Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Här är vi sentimentala och berättar minnen och tankar från Råsunda.

 1. #1
  Medlem vAIKtors avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno
  Reg.datum
  Jul 2010

  Här är vi sentimentala och berättar minnen och tankar från Råsunda.

  Tänkte att vi kunde göra en tråd där man kan få berätta om sina år, minnen och favorithändelser från Råsunda istället för att skriva det i en matchtråd. Så, öppna hjärtat och släpp ut minnen och tankar.

  Råsunda, Alltid saknat - Aldrig bortglömt

 2. Följande medlem gillade det här inlägget av vAIKtor:


 3. #2
  Medlem Hasss avatar
  Gruppering
  Mentala 2(27)
  Reg.datum
  May 2010
  Ort
  Orminge
  Bra initiativ.

  Kanske kan en mod (om hen orkar) flytta inlägg från matchtråden hit?


  Bidrar med Roger Whittakers Last Farewell

  Lyssnade på texten ordentligt idag och det slog mig hur passande den är en dag som denna (om man tolka rad för rad som man själv vill).

  For you are beautiful.
  And I have loved you dearly.
  More dearly than the spoken words can say.


  Senast redigerad av Hass den 2012-11-22 klockan 15:40. Anledning: bidrag till tråden

 4. #3
  Medlem bangura1891s avatar
  Gruppering
  Gnaget Inferno & Fullast på bussen
  Reg.datum
  Jan 2011
  Ort
  Östra Aros
  Känner att jag måste skriva av mig lite. Blev en rätt rörig text då ämnet egentligen är alldeles för svårt att behandla, men vafan. Vi kör! Här är texten jag fick ihop i alla fall.

  Året är 1999. Jag och farsan springer genom Solna på väg mot Råsunda. AIK ska möta Hammarby. Jag är sex år och har aldrig varit på fotbollsmatch innan. Detta första råsundaminne startar dock redan innan vi gått in på arenan, i biljettkön utanför den östra läktaren. Ett avgrundsvrål hörs från den vackra betongklumpen som man smällt upp i Solna. När vi, fem minuter in i matchen, kommer in på arenan kan vi konstatera att det var Norra ståplats som gett ifrån sig jublet.

  Minnena från den här matchen är, av förklarliga anledningar, ganska blurriga. Vad jag dock minns är när jag och pappa står i korvkön i halvtid för att inhandla det som man på den tiden såg som obligatoriska saker: korv, popcorn och en läsk. På nytt hörs ett vrål från den ena kortsidan. Jag springer bort från kön för att se vad som hänt och möts av synen av en stor svartgul hög på planen där alla omfamnar Christer Mattiasson (tack AIK:s statistikdatabas!). Det var under den här matchen som kärleken till AIK föddes.

  Ikväll ska alltså säcken knytas samman på samma arena, men den här gången på Norra, där jag såg Gnaget besegra Hammarby för 13 år sedan. När domaren sätter pipan i mun och blåser av matchen vid 23-tiden senare ikväll kommer tårarna med största sannolikhet rinna nerför kinderna. Den här platsen har skänkt mig så otroligt många minnen, både bra och dåliga, som jag inte skulle byta bort mot något i världen. Jag minns första gången jag klev in på Norra och kände draget i klacken på riktigt, kände trumslagen vibrera i betongen och känslan av att alla var på plats av samma orsak: AIK.
  De starkaste minnena är naturligtvis måljublen. När ett helt Råsunda exploderar i eufori, gammal som ung, julgran som ultras och man som kvinna jublar. Ingenting annat spelar någon som helst roll. Det är på den här platsen jag upplevde det för första gången. Tusentals gånger har man legat i högar och omfamnat folk jag aldrig ens sett innan. Jag har legat inklämd mellan en hård ledstång av järn och en enorm kille, men ändå jublat trots att lungorna saknade allt vad luft heter efter att Kenny Pavey frälste oss i 89:e minuten mot Örebro 2011, jag har armbågats av min kompis på näsan så att blodet sprutade när Karikari tryckte in 1-0 mot Djurgården tidigare i höstas och jag har kastats ner av mina Fullast på bussen-kompisar otaliga gånger efter mål. Och frågan är om inte de allra bästa stunderna jag har upplevt i mitt liv har inträffat på Råsunda? Jag kan omöjligt jämföra dessa minnen med någonting annat. Total eufori, utan en tanke på omvärlden. Känslan av att man står i världens centrum och att man är på den platsen man helst skulle befinna sig på.

  Men jag ska inte ljuga. När jag tänker på Råsunda kommer ofta ord som lidande, ångest och fasa till mig. På samma sätt som måljublen ger en fantastiska stunder, kan slutminuterna av en viktig match, som den mot PSV senast eller ett derby mot dif, vara helt förskräckliga. När varje bolltouch från motståndarna ser ut att kunna resultera i en målchans eller när varje AIK-passning ser ut att ge motståndarna ett friläge. Då är man inte långt ifrån nervösa sammanbrott. För att inte tala om de stunder när världens undergång inte känns långt borta. Ett lysande exempel är känslan efter hemmamatchen mot Göteborg 2010. Torsk med 1-2 och allt hopp kändes släckt och Superettan såg mer och mer realistisk ut. På samma sätt kändes det gällande guldstriden när vi i år kryssade mot Syrianska. Fruktansvärt tunga minnen, om än minnen jag inte skulle vilja vara utan. Det är de tuffa tiderna som prövar en.

  Men vi har alltid vänt dessa trender på vår hemmaborg. Publiken har slutit upp i hårda tider, stöttat laget och Råsunda har återigen blivit det fort som vi gjort ointagligt sedan 1937. En sista gång ska vi ikväll hylla vår borg, en sista gång ska sångerna eka över Solna och en sista gång ska trumman rulla igång på Norra ståplats. En sista gång ska Råsundas betong skaka när vi ikväll tar avsked efter 75 år.

  IKVÄLL KÖR VI!

 5. Följande 2 medlemmar gillade det här inlägget av bangura1891:


Liknande ämnen

 1. Dela med er av era bästa minnen från Råsunda
  Av stoltaAIK i forum AIK Fotboll
  Svar: 13
  Senaste inlägg: 2013-05-20, 22:57
 2. Har ni bra idéer/tankar? Kolla hit
  Av Gabriel i forum AIK Fotboll
  Svar: 82
  Senaste inlägg: 2012-12-06, 02:52
 3. Tankar inför säsongen 12/13
  Av Eric i forum AIK Ishockey
  Svar: 206
  Senaste inlägg: 2012-09-13, 14:50
 4. Tankar inför hockeysäsongen!
  Av BrommaGnagare i forum AIK Ishockey
  Svar: 80
  Senaste inlägg: 2011-08-30, 14:02

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •