIK
  den 22 augusti
  Målklubben har senaste veckan mer än dubblerat sitt medlemsantal. Vi firar genom att sätta nya mål.

  Ni som redan är med i Målklubben eller Ni som önskar gå med, bjuds härmed på fem biljetter till AIK - BK Häcken. Målklubben finns på plats ... Visa mer
  AIK har delat en länk
  den 21 augusti
  AIK har en övertygelse att det är viktigt för fotbollsspelande barn och ungdomar att se fotboll på toppnivå live. Det kommer utveckla dem som fotbollsspelare, vilket är bra för Stockholmsfotbollen och i förlängningen svensk fotboll.

  Därför vill vi bjuda ert lag med spelare, ledare och familj på gratisbiljetter till det allsvenska toppmötet mellan AIK och BK Häcken, söndag den 24 augusti kl 17:30 på Nationalarenan.

  Boka biljetter och läs mer här: AIK Fotboll - ProPublik / Attendance2
  AIK har delat en länk
  den 20 augusti
  Nu säljer vi Häckens publiksnitt på tre dagar!

  Våra motståndare på söndag, Häcken, har ett publiksnitt på 3.390st. AIK Fotboll släpper därför 3.390st biljetter för 150kr (placering västra långsida läktare 2). För att påvisa skillnaderna siktar vi nu på att sälja dessa biljetter på tre dagar!

  Stöd AIK i söndagens toppmöte, köp din biljett idag i AIK Shop eller via denna länk: Biljetter till Konserter, Festivaler, Teater och Sport | Ticnet

  Glöm inte att sprida budskapet till dina vänner!
  Tillägg: Är det här ett skämt eller är det jag som ser dåligt? Fyra(!) inlägg inför matchen mot Häcken på vårt överlägset största ställe att sprida information!?


  Slutsats: Till matchen mot Häcken så kom det 14 402 åskådare. Vi hade flera olika erbjudanden som passade olika sorters supportrar. De med barnfamilj, årskortsinnehavare och ungdomsspelare.

  Så som jag förstår det så har ett flertal personer tillgång till AIK's konton på diverse sociala medier, men ändå så verkar inte intresset vara särskilt stort för att lyfta upp och sprida de erbjudanden som fanns. På Instagram t.ex. är det viktigare att lägga upp något för att locka likes tydligen. Under all fucking kritik.

  Lösning: Större företag och organisationer har ett team på några stycken som bara sysslar med sociala medier. Jag vet att de som sköter våra konton gör det ideellt men kanske det kan vara värt att ta in en person som jobbar med PR och reklam och som bara har som uppgift att promota våra matcher på alla plattformar. Det behöver inte vara dyrt alls, kanske finns gratislösningar också.

 13. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Vasa:


 14. #230
  Medlem strickens avatar
  Reg.datum
  Jun 2010
  Det värsta med all sorters socialmedia är att folk bara klickar "like" sen är det glömt och nästa bild / tweet / Facebook inlägg som ungefär lika mkt intresse, ett like betyder inte att den personen automatiskt köper en biljett, i en perfekt värld vore det tvärtom men ok ju fler som like:ar och delar ju fler får se infot och kanske är det någon som hackar på och faktiskt går på match.

  Det är så jäkla svårt att locka precis alla olika sorters människor. Allt från klackfolk till marginalerna.

 15. #231
  Medlem Biskops avatar
  Gruppering
  Flaggmålarna
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Det är inte svårt egentligen att förstå varför Bajen senaste matcherna lockar ungefär det dubbla mot vad vi gör.

  Visst kan man tycka att publiksiffror till stor del borde bero på hur pass bra laget spelar, och det är väl till viss del sant, men de flesta borde förstå att det inte är helt så enkelt. Nedan finns ett diagram från en några år gammal undersökning som visar på korrelationen mellan inspelade poäng och antalet åskådare mellan åren 1998-2007.  För vissa klubbar är den stor (Djurgården (supportrarnas vara eller icke vara på matcher handlar till 90% om hur bra det går för laget)). För andra klubbar (bland annat AIK) ser man till och med en negativ korrelation (vilket antagligen mest beror på den såkallade publikboomen vissa år och bristen på den andra år). Det är antagligen ingen vattentät undersökning (som för övrigt är gjord av just bajare) och jag har ingen aning om hur hemma undersökarna i stort är på statistik, men jag tror i alla fall att den säger någonting.

  Därför tror jag inte att man ska stirra sig blind på att det går bra för AIK just nu, förhållandevis. Det är inte det som är tungan på vågen för om vi ska locka storpublik, och det är det egentligen inte för Bajen heller. Att Bajen för första gången i Superettan på riktigt är med i toppen bidrar såklart, men anledningen till att Bajen kan fylla sin arena är för att hela klubben just nu andas optimism. Alla bajare jag känner snackar om hur bra stämningen är, hur bra laget spelar, hur smidigt det är att ta sig till arenan osv. Jämför detta med tongångarna i AIK det senaste året. Det har varit bojkotter, dålig akustik, dåligt gräs, långt till arenan, uppskjutna matcher, avgångsrop på Alm, katastrofinsats i Europa, dålig ekonomi osv. Hur mycket det än må vara sant så är det den typen av syn på saker som gör att den såkallade marginalpubliken inte tar sig över tröskeln för att gå på AIK.

  Man ser det extra tydligt när vi till exempel inför premiären tvärtom hade ett rejält momentum med nytt årskordsrekord och på förhand en riktigt bra trupp. Folk hade på sätt och vis glömt allt det negativa med arenan och vi lyckas dra fullt hus. Dels tack vare en bra kampanj, men antagligen framförallt för att klubben (från ledning till trupp till supportrar) andades optimism. Det var kul med AIK! Det är precis där Bajen är just nu. Det är sjukt kul med Bajen i Bajenled. Bajare som inte varit på match på flera år står först i kö för att säkra biljett till nästa hemmamatch. Det spelar ingen roll att det är Ljungskile eller Husqvarna man möter istället för Elfsborg och Malmö, det är Bajen man vill se. På samma sätt kvittar det för vår publik om det är en toppmatch mot Häcken eller en walk in the park mot BP, publiken stannar ändå hemma.

  Jag har all förståelse för att det finns ett missnöje med både det ena och det andra. Vi ska inte vara nöjda med hur bland annat arenan är, men jag gissar att missnöjet hade varit bra mycket mindre om vi lockat 20.000 varje match. Då hade man antagligen kunnat se mellan fingrarna att akustiken inte är den bästa eller att gräset inte tål regn.

  Och det vi bör göra är verkligen inte heller att acceptera det och "nöja oss" med Friends, men det är trots allt supportrarna som i mångt och mycket är AIKs ansikte utåt, och jag tror nog att man kan fråga vilken PR-expert som helst, just nu gör vi inte speciellt bra reklam för varumärket AIK.

  Och antagligen är det lättare sagt än gjort att ändra något sådant, och jag vet verkligen inte hur, men det är i alla fall min förklaring på problemet som vi upplever just nu. En del kan såklart (och ska såklart) skyllas på AIK och klubbens brist på aktivitet på hemsida och i sociala medier, men jag har svårt att tro att det är sådant som är anledningen till våra svaga siffror. När vanliga människor bestämmer sig för att gå på match är det antagligen inte för att man har läst om ett erbjudande på AIKs Instagram, utan för att man har en polare som bara har bra saker att säga om att gå på AIK.

  Jag är själv lika mycket skurk som de flesta andra. Jag kommer på mig själv ibland med att totalt basha Friends och matchupplevelsen i samband med AIK för mina vänner. Inte konstigt att jag har svårt då att en månad senare få med mig samma vänner på fotboll.

 16. Följande medlem gillade det här inlägget av Biskop:


 17. #232
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  AIK som klubb kan eller ska egentligen inte göra så mycket mer än man redan gör. Kampanjer och hype;ar ska alltid komma från supporterhåll, sen att kampanjen får nödvändig skjuts av klubben är en annan sak. Att köra billigare biljetter någon enstaka match under säsongen är ju helt ok, som en fokusmatch, men det får inte bli att vi rear ut oss varje match, det förminskar trovärdigheten, oss som klubb och våran självbild. Jag ser mycket hellre att man istället sänker biljettpriset innan säsongen och har konstant låga biljettpriser.

  Det får verkligen inte bli som AIK Hockey där man bönar och ber folk om att komma och lanserar poänglösa kampanjer som ger en eftersmak av kasta-boll-och-få-clownen-i-vattnet-på-karneval i hur man försöker marknadsföra sig.

  Ett annat problem är familjeläktaren och hur vi säljer/räknar årskort där. Vi måste sluta räkna årskorten som 2,7 (fel siffra?) personer per kort då det VERKLIGEN INTE utnyttjas av barnfamiljer mer än någon enstaka match. Detta gör att det är helt onödigt och omöjligt att ha publikbarometrar, skapa hype etc, då antalet åskådare på arenan nästan alltid kommer att bli färre än sålda biljetter innan. Sälj hellre årskorten på familjeläktaren enligt devisen att:

  Köp av ett årskort för vuxen = Fullt pris
  Kompletterande till barn om man köpt vuxenkort = 50% billigare än fullt pris
  Ännu ett kompletterande barnkort = 75% billigare än fullt pris

  Bara en idé men något måste förändras för som det är nu skapar en extrem icke-hype.

  Det största problemet är dock som alla vet, Friends Arena. Det är helt enkelt inte kul att gå dit för gemene medångsgnagare (eller inbiten). Så länge vi spelar där är det såhär det kommer att se ut, och sjunkande publiksiffror de kommande åren och en allt mindre manstark klack är att vänta. På Råsunda de sista åren så var det lägre publiksiffror men där var folket som gick dit fortfarande nöjda med vad dom hade, varför kritiken hörs mycket högre nu då det är dom inbitna som fortfarande går som även är dom största kritikerna av Friends Arena. Varför?

  - Känslan av att det är tomt ska ej underskattas
  - Horribel akustik som gör det jävligt tråkigt för folk att stå i klacken, oavsett hur det uppfattas från övriga sektioner. Detta är även anledningen till att många flyr klacken just nu eller att det är så få som sjunger på kanterna eller ens utanför den innersta mitten, det uppfattas som helt död bredvid en.
  - Klackens ljudstyrka och drag påverkar sittplatsare hur roligt det är att vara på en match, dominoeffekt. Det går att skapa drag på Friends Arena men det kräver en väldigt bra mentalitet bland gemene ståplatsare, något vi ej är bortskämda med i Sverige. Och oavsett så upplevs ju draget aldrig från ståplatsen man själv står på.

  Matcher likt den mot Häcken (minus några tusen på sittplats) kommer att vara standard de åtminstone kommande åtta åren och rent publikmässigt är det ju ingen katastrof, det är ju upplevelsen på plats som är negativ dock och därför som folk ventilerar att det suger. Det ÄR skittrist att gå på fotboll på hemmaplan just nu. Vårat stöd på bortaplan är även i år antagligen bäst i Sverige vilket det var även förra året, huruvida det hör samman med FA spekulerar jag ej i, mer än att jag konstaterar att Norra Ståplats går framåt förutom på Friends Arena.

  Sen ska det även sägas att publiksnitt och hype alltid gått upp och ner genom historien, just nu parkerar AIK stabilt som toppenlag utan att egentligen kännas vara nära första platsen, medgångarna är väl mätta. Bryr mig personligen ingenting om publiksiffror utan bara att vi som är där gör vad vi kan för att ge det bästa stödet vi kan.

  För en egen AIK-stadion 2023, våga vägra golgata.

 18. Följande 10 medlemmar gillade det här inlägget av Lazarus:


 19. #233
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ofantligt mycket negativt snack, framför allt kring arenan. Vi har säkerligen också skrämt bort en hel del familjer och marginalare pga att bränna bengaler i en stängd arena. Visst, bengaler är fint, men vad är det för jävla vits med att bränna dom när man vet att röken ligger kvar i en timme. Att som i derbyt senast hålla på att bränna bengaler "en och en" under hela matchen ser dessutom bara fånigt ut. Nåväl. Lite andra underingar :

  ARENAN :
  - Akustik -> Är den verkligen så dålig. Enligt vad jag sett och hört är det ju bra drag när folk börjar sjunga
  - Kommunikationer -> Det verkar vara kraftigt överdrivet detta med dåliga kommunikationer. Det tycks som om det bara blivit "poppis" att klaga på arenan, som om man ville ha en ursäkt för att inte gå.
  - Byggarbetsplats -> Sant. Det ser inte färdigt ut för det är inte färdigt. Känns dock som en tafflig anledning att inte gå och titta på AIK. Särskilt om man gjorde det tidigare och om man kan tänka sig att gå på premiärer och derbyn.
  - Dåligt käk -> Ät innan du går på arenan. Drick innan du går in på arenan. Ta med käk in?
  - Ser tomt ut -> Sant. När folk inte kommer ser det tomt ut. Nu har Arenabolaget äntligen fått upp avskärmningen för 3e etaget så det ser lite bättre ut och känslan är lite mer intim. Det krävs dock att 15-20000 pers dyker upp för att det inte skall se tomt ut ändå.
  - Inte samma som Råsunda -> Nej. Det är inte samma som Råsunda, men det kan ändå bli förbannat bra. Råsunda är tyvärr jämnad med marken och finns inte längre. Det ÄR tragiskt. SJUKT tråkigt. Dock är det passé och det går inte att göra någonting åt. Det känns inte heller som en bra anledning att överge våra idoler på plan. Dom jobbar och sliter och gör det förbannat bra (visst, de går på minor i bland som FFF, ÖSK och Astana, och vi hade en trög start - igen -men överlag är det en riktigt bra säsong).

  Dags att fokusera på de saker som faktiskt är bra med arenan utöver det att AIK, vårt AIK, nu spelar där. De finns och de har nämnts i den här tråden.

  Schemaläggningen :
  SvFFs programm för den här säsongen har varit allt annat än positiv för AIKs del.
  - IFK Göteborg i premiären är bland det dummaste jag någonsin sett. En match som normalt drar 20-25000 åskådare utan problem, lägger dom i en premiär som ändå skulle varit fullsatt om det så vore Falkenberg som kom. Nu fick vi i stället 11000 (?) på FFF-matchen t.ex., som skulle kunna varit 30K.
  - Vi hade sedan 3 hemmamatcher på 10 dagar med bl.a. förväntade stor/publik-matcherna Helsingborg och Ellos. Båda dessa matcher drog väsentligt mycket mindre folk än i fjol. Sannolikt till stor del pga att matcherna kom så tätt inpå varandra.
  - Derbyt i Augusti? Kanske är det bara jag som tycker att derbyt skall gå på hösten. Nu kom det ju mycket folk ändå, men frågan är om en Septembermatch hade kunnat ge ett behov av att ta bort avskärmningen till 3e etaget (även om AIK aviserat att man inte tänkt göra det alls i år).

  Allt det ovanstående är bara sketna bortförklaringar ändå. Kan man gå, finns det egentligen ingen ursäkt för att inte gå och se sitt älskade AIK. Det tjänar ingenting till att gråta över saker man inte kan påverka (typ schemaläggning, arenaval, gräs, kommunikationer, artistskatt, osv. osv.). Det man kan påverka det är att ta inititiativ till att gå till matcherna och snacka sig varm om både AIK, stämningen, arenan och allt ikring. "Värva" åskådare genom att ta med brorsan, syrran, klasskamrater, jobbarkompisar och andra. Jag hör ofta (och läser här) om vad man vill att AIK skall göra i stället för att se till vad man kan göra själv. AIKs supportergrupperingar (tyvärr inte så allierade som man skulle kunna önska och ligger inte fokus alltför ofta på att kampanja mot SvFF, MDMF, NA m.fl i stället för att locka folk?) har kraft och styrka och när de sätter igång någonting brukar det bli riktigt bra. Det är bland supportrarna man skall mobilisera och sätta fart. AIK kan säkert bidra och hjälpa till, men utan inblandning från fansen så blir det inte mycket gjort tror jag.

  Vore fantastiskt om AIK-Alliansen nu kunde köra på i full fart under resten av säsongen och trissa upp stämningen inför guldstriden och de få matcherna vi har kvar på Nationalarenan. Det är faktiskt bara 3 stycken kvar! HBK i September, MFF i början av Oktober och sedan Åtvidaberg i hemmaavslutningen någon vecka senare. Säsongen är snart slut och den kan fortfarande sluta med guldmedalj. Kan egentligen inte begripa att det är så tyst och stillsamt. Det känns lite utifrån som om folk sitter i någon slags dvala och väntar på att något skall hända. Vi kan vinna GULD. Våra krigare förtjänar lite mer folk på sina matcher och om vi i vår säsongsavslutningspush kunde visa Bajen att de inte är de enda som kan locka publik, vore det en liten bonus. Det viktigaste är dock att AIK får den draghjälp dom behöver att göra en så bra avslutning som möjligt. 7 poäng upp till MFF som säkert kommer att tappa poäng i flera matcher (bl.a. 3 mot AIK...) iom deras Europaspel. Vi har också ett antal lag bakom oss som gärna vill sno vår placering (bl.a. Ellos och IFK Göteborg).

  Krönika: AIK:s supportrar vid ett vägskäl - AIK - Allsvenskan | SvenskaFans.com

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av Jesper:


 21. #234
  Medlem Whippos avatar
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Söder
  Jobbar du på Friends eller?

  Akustiken
  Jo, den är skitdålig. Sämsta jag någonsin upplevt på en arena.

  Kommunikationer
  Tunnelbanan ligger ju en kvarts promenad bort och det finns knappt några parkeringsplatser, klart som fan det är jobbigt för barnfamiljer och lata människor

  Byggarbetsplats
  Det är ju ingen avgörande faktor för att folk skiter i att gå, men det är ju direkt negativt

  Dåligt käk
  Ditt argument är så dåligt att jag inte orkar svara, dessutom får man inte ta med mat, även om det kanske inte kollas speciellt noggrant.

  Inte samma som Råsunda
  Vet inte varför du tycker att det kan bli "förbannat bra", det tror inte jag


  Sen tycker jag också att man måste gilla läget då vi inte har något alternativ, men jag tänker inte sitta och hitta på argument.

 22. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av Whippo:


 23. #235
  Medlem Dulees Advokats avatar
  Gruppering
  DSM
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Citat Ursprungligen postat av Whippo Visa inlägg

  Kommunikationer
  Tunnelbanan ligger ju en kvarts promenad bort och det finns knappt några parkeringsplatser, klart som fan det är jobbigt för barnfamiljer och lata människor
  Det här med parkeringar är ju en liten myt. Det finns en gigantisk grusplan bredvid pendelstationen där det går bra att parkera (visst, det kostar pengar men allt är inte gratis). Jag parkerar där varje match och den används väll ungefär till 1/100 av sin kapacitet. Så parkering finns.

  Att gå från pendeln/denna parkering är ungefär samma sträcka som att gå från Gullmarsplan till Tele2 (900 meter). Folk som klagar över 900 meter är nog i stort behov rent hälsomässigt att ta sig an denna promenad
  Senast redigerad av Dulees Advokat den 2014-08-27 klockan 10:33.

 24. Följande medlem gillade det här inlägget av Dulees Advokat:


 25. #236
  Medlem
  Gruppering
  Den Svarta Massan
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Sollentuna
  Citat Ursprungligen postat av Whippo Visa inlägg
  Jobbar du på Friends eller?
  Kommunikationer
  Tunnelbanan ligger ju en kvarts promenad bort och det finns knappt några parkeringsplatser, klart som fan det är jobbigt för barnfamiljer och lata människor
  Inte för att jag är överdrivet positiv till arenan men denna punkten tycker jag ändå man kan diskutera. Om man vill åka tunnelbana kan man instället åka till antingen Sundbyberg eller Danderyds sjukhus. Därifrån går eventbussar typ var 5-10 minut direkt till arenan, jävligt smidigt. Samma sak efter match.

 26. #237
  Medlem Whippos avatar
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Mar 2011
  Ort
  Söder
  Citat Ursprungligen postat av Dulees Advokat Visa inlägg
  Det här med parkeringar är ju en liten myt. Det finns en gigantisk grusplan bredvid pendelstationen där det går bra att parkera (visst, det kostar pengar men allt är inte gratis). Jag parkerar där varje match och den används väll ungefär till 1/100 av sin kapacitet. Så parkering finns.

  Att gå från pendeln/denna parkering är ungefär samma sträcka som att gå från Gullmarsplan till Tele2 (900 meter).
  Här kan jag lägga mig, har själv inte bil så baserar det endast på det jag har hört.

  Gullmarsplan är ju dock en hub, och inte ens den närmaste tunnelbanestationen.

 27. #238
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Whippo Visa inlägg
  Jobbar du på Friends eller?

  Akustiken
  Jo, den är skitdålig. Sämsta jag någonsin upplevt på en arena.


  Kommunikationer
  Tunnelbanan ligger ju en kvarts promenad bort och det finns knappt några parkeringsplatser, klart som fan det är jobbigt för barnfamiljer och lata människor

  Byggarbetsplats
  Det är ju ingen avgörande faktor för att folk skiter i att gå, men det är ju direkt negativt

  Dåligt käk
  Ditt argument är så dåligt att jag inte orkar svara, dessutom får man inte ta med mat, även om det kanske inte kollas speciellt noggrant.

  Inte samma som Råsunda
  Vet inte varför du tycker att det kan bli "förbannat bra", det tror inte jag


  Sen tycker jag också att man måste gilla läget då vi inte har något alternativ, men jag tänker inte sitta och hitta på argument.

  > Nej, jobbar inte på Friends, men c.a. 2000km därifrån.
  > Kommunikationerna är som sagt inte så usla som många vill göra gällande (se de andra svaren)
  > Byggarbetsplats. Absolut inverkar det negatift. Därför jag tog upp det. Lyckligtvis är det en tidsfråga innan det blir väsentligt mycket bättre
  > Käket är uselt, men det var ta mig tusan inget lyxkäk på Råsunda heller. Dyrt är det också och pengarna går inte till AIK. Vi kan inte påverka maten på arenan (förutom att välja mellan att köpa och inte köpa), då ser jag inte någon annan utväg än att INTE köpa mat/dryck där. Sätta press på AIK/Arenabolaget kan man göra, men varför sluta gå på matcher?
  > Jag vet att det kan bli förbannat bra. Arenan kommer inte att förändras nämnvärt, men stämningen och trycket kan bli förbannat bra. Det vet jag av den enkla anledningen att Vi är AIK.

  Det är bara att ”gilla läget” som du säger och sluta vara negativ. Hälften av det vi oroar oss för kommer aldrig att hända. Det andra händer ändå, så varför inte vara positiv och försöka vända den negativa spiralen vi nu befinner oss i? Det är väl ett oerhört mycket bättre alternativ än att sopa problemen under mattan och hoppas att något händer?

 28. #239
  Supermoderator Erics avatar
  Reg.datum
  May 2010
  Citat Ursprungligen postat av Dulees Advokat Visa inlägg
  Det här med parkeringar är ju en liten myt. Det finns en gigantisk grusplan bredvid pendelstationen där det går bra att parkera (visst, det kostar pengar men allt är inte gratis). Jag parkerar där varje match och den används väll ungefär till 1/100 av sin kapacitet. Så parkering finns.

  Att gå från pendeln/denna parkering är ungefär samma sträcka som att gå från Gullmarsplan till Tele2 (900 meter). Folk som klagar över 900 meter är nog i stort behov rent hälsomässigt att ta sig an denna promenad
  Fast är de inte den parkeringen som är riktigt dyr?

  Tycker den parkeringen är ett sådant ställe där AIK borde ta 20-40 kr för parkering så som man gjorde förut vid slakthusområdet och vid skolan vid råsunda.

  Sedan så vill folk ha det bekvämt. Avståndet mellan parkering och friends är inte idag "bekvämt". Dock lär de väl bli bättre om man kan gå över bron där som byggs mellan friends/ritorp.

 29. #240
  Medlem
  Reg.datum
  Apr 2014
  Citat Ursprungligen postat av Reflex Visa inlägg
  Otroligt konstigt resonemang. Det är väl bara bra om AIK får in pengar?
  Klart det är bra att klubben får in stålar, men då får man väl köpa en biljett få får vi i. Pengar ändå!
  Ledsen skrev i frustration.

Sidan 12 av 22 FörstaFörsta ... 21011121314 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. Förslag av nyrekrytering av publik!
  Av oakley i forum AIK Fotboll
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2013-10-25, 08:36
 2. Hur skall våran publik se ut
  Av Crozz i forum AIK Ishockey
  Svar: 15
  Senaste inlägg: 2010-12-25, 20:54

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •