Sidan 1 av 22 12311 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 428

Ämne: Hur ökar vi vår publik?!

 1. #1
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm

  Hur ökar vi vår publik?!

  Vi är omsprungna av bajen som drar betydligt mer än oss trots spel i superettan och Dif är inte särskilt långt efter oss.
  Tänker mig att vi i denna tråd kan komma med konkreta och seriösa förslag för att öka våra publiksiffror.
  Tankar, reflektioner, förslag... Fyll på !

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av War Machine:


 3. #2
  Medlem
  Reg.datum
  Oct 2010
  Spela attraktiv fotboll.

  EDIT: skämtade. sluta förlora med 4-1 räcker.
  EDIT 2: elefanter i halvtid.

 4. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av EricBerglund17:


 5. #3
  Medlem amfprods avatar
  Reg.datum
  Jul 2013
  Jag har hört många säga att dom väljer att stanna hemma pga vår pissiga arena( jag vet, ingen bra bortförklaring) Så det radikalaste och bästa skulle vara en ny och riktig fotbollsarena. men det får vi vänta med ett tag så att spela mer attraktiv fotboll är väl det enda alternativet, fast jag hoppas att jag har fel.

 6. #4
  Medlem Aikungdoms avatar
  Reg.datum
  Mar 2014
  det finns många anledningar som arenan och AIK "wtf just happend" liknande falkenberg eller norrköping. Men en sak bra om AIK arena är priserna. Priserna är jävligt billiga 100 spänn brukar det vara för norra stå och det är ju ett bra pris för AIK.

 7. #5
  Medlem
  Reg.datum
  May 2014
  Kommunicera med fansen.
  Bjuda in till gratis öppen träning med laget på Friends arena och anordna en AIK-dag där man sluter leden och svarar på nödvändiga (alla) frågor.
  Förklara att man inte är ett skit utan fansen och sluta ta oss för givet.

  Förklara läget med truppen, vad som söks, vad målsättningen är etc.
  Till att börja med köra en SJUK kampanj med Fritt inträde mot Linfield för att få tillbaks fansen och bjuda in nya som aldrig eller få gånger varit i arenan.

  Satsa mer de riktiga fansen och anordna mer identitet i innerstan, syns man inte finns man inte.

  Lägg till en vers i Vi är överallt som går "Vi är störst i stan, även fast ni är två lag" (hifdif).
  Mera hype generellt.


  Att bajen har höga siffror beror på deras placering och att många inflyttade och andra låtsasbajare vill vara med på resan nu när det närmar sig.
  Semestertider - Nu kan dalmasar och annat skadat landsbygdsfolk ta sig till STÅKK-HÅLLM.


  Till en början, skicka mail till alla på maillistan, ut med ny banner på hemsidan, Facebook och allt vad fan det heter att efter två förluster, pinsamma sådana, så vill man visa vad man går för på torsdag och bjuda in folk till arenan och vore guld att anordna någon form av enkät man kunde fylla i sin upplevelse.

 8. Följande medlem gillade det här inlägget av 1984:


 9. #6
  Medlem
  Gruppering
  DSM, AIK
  Reg.datum
  Jun 2010
  Ort
  Lidingö
  Arenan är det jag tror får folk att stanna hemma, av många anledningar. Nej, vi har problem

 10. Följande medlem gillade det här inlägget av SuttonHoo:


 11. #7
  Medlem Ikaros Tasss avatar
  Gruppering
  АИК Солн
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Östermalm, Stockholm
  För det första så kan väl folk sluta försöka förneka att Bajen gått om oss som publiklag nr. 1 under den här säsongen. Man kommer att sopa mattan av oss i publikligan, vilket inte är annat än imponerade från deras håll och pinsamt från vårt.

  En usel arena med usla kommunikationer, hutlösa biljettpriser i kombination med att folk har blivit alldeles för bekväma, har gjort att vi har tappat. Och det kommer bara att bli värre. AIK kommer att förtvina på Friends Arena. Det blir således mer intressant att leta bromsmediciner till den dagen vi kanske lyckas skaffa något eget.

  Vad exakt dessa bromsmediciner kan bestå av är naturligtvis något som man måste fundera ordentligt över. Jag tror dock att det kan bli svårt att hitta revolutionerande metoder som ska göra under med vårt publiksnitt.

  Av det som skrivits i tråden kan man konstatera följande. Gratiskampanjer, ett tillagt stycke i en av våra sånger eller en öppen träning på Friends(en sådan ägde rum för en dryg vecka sedan... Kommer heller aldrig locka fler än de som redan går) kommer inte att vara bidragande orsaker till att vi kommer att höja vår långsiktiga högsta- och lägstanivå.

  Det känns hopplöst på många sätt. Det man kan hoppas på är att vi gör det bättre sportsligt då det är den mest bidragande av faktorer till högre siffror.

 12. Följande 6 medlemmar gillade det här inlägget av Ikaros Tass:


 13. #8
  Medlem
  Gruppering
  ASK
  Reg.datum
  Dec 2010
  Ort
  Bromma
  Vi ligger ändå tvåa nu, två raka 3-0 vinster innan falkenberg (onödigt att torska där). Jag menar, vad mer kan man befästa som supporter från det sportsliga? Vi kan inte lattja oss igenom 30 matcher och vinna med 5-0 varje match om det är det folk vill. Nej, någonting är fel. Ruskigt jävla fel...

 14. #9
  Medlem
  Reg.datum
  Jul 2014
  Spelet kan man väl inte ha som ursäkt vi ligger ju i toppen å gör mkt mål. Tycker vi borde börja styra upp lite mer drag innan matcherna typ nåt som ba lokalen

 15. Följande medlem gillade det här inlägget av aik120:


 16. #10
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Priserna är ngt jag har reagerat på, riktigt dyrt om man vill gå på enstaka hemmamatcher och sitta bra. Betydligt billigare platser på tele2 både när Bajen och Dif lirar. Går det inte att köra riktigt billiga priser i hörnorna och norra övre/södra övre? Annonsera ut det i diverse medier, tunnelbanan mm. Tycker överlag vi syns för lite... Vill se mer reklam för matcher, mer erbjudanden, gå 2 betala för 1, annonsering i mitt i, mer saker som händer i samband med matcherna (kringarrangemang ), bjud in skolor (hela Stockholmsområdet) till matcherna. Syns man inte så finns man inte!

  Familjeläktaren är också ett problem, svårt att få tag i biljetter till om man inte är ute riktigt tidigt och köper. Är utsåld men bara knappt halvfull vid många matcher. Måste gå att ha ett bättre system för familjekorten.

  Det vi kan göra på gräsrotsnivå är ju att alltid ha som mål att varje person ska ta med sig en extra besökare (nån som går sällan/aldrig).
  Sluta att gnälla om vår arena situation framförallt utåt sett. Vi är där vi är och vi måste göra det bästa av det. Råsunda är tyvärr borta.
  Självklart så ska vi jobba för en egen arena i framtiden men nu gäller det att gilla läget och försöka bygga upp något bra på nationalarenan.

 17. #11
  Medlem zajcuns avatar
  Reg.datum
  Apr 2013
  Ort
  Märsta
  Biljetpriser kan vara problem. Själv står jag på norra men om jag bjuder bekanta/familjemedlemmar/kompisar så går vi till södra familj eftersom de kan inga ramsor och på södra är det billigast ( norra lvre funkar inte för de vill se tifo) jag hade bjudit 4 unga släktningar som tyckte att det var skit kul på matchen men tyvärr så får de gratis biljetter från skolan ganska ofta till hammarby....

  Edit: vi syns för lite. Inga kampanjer inga reklamer... reklam är alltid bra investering som ger tillbaka
  Senast redigerad av zajcun den 2014-07-22 klockan 08:35.

 18. #12
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Kampanj-fokus bör ligga på att få folk till matcherna under hela säsongen och inte bara till premiären. Dom senaste åren är det en jävla hajp inför premiären med vägbanderoller, affischer m.m, t.om AIK marknadsför matchen. Men efter det är det i stort sett knäpptyst. Jag har svårt att tro att många som kanske inte är jätteinsatta ens känner till att det är match på torsdag t.ex. Premiär-matchen är nog den match det behövs minst hajp inför egentligen men ändå läggs i stort sett all energi på det. Ser hellre att vi har kanske 24-25000 på premiären och att vi har en "stabil" publiksiffra på ca 17-18000 än som nu när publiksiffran skänks med mer än hälften till matchen efter.

  Sen behövs det inte ett "kampanj-namn" varje år, min personliga åsikt är att blir lite för mycket med en ny kampanj varje år. Hur länge i år " höll" egentligen "AIK-Inte AIK" var väl i stort sett bara tills premiärmatchen. Personerna bakom kampanjerna gör dock ett fantastiskt jobb, det vill jag verkligen poängtera.

 19. #13
  Medlem zajcuns avatar
  Reg.datum
  Apr 2013
  Ort
  Märsta
  Många av mina kompisar visste inte om matchen nu på torsdag. När jag sa till de att de kostar 150 på långsidan köpte de biljetter på en gång

 20. Följande medlem gillade det här inlägget av zajcun:


 21. #14
  Medlem Aikungdoms avatar
  Reg.datum
  Mar 2014
  Man borde faktiskt ge gratis biljetter till skolorna kanske gymnasierna också. Vi var alla barn och såg hur mäktigt råsundalaget var både på plan och på lläktaren.
  Senast redigerad av Aikungdom den 2014-07-22 klockan 14:20.

 22. #15
  Medlem
  Reg.datum
  Aug 2013
  Citat Ursprungligen postat av Aikungdom Visa inlägg
  Man borde faktiskt ge gratis biljetter till skolorna kanske gymnasierna också. Det var vi alla blev AIK fans. Vi var alla barn och såg hur mäktigt råsundalaget var både på plan och på lläktaren.
  Det sker redan idag. Elever på Solna gymnasium får biljetter om så vill.

 23. #16
  Medlem zajcuns avatar
  Reg.datum
  Apr 2013
  Ort
  Märsta
  Grejen är att folk som går i skolan i solna och brukar vara vid solna vet om gnaget osv. Bjud elever från andra skolor som aldrig har orkat ta sig till solna för att se en match. Det är så man fastnar...

 24. Följande medlem gillade det här inlägget av zajcun:


 25. #17
  Medlem Aikungdoms avatar
  Reg.datum
  Mar 2014
  Citat Ursprungligen postat av zajcun Visa inlägg
  Grejen är att folk som går i skolan i solna och brukar vara vid solna vet om gnaget osv. Bjud elever från andra skolor som aldrig har orkat ta sig till solna för att se en match. Det är så man fastnar...
  Exakt tänkte säga samma sak. Solna hr jävligt många AIK supportrar. Många av de har förmodligen köpt Årskort. Man måste Utvidga sig till områden som Sundbyberg,järfälla , hässebly osv

 26. Följande medlem gillade det här inlägget av Aikungdom:


 27. #18
  Medlem
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Stockholm
  Jättebra att skolungdomar i Solna ibland blir erbjudna biljetter men det finns en värld även utanför Solna... De flesta i är ju redan rättrogna där. Varför inte erbjuda biljetter och även besöka skolor i norra/västra förorter samt innerstan? Ibland känns vi som en renodlad kvartersklubb fr Solna istället för hela Stockholms fotbollslag som vi bör/borde vara!

 28. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av War Machine:


 29. #19
  Medlem
  Reg.datum
  May 2014
  Citat Ursprungligen postat av Aikungdom Visa inlägg
  Exakt tänkte säga samma sak. Solna hr jävligt många AIK supportrar. Många av de har förmodligen köpt Årskort. Man måste Utvidga sig till områden som Sundbyberg,järfälla , hässebly osv
  INNERSTAN.

 30. #20
  Supermoderator Vasas avatar
  Gruppering
  Kritiker
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Vasastan
  Citat Ursprungligen postat av 1984 Visa inlägg
  INNERSTAN.
  Innerstan är AIK-dominerat sen ett ganska bra tag tillbaka. Så även gymnasierna runt här, mycket klibbor i, på och runt visar på ett bra engagemang samt svårt för andra att missa det!

Sidan 1 av 22 12311 ... SistaSista

Liknande ämnen

 1. Förslag av nyrekrytering av publik!
  Av oakley i forum AIK Fotboll
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2013-10-25, 08:36
 2. Hur skall våran publik se ut
  Av Crozz i forum AIK Ishockey
  Svar: 15
  Senaste inlägg: 2010-12-25, 20:54

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •